I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om resultatrapporter för gratisannonser

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Använd resultatrapporter för gratisannonser och lokala gratisannonser för att se hur mycket engagemang de har skapat. Läs mer om resultatrapporter i Merchant Center

Du kan också skapa anpassade rapporter med hjälp av rapportredigeraren. Läs mer om anpassade rapporter i Merchant Center

Granska resultatdata i Merchant Center

Du kan granska resultatdatan för alla dina produkter eller för enskilda produkter. Klick och exponeringar som dina produkter får på Shopping-fliken, YouTube, faktapanelen i Shopping och Storsäljare inkluderas i resultatrapporten. Läs mer om var Google visar dina gratis produktannonser

Obs! På fliken Resultat i Google Search Console kan du se resultaten för dina gratisannonser på avancerade utdrag i webbresultat och Google Bilder. Läs mer om Google Search Console

Granska all data

• Titta på resultatet på kortet Resultat (gratisannonser) på sidan Översikt för att få en överblick över din data.
  • Klicka på Resultat och sedan på Översikt på navigeringsmenyn till vänster om du vill se mer i detalj. Klicka sedan på antingen fliken Gratis produktannonser eller Lokala gratisannonser ovanför översikten.
  • Du kan segmentera varje mätvärde efter Land, Produkt, Varumärke eller Kategori genom att klicka på segmentets namn längst ned på översikten.

Granska din data för enskilda produkter

• Om du vill hitta data för en enskild produkt klickar du på Produkter på navigeringsmenyn till vänster och sedan på Alla produkter. I kolumnen Obetalda klick ser du antalet klick från gratisannonser och lokala gratisannonser för varje produkterbjudande.

Resultatdatan kan vara begränsad

• Om dina produktannonser inte har tillräckligt med trafik under en vald tidsperiod kan du se begränsad resultatdata i dina rapporter. Detta kan också förekomma när du tillämpar ett filter på din data.
  • När du segmenterar den totala resultatdatan efter ett mätvärde eller en kategori kanske du lägger märke till en skillnad i totalsumman och summan av raderna. Viss data är kanske inte tillgänglig för detaljerade rapporter, men den räknas fortfarande in i totalsumman.

Felsökning av resultat från gratisannonser

Om du inte ser någon data i resultatrapporten för dina gratisannonser kan det bero på att du har valt att inte använda funktionen. Välj det genom att följa policyerna för att visa produkter gratis på Google och välj sedan att delta.

Obs! Du kan se exponeringar och klick för varor som inte är godkända för gratisannonser på grund av otillräcklig produktinformation. I vissa fall där det kan vara till nytta för en potentiell kund försöker vi visa annonser för dessa varor.

Tips för webbanalysverktyg

Om du vill spåra klick med ett webbanalysverktyg från tredje part (till exempel Google Analytics) kan du göra det genom att implementera spårningskonfigurationen på din webbplats eller i din app. Klick från olika Merchant Center-funktioner visas automatiskt i verktygen. Du kan kontrollera att fördelningen mellan Google Ads-trafik och gratis trafik rapporteras korrekt.

Här följer ett antal alternativ:

Alternativ 1: Använd webbadresserna för länk/mobillänk och Google Ads automatiska taggning

Alternativ 2: Använd separata webbadresser i Merchant Center-flöden med hjälp av attributen ads-omdirigering, mobillänk och Googles sökindex

• Använd attributet ads-omdirigering [ads_redirect] i din produktdata för målsidesadresser som är avsedda för Shopping-annonser. Attributet åsidosätter attributen länk [link] och mobillänk [mobile_link] för Shopping-annonstrafik. Du kan använda ValueTrack-parametern {ifmobile} i det här attributet när du vill ange specifika målsidor för mobilannonser. Dessutom bör du aktivera automatisk taggning i ditt Google Ads-konto. Du kan även ställa in spårningsmallar i Google Ads.
  • Använd attributet länk [link] och mobillänk [mobile_link] för målsidesadresser avsedda för gratis trafik (till exempel trafik från gratis produktannonser och lokala gratisannonser). Trafik från gratisannonser visas med google som källan och organiskt som mediet i Google Analytics.
    • En del trafik från gratisannonser kan segmenteras ytterligare i Google Analytics med hjälp av parametrar i attributen för länk och mobillänk. Vi rekommenderar att du verifierar rapportdata från analysverktygen med resultatrapporter i Merchant Center eftersom konfigurationen kan leda till dataavvikelser.
  • Om du använder spårningsparametrar i attributen länk [link] och mobillänk [mobile_link] rekommenderar vi att du använder attributet för Googles sökindex [canonical_link] i flödet för att skapa en kanonisk webbadress. Använd attributet för Googles sökindex [canonical_link] för att se till att produkterna är kopplade till rätt webbadress i Googles sökindex. Därmed förbättras Googles förståelse av produkten. Läs mer om kanoniska länkar
  • Om attributet för Googles sökindex [canonical_link] inte används kan flödesattributen länk [link] och mobillänk [mobile_link] inkluderas i webbsökningsindex. Om attributen för länk eller mobillänk har indexerats kan du förhindra organisk klickrapportering under spårningsparametrarna för din länk eller mobillänk genom att ange den kanoniska länken. Du kan också förhindra indexering genom att lägga till taggen noindex på dina sidor om det är tillämpligt.
    • Obs! När sidorna har indexerats på nytt ska spårningsparametern från länkattributet inte längre visas i organiska sökresultat. Det kan ta från några dagar till tre månader innan indexering sker på nytt. Kontrollera inställningarna för genomsökningshastighet i verktygen för webbutvecklarkonsolen för att snabba upp omindexeringen.

Uppdatera dina produktdataflöden

Du kan uppdatera attributen i dina produktdataflöden på två olika sätt: