Sisällöntuottajien uutiset

Tästä artikkelista löydät kaikki sisällöntuottajia koskevat muutokset ja päivitykset.

Viimeisimmät päivitykset

Tästä löydät kaikki kahden viikon sisällä julkaistut ominaisuudet ja päivitykset.

Käytännöt ja tekijänoikeudet

YouTube Analytics

• Reaaliaikaiset impressiot ja kikkausprosentti: YouTube Studion betaversion impressio- ja klikkausprosenttidata on nyt minuutilleen reaaliaikaista (saatavana 3 tuntia julkaisun jälkeen). Data näkyy Tavoitettavuus-välilehden tärkeimpien mittareiden kortilla. Muistathan, että klikkausprosentti on vain yksi tapa mitata YouTube-menestystä.

Yhteisö ja kommentit

• Yhteisön käännökset on hyväksyttävä manuaalisesti: Joissakin yhteisön käännöksissä on viime aikoina ollut roskasisältöä ja loukkaavaa kielenkäyttöä, joten jatkossa käännökset odottavat sisällöntuottajan tarkastusta ja hyväksyntää ennen kuin ne voidaan julkaista videossa.

Edelliset päivitykset

Tästä löydät kaikki kuuden kuukauden sisällä julkaistut ominaisuudet ja päivitykset.

YouTube Studion betaversio

Huom. YouTube Studion tilastoja koskevat päivitykset ovat Tilastot-osiossa.

Elokuu 2019

• Uusi videoiden lataustyökalu YouTube Studion betaversiossa: Voit nyt kokeilla YouTube Studion betaversion uutta lataustyökalua. Valitse Lataa  ja sitten Lataa video (beta).
  • Sisällöntuottajan oletuskäyttöympäristön valinta poistettu: Sisällöntuottajan oletuskäyttöympäristön asetus on poistettu. Kaikkien sisällöntuottajien oletuskäyttöympäristönä on tästä lähin YouTube Studion betaversio.

Kesäkuu 2019

• YouTube Studion betakokeiluversion tilastoissa siirtyminen onnistuu nopeammin: Kun viet hiiren videon nimen päälle laajennettuasi raportin, näet nyt videon nimen, pikkukuvan ja pikalinkit sen tilastoihin ja katselusivulle.
  • Pylväskaaviot YouTube Studion betakokeiluversion tilastoissa: Kun klikkaat raportin laajemmaksi, voit nyt vaihtaa viivakaavion ja pylväskaavion välillä.
  • Suhteellinen yleisön pysyvyys: YouTube Studion betakokeiluversion tilastoissa on nyt nähtävissä suhteellinen yleisön pysyvyys. Katso lisätietoja.
  • Paid audience retention in YouTube Studio beta: If your video also serves as an ad, you can now see a breakdown of organic vs. paid audience retention in YouTube Studio beta analytics. Learn more.
  • Enemmän dataa YouTube Studion betakokeiluversiossa: Olemme lisänneet YouTube Studion betakokeiluversion tilastoihin suodattimia YouTube-tuotteille (YouTube, YouTube Kids, YouTube Gaming) ja käännöksille (alkuperäinen/käännöksen kieli). Olemme myös lisänneet mainos- ja tapahtumatyypeille uusia ulottuvuuksia. Näet uudet vaihtoehdot laajentamalla raportin.

Toukokuu 2019

• Tilaajaluettelo YouTube Studion betaversiossa: YouTube Studion betaversion hallintapaneelissa näkyy nyt lista kanavista, jotka ovat tilanneet kanavasi viimeisen 28 päivän sisällä. Kanavat on järjestetty suosion mukaan. Luettelossa näkyvät vain tilaajat, joiden tilaukset ovat julkisia. Katso lisätietoja.

Huhtikuu 2019

• Brändin vesileima YouTube Studion betaversiossa: Voit nyt lisätä oman brändin vesileiman ja muokata sen asetuksia YouTube Studion betaversiossa. Katso lisätietoja

• Videonmuokkausohjelma RTL-kielille: YouTube Studion betaversion videonmuokkausohjelma on nyt saatavilla sisällöntuottajille, joiden YouTube-käyttöliittymän asetuksissa on valittu oikealta vasemmalle luettava kieli. Lue lisää kielen muuttamisesta YouTubessa.

