Sisällöntuottajien uutiset

Tästä artikkelista löydät kaikki sisällöntuottajia koskevat muutokset ja päivitykset. Lue uusimmista YouTube-katsojiin liittyvistä muutoksista täältä.

Uusimmat päivitykset

Muutokset ja päivitykset kahdelta viime viikolta

Yhteisö ja kommentit
  • Maininnat nyt kaikkien kanavien käytettävissä: Kaikki kanavat voivat nyt käyttää @-merkkiä muiden kanavien mainitsemiseen tai tulla itse mainituiksi tilaajamäärästä riippumatta. Lue lisää.
YouTube Analytics
  • YouTuben Tilastojen uusi Sisältö-välilehti: YouTuben Tilastojen uudelta Sisältö-välilehdeltä näet erittelyn tavoittavuus- ja aktivoitumisraporteista, joiden tiedot on koottu videoista, Shorts-videoista, livestriimeistä ja postauksista. Näin voit ymmärtää paremmin, miten eri sisällöt vaikuttavat kanavasi menestykseen. Lue lisää.
  • Tilastot YouTuben mobiilisovelluksessa: Voit nyt tarkastella tilastoraportteja esimerkiksi suosituimmista Shorts-videoista ja katseluajasta YouTuben mobiilisovelluksessa. Lue lisää.

YouTube Creators ‑kanavan kuukausikatsaus

YouTube Creators monthly roundup

Rekisteröidy YouTube Creators Research ‑ohjelmaan tehdäksesi YouTubesta paremman paikan sisällöntuottajille. Lue lisää.

Edelliset päivitykset

Muutokset ja päivitykset viimeiseltä puolelta vuodelta

YouTube Studio
Huhtikuu 2022
  • Uusi tekstittäjän käyttöoikeustaso YouTube Studiossa: Tekstittäjä-roolin avulla voit antaa luotetuille käyttäjille mahdollisuuden lisätä ja muokata tekstityksiä videoissa, joihin olet määrittänyt oletuskielen. Tekstittäjät eivät näe muita kanavatietoja tai tulodataa. Lue lisää tekstittäjä-oikeuksien lisäämisestä.
Helmikuu 2022
  • Parannuksia YouTube Studion editoriin: Olemme tehneet YouTube Studion editoriin muutoksia, joiden ansiosta videon päätösruutujen, tietokorttien, leikkausten, sumennuksen, mainoskatkojen ja audion muokkaaminen on entistä vaivattomampaa. Lue lisää.
Kaupallistaminen
Toukokuu 2022

Kanavajäsenyyksien lahjoittaminen (beta): Lisäämme uusia tapoja, joilla kanavan jäsenet voivat lahjoittaa yhden kuukauden jäsenyyden muille. Jäsenet voivat ostaa mukana olevien kanavien lahjajäsenyyksiä livestriimien ja ensiesitysten aikana, ja me toimitamme ne kanavan katsojille. Kun lahjajäsenyys on lunastettu, sen edut ovat voimassa kuukauden ajan. Lue lisää.

• Lue lisää YouTuben mainosohjeita koskevista päivityksistä täältä.
Käytännöt ja tekijänoikeudet
  • Katso lisätietoja YouTuben viimeaikaisista käytäntöpäivityksistä täältä.
YouTube Tilastot
Huhtikuu 2022
  • YouTuben Tilastojen uusi tutkimusominaisuus: YouTuben Tilastojen uudelta Tutkimus-välilehdeltä näet, mitä oma yleisösi ja muut katsojat hakevat YouTubesta. Tämä voi auttaa suunnittelemaan uutta, katsojiasi kiinnostavaa sisältöä. Lue lisää.
Livestriimaus
  • Ei uusia päivityksiä. Tarkista tilanne pian uudelleen.
Yhteisö ja kommentit

Huhtikuu 2022

• Tiukemmat asetukset mahdollisesti sopimattomien kommenttien valvontaa varten: YouTube Studioon lisätään uusi valinnainen asetus, joka antaa sisällöntuottajille enemmän keinoja hallita mahdollisesti sopimattomia kommentteja kanavillaan. "Nosta tiukan tilan tasoa" ‑asetus ohjaa useampia kommentteja tarkistukseen, kun havaitaan mahdollisesti epäasiallista sisältöä, jota sisällöntuottaja ei halua kanavansa julkaistuihin kommentteihin. Lue lisää.
Tilaukset ja ilmoitukset
  • Ei uusia päivityksiä. Tarkista tilanne pian uudelleen.
YouTube Shorts
 Toukokuu 2022
  • Aloita Shorts-videoiden tekeminen iPhonella esimerkkivideon avulla: Leikkaa Leikkaa ‐ominaisuudella voit kopioida viisi sekuntia toisesta videosta oman Shorts-videosi pohjaksi. Lisätietoja Shorts-videon tekemisestä remiksaamalla on ohjekeskuksessa.

Maaliskuu 2022

• Paranna Shorts-videoiden valaistusta iPhonella: Voit nyt parantaa valaistusta samalla, kun kuvaat Shorts-videota iPhonella. Kameran työkalupalkissa on kohdassa Lisää Pienennä vaihtoehto Valaistus aurinkokuvake. Jos laitat sen päälle, se pysyy käytössä videoiden tallennuksessa siihen asti, kunnes valinta kumotaan. Lue lisää lyhytvideoiden luomisesta.
  • Reaaliaikainen retusointi iPhonella Shorts-videoiden luomisen aikana: Nyt voit käyttää ihon tasoitusta iPhonella Shorts-videon tallennuksen aikana. Kameran työkalupalkissa on kohta Retusointi taikasauvakuvake. Jos laitat sen päälle, se pysyy käytössä videoiden tallennuksena siihen asti, kunnes valinta kumotaan. Lue lisää lyhytvideoiden luomisesta.

Helmikuu 2022

• Videoklippien importointi Shorts-videoihin Android-laitteilla: Shorts-kameraan on lisätty ominaisuus, jonka avulla voit importoida videoita Android-laitteen galleriasta. Voit valita valmiiksi sopivan videoklipin, rajata klipin pystysuuntaiseksi tai trimmata pidemmän videon enintään 60 sekunnin mittaiseksi. Lue lisää lyhytvideoiden luomisesta.
Muut päivitykset
Maaliskuu 2022
Uudet sisällöntuottajien vinkit: Katso uudet vinkit kanavasi kasvattamiseen YouTubessa. Lue lisää.
YouTube Studio ‑sovelluksen päivitykset
Katso lisätietoja YouTube Studio ‑sovelluksen viimeisimmistä päivityksistä täältä.