Kan geen gegevens overzetten naar een nieuwe Pixel-telefoon

Als er tijdens het instellen iets misgaat met het kopiëren van de gegevens van je huidige telefoon naar je Pixel-telefoon, probeer je de onderstaande stappen voor het oplossen van problemen.

Voor de meeste telefoons met Android 5.0 en hoger of iOS 8.0 en hoger kun je de gegevens automatisch overzetten. Voor de meeste andere systemen kun je de gegevens handmatig overzetten. Bekijk meer informatie over hoe je controleert welke versie van Android of iOS je hebt.

Je kunt de gegevens ook terugzetten op een telefoon die niet nieuw of gereset is. Meer informatie over hoe je een back-up van gegevens maakt en deze terugzet

Het instellen wordt onderbroken of niet gestart

De voeding wordt onderbroken of de verbinding wordt verbroken

Als de mobiele of wifi-verbinding wordt verbroken, de voeding wordt onderbroken of de kabel losraakt, zet je de fabrieksinstellingen terug en begin je meteen opnieuw.

Er gebeurt niets of het bericht 'Probeer een andere kabel' wordt weergegeven

De kabel controleren

• Koppel de kabel los en sluit beide uiteinden opnieuw aan.
  • Probeer een andere kabel. Niet alle kabels kunnen worden gebruikt om gegevens over te zetten.

De Quick Switch-adapter proberen

• Als je de Quick Switch-adapter gebruikt, controleer je of deze is aangesloten op je Pixel-telefoon.
  • Als je de Quick Switch-adapter niet gebruikt, kun je deze proberen. De adapter kan je telefoons laten weten in welke richting je gegevens moeten worden verplaatst. Gebruik indien nodig een kabel voor USB-C naar USB-A voor de adapter.

Enkele basisinstellingen controleren

• Check of beide telefoons zijn ontgrendeld, opgeladen en aangezet.
  • Als Batterijbesparing aanstaat op de Pixel (2016), zet je dat uit.

Als geen kabel werkt, bekijk je Meer informatie over hoe je gegevens overzet zonder kabel.

Het bericht 'De telefoon wordt mogelijk niet ondersteund' wordt weergegeven
  1. Installeer alle beschikbare updates voor je huidige telefoon.
  2. Start je huidige telefoon opnieuw op. Op de meeste telefoons kun je de aan/uit-knop ingedrukt houden totdat de telefoon opnieuw wordt opgestart.
  3. Probeer de Quick Switch-adapter nogmaals. Als de Quick Switch-adapter nog steeds niet werkt met je huidige telefoon, kun je de gegevens van je Android-telefoon of iPhone overzetten zonder de adapter.
Overzetten van de instellingen loopt vast (alleen voor Android)
  1. Als er tijdens het instellen langer dan vijftien minuten niets gebeurt, tik je op Kopiëren stoppen.
  2. Als het bericht 'Je telefoon is bijna klaar' wordt weergegeven, kun je zien welke gegevens zijn gekopieerd. Het is mogelijk dat je bepaalde gegevens op je huidige Android-telefoon niet kunt kopiëren. Meer informatie over welke gegevens niet worden gekopieerd vanuit Android
Kan niet overzetten via wifi
Alleen bepaalde apparaten kunnen gegevens overzetten via wifi. Als de telefoon die gegevens verstuurt, een iPhone met iOS 7 of lager is of Android 4 of lager gebruikt, werkt de overdracht niet.

