I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om resultatrapportering for kostnadsfrie oppføringer

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Med resultatrapportering for kostnadsfrie oppføringer og kostnadsfrie lokale produktoppføringer kan du se hvor mye engasjement de genererer. Finn ut mer om resultatrapportering i Merchant Center

Du kan også opprette egendefinerte rapporter ved hjelp av rapportredigereren. Finn ut mer om egendefinerte rapporter i Merchant Center

Gjennomgå resultatdataene i Merchant Center

Du kan gjennomgå resultatdataene for alle produktene dine eller for enkeltprodukter. Klikk og visninger som produktene dine får på Shopping-fanen, YouTube, Shopping-kunnskapspanelet og under Populære produkter, inkluderes i resultatrapporteringen. Finn ut mer om hvor Google viser de kostnadsfrie produktoppføringene

Merk: For å sjekke resultatene for de kostnadsfrie oppføringene dine med rike kodeutdrag i nettresultater og på Google Bilder kan du gå til «Ytelse»-fanen i Google Search Console. Finn ut mer om Google Search Console

Gjennomgå alle dataene

• Du kan få et overblikk over dataene dine ved å se på kortet «Resultater (kostnadsfrie oppføringer)» på «Oversikt»-siden.
  • Hvis du vil gå mer i dybden, kan du klikke på «Resultater» og deretter på «Oversikt» på navigasjonsmenyen til venstre. Deretter klikker du på «Kostnadsfrie produktoppføringer»- eller «Kostnadsfrie lokale produktoppføringer»-fanen over oversikten.
  • Du kan segmentere hver beregning etter Land, Produkt, Merke eller Kategori ved å klikke på navnet på segmentet nederst i oversikten.

Gjennomgå dataene for enkeltprodukter

• For å se data for et enkeltprodukt klikker du på «Produkter» på navigasjonsmenyen til venstre og deretter på «Alle produkter». I «Ubetalte klikk»-kolonnen ser du antallet klikk fra kostnadsfrie oppføringer og kostnadsfrie lokale oppføringer for hvert produkttilbud.

Resultatdataene kan være begrenset

• Hvis produktoppføringene dine ikke har hatt tilstrekkelig med trafikk i den valgte tidsperioden, kan det hende rapporteringen har begrensede resultatdata. Dette kan også skje når du bruker et filter på dataene.
  • Når du segmenterer de samlede resultatdataene etter en beregning eller kategori, ser du kanskje et avvik hvis du sammenligner de samlede resultatdataene og summen av radene. Det kan hende at enkelte data ikke er tilgjengelige for detaljert rapportering, men at de likevel tas med i totalsummen.

Feilsøking av resultater for kostnadsfrie oppføringer

Hvis du ikke ser resultatdata for de kostnadsfrie oppføringene dine, kan det skyldes at du ikke aktivt har valgt å bruke funksjonen. For å kunne delta må du følge retningslinjene for å vise produkter kostnadsfritt på Google, og melde deg på.

Merk: Det kan hende du ser visninger og klikk for varer som ikke er godkjent for kostnadsfrie oppføringer på grunn av utilstrekkelig produktinformasjon. I enkelte tilfeller der det kan være en fordel for potensielle kunder, prøver vi å vise oppføringer for disse varene.

Anbefalte fremgangsmåter for nettanalyseverktøy

Hvis du ønsker å spore klikk med et tredjeparts eller rettighetsbeskyttet nettanalyseverktøy (f.eks. Google Analytics), kan du gjøre det ved å implementere sporingskonfigurasjonen på nettstedet ditt eller i appen din. Når du har gjort det, vises klikk fra ulike Merchant Center-funksjoner automatisk i disse verktøyene. Det kan være lurt å kontrollere at fordelingen mellom Google Ads-trafikk og kostnadsfri trafikk rapporteres nøyaktig.

