YouTube-kanalen en Google Ads koppelen

Door een YouTube-kanaal aan een Google Ads-account te koppelen, kan het gekoppelde Google Ads-account advertenties weergeven op basis van interacties met de video's van uw kanaal. Er kunnen rechten worden verleend aan het gekoppelde Google Ads-account voor toegang tot de organische weergavestatistieken van videoadvertenties, voor de weergave van advertenties aan mensen die uw kanaal bezoeken en gebruiken, en om inzicht te krijgen in de manier waarop mensen interactie met uw kanaal hebben nadat ze uw advertenties hebben bekeken.

In dit artikel leggen we uit hoe u een YouTube-kanaal aan een Google Ads-account koppelt.

Hoe het werkt

Wanneer u een YouTube-kanaal aan een Google Ads-account koppelt, kan de eigenaar van het YouTube-kanaal ervoor kiezen om de volgende functies beschikbaar te maken voor het gekoppelde Google Ads-account:

• Aantal weergaven: bekijk organische (niet-betaalde) statistieken voor uw video's.
  • Remarketing: maak remarketinglijsten op basis van eerdere interacties van kijkers op gekoppelde kanalen.
  • Engagement: bekijk statistieken van alle acties van videoadvertenties op gekoppelde kanalen.

U kunt meer dan één Google Ads-account aan een YouTube-kanaal linken en omgekeerd.

Door accounts te koppelen, krijgt de eigenaar van het YouTube-kanaal geen controle over het Google Ads-account. Ook kan de adverteerder, wanneer accounts worden gelinkt, geen video's van het gelinkte kanaal toevoegen, verwijderen of aanpassen.

Als uw Google Ads-account wordt beheerd via een manageraccount, krijgt het Google Ads-manageraccount door koppeling van het YouTube-kanaal toegang tot de statistieken hiervan. Als u in uw Google Ads-account remarketinglijsten deelt, kan een manageraccount de door u gemaakte remarketinglijsten delen met andere accounts die via het betreffende manageraccount worden beheerd.

Accounts koppelen of ontkoppelen vanuit YouTube

Volg deze instructies om uw YouTube-kanaal aan een Google Ads-account te koppelen of te ontkoppelen.

Volg deze instructies voor de vorige YouTube-versie:

Accounts koppelen vanuit YouTube

1. Log in bij uw YouTube-kanaal.
  2. Klik op het pictogram of de naam van uw kanaal in de rechterbovenhoek van de pagina.
  3. Klik op Creator Studio.
  4. Klik aan de linkerkant op Kanaal en klik vervolgens op Geavanceerd.
  5. Klik onder 'Google Ads-account koppelen' op Een Google Ads-account koppelen.
  6. Volg de instructies en klik op Voltooien.
  7. Nadat de eigenaar van het Google Ads-account uw verzoek heeft goedgekeurd, wordt uw YouTube-kanaal gekoppeld aan het betreffende Google Ads-account.

Accounts ontkoppelen vanuit YouTube

1. Log in bij uw YouTube-kanaal.
  2. Klik op het pictogram of de naam van uw kanaal in de rechterbovenhoek van de pagina.
  3. Klik op Creator Studio.
  4. Klik aan de linkerkant op Kanaal en klik vervolgens op Geavanceerd.
  5. Klik onder 'Google Ads-account koppelen' op Bewerken in de kolom 'Opties' voor het Google Ads-account dat u wilt ontkoppelen.
  6. Klik op Account ontkoppelen.

Volg deze instructies voor de nieuwe YouTube-versie:

Accounts koppelen vanuit YouTube

1. Log in bij uw YouTube-kanaal.
  2. Klik op Instellingen en vervolgens op Kanaal.
  3. Klik op het tabblad Geavanceerd.
  4. Klik op Account koppelen.
  5. Geef een naam voor de link en een klant-ID voor Google Ads op en kies welke rechten u wilt verlenen.
  6. Klik op Gereed.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Nadat de eigenaar van het Google Ads-account uw verzoek heeft goedgekeurd, wordt uw YouTube-kanaal gekoppeld aan het betreffende Google Ads-account.

Accounts ontkoppelen vanuit YouTube

1. Log in bij uw YouTube-kanaal.
  2. Klik op Instellingen en vervolgens op Kanaal.
  3. Klik op het tabblad Geavanceerd.
  4. Klik op Ontkoppelen naast het account dat u wilt ontkoppelen.
  5. Klik op Ontkoppelen in het pop-upvenster.
  6. Klik op Opslaan.

Accounts koppelen of ontkoppelen vanuit Google Ads

Vanuit uw Google Ads-account kunt u een YouTube-kanaal koppelen aan uw Google Ads-account of een kanaal ontkoppelen dat momenteel aan uw Google Ads-account is gekoppeld. U kunt ook koppelingsverzoeken annuleren die u heeft verzonden of koppelingsverzoeken van kanaaleigenaren accepteren.

Een YouTube-kanaal koppelen aan uw Google Ads-account:

1. Log in op uw Google Ads-account
  2. Klik op het gereedschapspictogram rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder 'Instellen' op Gekoppelde accounts.
  4. Klik onder 'YouTube' op Details
  5. Klik op de plusknop .
  6. Zoek in het dialoogvenster 'Een YouTube-kanaal koppelen' naar een kanaal of geef de URL ervan op.
  7. Voer een van de volgende acties uit:
    • Als het YouTube-kanaal van u is, selecteert u Ik ben eigenaar van het kanaal en klikt u op Ga naar YouTube.
    • Als het YouTube-kanaal niet van u is:
      • Selecteer Iemand anders is eigenaar van dit kanaal en geef het e-mailadres van de kanaaleigenaar op. Als u de e-mail wilt controleren die wordt verzonden naar de kanaaleigenaar, klikt u op de pijl-omlaag naast 'Verzoek weergeven'. Klik op Verzoek verzenden. Nadat de eigenaar van het YouTube-kanaal uw verzoek heeft goedgekeurd, wordt dat kanaal gekoppeld aan uw Google Ads-account.

Een YouTube-kanaal ontkoppelen van uw Google Ads-account

1. Log in op uw Google Ads-account
  2. Klik op het gereedschapspictogram rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder 'Instellen' op Gekoppelde accounts.
  4. Klik onder YouTube op Details
  5. Zoek het kanaal dat u wilt ontkoppelen en klik op Ontkoppelen in de kolom 'Acties'.

Een koppelingsverzoek annuleren dat u heeft verzonden:

1. Log in op uw Google Ads-account
  2. Klik op het gereedschapspictogram rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder 'Instellen' op Gekoppelde accounts.
  4. Klik onder YouTube op Details
  5. Zoek het kanaal en klik op Verzoek annuleren in de kolom 'Acties'.

Een koppelingsverzoek accepteren dat u heeft ontvangen:

1. Log in op uw Google Ads-account
  2. Klik op het gereedschapspictogram rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder 'Instellen' op Gekoppelde accounts.
  4. Klik onder YouTube op Details
  5. Zoek onder 'Koppelingsverzoeken' het kanaal waarvoor u het koppelingsverzoek heeft ontvangen. In de kolom 'Status' wordt 'Vereist uw goedkeuring' weergegeven.
  6. Klik op Verzoek bekijken om meer informatie over het koppelingsverzoek te bekijken.
  7. Klik op Goedkeuren om de koppeling goed te keuren. Als u de koppeling wilt afwijzen, klikt u op Afwijzen.