Reageren op handhavingen

Als je content is beïnvloed door een handhaving waar je het niet mee eens bent of als je denkt dat er een fout is gemaakt, kun je hierop reageren.

Het proces om op een handhaving te reageren hangt af van de actie die is ondernomen voor de content. Zo is het proces om te reageren op een actie die te maken heeft met de Communityrichtlijnen anders dan wanneer je reageert op een leeftijdsbeperking voor je video.

In de onderstaande lijst vind je meer informatie over de handhaving die van invloed is op je content en hoe je kunt reageren.

Voordat je op een handhaving reageert: Neem de informatie in de e-mails die we hebben gestuurd door zodat je de redenen voor de handhaving begrijpt.

Acties die te maken hebben met de Communityrichtlijnen

Meer informatie over de Communityrichtlijnen van YouTube

Bezwaar maken tegen acties die te maken hebben met de Communityrichtlijnen

Meer informatie over leeftijdsbeperkingen

Bezwaar maken tegen de leeftijdsbeperking voor je video

Juridische handhaving

Meer informatie over kanaal- of accountbeëindiging

Onze Servicevoorwaarden doornemen

Bezwaar maken tegen de beëindiging van kanalen of accounts

Auteursrechthandhaving

Waarschuwingen vanwege auteursrechtklachten en verwijderingsverzoeken

Meer informatie over waarschuwingen vanwege auteursrechtklachten

Een waarschuwing vanwege een auteursrechtklacht oplossen

Een verweer tegen een auteursrechtklacht indienen

Reageren op een verweer

Meer informatie over verwijderingsverzoeken vanwege auteursrechtschending

Een verwijderingsverzoek vanwege auteursrechtschending indienen

Een verwijderingsverzoek vanwege auteursrechtschending intrekken

Content ID-claims

Meer informatie over Content ID-claims

Een geschil openen voor een Content ID-claim

Bezwaar maken tegen een Content ID-claim

Acties die te maken hebben met content gemaakt voor kinderen

Meer informatie over hoe je het publiek voor je kanaal of video instelt

Bepalen of je content is gemaakt voor kinderen

Bezwaar maken tegen de publieksinstelling Gemaakt voor kinderen

Acties die te maken hebben met het YouTube-partnerprogramma (YPP)

Meer informatie over het YouTube-beleid voor het genereren van inkomsten

Bezwaar maken tegen opschorting van een YPP-lidmaatschap of afwijzing van een aanvraag

Reageren op een afgewezen YPP-aanvraag

Een beoordeling door een medewerker aanvragen van video's met de markering Niet geschikt voor de meeste adverteerders

Veelgestelde vragen

Hoe beoordeelt YouTube content?
We gebruiken een combinatie van geautomatiseerde systemen en handmatige beoordelingen om te bepalen of content een schending bevat. Hier vind je meer informatie over hoe YouTube content beoordeelt.
Wat kan ik doen als het genereren van inkomsten wordt onderbroken voor mijn kanaal?
Partners in het YouTube-partnerprogramma worden betaald via een actief, goedgekeurd en gekoppeld AdSense voor YouTube-account. Inkomsten genereren wordt onderbroken als er geen actief en goedgekeurd AdSense voor YouTube-account aan je kanaal is gekoppeld. Hier vind je meer informatie over dit probleem en hoe je het kunt oplossen.
Wat kan ik doen als inkomsten genereren uitstaat voor mijn kanaal?
Als inkomsten genereren uitstaat voor je kanaal, kunnen hier verschillende redenen voor zijn. Al deze acties kunnen leiden tot een opschorting van betalingen: Inkomsten genereren staat uit voor mijn kanaal. Nadat er een beslissing is genomen over content die je hebt geüpload, krijg je een e-mail van YouTube met meer uitleg over de beslissing. Als je denkt dat onze geautomatiseerde systemen of reviewers een fout hebben gemaakt of als je het niet eens bent met een beslissing over content, ontdek dan wat je mogelijkheden zijn om te reageren op handhavingen en kies de beste optie voor jouw situatie.