Konfigurera Pixel-telefonen

Du kan flytta det som finns på din nuvarande telefon till Pixel-telefonen, eller konfigurera din Pixel-telefon som en ny enhet.

• Det går att överföra data automatiskt från de flesta telefoner med Android 5.0 eller senare eller iOS 8.0 eller senare. (Läs mer om hur du kontrollerar vilken version av Android eller iOS du har och om kopieringsbegränsningar för iPhone.)
  • Det går även att överföra data manuellt från telefoner med de flesta system.

Alternativ 1: Överför data från din nuvarande telefon

Om du vill flytta data till telefonen följer du anvisningarna som visas på skärmen första gången du slår på den.

Om du hoppar över dataöverföringen eller inte slutför konfigureringen första gången:

• Inom några minuter får du en avisering om att Pixel-konfigureringen inte är klar. Tryck på Slutför konfigurationen.
  • Under några dagar kan du öppna appen Inställningar. Högst upp trycker du på Slutför konfigurationen.
  • Efter lite längre tid kan du alltid återställa telefonen. Men om du gör det raderas all din data. Läs om hur du återställer till standardinställningarna.
Från en Android-telefon

Innan du börjar

1. Om du inte har ett nano-SIM-kort skaffar du ett från mobiloperatören. Läs mer om hur du skaffar ett SIM-kort.
    Tips! Beroende på modell och mobiloperatör kan vissa Pixel-telefoner använda eSIM. Kontakta den aktuella operatören för information.
  2. Leta reda på en kabel som fungerar med din nuvarande telefon, till exempel laddningskabeln.
  3. Leta reda på din överföringsadapter. Se vad som följer med telefonen.

Överföra data

Följ överföringsguiden för Android.

Från en iPhone

Innan du börjar

1. Om du inte har ett nano-SIM-kort skaffar du ett från mobiloperatören. Läs mer om hur du skaffar ett SIM-kort.
    Tips! Beroende på modell och mobiloperatör kan vissa Pixel-telefoner använda eSIM. Kontakta den aktuella operatören för information.
  2. Se till att du överför så mycket data som möjligt. Läs om kopieringsbegränsningar för iPhone och hur du överför mer data.
  3. Leta reda på en kabel som fungerar med din nuvarande telefon, till exempel laddningskabeln.
  4. Leta reda på din överföringsadapter. Se vad som följer med telefonen.

Överföra data

Följ överföringsguiden för iPhone.

Från en BlackBerry eller Windows Phone

Innan du börjar

Om du inte har ett nano-SIM-kort skaffar du ett från mobiloperatören. Läs om hur du skaffar ett SIM-kort.

Tips! I vissa Pixel-telefoner kan eSIM användas, beroende på telefon och mobiloperatör. Kontakta den aktuella operatören för information.

Överföra data

Följ överföringsguiden för BlackBerry eller Windows Phone.

Alternativ 2: Hoppa över dataöverföringen

Om Pixel är din första telefon eller om du vill ha en nystart startar du den och trycker på Start Följt avKonfigurera som ny. Då hoppar du över dataöverföringen och kan börja anpassa din nya telefon.