In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

De functie Later ophalen implementeren voor advertenties met lokale voorraad

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Met de optie Later ophalen biedt u uw klanten de mogelijkheid om moeiteloos online te bestellen en offline op te halen. Voor artikelen die in de winkel kunnen worden opgehaald binnen een specifieke SLA, ongeacht de beschikbaarheid in de winkel, kunt u met Later ophalen uw winkels gebruiken als een omnichannel-item en onderscheidende factor. In tegenstelling tot andere kenmerken voor advertenties met lokale voorraad is voor Later ophalen geen complete voorraadinformatie vereist.

Met de optie Later ophalen voor advertenties met lokale voorraad heeft u de volledige flexibiliteit om gedetailleerde SLA-informatie te bieden op winkelniveau voor elk product. Daarnaast is Later ophalen voor advertenties met lokale voorraad compatibel met alle andere producten voor advertenties met lokale voorraad. U kunt met Later ophalen adverteren naast uw winkelvoorraad om zo de waarde van uw winkels te maximaliseren als omnichannel-items.

Later ophalen voor advertenties met lokale voorraad wordt uitgevoerd in combinatie met Shopping-advertenties. Deze advertenties worden alleen weergegeven als de kans groter is dat klanten Later ophalen gebruiken op basis van hun intentie.

Implementatiehandleiding voor Later ophalen voor advertenties met lokale voorraad

Als u de functie Later ophalen wilt implementeren voor advertenties met lokale voorraad, moet u aan de volgende vereisten voldoen:

1. U moet voldoen aan alle vereisten voor advertenties met lokale voorraad. U vindt meer informatie in onze implementatiehandleiding.
  2. U kunt aangeven welke van uw winkellocaties geschikt zijn om online bestellingen te verwerken.
  3. U kunt bestellingen verwerken die in de winkel worden opgehaald, zelfs als een product niet fysiek op voorraad is in uw winkellocaties.
  4. U moet voldoen aan de onderstaande websitevereisten, waaronder ook de vereisten voor een door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig) of een door de verkoper gehoste winkelpagina (basis).
  5. Ga na of uw feed met lokale productvoorraad artikelen bevat die niet op voorraad zijn (waarbij de beschikbaarheid [availability] is ingesteld op out_of_stock).
  6. Voeg de vereiste kenmerken toe aan uw primaire feed en uw feed met lokale productvoorraad.
  7. Koppel Google Ads en zet uw campagnes aan.

Websitevereisten en aanbevelingen

Uw website moet op zowel desktops als mobiele apparaten (inclusief tablets) aan de onderstaande vereisten voldoen. Zodra u zeker weet dat uw website aan de vereisten voldoet, dient u het voorbeeld van de productlandingspagina in:

1. Klik in uw Merchant Center-account rechtsboven op de pagina op het icoon voor tools en instellingen Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  2. Klik onder Tools op Advertenties met lokale voorraad instellen.
  3. Selecteer onder Landen met bedrijfsprofielen het land waarvoor u een geschiktheidsbeoordeling wilt aanvragen voor Later ophalen voor advertenties met lokale voorraad.
  4. Kies in het gedeelte Later ophalen de optie Als een product niet op voorraad is, is verzending naar de winkel mogelijk.
  5. Voer de URL van het voorbeeld van de productlandingspagina in in het veld Voorbeeld van productpagina voor later ophalen.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Google controleert de geschiktheid van uw website.
Belangrijk: De door Google gehoste winkelpagina kan niet worden gebruikt in combinatie met Later ophalen voor advertenties met lokale voorraad. Daarom kunt u het gedeelte Later ophalen niet selecteren in het gedeelte Advertenties met lokale voorraad als u de door Google gehoste winkelpagina heeft geïmplementeerd.

