Løs problemer med batteriforbruget på en Pixel-telefon

Du kan bruge vores selvhjælp til at finde og løse problemer med batteriet og ydeevnen på Pixel 7a og ældre modeller, bl.a. Pixel Fold.

Løs problemer med batteri og ydeevne

Hvis batteritiden på din telefon virker dårlig eller kort, kan det skyldes, at en downloadet app bruger for meget batteri. Du kan justere din telefons indstillinger, så batteriet holder. Følg vejledningen nedenfor for at finde og rette fejl i forbindelse med batteriforbrug.

Vigtigt! Nogle af disse trin er kun relevante for Android 9 og nyere versioner. Se, hvordan du tjekker din Android-version.

Pixel-batteriet lærer løbende din adfærd at kende og optimerer sig selv baseret på din seneste appbrug. Når du konfigurerer en ny enhed eller gendanner din enheds fabriksindstillinger, kan der gå et par uger, før optimeringen fungerer optimalt. Du opnår de bedste resultater ved at lade Batterijustering og Batterioptimering være aktiveret.

Det er normalt, at batteriet på din Pixel aflades lidt mere end normalt efter en softwareopdatering. Det skyldes, at telefonen arbejder hårdt på at downloade og optimere den nye software og få alt op at køre.

Hvis du stadig oplever usædvanlig batteriafladning efter et par dage, kan du kontakte os, så vi kan hjælpe dig.

Pixel-batteriet lærer løbende din adfærd at kende og optimerer sig selv baseret på din seneste appbrug. Når du konfigurerer en ny enhed eller gendanner din enheds fabriksindstillinger, kan der gå et par uger, før optimeringen fungerer optimalt. Du opnår de bedste resultater ved at lade Batterijustering og Batterioptimering være aktiveret.

Efter en softwareopdatering er det normalt, at batteriet på din Pixel aflades lidt mere end normalt. Det skyldes, at telefonen arbejder hårdt på at downloade og optimere den nye software og få alt op at køre.

Hvis du stadig oplever usædvanlig batteriafladning efter et par dage, kan du kontakte os, så vi kan hjælpe dig.
Tip! Denne video gælder kun for Pixel Fold.

Hvordan sparer jeg på batteriet med mine indstillinger?

Hvis din telefons batteritid er for kort, kan du se, hvordan du får længere batteritid.

Du kan også se, hvilke aktiviteter der anvender mest batteri.

Hvordan lukker jeg de apps, der bruger mest batteri?

Vigtigt! Du kan ikke afinstallere eller tvinge Google Play-tjenester til at standse. Din telefon anvender Google-tjenester via Google Play. Google Play-tjenester er integreret i Android. Få flere oplysninger om Google Play-tjenester.

Trin 1: Begræns de apps, der bruger mest batteri

Med højt batteriforbrug i baggrunden eller generelt

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Batteri og derefter Batteriforbrug.
    • Tryk på Vis efter apps for at se batteriforbrug efter app.
  3. Du kan se eller ændre, hvordan en app eller et system bruger batteri, ved at trykke på appen eller systemet på listen.​
    • Det anbefales, at batterioptimering forbliver aktiveret for alle apps.
    • Du kan begrænse brugen af batteri i baggrunden for visse apps.
  4. Sådan gennemgår du indstillingerne for batteriforbrug for alle dine apps:
    1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
    2. Tryk på Apps og derefter Batteriforbrug for apps.
  5. Hvis der vises en meddelelse med gode råd om, hvordan du begrænser en app eller et system, skal du trykke på meddelelsen og derefter Begræns.

Tip! Når visse apps er indstillet til "Begrænset", fungerer de muligvis ikke som normalt, og der kan være forsinkelse på notifikationer.

Trin 2: Tving problematiske apps til at standse

Vigtigt! Hvis du tvinger vigtige apps eller tjenester til at standse, vil telefonen ikke fungere korrekt. Det er ikke alle apps, det er muligt at tvinge til at standse.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og derefter Se alle apps.
  3. Tryk på appen og derefter Tving til at standse og derefter OK

Trin 3: Afinstaller problematiske apps
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og derefter Se alle apps.
  3. Tryk på appen.
  4. Tryk på Afinstaller og derefter OK.

Tip! Når du holder appen nede, vises "Afinstaller", "Fjern" eller begge dele på skærmen. Tryk på Afinstaller for at fjerne appen fra din telefon. Hvis du kun vil fjerne den fra din startskærm, skal du trykke på Fjern.

Hvordan tjekker jeg, om min telefon skal opdateres?

Genstart din telefon (genstart)
  1. Genstart telefonen.
    • På en Pixel 5a eller ældre: Hold afbryderknappen nede i ca. 30 sekunder, eller indtil telefonen genstarter.
    • På en Pixel 6 eller nyere, herunder Fold: Hold afbryderknappen og knappen Lydstyrke op nede i et par sekunder.
  2. Tryk på Genstart Genstart.
Søg efter Android-opdateringer
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Nederst på skærmen skal du trykke på System og derefter Softwareopdatering.
  3. Når opdateringsstatussen vises på skærmen, skal du følge vejledningen.
Søg efter appopdateringer

Tjek, om der er en tilgængelig opdatering til Kamera-appen:

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play.
  2. Tryk på profilikonet øverst til højre.
  3. Tryk på Administrer apps og enheder.
  4. Installer alle tilgængelige opdateringer til Pixel-kameraet under "Tilgængelige opdateringer".

Tjek, om der er en tilgængelig Android-systemopdatering:

1. Åbn appen Indstillinger på telefonen.
  2. Tryk på System.
  3. Tryk på Softwareopdateringer.
  4. Tryk på Systemopdatering.
  5. Tryk på Søg efter opdateringer.

Avancerede løsningsmuligheder

Gendan fabriksindstillingerne
Vigtigt! Hvis du gendanner fabriksdataene, bliver alle data på din telefon slettet. Du kan gendanne alle data, der er gemt på din Google-konto, men alle apps og deres tilknyttede data afinstalleres. Inden du gendanner fabriksdataene, skal du sikkerhedskopiere din telefon.
Opret et indlæg med dit spørgsmål i Google-forummet
Hvis du vil have hjælp til andre problemer med gendannelse af fabriksindstillingerne på din telefon, kan du stille dine spørgsmål i hjælpegruppen til Google Pixel.

Har du stadig problemer med batteriforbruget?

Hvis din telefon stadig har problemer med batteriforbruget, kan du få hjælp. Se, hvordan du kontakter os.