Maaliskuu 2019

• Tagien kopioiminen ja liittäminen YouTube Studion betaversiossa: Nyt voit kopioida tageja lataamiesi videoiden välillä YouTube Studion betaversiossa.
  • Videon esikatselu sisällönkuvaustietojen muokkaamisen aikana: Voit nyt esikatsella videota samalla kun muokkaat sen asetuksia ja sisällönkuvaustietoja YouTube Studion betaversion Tiedot-sivulla.
  • Videoiden tiedostonimet YouTube Studion betaversiossa: Videoidesi alkuperäiset tiedostonimet näkyvät nyt YouTube Studion betaversion Tiedot-sivulla oikeassa laidassa videon esikatselun alla.
  • Latauksen oletusasetukset YouTube Studion betaversiossa: Voit nyt valita videolataukseen omat oletusasetukset YouTube Studion betaversiossa. Löydät ne vasemmanpuoleisen valikon kohdasta Asetukset.

Helmikuu 2019

• Varoitukset näkyvät nyt hallintapaneelissa: Yhteisön sääntöjen tai tekijänoikeuksien rikkomisesta saadut varoitukset näkyvät nyt kortilla YouTube Studion betaversion hallintapaneelissa.

Kaupallistaminen

Kesäkuu 2019

• Oheistuotehylly: Ehdot täyttävät sisällöntuottajat voivat nyt muokata yksittäisten videoiden yhteydessä myytäviä oheistuotteita. Katso lisätietoja
  •  Kanavajäsenyydet: Jos käytät jäsenyyksiä, voit nyt luoda videoita, jotka näytetään vain maksaville jäsenille. Katso lisätietoja

Maaliskuu 2019

• YouTube-kumppaniohjelma laajenee uusiin maihin: YouTube-kumppaniohjelma on nyt saatavana myös Kyproksella, Maltalla ja Liechtensteinissa. Katso täydellinen luettelo maista ja alueista, joissa ohjelma on saatavilla.

Helmikuu 2019

• Oheistuotevalitsin: Jos sinulla on oikeus käyttää oheistuotehyllyä, voit nyt valita oheistuotteiden järjestyksen. Katso lisätietoja.

Käytännöt ja tekijänoikeudet

Elokuu 2019

• Lasten turvallisuutta koskevien käytäntöjen päivitys: Laajennamme lasten turvallisuutta koskevia käytäntöjämme, jotta pystymme tarjoamaan perheille paremmin suojatun käyttökokemuksen. YouTubessa ei sallita koko perheelle tai lapsille suunnattua sisältöä, joka sisältää seksuaalisia teemoja, väkivaltaa, rivouksia tai muuta nuorille sopimatonta. Lue lisää lasten turvallisuutta koskevista käytännöistämme täältä.

Kesäkuu 2019

• Vihamielistä sisältöä koskevat käytännöt: Laajensimme vihamielistä sisältöä koskevia käytäntöjämme ja lisäsimme lisää esimerkkejä sisällöstä, jollaista ei sallita YouTubessa. Näe uudet alueet täältä. Lue lisää muutosten syistä täältä

Helmikuu 2019

• Yhteisön sääntöjen rikkomisesta annetut varoitukset: Olemme ottaneet käyttöön uudet periaatteet yhteisön sääntöjen rikkomisesta annettaville varoituksille. Uudet periaatteet tarjoavat entistä parempia ilmoituksia sekä mahdollisuuden ymmärtää käytäntöjämme paremmin, ja niiden myötä kustakin varoituksesta annetaan johdonmukainen rangaistus. Tiedämme, että useimmat käyttäjät eivät riko sääntöjä tahallaan. Haluamme antaa heille mahdollisuuden ymmärtää, mikä meni vikaan, ennen kuin jaamme vakavia seuraamuksia. Lisätietoja

