Youtuberopdateringer

Brug denne artikel til at se alle de seneste youtuberopdateringer.

Seneste opdateringer

Her kan du se alle de relevante funktioner og opdateringer, der er blevet lanceret de sidste to uger.

YouTube Studio

• Nye ikoner for HD- og 4K-videoer: Nu kan du hurtigt se, om din video er i standardopløsning, HD eller 4K. Disse ikoner for videokvalitet bliver vist under din videos miniaturebillede, når du redigerer videoen i Studio. Åbn siden Videoer, og vælg en video for at se et eksempel.
  • Alle kanalindstillinger på ét sted: Nu har du adgang til alle dine kanalindstillinger på ét sted i YouTube Studio. Rediger avancerede kanalindstillinger, se siden Status og funktioner, og administrer din YouTube-konto ved at vælge Indstillinger og derefter Kanal og derefter Avancerede indstillinger.

Tidligere opdateringer

Her kan du se alle de relevante funktioner og opdateringer, der er blevet lanceret de sidste seks måneder.

YouTube Studio

Bemærk! Se opdateringer vedrørende Analytics i YouTube Studio i sektionen Analytics.

Januar 2020

• Slet flere videoer ad gangen: Nu kan du slette flere videoer ad gangen i YouTube Studio. Få flere oplysninger
  • Ny uploadproces: Vi har opdateret uploadprocessen og gjort den mere pålidelig. Vi har også implementeret nye funktioner som f.eks. indstilling af målgruppe og muligheden for at tilføje annoncepauser for indtægtsgenererende youtubere. Få flere oplysninger

December 2019

• Ny kolonne med begrænsninger i Studio: Nu kan du bruge kolonnen "Begrænsninger" på siden Videoer til hurtigt at se, om din videos publikum eller status for indtægtsgenerering er begrænset. Få flere oplysninger
  • Forbedret navigation i Studio: Vi har foretaget nogle ændringer i YouTube Studio, så du hurtigere kan komme frem til de vigtigste funktioner, bl.a.:

• En opdateret menu til venstre, som gør det nemt at finde playlister og lydbiblioteket
    • En ny knap, der gør det muligt at livestreame direkte fra kontrolpanelet.
    • Knapper til hurtig navigation på siden Videoer, så du kan gå direkte til en videos oplysninger, analysedata eller kommentarer.
  • Feltet med videobeskrivelsen udvider sig, når du skriver: Når du indtaster en beskrivelse af din video, udvider beskrivelsesfeltet sig nu, mens du skriver. Hvis du skriver en lang beskrivelse, bliver feltet større, så det er lettere at se, hvad du har tilføjet. Du vil kunne se dette både på en videos infoside og under den nye uploadproces. Det var en af de mest efterspurgte funktioner fra youtubere, mens YouTube Studio var i beta.
  • Genvejsknapper på kontrolpanelet i YouTube Studio: Nu kan du bruge genvejsknapper til at uploade en video, gå live eller oprette et nyt fællesskabsindlæg (hvis du er kvalificeret) direkte fra kontrolpanelet i YouTube Studio.
  • Øjebliksbillede af video understøtter nu premierevideoer: Videoens øjebliksbilledekort på YouTube Studio-kontrolpanelet viser nu oplysninger om premierevideoer. Du kan hurtigt se, hvordan din seneste premierevideo klarer sig i forhold til tidligere videoer. Få flere oplysninger om Studio-kontrolpanelet.

November 2019

• Den klassiske version af Youtuberstudie udfases for nogle kanaler: Fra og med denne uge vil nogle kanaler se YouTube Studio som deres eneste version af Studio. I løbet af de næste par måneder udfases den klassiske version af Youtuberstudie for alle kanaler.
  • Tilgængelige kanalindstillinger fra YouTube Studio: Nu har du adgang til avancerede kanalindstillinger fra ét sted i YouTube Studio.
  • Den klassiske version af Youtuberstudie forsvinder snart: En lille gruppe af youtubere (omkring 1 %), som allerede bruger YouTube Studio, mister snart adgangen til den klassiske version af Youtuberstudie. Disse youtubere vil stadig kunne bruge enkelte funktioner fra den klassiske version, som endnu ikke findes i YouTube Studio. I 2020 forsvinder den klassiske version af Youtuberstudie for alle youtubere. Få flere oplysninger

Oktober 2019

• Gem redigerede videoer som nye videoer: Nu kan du gemme en redigeret udgave af din video som en ny video med redigeringsværktøjet i YouTube Studio beta.
  • Vend tilbage til originalen i Studio: Nu kan du vende tilbage til din originale videofil fra YouTube Studios redigeringsværktøj. Hvis du foretager en ændring, som du ikke kan lide, kan du klikke på Vend tilbage til original for at starte forfra. Vend tilbage til original var noget af det mest efterspurgte i youtubernes feedback.