Het instellen is voltooid maar de gegevens zijn niet gekopieerd

Gegevensoverdracht overgeslagen toen je de telefoon voor het eerst inschakelde

Teruggaan naar instellen
  • Binnen enkele minuten
    Je krijgt een melding dat de Pixel nog niet volledig is ingesteld. Tik op Instellen voltooien.
  • Een paar dagen lang
    Open de app Instellingen. Tik bovenaan op Instellen voltooien.
  • Als je de telefoon al een tijdje hebt
    Je kunt de telefoon altijd resetten. Als je de telefoon reset, worden wel alle gegevens op de telefoon gewist. Meer informatie over het terugzetten op de fabrieksinstellingen

Waarom bepaalde gegevens op een iPhone niet worden overgezet

iPhone onder toezicht van een organisatie

iPhone onder toezicht

Als je iPhone onder toezicht staat van een bedrijf, school of andere organisatie, kunnen je gegevens niet worden gekopieerd. Ga als volgt te werk om te controleren of je iPhone onder toezicht staat:
  1. Open Instellingen En dan Algemeen En dan Over.
  2. Zoek onder de naam van je apparaat naar de volgende woorden: 'iPhone staat onder supervisie van'.

Beheerde iPhone

Als je iPhone door een bedrijf, school of andere organisatie wordt beheerd, is het mogelijk dat er beperkingen zijn ingesteld voor het overzetten van gegevens. Ga als volgt te werk om te controleren of je iPhone wordt beheerd:

1. Open Instellingen En dan Algemeen En dan Profielen en apparaatbeheer.
  2. Zoek onder de apparaatnaam de beleidsprofielen van je organisatie.

Als je meer gegevens wilt overzetten, kun je deze profielen verwijderen. Dit kan van invloed zijn op je toegang tot de gegevens van je organisatie.

iMessage ingeschakeld
Als je van een iPhone overstapt op een Pixel-telefoon, moet je iMessage uitschakelen. Meer informatie over het uitschakelen van iMessage
De iPhone bevat heif-foto's (iOS 11 en hoger)
Als je automatisch je originele heif-foto's op je Pixel wilt weergeven, sla je de heif-foto's op je iPhone op in Google Foto's. Meer informatie over hoe je een back-up van Google Foto's kunt maken
Tip: Als je iPhone niet over Google Foto's beschikt, worden heif-foto's tijdens het instellen van je Pixel geconverteerd naar jpg.

Wat er tijdens het instellen niet wordt gekopieerd

Op Android-apparaten
  • Downloads, zoals pdf-bestanden
  • Foto's, video's en muziek in verborgen mappen
  • Apps die niet afkomstig zijn uit de Google Play Store
  • Gegevens van apps die niet gebruikmaken van Android-back-ups
  • Andere accounts dan Google-accounts (en de bijbehorende gegevens)
  • Contacten en agenda's die zijn gesynchroniseerd met andere services dan Google
  • Ringtones
  • Bepaalde telefooninstellingen (verschilt per telefoon en Android-versie)

Meer informatie over hoe je sommige van deze gegevens kunt overzetten na het instellen

Op iPhones
  • App-gegevens
  • Betaalde apps
  • Kosteloze apps die niet beschikbaar zijn in de Play Store
  • In-app aankopen
  • Foto's waarvan geen origineel is opgeslagen op je iPhone
    Tip: Als je de instelling voor optimalisatie van de opslag aanzet op je iPhone, worden de originele foto's opgeslagen in iCloud en niet op je iPhone. De versies van je foto's met een lagere resolutie worden niet gekopieerd, ook niet als ze op je iPhone zijn opgeslagen.
  • Foto's, video's, documenten en andere bestanden die zijn opgeslagen in iCloud. Meer informatie over hoe je een overdracht van iCloud-foto's en -video's naar Google Foto's aanvraagt
  • Telefooninstellingen, zoals wifi-wachtwoorden
  • Muziek met DRM-beveiliging van iTunes (Digital Rights Management)
  • Andere accounts dan Google-accounts (en de bijbehorende gegevens)
  • Contacten en agenda's die zijn gesynchroniseerd met andere services dan Google of iCloud
  • Bookmarks in Safari
  • Bepaalde gegevens van chat-apps van derden

Meer informatie over hoe je sommige van deze gegevens kunt overzetten na het instellen

Vanaf een BlackBerry of Windows Phone
Voor een BlackBerry of Windows Phone geldt dat alleen de gegevens in Google-accounts automatisch worden weergegeven op een Pixel-telefoon. Meer informatie over hoe je sommige gegevens op je BlackBerry of Windows Phone handmatig kunt kopiëren

