Visa produkter i flera försäljningsländer

Du kan marknadsföra dina produkter i flera olika länder och på flera olika språk. Beroende på ditt primära försäljningsland och produktinformationens språk kan vissa av dina produkter vara tillgängliga att visas i ytterligare försäljningsland. Länderna kategoriseras i tre olika grupper: grupp A, grupp B och grupp C. Länder och språk som ännu inte ingår i dessa grupper behöver konfigureras manuellt.

Innan du börjar

Om du inte slutför de här stegen visas inte dina produkter i ytterligare länder.

Lägga till fler försäljningsländer automatiskt

Beroende på det primära försäljningslandet som du väljer när du skickar in din produktdata kan din produktdata automatiskt bli tillgänglig och vissa av dina produkter kan vara berättigade att visas i ytterligare länder, förutsatt att du har ställt in frakt och geografisk inriktning för dessa länder.

Tänk dig att du väljer Tyskland som primärt försäljningsland och skickar in din produktdata på tyska. Informationen kommer också att finnas tillgänglig i vissa andra tysktalande länder, till exempel Österrike och Schweiz. Vissa av de produkter som anges i din tyska produktinformation kan visas i dessa ytterligare länder förutsatt att du har ställt in frakt och geografisk inriktning för länderna.

Landsgrupper

De länder där du automatiskt kan annonsera med samma produktdata varierar beroende på vilken landsgrupp produkternas primära försäljningsland tillhör.

Grupp A

Data som skickas in i den här landsgruppen kan automatiskt visas för alla andra länder som använder samma språk i gruppen.

Språk Länder i grupp A där data kan visas automatiskt
engelska Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Slovakien, Spanien, Sverige, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Österrike
nederländska Belgien, Nederländerna
franska Belgien, Frankrike, Schweiz
tyska Tyskland, Schweiz, Österrike
italienska Italien, Schweiz

*Alla länder i den här gruppen kan också annonsera med det lokala språket inom det primära försäljningslandet.

Grupp B

Produktdata från länder i grupp B kan visas för länder med samma språk i grupp C förutsatt att alla relevanta policyer för det aktuella landet följs. Observera att produktdata för länder i grupp B inte visas i andra länder i grupp B.

Språk Länder i grupp B där data kan visas automatiskt
kinesiska (förenklad) Kanada, USA, Australien
kinesiska (traditionell) Hongkong, Taiwan
engelska Argentina, Australien, Brasilien, Kanada, Chile, Colombia, Hongkong, Indien, Indonesien, Israel, Japan, Malaysia, Mexiko, Nya Zeeland, Filippinerna, Sydkorea, Ryssland, Saudiarabien, Singapore, Sydafrika, Taiwan, Thailand, Turkiet, Ukraina, Förenade Arabemiraten, USA, Vietnam
franska Kanada
portugisiska Brasilien
ryska Ukraina, Ryssland
spanska Argentina, Chile, Colombia, Mexiko, USA

*Alla länder i den här gruppen kan också annonsera med det lokala språket inom det primära försäljningslandet.

Grupp C

Data som skickas in i den här landsgruppen kan automatiskt visas för alla andra länder som använder samma språk i gruppen.

Språk Länder i grupp C där data kan visas automatiskt
arabiska Algeriet, Bahrain, Egypten, Jordanien, Kuwait, Libanon, Marocko, Oman, Tunisien
engelska

Algeriet, Angola, Bahrain, Bangladesh, Vitryssland, Kambodja, Kamerun, Costa Rica, Elfenbenskusten, Dominikanska republiken, Ecuador, Egypten, El Salvador, Etiopien, Georgien, Ghana, Guatemala, Jordanien, Kazakstan, Kenya, Kuwait, Libanon, Madagaskar, Mauritius, Marocko, Moçambique, Myanmar (Burma), Nepal, Nicaragua, Nigeria, Oman, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Senegal, Sri Lanka, Tanzania, Tunisien, Uganda, Uruguay, Uzbekistan, Venezuela, Zambia, Zimbabwe

franska Algeriet, Kamerun, Elfenbenskusten, Madagaskar, Marocko, Senegal, Tunisien
portugisiska Angola, Moçambique
ryska Vitryssland, Georgien, Kazakstan, Uzbekistan
spanska Costa Rica, Dominikanska republiken, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Puerto Rico, Panama, Paraguay, Peru, Nicaragua, Uruguay, Venezuela

*Alla länder i den här gruppen kan också annonsera med det lokala språket inom det primära försäljningslandet.

Lägga till andra språk eller försäljningsländer manuellt

För alla andra språk och länder kan du lägga till ett nytt försäljningsland i ett primärt flöde manuellt. Innan du kan ansluta ett flöde till flera försäljningsländer måste det uppfylla policykraven i det nya landet.

Så här lägger du till ett nytt försäljningsland:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Produkter i navigeringsmenyn och sedan på Flöden.
  3. Välj det flöde där du vill lägga till det nya försäljningslandet.
  4. Klicka på fliken Inställningar och klicka sedan på Lägg till.
  5. Välj det nya landet och språket (om tillämpligt).
  6. Klicka på Lägg till.

Det nya försäljningslandet visas i din flödeslista och ytterligare lands- och språkkombinationer börjar gälla vid nästa flödesuppladdning.

Anpassad produktdata

Du kan behöva anpassa din produktdata i följande fall:

Samma språk och valuta

Det nya försäljningslandet har samma språk- och valutakrav som det ursprungliga försäljningslandet som produktinformationen skapades för (till exempel Tyskland och Österrike). I så fall behöver du inte göra något mer för att anpassa informationen. Produkterna bör visas i produktlistan för alla ytterligare länder du lägger till.

Samma språk, annan valuta

Det nya försäljningslandet har samma språkkrav, men andra valutor än det land som du ursprungligen skapade produktdatan för. Du kanske vill skicka in produktdatan till ett land som talar samma språk men har en annan valuta (till exempel Australien och USA). Då kan du använda valutaomvandlingsverktyget för att uppfylla valutakraven och skicka produktinformationen till ett annat land.

Andra språk och valutor

Det nya försäljningslandet har ett annat språk och en annan valuta. Använd Flödesregler när du uppdaterar produktdata med språkberoende värden, till exempel description [beskrivning] eller title [titel]. Alternativt kan du använda funktionen Tilläggsflöde när du vill ange ytterligare språkberoende attribut. Använd valutaomvandlingsverktyget för att uppfylla valutakraven.