August 2019

• Ny uploadoplevelse i YouTube Studio beta. Nu kan du prøve den nye uploadoplevelse i YouTube Studio beta. Vælg Upload  og derefter Upload video (beta).
  • Standardoplevelsen for youtubere er ændret: Standardoplevelsen for youtubere er blevet ændret. Alle youtubere ser nu YouTube Studio beta som deres standardoplevelse.

Juni 2019

• Hurtigere navigation i Analytics i YouTube Studio beta: Når du holder markøren over en videotitel, efter du har udvidet en rapport, vil du nu se titlen, miniaturebilledet og de hurtige links til videoens analyse- og afspilningsside.
  • Søjlediagrammer i Analytics i YouTube Studio beta: Når du har klikket for at udvide en rapport, kan du nu skifte mellem et linjediagram og et søjlediagram.
  • Relativ fastholdelse af publikum: Du kan nu se relativ fastholdelse af publikum i Analytics i YouTube Studio beta. Få flere oplysninger.
  • Betalt fastholdelse af publikum i YouTube Studio beta: Hvis din video også vises som en annonce, kan du nu se en oversigt over organisk kontra betalt fastholdelse af publikum i Analytics i YouTube Studio beta. Få flere oplysninger
  • Flere data i YouTube Studio beta: Vi har tilføjet filtre til Youtube-produkter (YouTube, YouTube Kids, YouTube Gaming) og brug af oversættelse (Original, Oversat sprog) til Analytics i YouTube Studio beta. Vi har også tilføjet nye dimensioner for annoncetype og transaktionstype. Udvid en rapport for at se disse nye indstillinger.

Maj 2019

• Liste over abonnenter i YouTube Studio beta: Du kan nu se en liste over kanaler, der har abonneret på din kanal de seneste 28 dage, sorteret efter popularitet, på dit betjeningspanel i YouTube Studio beta. Listen viser kun abonnenter, der har valgt at gøre deres abonnementer offentlige. Få flere oplysninger.

April 2019

• Vandmærke til branding i YouTube Studio beta: Du kan nu tilføje et brugerdefineret vandmærke til branding og administrere dets indstillinger i YouTube Studio beta. Få flere oplysninger.

• Videoredigeringsværktøj tilgængelig i sprog, der læses fra højre mod venstre: Redigeringsværktøjet i YouTube Studio beta er nu tilgængelig for youtubere, der har deres YouTube-grænseflade indstillet til et sprog, der læses fra højre mod venstre. Lær, hvordan du ændrer dit sprog på YouTube.

Marts 2019

• Kopiér/indsæt tags i YouTube Studio beta: Du kan nu kopiere og indsætte tags mellem videoer, du har uploadet i YouTube Studio beta.
  • Forhåndsvisning af video under redigering af metadata: Du kan nu se en forhåndsvisning af din video, mens du opdaterer dens indstillinger og metadata på infosiden i YouTube Studio beta.
  • Videoens filnavn i YouTube Studio beta: Du kan nu se din videos oprindelige filnavn på infosiden i YouTube Studio beta. Navnet vises nedenunder en forhåndsvisning af din video i højre side.
  • Uploadstandarder i YouTube Studio beta: Du kan nu vælge dine standardindstillinger for videouploads i YouTube Studio beta. Find dem under Indstillinger i menuen til venstre.

Februar 2019

• Strafklip vises nu på betjeningspanelet: Du får vist et kort på betjeningspanelet i YouTube Studio beta, hvis du har et strafklip for at overtræde retningslinjerne for fællesskabet eller for at krænke ophavsretten.

Indtægtsgenerering

December 2019

• Nemmere annoncepauser i Studio: Nu kan indtægtsgenererende youtubere hurtigere tilføje og redigere annoncepauser i YouTube Studios redigeringsværktøj. Få flere oplysninger

November 2019

• Super Stickers er her: Hvis du allerede bruger Super Chat, får du nu Super Stickers. Nu kan dine seere interagere med dig i chatten ved at købe et digitalt eller animeret billede, der vil skille sig ud. Få flere oplysninger om Super Stickers.
  • Tilmelding til YouTubes partnerprogram nu i YouTube Studio: Vi foretager nogle ændringer i måden, du ansøger om at komme med i YPP på, så nu vil det måske se lidt anderledes ud. Der er ingen ændringer i kvalifikationskravene til YouTubes partnerprogram (YPP). Få flere oplysninger om ændringerne.

