I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Slik tar du i bruk henting senere i annonser for varer i butikk

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Med funksjonen for henting senere kan du gi kundene en handleopplevelse som går fra nettet til den fysiske butikken din. For varer som kan hentes i butikk i henhold til en bestemt tjenesteavtale (TA), uavhengig av om de er tilgjengelige i butikken, kan du bruke funksjonen for henting senere. Dermed kan du gjøre butikkene dine til verdifulle verktøy for omnikanalkjøp. I motsetning til andre funksjoner for annonser for varer i butikk er det ikke nødvendig med fullstendig produktlagerinformasjon når du bruker funksjonen for henting senere.

Med henting senere i annonser for varer i butikk får du full fleksibilitet for granulær tjenesteavtaleinformasjon på butikknivå for hvert produkt. Dessuten er funksjonen for henting senere i annonser for varer i butikk kompatibel med alle de andre produktene for annonser for varer i butikk. Du kan annonsere henting senere sammen med produktene som finnes på lager i butikken, på en måte som maksimerer verdien av butikkene dine ved omnikanalbruk.

Henting senere for annonser for varer i butikk kjøres i forbindelse med Shopping-annonser og vises bare når det er mer sannsynlig at kundene velger å hente senere enn andre alternativer – basert på brukerens intensjon.

Implementeringsveiledning for henting senere for annonser for varer i butikk

Du må oppfylle følgende krav for å ta i bruk henting senere for annonser for varer i butikk:

1. Du må oppfylle alle kravene for annonser for varer i butikk. Ta en titt på implementeringsveiledningen.
  2. Du må angi hvilke av butikkene dine som kan levere bestillinger som er lagt inn på nettet.
  3. Du må kunne levere bestillinger med henting i butikk selv om det aktuelle produktet ikke er fysisk på lager i butikkene dine.
  4. Du må oppfylle nettstedskravene som er beskrevet nedenfor, som også inkluderer kravene til selgervertsbasert lokal butikkfront (fullstendig implementering) og selgervertsbasert lokal butikkfront (grunnleggende implementering).
  5. Sjekk at feeden for produktlager i butikk inneholder varer som ikke er på lager (med attributtet for tilgjengelighet [availability] angitt som «out_of_stock»).
  6. Legg til de obligatoriske attributtene i hovedfeeden og feeden for produktlager i butikk.
  7. Tilknytt Google Ads, og slå på kampanjene dine.

Nettstedskrav og -anbefalinger

Nettstedet ditt må oppfylle kravene nedenfor både på datamaskiner og mobilenheter, inkludert nettbrett. Når du er sikker på at nettstedet oppfyller kravene, kan du sende inn eksempelet på produktlandingssiden:

1. I Merchant Center-kontoen klikker du på ikonet for verktøy og innstillinger Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] øverst til høyre på siden.
  2. Klikk på Konfigurering av annonser for varer i butikk under «Verktøy».
  3. Velg landet der du vil be om å tilby henting senere via annonser for varer i butikk, under «Land med bedriftsprofiler».
  4. I «Henting senere»-delen velger du Hvis et produkt ikke er på lager, kan det leveres til butikken.
  5. Send inn eksempelet på nettadressen for produktlandingssiden via «Eksempel på produktside for henting senere»-feltet.
  6. Klikk på Lagre.
  7. Google gjennomgår nettstedet for å avgjøre om det er kvalifisert.
Viktig: Den lokale butikkfronten som Google er vert for, kan ikke brukes i kombinasjon med henting senere i annonser for varer i butikk. Derfor kan du ikke velge «Henting senere»-delen i konfigureringen av annonser for varer i butikk hvis du har implementert den lokale butikkfronten som Google er vert for.

