Vanliga frågor om Google Arkiv

Läs mer om hur Arkiv fungerar.

Licensiering och konton  |  Använda Arkiv  |  Så här fungerar Arkiv

Licensiering och konton

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Hur köper jag Arkiv för min organisation?

För många Google Workspace-utgåvor ingår Arkiv-licenser för alla användare i organisationen. Om Arkiv inte ingår i din utgåva kan du kanske köpa tilläggslicenser.

Arkiv-licenser ingår Tilläggslicenser för Arkiv är tillgängliga
  • Frontline Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Standard och Enterprise Plus
  • Alla Education-utgåvor
  • Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus (enbart domänverifierad)
  • G Suite Business
Om du vill ha information om kompatibla utgåvor
kan du kontakta Googles säljavdelning.

Jämför utgåvor

Läs mer om hur du köper Arkiv-licenser för din organisation.

Om en användares hanterade Google-konto raderas, raderas då all data som lagras i Arkiv för användaren?

Ja. Om du raderar en användare tas all data som är kopplad till användarens konto bort från Google.

När du raderar en användare

• kan du inte söka efter eller exportera någon av användarens data från Arkiv
  • gäller inte längre lagringsregler eller spärrar för användarens data. Data kan tas bort permanent direkt.
  • kan du återställa data i 20 dagar efter att du har raderat användaren. Däremot går det inte att återställa data som redan har rensats bort permanent. Läs mer om hur du återställer en användare som nyss har raderats.

Vi rekommenderar att du använder en licens för arkiverad användare för att spara användarens data. Mer information finns i Hantera tidigare anställda och deras data. Om du använder Google Cloud Directory Sync kontrollerar du att verktyget är konfigurerat för att stänga av konton istället för att radera dem.

Hur lagrar jag data för en användare som lämnar organisationen?

Radera inte kontot. Om du raderar en användare raderar du även data som lagras i Arkiv.

Om du vill behålla en användares data tillgänglig för Arkiv efter att personen har lämnat organisationen tilldelar du personen en licens för arkiverad användare. Mer information finns i Hantera tidigare anställda och deras data. Du kan även stänga av kontot för att spara data och inaktivera tjänster, men ett avstängt konto faktureras på samma sätt som ett aktivt konto.

Om en grupp tas bort, raderas även meddelanden i Grupper i Arkiv?
Ja. När en grupp raderas raderas även meddelanden i gruppen. Meddelanden i grupper raderas även om den borttagna gruppen omfattades av en spärr eller lagringsregel. Meddelanden i Gmail som konton tar emot via en prenumeration på en grupp raderas dock inte och omfattas av lagringsregler och spärrar i Gmail.
Vad händer med en Arkiv-användare som har överskridit lagringsgränsen för Google Workspace?

Arkiv påverkas inte när detta händer. En användare som har överskridit lagringsgränsen kan dock inte längre skicka eller ta emot nya e-postmeddelanden och kontot kan fungera sämre i allmänhet.

Använda Arkiv

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Hur kommer jag åt data via Arkiv?

För att få åtkomst till data loggar du in på https://vault.google.com, skapar ett ärende och söker igenom organisationens data. Din Arkiv-administratör kan begränsa den data som du har åtkomst till och kan söka i. Läs om hur du söker efter data och om Arkiv-behörigheter.

Kan alternativa domäner, som vault.my_domain.com skapas för Arkiv?

Nej. Av säkerhetsskäl går det enbart att få tillgång till Arkiv via https://vault.google.com.

Kan jag tillåta personer utanför organisationen att få åtkomst till organisationens data via Arkiv?

Du kan tillåta tredje part att logga in på Arkiv. Läs om hur du tillåter att en extern användare får åtkomst till Arkiv.

Hur exporterar jag data med Arkiv?

Läs mer om hur du exporterar Arkiv-data.

Är Arkiv ett verktyg för säkerhetskopiering av data eller för arkivering?

Nej. Arkiv är inte avsett att vara ett verktyg för säkerhetskopiering av data eller för arkivering.