YouTube Analytics

Huhtikuu 2019

• Päivä-, viikko-, kuukausi- ja vuositilastot: Kun laajennat YouTube Studion betaversion analytiikkaraporttia klikkaamalla Näytä lisää, voit nyt päivittää kaavion näyttämään yksittäiset datapisteet valitun aikavälin kullekin päivälle tai kokonaisdatan viikon, kuukauden tai vuoden ajalta.
  • Tarkempaa dataa maantieteellisestä ja toistojen sijainnista: YouTube Studion betaversiossa on nyt nähtävillä maantieteellistä dataa Yhdysvaltojen eri osavaltioista. Voit nähdä myös entistä tarkempia tietoja videoidesi toistosijainneista, kuten yksittäisistä kanavasivuista, joissa videotasi on katsottu.
  • Lisätietoja Reaaliaikainen toiminta ‑korttiin: Nyt voit laajentaa Reaaliaikainen toiminta ‑korttia klikkaamalla NÄYTÄ LISÄÄ. Reaaliaikainen toiminta ‑kortti näkyy YouTube Studion betaversiossa YouTube Analyticsin Yleiskatsaus-välilehdellä. Kun laajennat kortin, näet reaaliaikaiset näyttökerrat viimeisen 60 minuutin ja 48 tunnin ajalta.

Helmikuu 2019

• Menestyksen vertailu YouTube Studion betaversiossa: Voit nyt vertailla mitä tahansa videoitasi, ryhmiäsi tai kokonaisia kanavia valitsemallasi aikavälillä ja/tai haluamillasi suodattimilla. Kun laajennat tilastokortin klikkaamalla, näet vaihtoehdon Lisää vertailu.

Livestriimaus

Maaliskuu 2019
  • Live-tapahtumien hallinta: Uusi Live-tapahtumien hallinta kokoaa kaikki livestriimaustyökalut yhteen paikkaan ja on suunniteltu nimenomaan livestriimausta käyttäville sisällöntuottajille. Pääset Live-tapahtumien hallintaan kaikkialla YouTubessa klikkaamalla luomiskuvaketta ja valitsemalla Aloita live-lähetys.

Yhteisö ja kommentit

Heinäkuu 2019
  • Muistutus yhteisön säännöistä kommenteissa: Katsojille näytetään jatkossa muistutus yhteisön sääntöjen noudattamisesta, kun he lukevat tai kirjoittavat kommentteja. Näin lisäämme käyttäjien tietoisuutta käytännöistämme.
  • Kuvien esikatselun kuvasuhde muuttuu yhteisöpostauksissa: Parantaaksemme käyttäjäkokemusta näytämme jatkossa kuvapostaukset mobiililaitteella ensin 1:1-esikatseluna.
Kesäkuu 2019
  • Mahdollisesti epäasialliset kommentit ohjataan automaattisesti tarkistettavaksi: Tulevina kuukausina uusien latausten mahdollisesti epäasialliset kommentit määritetään oletusarvoisesti sinulle tarkistettavaksi. Voit muuttaa kommenttien asetuksia milloin tahansa YouTube Studion betaversiossa. Katso lisätietoja.
Maaliskuu 2019
  • Muiden sisällöntuottajien mainitseminen tarinoissa: Nyt voit mainita muita sisällöntuottajia tarinoissasi mainintatarrojen avulla. Katso lisätietoja tarinoista.
  • Tarinat entistä helpommin sisällöntuottajien käytettävissä: Sisällöntuottajat, joilla on oikeus käyttää tarinoita, voivat nyt luoda uusia tarinoita ja katsoa oman ja muiden kanavien tarinoita mobiilisovelluksen aloitussivulla. Nämä sisällöntuottajat eivät toistaiseksi näe katsojien tapaan pikkukuvan esikatselua kanavakuvakkeen takana, mutta ominaisuus tulee käyttöön myöhemmin.
  • Uusi tarinakokemus: Parannamme mobiilisovelluksen tarinakokemusta lisäämällä tarinoille pikkukuvan esikatselun, jonka avulla katsojat voivat saada käsityksen tarinan sisällöstä. Pikkukuvan esikatselu näkyy aloitus- ja katselusivulla sekä tilaussyötteessä.
  • Uusi Tarinat-osio tilaussyötteessä: Julkaisemme uuden erillisen Tarinat-osion kaikkien katsojien tilaussyötteessä. Muuten tilaussyöte pysyy ennallaan.