Nettstedskrav

• Vis alternativet for henting senere på landingssidene eller i betalingsflyten.
  • La kundene velge hvilken butikk bestillingen skal sendes til.
    • Butikkene kan vises når kunden klikker på en link (for eksempel «Sjekk tilgjengelighet»), eller ved at kunden legger inn postnummer eller adresse.
    • Kunden kan eventuelt velge butikk underveis i betalingsflyten, etter at varen er lagt til i handlekurven.
  • Vis prisen på varen på produktsiden.
    • Merk: Prisen må samsvare med verdien for attributtet for pris [price] i hovedfeeden eller feeden for produktlager i butikk. Send inn attributtet for pris [price] i hovedfeeden for å sende inn en standardpris for hele landet, og i feeden for produktlager i butikk for å angi butikkspesifikke overstyringer. Hvis du vil ha en mer detaljert oversikt over hva som utgjør en feilaktig fremstilling, kan du lese retningslinjene om feilaktig fremstilling.
  • Oppgi hentedato og eventuelle hentegebyrer.
    • Dette kan vises i betalingsflyten ved siden av butikkvalget. Hvis du vil ha en mer detaljert oversikt over hva som utgjør en feilaktig fremstilling, kan du lese retningslinjene om feilaktig fremstilling.
  • Angi et alternativ for å velge andre butikkbeliggenheter.
    • Dette kan vises i betalingsflyten ved siden av butikkvalget.
  • Kundene må kunne fullføre bestillingen (for eksempel fullføre kjøpet eller reservere varen) på nettstedet.
  • Send en hentebekreftelse når bestillingen er klar (f.eks. på e-post eller SMS).
  • Ikke be kundene om å oppgi betalingsopplysninger før de får se leveringsalternativene. Hvis du vil ha en mer detaljert oversikt over hva som utgjør en feilaktig fremstilling, kan du lese retningslinjene om feilaktig fremstilling.

Nettstedsanbefalinger

I tillegg til nettstedskravene ovenfor anbefaler vi dette:
  • Ikke krev at kundene oppretter konto før de får se leveringsalternativene (gi for eksempel et alternativ for å gå til betalingssiden som gjest).
  • Ikke krev at kundene oppgir adresseopplysninger før de får se leveringsalternativene.

Feedkrav

Viktig: Med henting senere i annonser for varer i butikk kan du annonsere tilbud der [availability] er angitt som «out of stock» (ikke på lager). Produkttilbud der [availability] er angitt som «in stock» (på lager), blir behandlet som vanlige produktlagerannonser.

Med alternativet for henting senere kan du opprette annonser som viser produktene dine i butikk, uavhengig av om produktet finnes i butikken når bestillingen legges inn.

I tillegg til feedkravene for selgervertsbasert lokal butikkfront legger du til følgende attributter i de tildelte feedene nedenfor. Velg hvilken type selgervertsbasert lokal butikkfront du bruker, for å sikre at du sender inn de rette verdiene. Hvis du ikke har brukt annonser for varer i butikk før, anbefaler vi at du bruker den grunnleggende implementeringen av en selgervertsbasert lokal butikkfront. Finn ut mer om selgervertsbasert lokal butikkfront.

Selgervertsbasert lokal butikkfront (grunnleggende implementering)

Attributt Obligatorisk eller valgfritt? Feed Mulige verdier Merk
Hentemåte [pickup_method]

Obligatorisk

Valgfritt fra og med 1. september 2024

Feed for produktlager i butikk (anbefales hvis det er forskjeller mellom butikkene dine) eller hovedfeed

ship_to_store

not_supported

Eksempel: tekst-/tabulatordelt
ship to store

Eksempel: XML
<g:pickup_method>ship to store</g:pickup_method>

Send inn «ship_to_store» i feeden for produktlager i butikk hvis produktet kan sendes til den aktuelle butikken.

Send inn «not_supported» hvis produktet ikke kan sendes til de aktuelle butikkene.

Tjenesteavtale for henting [pickup_sla] Obligatorisk Feed for produktlager i butikk (anbefales hvis det er forskjeller mellom butikkene dine) eller hovedfeed

next_day
2-day
3-day
4-day
5-day
6-day
multi-week

Eksempel: tekst-/tabulatordelt
multi-week

Eksempel: XML
<g:pickup_sla>multi-week</g:pickup_sla>

Hvis hentemåten [pickup_method] for varen er angitt som «not_supported», lar du tjenesteavtalen for henting [pickup_sla] stå tom.

Tips: Du kan angi tjenesteavtalen for henting [pickup_sla] som multi-week hvis du vil vise en fast merknad i annonsen om henting i butikk.