Varför ska jag inte använda Arkiv för säkerhetskopior eller för att hämta data?

• Arkiv-exporter är inte avsedda för säkerhetskopieringar av data i stor skala eller hög volym. Du kan exportera data till ett begränsat antal konton och enbart för en Google-tjänst i taget. I Arkiv tillåts inte heller många parallella exporter eller schemaläggning av automatiska exporter.
  • Arkiv-exporter är förberedda för juridisk upptäckt, inte för effektiv databehandling. Det går inte att skapa differentierade säkerhetskopior eller deduplicera data i Arkiv. En Drive-export inkluderar exempelvis alla objekt som det genomsökta kontot har åtkomst till. När många konton har åtkomst till samma objekt exporteras de för varje konto, vilket leder till stora mängder duplicerad data.
  • Arkiv har inte stöd för alla Google-tjänster. Arkiv kan enbart exportera data från Google-tjänster som stöds. Arkiv har inte stöd för tjänster som Kalender, Kontakter, Keep och Currents.
  • Det är svårt att återställa data från Arkiv-exportfiler. Arkiv har inga verktyg för automatisk återställning.
    • För Gmail, Chat och Grupper kan du använda Google Workspace Migration for Microsoft Exchange (GWMME) för att importera PST-filer. Google har inget verktyg för massimport av mbox-filer.
    • I Drive-exporter separeras inte filerna per konto och Google-filer, exempelvis dokument, kalkylark och presentationer, har ett annat format.
    • Voice-data kan inte återställas från Arkiv-exportfiler.

Behöver du fortfarande säkerhetskopiera eller extrahera data?

Du kanske vill ha en säkerhetskopia för att skydda din data mot fel på grund av den mänskliga faktorn eller utpressningsvirus. Google har några alternativ:

• Om du vill exportera hela organisationens data använder du Dataexport.
  • En användare kan även exportera sin egen data. Om du exempelvis representerar ett småföretag med några få anställda, kan alla exportera och säkerhetskopiera sin egen data.

Google har också många verktyg som du kan använda för att arbeta med och extrahera organisationens Google Workspace-data, som API:er och BigQuery eller partnerlösningar, till exempel Afi och SpinOne. Fler alternativ från tredje part och partner finns i Google Cloud.

Kan jag återställa meddelanden som lagrats i Arkiv till Gmail eller Drive?

För data som har tagits bort för färre än 25 dagar sedan rekommenderar vi att du använder Googles administratörskonsol och återställer användarens Google Drive- eller Gmail-data.

Så här fungerar Arkiv

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Hur länge lagras data i Arkiv?

Du kan ställa in lagringsperioder som uppfyller dina behov, inklusive lagring på obestämd tid. Läs mer om lagring i Arkiv.

Kan användarna radera data som lagras i Arkiv?

Användarna kan radera meddelanden och objekt i Googles tjänster, men all data som omfattas av en lagringsregel eller spärr förblir tillgänglig i Arkiv för användarna. Borttagna meddelanden som lagras i Arkiv räknas inte in i användarnas lagringsutrymme. Läs mer om hur du använder Arkiv för lagring.

Hur loggas Arkiv-användaråtgärder i Arkiv?

Alla användaråtgärder i Arkiv övervakas och spåras i en verifieringskedja. Om en användare med behörighet att ändra lagringsperioden försöker göra det spåras åtgärden i granskningsloggen. Åtgärden kan inte tas bort från granskningsloggen. Läs mer om granskningsfunktionerna i Arkiv.

Hur tillförlitligt är Arkiv?

Google replikerar organisationens data mellan flera datacenter på olika platser. Läs mer om Googles åtaganden för tillförlitlighet gentemot företag.

Hur hanterar Google myndighetsbegäranden?

Google följer lagen vid svar på externa förfrågningar om användarinformation. Läs om Googles åtaganden för integritet gentemot företag.

Vilka certifieringar och standarder uppfyller Arkiv?

Läs mer om Googles åtaganden för efterlevnad gentemot företag.

Andra Vanliga frågor om Arkiv

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.