Du har blant annet følgende alternativer:

Alternativ 1: Bruk nettadresser du sender inn via link/mobillink, sammen med automatisk merking i Google Ads

• Slå på automatisk merking i Google Ads-kontoen din, eller bruk sporingsmaler for Google Ads med et suffiks for den endelige nettadressen. Da segmenteres trafikken fra Google Ads slik at kilden vises som «google» og mediet som «cpc» i Google Analytics. Finn ut mer om sporing i Google Ads
  • Bruk attributtene for link [link] og mobillink [mobile_link] i feeden din. I Google Analytics vises «google» som kilde og «organisk» som medium i trafikken fra kostnadsfrie oppføringer. Finn ut mer om trafikkilder i Google Analytics
    • Klikk fra rapporteringen av kostnadsfrie oppføringer i Merchant Center er bare en del av klikkene som rapporteres i Google Analytics. Vi anbefaler at du dobbeltsjekker rapportdataene i analyseverktøyene dine mot resultatrapportene i Merchant Center.

Alternativ 2: Bruk separate nettadresser i Merchant Center-feedene ved å bruke attributtene for annonseviderekobling, mobillink og Google Søk-indeksen

• Bruk attributtet for annonseviderekobling [ads_redirect] i produktinformasjonen din når du sender inn nettadresser til landingssider som er ment for Shopping-annonser. Dette attributtet overstyrer attributtene for link [link] og mobillink [mobile_link] for Shopping-annonsetrafikk. Du kan bruke verdisporingsparameteren {ifmobile} i dette attributtet for å angi bestemte landingssider for mobilannonser. I tillegg må automatisk tagging være aktivert i Google Ads-kontoen din. Du kan også konfigurere sporingsmaler for Google Ads.
  • Bruk attributtene for link [link] og mobillink [mobile_link] når du sender inn nettadresser til landingssider og disse nettadressene er ment for kostnadsfri trafikk (f.eks. trafikk fra kostnadsfrie produktoppføringer og kostnadsfrie lokale produktoppføringer). Trafikk fra kostnadsfrie oppføringer vises i Google Analytics med «google» som kilde og «organisk» som medium.
    • Enkelte kostnadsfrie oppføringer kan segmenteres videre i Google Analytics ved bruk av parametere i attributtene for link og mobillink. Vi anbefaler at du dobbeltsjekker rapportdataene i analyseverktøyene dine mot resultatrapportene i Merchant Center, ettersom dette oppsettet kan føre til dataavvik.
  • Hvis du bruker sporingsparametere i attributtene for link [link] og mobillink [mobile_link], anbefaler vi at du bruker attributtet for Google Søk-indeksen [canonical_link] i feeden for å oppgi en kanonisk nettadresse. Bruk attributtet for Google Søk-indeksen [canonical_link] for å sikre at produktene er knyttet til riktig nettadresse i Google Søk-indeksen. Dette gir Google bedre forståelse av produktet. Finn ut mer om kanoniske linker
  • Hvis du ikke bruker attributtet for Google Søk-indeksen [canonical_link], kan feedattributtene for link [link] og mobillink [mobile_link] være inkludert i nettsøkindeksen. Hvis attributtene for link eller mobillink er indeksert, kan du forhindre rapportering av organiske klikk under sporingsparameterne for linken eller mobillinken ved å konfigurere den kanoniske linken. For å forhindre indeksering kan du også legge til noindex-taggen på sidene dine, hvis det er aktuelt.
    • Merk: Når sidene er indeksert på nytt, skal ikke sporingsparameteren fra linkattributtet lenger vises i organiske søkeresultater. Det kan ta alt fra noen dager til tre måneder før indekseringen er gjort på nytt. Sjekk innstillingene for gjennomsøkingsfrekvens i nettutviklerverktøyet hvis du vil justere frekvensen på den nye indekseringen.

Oppdater produktfeedene dine

Du kan oppdatere attributtene i produktfeedene dine på to måter:

Linker til beslektet innhold