Link [link] Obligatorisk Hovedfeed Nettadresseparameter eller nettadressebane Attributtet for link [link] kan brukes for henting senere for annonser for varer i butikk og for funksjonen for selgervertsbasert lokal butikkfront (grunnleggende implementering).
Mobillink [mobile_link] Valgfritt Hovedfeed Nettadresseparameter eller nettadressebane Hvis du har en mobiloptimalisert side, sender du inn attributtet for mobillink [mobile_link].
Annonseviderekobling [ads_redirect] Valgfritt Hovedfeed Nettadresseparameter eller nettadressebane Bruk attributtet for annonseviderekobling [ads-viderekobling] til å oppgi flere parametere for landingssiden til et produkt i en Shopping-annonse.

Selgervertsbasert lokal butikkfront (fullstendig implementering)

Attributt Obligatorisk eller valgfritt? Feed Mulige verdier Merk
Hentemåte [pickup_method]

Obligatorisk

Valgfritt fra og med 1. september 2024

Feed for produktlager i butikk (anbefales hvis det er forskjeller mellom butikkene dine) eller hovedfeed

ship_to_store

not_supported

Eksempel: tekst-/tabulatordelt
ship to store

Eksempel: XML
<g:pickup_method>ship to store</g:pickup_method>

Send inn «ship_to_store» i feeden for produktlager i butikk hvis produktet kan sendes til den aktuelle butikken.

Send inn «not_supported» hvis produktet ikke kan sendes til den aktuelle butikken.

Tjenesteavtale for henting [pickup_sla] Obligatorisk Feed for produktlager i butikk (anbefales hvis det er forskjeller mellom butikkene dine) eller hovedfeed

next_day
2-day
3-day
4-day
5-day
6-day
multi-week

Eksempel: tekst-/tabulatordelt
multi-week

Eksempel: XML
<g:pickup_sla>multi-week</g:pickup_sla>

Hvis hentemåten [pickup_method] for varen er angitt som «not_supported», lar du tjenesteavtalen for henting [pickup_sla] stå tom.

Tips: Du kan angi tjenesteavtalen for henting [pickup_sla] som multi-week hvis du vil vise en fast merknad i annonsen om henting i butikk.

Link for selgervertsbasert lokal butikkfront [link_template] Obligatorisk Hovedfeed Nettadresseparameter eller nettadressebane Attributtet for link for selgervertsbasert lokal butikkfront [link_template] blir brukt for henting senere i annonser for varer i butikk og funksjonen for selgervertsbasert lokal butikkfront (fullstendig implementering).
Mobillink for selgervertsbasert lokal butikkfront [mobile_link_template] Valgfritt Hovedfeed Nettadresseparameter eller nettadressebane Hvis du har en mobiloptimalisert side, sender du inn attributtet for mobillink for selgervertsbasert lokal butikkfront [mobile_link_template].
Annonseviderekobling [ads_redirect] Valgfritt Hovedfeed Nettadresseparameter eller nettadressebane Bruk attributtet for annonseviderekobling [ads-viderekobling] til å oppgi flere parametere for landingssiden til et produkt i en Shopping-annonse.

Anbefalte fremgangsmåter

Du kan vise alternativet for henting senere i annonser som viser produktene du selger i butikk, hvis den aktuelle varen ikke er på lager i den lokale butikken, men kan sendes dit slik at kunden kan hente den.

• Bruk følgende attributtverdier i feeden din for produktlager i butikk:
    • Tilgjengelighet [availability]: «out_of_stock»
    • Hentemåte [pickup_method]: “ship_to_store
      • Merk: Hentemåte er valgfritt fra og med 1. september 2024.
    • Tjenesteavtale for henting [pickup_sla]: Velg én av følgende verdier: «next-day», «2-day», «3-day», «4-day», «5-day», «6-day», «multi-week»
    • Hvis funksjonen for henting senere tidligere var aktivert for Shopping-annonsene dine og du nå vil gå over til henting senere for annonser for varer i butikk, sender du også inn følgende i feeden for produktlager i butikk: tilgjengelighet [availability]: «out of stock»
Merk: Du kan bare velge ett alternativ for omnikanallevering for hver vare i feeden for produktlager. Hvis du setter inn to rader for samme vare i samme butikk, fører det til feil.

Ta i bruk både funksjonen for henting senere og funksjonen for henting i dag, slik at du kan vise frem alle leveringsalternativene til kundene. Se hvordan du kan implementere funksjonen for henting i dag.