Juni 2019

• Merchandisehylde: Kvalificerede youtubere kan nu tilpasse merchandisehylden for individuelle videoer. Få flere oplysninger.
  •  Kanalmedlemskaber: Hvis du har medlemskaber, kan du nu uploade videoer, der kun kan ses af og deles med dine betalende medlemmer. Få flere oplysninger

Marts 2019

• Udvidelse af YouTubes partnerprogram til flere lande. YouTubes partnerprogram er nu tilgængeligt i Cypern, Malta og Liechtenstein. Se hele listen over lande og områder, hvor YouTubes partnerprogram er tilgængeligt.

Februar 2019

• Produktvælger til merchandise: Hvis du har adgang til merchandisehylden, kan du nu vælge den rækkefølge, som merchandise skal vises i. Få flere oplysninger.

Politik og ophavsret

December 2019

• Indhold, der viser skydevåben: Vi har opdateret YouTubes retningslinjer for fællesskabet. Livestreams, der viser personer, som holder, håndterer eller transporterer skydevåben, er ikke tilladt. Få flere oplysninger
  • Side med oplysninger om ophavsret til video: Vi har lanceret en ny side i YouTube Studio med oplysninger om påstande om ophavsret på dine videoer. Her får du et overblik over, hvordan påstandene påvirker videoen, bl.a. kanalpåvirkning og territoriale begrænsninger, yderligere oplysninger om det specifikke indhold i videoen, der er blevet gjort krav på, og en indikation af, hvilket indhold der bidrager til specifikke begrænsninger.
  • Indstuderet eller simuleret vold i videospil: For at sikre en mere konsekvent anvendelse af vores retningslinjer for fællesskabet på fiktionsmedier som f.eks. indhold i videospil har vi opdateret vores håndhævelse, så vi skelner mellem virkelig og simuleret vold. Få flere oplysninger

November 2019

• Find strafklip for at krænke ophavsretten hurtigere i Studio: Nu er strafklip nemmere at finde og mere organiserede i YouTube Studio. Kortet på kontrolpanelet om strafklip for at krænke ophavsretten gør det nemmere at se de strafklip, der påvirker din kanal, så snart du har åbnet YouTube Studio. Når du klikker på kortet, kan du se dine strafklip sammen med de pågældende videoer og dine handlingsmuligheder.

• Brug YouTube Studio til at fjerne indhold, der er gjort krav på, fra videoer: Nu kan du bruge klippeværktøjet til at fjerne indhold, som der er blevet gjort krav på via Content ID, direkte fra siden med oplysninger om ophavsret i YouTube Studio. Få flere oplysninger.

September 2019

August 2019

• Opdatering af politikkerne vedrørende beskyttelse af børn: Vi udvider vores politikker vedrørende beskyttelse af børn for at give en mere sikker familieoplevelse på YouTube. Indhold, der er målrettet mod mindreårige og familier, men som indeholder seksuelle eller uanstændige temaer, vold eller andre temaer, der er uegnede for børn, er ikke tilladt på YouTube. Få flere oplysninger om vores politikker vedrørende beskyttelse af børn her.

Juni 2019

• Fjern lyd, der er gjort krav på, med et enkelt klik: Nu kan du fjerne en sang fra din video med et enkelt klik, hvis den har fået en påstand om ophavsret. Denne funktion er kun tilgængelig i YouTube Studio.
  • Politik vedrørende diskriminerende ytringer: Vi har udvidet vores politik vedrørende diskriminerende ytringer og tilføjet flere eksempler på, hvad der ikke er tilladt på YouTube. Du kan se de nye områder her. Få flere oplysninger om, hvorfor vi har foretaget ændringerne, her

Februar 2019

• Strafklip for at overtræde retningslinjerne for fællesskabet: Vi har introduceret en ny måde at give strafklip for at overtræde retningslinjerne for fællesskabet på med flere muligheder for at forstå vores politikker, ensartede straffe for hvert strafklip og bedre notifikationer. Vi ved, at de fleste mennesker ikke overtræder reglerne med vilje. Derfor forklarer vi dig, hvad der gik galt, før du står over for mere alvorlige konsekvenser. Du kan få flere oplysninger her.

YouTube Analytics

September 2019

• Eksponeringer i realtid og CTR: Eksponeringer og CTR er nu tilgængelige minut for minut (tre timer efter udgivelse) i YouTube Studio beta. Du kan se dem på kortet med vigtige metrics på fanen Rækkevidde. Husk, at CTR kun er en af flere målinger af succes på YouTube.

Juni 2019

• Nye metrics om abonnentnotifikationer: Vi har tilføjet et nyt kort om klokkenotifikationer til abonnenter under fanen Opbyg en målgruppe i Analytics i YouTube Studio beta. Kortet viser, hvor stor en procentdel af dine seere der er tilmeldt alle notifikationer fra din kanal, og hvor stor en procentdel der faktisk modtager notifikationer, baseret på deres andre indstillinger. Få flere oplysninger (https://support.google.com).

April 2019

• Se daglige, ugentlige, månedlige eller årlige analyser: Når du klikker på Se mere for at udvide en analyserapport i YouTube Studio beta, kan du nu opdatere diagrammet til at vise individuelle datapunkter for hver dag i det valgte datointerval eller samlede data efter uge, måned eller år.
  • Mere præcise data om geografi og afspilningssteder: Nu er geografidata for de enkelte amerikanske stater tilgængelige i YouTube Studio beta. Du kan også se mere detaljerede oplysninger om dine afspilningssteder, f.eks. de enkelte kanalsider, hvor din video er blevet afspillet.
  • Se mere på kortet Aktivitet i realtid: Du kan nu klikke på SE MERE for at udvide kortet Aktivitet i realtid. Kortet Aktivitet i realtid vises på YouTube Analytics-fanen i YouTube Studio beta. Når det er udvidet, kan du se visninger i realtid fra de seneste 60 minutter og de seneste 48 timer.

Februar 2019

• Sammenlign resultater i YouTube Studio beta: Du kan nu sammenligne dine videoer, grupper eller hele kanalen med en anden med en tilpasset tidsperiode og/eller filtre. Du kan bruge funktionen Tilføj sammenligning, når du klikker for at udvide et kort med analysedata.

Livestreaming

Marts 2019
  • Kontrolrum for livebegivenheder: Det nye Kontrolrum for livebegivenheder samler vores værktøjer til livestreaming på ét sted, som er designet til youtubere, der opretter livebegivenheder. Hvis du vil have adgang til Kontrolrum for livebegivenheder fra et vilkårligt sted på YouTube, skal du blot klikke på oprettelsesikonet og vælge "Gå live".

Fællesskab og kommentarer

December 2019
  • Videomærkater: Nu kan du føje en videomærkat (også for dine egne videoer) til en historie. Når en seer klikker på mærkaten, bliver videoen føjet til vedkommendes playliste "Se senere". Du kan kun føje din egen video til en historie én gang hver syvende dag. Få flere oplysninger
September 2019
  • Søgefiltre for kommentarer: Nu kan du hurtigt finde og svare på kommentarer ved hjælp af søgefiltre i YouTube Studio. Find spørgsmål, ubesvarede kommentarer og mere.
Likes på Historier: Seere kan nu give likes til dine historier. Nederst i din historie kan du se, hvor mange likes den har fået.
  • Bidrag fra fællesskabet skal godkendes manuelt: På grund af spam og chikanerende sprog i nogle bidrag fra fællesskabet vil bidrag nu blive tilbageholdt til gennemgang og godkendelse, før de kan vises på din video.
Juli 2019
  • Påmindelser om retningslinjerne for fællesskabet i kommentarer: Seere får nu vist påmindelser om at følge retningslinjerne for fællesskabet, når de læser og skriver kommentarer. Det sker for at øge kendskabet til vores politikker.
  • Ændring af billedformat til forhåndsvisning af billeder i fællesskabsindlæg: For at give seere den bedst mulige oplevelse viser vi nu først billedindlæg som en 1:1-forhåndsvisning på mobil.
Juni 2019
  • Potentielt upassende kommentarer bliver automatisk tilbageholdt, så du kan gennemgå dem: I de kommende måneder bliver potentielt upassende kommentarer på nye uploads som standard tilbageholdt, så du kan gennemgå dem. Du kan når som helst ændre dine kommentarindstillinger i YouTube Studio beta. Få flere oplysninger.
  • Historier i YouTube Studio: Nu kan du administrere dine historier direkte fra YouTube Studio. Du får muligheden for at downloade, slette eller administrere strafklip for at krænke ophavsretten eller krav på historier. Få flere oplysninger.
Marts 2019
  • Hurtigere adgang til historier for youtubere: Youtubere med adgang til historier kan nu oprette nye historier og se historier fra deres egen kanal og andre kanaler øverst på fanen Start på mobilen. Disse youtubere kan ikke se forhåndsvisningen af miniaturebilledet bag kanalens ikon, som seerne kan, men det vil de kunne i fremtiden.
  • Ny version af Historier: Vi forbedrer Historier på mobilappen, så de indeholder en forhåndsvisning af miniaturebilledet for historien. Dette giver seerne indsigt i historiens indhold. Du kan se dette på fanen Start, på afspilningssiden og i abonnementsfeedet.
  • Ny sektion for Historier i abonnementsfeed: Vi ruller gradvist en ny, dedikeret sektion til Historier i abonnementsfeedet ud til alle seere. Resten af abonnementsfeedet forbliver uændret.

