Producten in meerdere landen van verkoop weergeven

U kunt uw producten weergeven in meerdere landen en talen.

Als het kenmerk shipping [verzending] voor afzonderlijke producten aanvullende landen bevat, kunt u deze producten in deze landen weergeven.

Stel dat u Duitsland heeft geselecteerd als uw primaire land van verkoop en uw productgegevens heeft ingediend in het Duits. Deze gegevens zijn nu ook beschikbaar voor Duitstalige gebruikers in andere landen, zoals België of Zwitserland. Sommige van de producten die in uw Duitse productgegevens zijn ingediend, kunnen in deze andere landen worden weergegeven, op voorwaarde dat u voldoet aan landspecifieke beleidsrichtlijnen en u verzending en geografische targeting voor deze landen heeft ingesteld.

Opmerking: Naast het configureren van extra landen in uw feed kunt u producten ook afmelden voor afzonderlijke landen door gebruik te maken van het kenmerk shopping_ads_excluded_country [uitgesloten_land_shopping_advertenties].

Landgroepen

De landen waarin u uw producten kunt weergeven met dezelfde productgegevens, zijn afhankelijk van de landengroep van het primaire land van verkoop van uw producten. Landen worden ingedeeld in twee groepen.

Landen in groep A waarin gegevens automatisch kunnen worden weergegeven
België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland
Landen in groep B waarin gegevens automatisch kunnen worden weergegeven
Algerije, Angola, Argentinië, Australië, Bahrein, Bangladesh, Brazilië, Cambodja, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Egypte, El Salvador, Ethiopië, Filipijnen, Georgië, Ghana, Guatemala, Hongkong, India, Indonesië, Israël, Ivoorkust, Japan, Jordanië, Kameroen, Kazachstan, Kenia, Koeweit, Libanon, Madagaskar, Maleisië, Marokko, Mauritius, Mexico, Mozambique, Myanmar (Birma), Nepal, Nicaragua, Nieuw-Zeeland, Nigeria, Oeganda, Oekraïne, Oezbekistan, Oman, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Republiek Korea, Rusland, Saoedi-Arabië, Senegal, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Tanzania, Thailand, Tunesië, Turkije, Uruguay, Venezuela, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten, Vietnam, Wit-Rusland, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika

Rechtstreeks andere talen of landen van verkoop toevoegen

Voor taal- en landcombinaties die niet automatisch worden ondersteund, kunt u een nieuw land van verkoop toevoegen aan elke primaire feed.

Zo voegt u een nieuw land van verkoop toe:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatiemenu op Producten en vervolgens op Feeds.
  3. Selecteer de feed waaraan u het nieuwe land van verkoop wilt toevoegen.
  4. Klik op het tabblad Instellingen.
  5. Klik in het vak 'Land van verkoop, taal en bestemmingen' op Toevoegen.
  6. Selecteer het nieuwe land en de nieuwe taal (indien van toepassing).
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Selecteer op welke bestemmingen u deze feed wilt toepassen.
  9. Klik op Opslaan.

Het nieuwe land van verkoop verschijnt in uw feedoverzicht en de extra land- en taalcombinaties worden van kracht na de volgende feedupload.

Vereisten

• Als u Shopping-advertenties wilt gebruiken om uw producten te adverteren, moet u targeting instellen voor Shopping-campagnes in Google Ads voor alle landen waar uw product wordt verkocht. Uw Google Ads-instellingen voor targeting op locatie, waaronder 'Interessante locatie' (ILC) en 'Fysieke locatie' (FLC), moeten overeenkomen met die van uw aanvullende landen met Shopping-advertenties.Meer informatie over het targeten van geografische locaties
  • Alle geüploade aanbiedingen moeten voldoen aan het Shopping-beleid van Google. Als u dezelfde feed target in meerdere landen, wordt landspecifiek beleid voor elk land afzonderlijk afgedwongen.

Als u bijvoorbeeld wilt dat uw producten worden weergegeven in landen waarvoor verzending is vereist, moet u ervoor zorgen dat u de verzending correct heeft geconfigureerd. Houd er rekening mee dat verzendservices in meerdere landen worden aangeboden. Meer informatie over verzending naar meerdere landen

Als u deze stappen niet uitvoert, worden uw producten mogelijk niet in aanvullende landen weergegeven.

Aangepaste productgegevens

Het is mogelijk dat u uw productgegevens in de volgende situaties moet aanpassen:

Dezelfde taal en valuta

Het nieuwe land van verkoop heeft dezelfde taal- en valutavereisten als het oorspronkelijke land van verkoop waarvoor u de productgegevens heeft gemaakt (bijv. Duitsland en Oostenrijk). In dit geval hoeft u geen extra stappen te ondernemen om uw gegevens aan te passen. Uw producten verschijnen in het productoverzicht van de landen die u heeft toegevoegd.

Dezelfde taal, andere valuta

Het nieuwe land van verkoop heeft dezelfde taal, maar gebruikt een andere valuta dan het land waarvoor u oorspronkelijk uw productgegevens heeft gemaakt. U wilt uw productgegevens indienen voor een land waar dezelfde taal wordt gesproken, maar een andere valuta wordt gebruikt (bijvoorbeeld Australië en de Verenigde Staten). Gebruik de valutaconversietool om te voldoen aan de valutavereisten en uw productgegevens in te dienen voor een ander land.

Verschillende taal en valuta

In het nieuwe land van verkoop worden een andere taal en een andere valuta gebruikt. Gebruik feedregels om de productgegevens te updaten met taalafhankelijke waarden, zoals description [beschrijving] of title [titel]. Als alternatief kunt u de functie Aanvullende feed gebruiken om aanvullende taalafhankelijke kenmerken op te geven. Gebruik de valutaconversietool om aan de valutavereisten te voldoen.