Andere problemen met het kopiëren van gegevens

Op Android-apparaten

Tijdens het instelproces: geen kabel beschikbaar
  1. Op je Pixel-telefoon:
    • Begin met instellen en tik op Starten.
    • Maak verbinding met een wifi-netwerk of je mobiele provider.
  2. Tik op Volgende als je wordt gevraagd of je apps en gegevens wilt kopiëren.
  3. Tik op Kun je je oude telefoon niet gebruiken? als je wordt gevraagd of je je oude apparaat wilt gebruiken.
  4. Volg de stappen op het scherm om in te loggen op je Google-account en toegang te krijgen tot je back-up.
Tip: Als je een telefoon met Android 5 of hoger wilt overzetten naar een Pixel 6 of Pixel 6 Pro, kun je gegevens kopiëren via wifi.
Je kunt de oude telefoon niet gebruiken
  1. Controleer of je over een back-up van je huidige Android-telefoon beschikt. Meer informatie over hoe je back-ups kunt beheren
  2. Tik op je Pixel-telefoon op Starten. Als de knop 'Starten' niet wordt weergegeven, bekijk je meer informatie over hoe je teruggaat naar het instellen.
  3. Tik op Volgende En dan Kun je je oude telefoon niet gebruiken?.
  4. Tik onder 'Op een andere manier kopiëren' op OK En dan Een back-up via de cloud.
  5. Maak verbinding met een wifi-netwerk of mobiele provider.
  6. Log in op het Google-account waarin de back-up van je gegevens is opgeslagen.
  7. Volg de stappen op het scherm.
Je wilt gegevens overzetten zonder terug te gaan naar het instellen of je wilt alleen bepaalde gegevens overzetten

Contacten kopiëren

Als je al contacten in je Google-account gebruikt, zoals in Gmail, worden deze automatisch weergegeven op je Pixel-telefoon nadat je bent ingelogd. Als je je contacten wilt bekijken, open je de app Contacten Contacten op je Pixel-telefoon.

Als je contacten zijn opgeslagen op een simkaart, bekijk je meer informatie over hoe je contacten kunt importeren vanaf een simkaart.

Foto's, video's, bestanden en mappen kopiëren

Op iPhones

Geen kabel: gebruik de Switch to Android-app

Doe het volgende als je wilt overzetten zonder terug te gaan naar het instelproces:

Als je je agenda, contacten, foto's en video's wilt kopiëren naar je nieuwe Pixel-telefoon, bekijk je Meer informatie over hoe je een back-up van iPhone- en iCloud-gegevens maakt in Google Drive

Je wilt alleen bepaalde gegevens overzetten

Contacten kopiëren

In je Google-account

• Als je al contacten in je Google-account gebruikt, bijvoorbeeld in Gmail, zie je ze in de communicatie-apps op je Pixel-telefoon.

Vanuit je iCloud-account

1. Zorg ervoor dat alle contacten in iCloud staan.
  2. Exporteer je contacten via icloud.com als vCard-bestand.
  3. Importeer je contacten in Gmail. Meer informatie over hoe je contacten toevoegt, verplaatst of importeert
  4. Nadat je je contacten hebt gekopieerd, zie je ze in de communicatie-apps op je Pixel-telefoon.

Vanaf een simkaart

Foto's en video's kopiëren

Meer informatie over hoe je een overdracht van iCloud-foto's en -video's naar Google Foto's aanvraagt

Als je een back-up van de foto's en video's op je iPhone wilt maken in Google Foto's, bekijk je meer informatie over hoe je een back-up kunt maken in Google Foto's. Google Foto's wordt weergegeven op je Pixel-telefoon.

Tip: Als je de foto's en video's wilt bekijken, open je de Foto's-app Foto op je Pixel-telefoon.

Je kunt nog steeds geen gegevens kopiëren

Als je de gegevens nog steeds niet kunt kopiëren naar je Pixel-telefoon, kun je contact met ons opnemen.