Abonnementer og notifikationer

Juni 2019

• Opdatering af klokkeikonet: Vi har opdateret klokkeikonet for at gøre det mere tydeligt, om en seer modtager alle eller kun nogle af notifikationerne fra en kanal. Klokkeikonet er nu hvidt i midten, når man får "tilpassede" notifikationer, som er det nye navn for "lejlighedsvise" notifikationer. Vi håber, at det har mindsket forvirringen over abonnenter.

Maj 2019

• Ny version af fanen Abonnementer på iOS: Når seere, der abonnerer på din kanal, klikker på dit kanalikon på fanen Abonnementer, kan de nu se dine seneste videoer direkte på abonnementssiden. Tidligere blev de sendt til siden Videoer på din kanal. Få flere oplysninger.

Opdateringer vedrørende seere

Nedenfor kan du se seerrelaterede opdateringer, som kan være af interesse for dig.

September 2018

• [Experiment] Fanen Udforsk i Android: I juli begyndte vi at teste den nye fane Udforsk på nogle iPhones. Vi har fået positiv feedback og breder eksperimentet ud til nogle Android-brugere.

CMS og Content ID

Oktober 2018
  • Content ID: Vi har forbedret teknologien bag Content ID-lydmatchning for bedre at kunne identificere nyuploadede versioner af dit lydindhold. Få flere oplysninger.
September 2018
  • Content ID: Vi har forbedret teknologien bag Content ID-melodimatchning for bedre at kunne identificere nyuploadede coverversioner. Få flere oplysninger.

Andre opdateringer

September 2019
  • Kanalverificering: Den 19. september annoncerede vi ændringer i vores kanalverificering. Vi har lyttet til youtubernes feedback og annonceret opdateringer til programmet. Få flere oplysninger
Maj 2019
  • Relaterede kanaler er fjernet fra kanalsiden: Vi har fjernet sektionen "Relaterede kanaler" på kanalsiden. Tidligere kunne youtubere fravælge denne funktion, hvis de ikke ville have vist relaterede kanaler på deres side og ikke selv ville vises i sektionen "Relaterede kanaler" på andre kanalsider. Få flere oplysninger.
  • YouTube Gaming-appen udgår den 30. maj: Du kan finde alle dine foretrukne gamingvideoer i den primære YouTube-app på www.youtube.com/gaming. Få flere oplysninger om gaming på YouTube her. Alle abonnementer er nu blevet delt mellem YouTube og YouTube Gaming-appen.
Marts 2019
  • Donationskort udgår: Fra og med den 2. april 2019 udgår donationskort, men vi har rullet en ny indsamlingsløsning ud til youtubere, der tidligere har indsamlet mere end 5.000 USD via donationskort. Vi fortsætter med at give flere adgang i de kommende måneder, så hold øje med vores blog for youtubere for mere info.
  • Sådan fjerner du overlejringer med opfordring til handling i Youtuberstudie: Vi har fjernet muligheden for at tilføje eller redigere overlejringer med opfordring til handling i organiske videoer i Youtuberstudie, og eksisterende CTA'er vil blive fjernet. Få flere oplysninger
  • Donationskort udgår: Fra og med den 2. april 2019 udgår donationskort, men vi har rullet en ny indsamlingsløsning ud til youtubere, der tidligere har indsamlet mere end 5.000 USD via donationskort. Vi fortsætter med at give flere adgang i de kommende måneder, så hold øje med vores blog for youtubere for mere info.

Er der problemer? Se siden Kendte problemer for at få flere oplysninger.