Tilaukset ja ilmoitukset

Tammikuu 2019

• Etusivun tilaushylly: Parannamme tilaajasisällön löydettävyyttä lisäämällä tilaushyllyn kaikkien katsojien etusivulle. Ominaisuus on nyt käytettävissä kaikilla laitteilla.

Marraskuu 2018

• Etusivun tilaushylly: Parannamme tilaajasisällön löydettävyyttä lisäämällä tilaushyllyn kaikkien katsojien etusivulle. Ominaisuus on nyt käytettävissä kaikilla laitteilla.

Katsojia koskevat päivitykset

Alla on katsojia koskevia päivityksiä, jotka saattavat kiinnostaa myös sinua.

Syyskuu 2018

• [Kokeilu] Tutustu-välilehti Androidille: Heinäkuussa lanseerasimme joihinkin iPhoneihin koekäyttöön uuden Tutustu-välilehden. Saimme kokeilusta positiivista palautetta, joten laajennamme kokeilua valituille Android-käyttäjille.

Sisällönhallinta ja Content ID

Lokakuu 2018
  • Content ID: Olemme parantaneet Content ID ‑teknologian ääniosumia, ja se tunnistaa nyt äänisisältösi uudelleenlataukset entistä paremmin. Katso lisätietoja.
Syyskuu 2018
  • Content ID: Olemme parantaneet Content ID ‑teknologian melodiaosumia, ja se tunnistaa nyt cover-videoiden uudelleenlataukset entistä paremmin. Katso lisätietoja.

Muut päivitykset

Toukokuu 2019
  • Tilaukset-välilehti toimii nyt eri tavalla iOS:llä: Kun kanavasi tilannut katsoja klikkaa Tilaukset-välilehdellä kanavasi kuvaketta, hän näkee nyt uusimmat videosi suoraan Tilaukset-sivulla. Aiemmin katsojalle avautui kanavasi Videot-sivu. Katso lisätietoja.
  • Removing related channels from the channel page: We’ve removed the “Related channels” section on the channel page. Previously, creators were able to opt out of this feature if they didn’t want related channels to show on their page, and didn’t want to be included in the “Related channels” section on other channel pages. Learn more.
  • YouTube Gaming ‑sovellus poistuu käytöstä 30. toukokuuta: Löydät kaikki pelivideot jatkossa YouTuben pääsovelluksesta osoitteesta www.youtube.com/gaming. Katso lisää YouTuben pelisisällöstä täältä. Kaikki tilaukset on nyt jaettu YouTube- ja YouTube Gaming ‑sovellusten kesken.
Maaliskuu 2019
  • Lahjoituskortit poistuvat: Lahjoituskortit poistuvat käytöstä 2.4.2019 alkaen, mutta olemme julkaisseet uuden rahankeräystoiminnon, joka on kaikkien yli 5 000 dollaria lahjoituskorteilla keränneiden sisällöntuottajien käytössä. Toiminto tulee laajemmin käyttöön tulevien kuukausien aikana, joten pidä silmällä sisällöntuottajien blogia.
  • Toimintakehotuspeittokuvat poistuvat Creator Studiosta: Olemme poistaneet mahdollisuuden lisätä tai muokata toimintakehotuspeittokuvia maksuttomissa videoissa Creator Studiossa. Olemassa olevat toimintakehotuspeittokuvat poistetaan. Katso lisätietoja
  • Lahjoituskortit poistuvat: Lahjoituskortit poistuvat käytöstä 2.4.2019 alkaen, mutta olemme julkaisseet uuden rahankeräystoiminnon, joka on kaikkien yli 5 000 dollaria lahjoituskorteilla keränneiden sisällöntuottajien käytössä. Toiminto tulee laajemmin käyttöön tulevien kuukausien aikana, joten pidä silmällä sisällöntuottajien blogia.

Ongelmia? Katso lisätietoja Tunnetut ongelmat ‑sivulta.