Websitevereisten

• U toont de optie Later ophalen op uw landingspagina's of tijdens het betaalproces.
  • Klanten kunnen selecteren naar welke winkel hun bestelling wordt gestuurd.
    • De winkels worden getoond door op een link te klikken (bijvoorbeeld Beschikbaarheid controleren) of door een postcode of adres in te voeren.
    • U kunt de klant tijdens het betaalproces ook de winkel laten selecteren nadat deze een artikel aan de winkelwagen heeft toegevoegd.
  • De prijs van het artikel wordt op de productpagina getoond.
    • Let op: De prijs moet overeenkomen met de waarde van het kenmerk prijs [price] in uw primaire feed of feed met informatie met lokale voorraad. Voer het kenmerk prijs [price] in uw primaire feed in voor nationale standaardprijzen en in de feed met lokale productvoorraad voor prijzen die specifiek voor een winkel gelden. In ons Beleid tegen verkeerde voorstelling vindt u meer uitleg over wat verkeerde voorstelling precies inhoudt.
  • Geef de ophaaldatum en ophaalkosten (indien van toepassing) aan.
    • U kunt deze informatie en de winkelkeuze tonen tijdens het betaalproces. In ons Beleid tegen verkeerde voorstelling vindt u meer uitleg over wat verkeerde voorstelling precies inhoudt.
  • Geef gebruikers ook de optie om andere winkellocaties te selecteren.
    • U kunt deze informatie en de winkelkeuze tonen tijdens het betaalproces.
  • Zorg dat klanten hun bestelling kunnen afronden (bijvoorbeeld de aankoop afronden of het artikel reserveren) op uw website.
  • Er wordt een bevestigingsbericht voor ophalen gestuurd als de bestelling gereed is (bijvoorbeeld per e-mail of sms).
  • Vraag klanten niet om hun betalingsgegevens in te voeren voordat ze naar de leveringsopties gaan. In ons Beleid tegen verkeerde voorstelling vindt u meer uitleg over wat verkeerde voorstelling precies inhoudt.

Aanbevelingen voor websites

Naast de bovenstaande websitevereisten raden we het volgende aan:
  • Klanten zijn niet verplicht een account te maken voordat ze uw leveringsopties kunnen bekijken (bied bijvoorbeeld een optie Betalen als gast).
  • Klanten hoeven hun adresgegevens niet op te geven voordat ze uw leveringsopties kunnen bekijken.

Feedvereisten

Belangrijk: Dankzij Later ophalen voor advertenties met lokale voorraad kunt u adverteren voor aanbiedingen waarvoor [availability] is ingesteld op Niet op voorraad. Voorraadaanbiedingen waarvoor [availability] is ingesteld op Op voorraad, worden behandeld als normale voorraadadvertenties.

Met de optie Later ophalen kunt u advertenties maken met lokale producten, ongeacht of het product in de winkel is wanneer de bestelling wordt geplaatst.

Naast de feedvereisten voor een door de verkoper gehoste winkelpagina, moet u de volgende kenmerken toevoegen aan onderstaande feeds. Selecteer het type door de verkoper gehoste winkelpagina dat u gebruikt om ervoor te zorgen dat u de juiste waarden opgeeft. Als u nog niet bekend bent met advertenties met lokale voorraad, raden we u aan een door de verkoper gehoste winkelpagina (basis) te gebruiken. Meer informatie over door de verkoper gehoste winkelpagina

Door verkoper gehoste winkelpagina (basis)

Kenmerk Vereist of optioneel? Feed Mogelijke waarden Opmerking
Ophaalmethode [pickup_method]

Vereist

Optioneel vanaf 1 september 2024

Feed met lokale productvoorraad (aanbevolen als er verschillen zijn tussen uw winkels) of primaire feed

ship_to_store

not_supported

Voorbeeld tekst/door tabs gescheiden
ship to store

XML-voorbeeld
<g:pickup_method>ship to store</g:pickup_method>

Gebruik ship_to_store (verzending naar winkel) in de feed met lokale productvoorraad als het product naar de betreffende winkel kan worden gestuurd.

Gebruik not_supported als het product niet naar de betreffende winkels kan worden gestuurd.

SLA voor ophalen [pickup_sla] Vereist Feed met lokale productvoorraad (aanbevolen als er verschillen zijn tussen uw winkels) of primaire feed

next-day
2-day
3-day
4-day
5-day
6-day
multi-week

Voorbeeld tekst/door tabs gescheiden
multi-week

XML-voorbeeld
<g:pickup_sla>multi-week</g:pickup_sla>

Als de ophaalmethode [pickup_method] van het artikel is ingesteld op not_supported, laat u SLA voor ophalen [pickup_sla] leeg.

Tip: U kunt de SLA voor ophalen [pickup_sla] instellen op multi-week als u een vaste annotatie wilt tonen. De advertentie toont de annotatie Ophalen in de winkel.

