YouTube-retningslinjene for inntektsgenerering

Oppdatert i september 2019: Vi endret nylig navnet fra «Retningslinjene for YouTubes partnerprogram» til «YouTube-retningslinjene for inntektsgenerering». Selve retningslinjene og metodene vi bruker for å håndheve dem, er ikke endret.

Hvis du er med i YouTubes partnerprogram, er det viktig at du følger YouTube-retningslinjene for inntektsgenerering, som omfatter YouTube-retningslinjene for brukere, vilkårene for bruk av YouTube og programretningslinjene for Google AdSense. Disse retningslinjene gjelder for alle som er med i YouTubes partnerprogram. Hvis du vil tjene penger på videoer med annonser, må de også være i samsvar med retningslinjene for annonsørvennlig innhold.

Hvis du bryter noen av disse retningslinjene, kan YouTube iverksette ett eller flere av følgende tiltak:

• deaktivering av annonser for innholdet ditt
  • deaktivering av AdSense-kontoen din
  • midlertidig utestengning fra YouTubes partnerprogram
  • suspensjon eller til og med oppsigelse av YouTube-kanalen din

Her er en rask oversikt over hver av de viktigste retningslinjene. Sørg for å lese hver retningslinje grundig.

Følg YouTube-retningslinjene for brukere

Disse retningslinjene bidrar til et positivt YouTube-fellesskap for både brukere og annonsører. Innhold som bryter med YouTube-retningslinjene for brukere, kan ikke brukes til inntektsgenerering og blir fjernet fra YouTube. Innhold som ikke passer for alle seere, kan få aldersbegrensning. For øvrig kan YouTube-kanalen din få advarsler, og gjentatte overtredelser kan føre til midlertidig utestengning fra YouTubes partnerprogram og/eller oppsigelse av YouTube-kanalen din.

Innhold som bryter med YouTube-retningslinjene for brukere, er blant annet følgende:

Disse retningslinjene gjelder for alt du legger ut på YouTube, inkludert, men ikke begrenset til, miniatyrbilder, titler, eksterne linker og etiketter for videoer.

Les mer i senteret for retningslinjer og sikkerhet.

Sørg for at du innehar rettighetene for kommersiell bruk av innholdet

Det er viktig at du innehar de kommersielle rettighetene til å bruke alt innholdet ditt før du slår på inntektsgenerering for dette innholdet på YouTube. Hvis du stadig sender inn videoer som ikke er egnet, kan du bli midlertidig utestengt fra YouTubes partnerprogram.

Her er noen av de viktigste retningslinjene for inntektsgenerering som gjelder opphavsrett:

• Sikre at du innehar rettighetene for kommersiell bruk: Sørg for at du innehar alle rettighetene til innholdet du vil tjene penger på. Dette inkluderer alle lyd- og videoelementer.
  • Gjør deg kjent med rettighetene dine: Hvis du tar med tredjepartsinnhold i en video du vil tjene penger på, må du sørge for at du forstår hvilke rettigheter lisensen gir deg.
  • Ved inntektsgenerering for tredjepartsinnhold: Sørg for at du tilfører verdi til eventuelt tredjepartsinnhold du vil tjene penger på, og at innholdet ditt har tilstrekkelig med originale kommentarer, pedagogisk verdi eller personlig preg.
    • Merk: Du kan kanskje ikke tjene penger på tredjepartsinnhold hvis det finnes et gyldig Content-ID-krav knyttet til det.

Husk at innholdet ditt også må overholde retningslinjene for AdSense-innholdskvalitet for at du skal kunne tjene penger på det.

Disse retningslinjene er bare ment til informasjon og skal ikke anses som juridisk rådgivning. Du bør søke juridisk rådgivning hos en advokat eller juridisk representant.

Hvis du vil ha mer informasjon om opphavsrett og rimelig bruk («fair use»), kan du besøke opphavsrettsenteret vårt.

Følg programretningslinjene for AdSense og vilkårene for bruk av YouTube

Med AdSense kan YouTube-partnere få betalt for å bruke inntektsgenerering på videoene sine. Sørg for at du følger programretningslinjene for AdSense og vilkårene for bruk av YouTube.

