Producten in meerdere landen van verkoop weergeven

U kunt uw producten weergeven in meerdere landen en talen.

Als u voor afzonderlijke producten verzendkenmerken gebruikt om meerdere landen te targeten, zijn deze producten direct beschikbaar voor weergave in die landen.

Stel dat u Duitsland heeft geselecteerd als uw primaire land van verkoop en uw productgegevens heeft ingediend in het Duits. Als u meerdere landen heeft ingesteld bij uw productgegevens, worden deze gegevens nu ook getarget op Duitstalige gebruikers in die landen, op voorwaarde dat u voldoet aan de landspecifieke beleidsrichtlijnen en u de verzending en geografische targeting voor deze landen heeft ingesteld.

Opmerking: Naast het instellen van extra landen in uw feed, kunt u producten ook afmelden voor Shopping-advertenties in afzonderlijke landen door gebruik te maken van het kenmerk uitgesloten_land_shopping_advertenties [shopping_ads_excluded_country].

Aanbiedingen toevoegen in meer talen

Als u uw productgegevens en landingspagina's naar meerdere talen vertaalt, kunt u meer kopers bereiken.

Aanbiedingen toevoegen in een extra taal:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatiemenu op Producten en vervolgens op Feeds.
  3. Klik op het plusicoon om een nieuwe feed toe te voegen.
  4. Selecteer het nieuwe land van verkoop en de taal.
  5. Klik onder 'Meer landen toevoegen' op Toevoegen om de landen toe te voegen waarin u uw productgegevens wilt weergeven.
  6. Selecteer op welke bestemmingen u deze feed wilt toepassen.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Geef de feed een naam en selecteer deze om te worden geüpload.
  9. Klik op Feed maken.

De aanbiedingen in de nieuwe feed worden van kracht na de volgende feedupload.

Vereisten

• Als u Shopping-advertenties wilt gebruiken om uw producten te adverteren, moet u in Google Ads targeting instellen voor Shopping-campagnes voor alle landen waar uw product wordt verkocht. Uw Google Ads-instellingen voor targeting op locatie, waaronder interessante locatie of fysieke locatie, moeten overeenkomen met die van uw aanvullende landen met Shopping-advertenties. Meer informatie over de targeting van geografische locaties
  • Selecteer het oorspronkelijke land van verkoop als u campagnes instelt in Google Ads. Als u bijvoorbeeld een feed met de Verenigde Staten als land van verkoop heeft en aanvullende landen instelt, selecteert u het land van verkoop 'Verenigde Staten' om alle aanbiedingen en de bijbehorende doellanden in uw campagne op te nemen.
  • Alle geüploade aanbiedingen moeten voldoen aan het Shopping-beleid van Google. Als u dezelfde feed target in meerdere landen, wordt landspecifiek beleid voor elk land afzonderlijk afgedwongen.

Als u bijvoorbeeld wilt dat uw producten worden weergegeven in landen waarvoor verzending is vereist, moet u ervoor zorgen dat u een verzendservice heeft ingesteld voor deze landen of dat u de kenmerken voor verzending op aanbiedingsniveau heeft opgegeven. Houd er rekening mee dat verzendservices in meerdere landen worden aangeboden. Meer informatie over verzending naar meerdere landen

Als u deze stappen niet uitvoert, worden uw producten mogelijk niet in aanvullende landen weergegeven.

Aangepaste productgegevens

Het is mogelijk dat u uw productgegevens in de volgende situaties moet aanpassen:

Dezelfde taal en valuta

De nieuwe landen hebben dezelfde taal- en valutavereisten als het oorspronkelijke land van verkoop waarvoor u de productgegevens heeft gemaakt (bijv. Duitsland en Oostenrijk). In dit geval hoeft u geen extra stappen te ondernemen om uw gegevens aan te passen. Uw producten verschijnen in het productoverzicht van de landen die u heeft toegevoegd.

Dezelfde taal, andere valuta

De nieuwe landen hebben dezelfde taal, maar gebruiken een andere valuta dan het land waarvoor u oorspronkelijk uw productgegevens heeft gemaakt. U wilt uw productgegevens indienen voor een land waar dezelfde taal wordt gesproken, maar een andere valuta wordt gebruikt (bijvoorbeeld Australië en de Verenigde Staten). Alle valutaconversies worden automatisch uitgevoerd, zodat gebruikers de kosten in de eigen valuta zien.

Verschillende taal en valuta

De nieuwe landen gebruiken een andere primaire taal en een andere valuta dan het land waarvoor u oorspronkelijk uw productgegevens heeft gemaakt. Als u een nieuw land toevoegt met een andere primaire taal, maakt u een aparte feed met de productgegevens vertaald in de nieuwe taal. Alle valutaconversies worden automatisch uitgevoerd, zodat gebruikers de kosten in de eigen valuta zien.