Link [link] Vereist Primaire feed URL-parameter of URL-pad Het kenmerk link [link] wordt gebruikt voor de functie Later ophalen voor advertenties met lokale voorraad en de door de verkoper gehoste winkelpagina (basis).
Mobiele link [mobile_link] Optioneel Primaire feed URL-parameter of URL-pad Als u een pagina heeft die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, voert u het kenmerk mobiele link [mobile_link] in.
Advertentie-omleiding [ads_redirect] Optioneel Primaire feed URL-parameter of URL-pad Gebruik het kenmerk advertentie-omleiding [ads_redirect] om extra parameters voor landingspagina's op te geven voor een product in een Shopping-advertentie.

Door verkoper gehoste winkelpagina (volledig)

Kenmerk Vereist of optioneel? Feed Mogelijke waarden Opmerking
Ophaalmethode [pickup_method]

Vereist

Optioneel vanaf 1 september 2024

Feed met lokale productvoorraad (aanbevolen als er verschillen zijn tussen uw winkels) of primaire feed

ship_to_store

not_supported

Voorbeeld tekst/door tabs gescheiden
ship to store

XML-voorbeeld
<g:pickup_method>ship to store</g:pickup_method>

Gebruik ship_to_store (verzending naar winkel) in de feed met lokale productvoorraad als het product naar de betreffende winkel kan worden gestuurd.

Gebruik not_supported als het product niet naar de betreffende winkel kan worden gestuurd.

SLA voor ophalen [pickup_sla] Vereist Feed met lokale productvoorraad (aanbevolen als er verschillen zijn tussen uw winkels) of primaire feed

next-day
2-day
3-day
4-day
5-day
6-day
multi-week

Voorbeeld tekst/door tabs gescheiden
multi-week

XML-voorbeeld
<g:pickup_sla>multi-week</g:pickup_sla>

Als de ophaalmethode [pickup_method] van het artikel is ingesteld op not_supported, laat u SLA voor ophalen [pickup_sla] leeg.

Tip: U kunt de SLA voor ophalen [pickup_sla] instellen op multi-week als u een vaste annotatie wilt tonen. De advertentie toont de annotatie Ophalen in de winkel.

Link van door verkoper gehoste winkelpagina [link_template] Vereist Primaire feed URL-parameter of URL-pad Het kenmerk link van door verkoper gehoste winkelpagina [link_template] wordt gebruikt voor de functie Later ophalen voor advertenties met lokale voorraad en de door verkoper gehoste winkelpagina (volledig).
Mobiele link van door verkoper gehoste winkelpagina [mobile_link_template] Optioneel Primaire feed URL-parameter of URL-pad Als u een pagina heeft die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, voert u de mobiele link van door verkoper gehoste winkelpagina [mobile_link_template] in.
Advertentie-omleiding [ads_redirect] Optioneel Primaire feed URL-parameter of URL-pad Gebruik het kenmerk advertentie-omleiding [ads_redirect] om extra parameters voor landingspagina's op te geven voor een product in een Shopping-advertentie.

Praktische tips

Als een artikel niet op voorraad is in een lokale winkel, maar wel kan worden verstuurd naar de lokale winkel waar de klant het kan ophalen, kunt u de optie Later ophalen tonen in advertenties die uw producten in de buurt tonen.

• Gebruik de volgende kenmerkwaarden in uw feed met lokale productvoorraad:
    • Beschikbaarheid [availability]: out_of_stock
    • Ophaalmethode [pickup_method]: ship_to_store
      • Opmerking: De ophaalmethode is vanaf 1 september 2024 optioneel.
    • SLA voor ophalen [pickup_sla]: Kies een van de volgende waarden: next-day, 2-day, 3-day, 4-day, 5-day, 6-day, multi-week
    • Als u eerder bent geactiveerd voor Later ophalen voor Shopping-advertenties en u wilt overstappen naar Later ophalen voor advertenties met lokale voorraad, voert u ook het volgende in: Beschikbaarheid [availability]: niet op voorraad in uw feed met lokale productvoorraad
Let op: U kunt maar één omnichannel-leveringsoptie selecteren voor elk artikel in uw voorraadfeed. Als u 2 rijen invoegt voor hetzelfde artikel in dezelfde winkel, wordt er een foutmelding weergegeven.

Implementeer zowel de functie Later ophalen als de functie Vandaag ophalen om al uw leveringsopties te laten zien aan klanten. Neem de opties door voor de implementatie van Vandaag ophalen