Brudd på disse retningslinjene kan føre til fjerning av videoene dine, deaktivering av AdSense-kontoen din, suspensjon av kanalen din fra YouTubes partnerprogram og/eller oppsigelse av YouTube-kanalen din.

Retningslinjer for innholdskvalitet

Retningslinjene for AdSense-innhold er omfattende og inkluderer retningslinjer for kvalitet i retningslinjene for nettredaktører / Search Console. Nedenfor har vi fremhevet noen av de mest relevante retningslinjene for YouTube-skapere.

Påminnelse: Disse retningslinjene gjelder for hele kanalen din. Hvis vi finner ut at en kanal blir brukt til innhold som ikke er i samsvar med retningslinjene våre, kan kanalen bli suspendert fra partnerprogrammet.

Sørg for at innholdet ditt tilfører verdi og er unikt og relevant. Vi har tatt med noen eksempler på innhold som ikke oppfyller disse standardene, noe som betyr at det ikke kan brukes til inntektsgenerering. Listen er ikke uttømmende.

• Gjenbrukt innhold. Dette er innhold som ikke bidrar med tilstrekkelig originale kommentarer eller pedagogisk verdi. Det kan også bety at vi ser at mye av innholdet på kanalen din enten samsvarer fullstendig med eller er bemerkelsesverdig likt annet innhold. Noen eksempler:
    • tredjepartsvideoer sydd sammen med minimale eller ingen endringer
    • tredjepartsinnhold sammensatt uten ytterligere kommentarer eller skildring
    • innhold som er lastet opp et annet sted først
    • innhold som er lastet opp flere ganger av mange brukere
  • Gjentakende innhold. Dette er innhold som virker masseprodusert for å øke antall avspillinger, og som ikke bidrar med noen pedagogisk eller annen type nytteverdi. Noen eksempler:
    • datastemme som leser innhold fra tredjeparter, eller meningsløst innhold
    • innhold på en kanal med minimale endringer fra video til video
    • gjentakende eller intetsigende innhold uten ytterligere pedagogisk verdi, kommentarer eller skildring
    • innhold som er masseprodusert eller generert på en programmatisk måte
    • bildefremvisning eller rullende tekst uten eller med minimalt med skildring, kommentarer eller pedagogisk verdi

Merk: Du kan kanskje tjene penger på tredjepartsinnhold hvis du innehar rettighetene for kommersiell bruk av dette innholdet og på en eller annen måte tilfører verdi til innholdet. Eksempler på dette kan være redigeringsarbeid av høy kvalitet eller tilføying av kommentarer eller skildring.

Brudd knyttet til annonser

Eksempler på brudd knyttet til annonser:

• å klikke på din egen annonse uansett grunn
  • å oppfordre andre til å klikke på annonsene dine
  • å bruke villedende implementeringsmetoder for å få klikk

Bruk av tredjepartsnettsteder og -verktøy

Eksempler på misbruk av tredjepartsnettsteder og -verktøy:

• bruk av tredjepartsnettsteder og -verktøy for å generere abonnenter eller avspillinger på kunstig eller manuelt vis
  • innbygging av tredjepartsannonsering, -sponsing eller -kampanjer på eller i videoinnholdet ditt
  • salg av YouTube-kanalen og/eller -partnerkanalen din via tredjepartsnettsteder for økonomisk gevinst
  • manipulering eller oppfordring til å klikke på videofunksjoner som «Liker» eller «Favoritt»
Skapernes innflytelse på YouTube

Suksessen til YouTubes partnerprogram avhenger av hvor villige annonsørene er til å knytte merkevarene sine til YouTube-innhold. Inntektene til alle YouTube-skapere påvirkes negativt når tilliten fra annonsørene forsvinner.

Vi tillater ikke grove tilfeller av dårlig oppførsel som har en negativ innvirkning på fellesskapet som helhet. Når du forplikter deg til å følge disse retningslinjene, innebærer dette at du respekterer seerne dine, andre skapere og annonsørene våre – både på og utenfor YouTube.

Hvis du bryter med disse retningslinjene, kan vi gjøre alt fra å slå av inntektsgenerering for kanalen din midlertidig til å si opp kontoene dine.

Finn ut mer om skapernes innflytelse på YouTube