In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Producten in meerdere doellanden weergeven

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

U kunt uw producten weergeven in meerdere landen en talen.

Als u voor afzonderlijke producten verzendkenmerken gebruikt om meerdere landen te targeten, zijn deze producten direct beschikbaar voor weergave in die landen.

Stel dat u Duitsland selecteert als doelland en uw productgegevens indient in het Duits. Als u meerdere landen instelt bij uw productgegevens, worden deze gegevens nu ook getarget op Duitstalige gebruikers in die landen, op voorwaarde dat u voldoet aan de landspecifieke beleidsrichtlijnen en u de verzending en geografische targeting voor deze landen heeft ingesteld.

Opmerking: Naast het instellen van extra landen in uw feed, kunt u producten ook afmelden voor Shopping-advertenties in afzonderlijke landen door gebruik te maken van het kenmerk uitgesloten landen voor Shopping-advertenties [shopping_ads_excluded_country].

Aanbiedingen toevoegen in meer talen

Vertaal uw productgegevens en landingspagina's naar meerdere talen om meer kopers te bereiken.

Aanbiedingen toevoegen in een extra taal:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatiemenu op Producten en daarna op Feeds.
  3. Klik op Add om een nieuwe feed toe te voegen.
  4. Klik onder Doellanden op Toevoegen om de landen toe te voegen waarin u uw productgegevens wilt tonen.
  5. Selecteer de nieuwe taal.
  6. Selecteer op welke bestemmingen u deze feed wilt toepassen.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Geef de feed een naam en selecteer deze om te worden geüpload.
  9. Klik op Feed maken.

De aanbiedingen in de nieuwe feed gaan in na de volgende feedupload.

Vereisten

• Alle geüploade aanbiedingen moeten voldoen aan het Shopping-beleid van Google. Als u dezelfde feed target in meerdere landen, wordt landspecifiek beleid voor elk land afzonderlijk afgedwongen.
  • Als u adverteert met Shopping-advertenties, worden uw producten alleen getoond in landen die u heeft geselecteerd als doelland. Daarnaast moet de targeting op locatie die u in Google Ads heeft ingesteld, overeenkomen met de doellanden die u in Merchant Center selecteert om uw product in deze landen te tonen.

Als u bijvoorbeeld wilt dat uw producten worden getoond in landen waarvoor verzending is vereist, moet u ervoor zorgen dat u een verzendservice heeft ingesteld voor deze landen of dat u de kenmerken voor verzending op aanbiedingsniveau heeft opgegeven. Houd er rekening mee dat verzendservices in meerdere landen worden aangeboden. Meer informatie over verzending naar meerdere landen

Als u deze stappen niet uitvoert, worden uw producten mogelijk niet in aanvullende landen getoond.

Aangepaste productgegevens

Het is mogelijk dat u uw productgegevens in de volgende situaties moet aanpassen:

Dezelfde taal en valuta

De nieuwe landen hebben dezelfde taal- en valutavereisten als het oorspronkelijke doelland waarvoor u de productgegevens heeft gemaakt (bijvoorbeeld Duitsland en Oostenrijk). In dit geval hoeft u geen extra stappen te ondernemen om uw gegevens aan te passen. Uw producten verschijnen in het productoverzicht van de landen die u heeft toegevoegd.

Dezelfde taal, andere valuta

De nieuwe landen hebben dezelfde taal, maar gebruiken een andere valuta dan het land waarvoor u oorspronkelijk uw productgegevens heeft gemaakt (bijvoorbeeld Australië en de Verenigde Staten). Alle valutaconversies worden automatisch uitgevoerd, zodat klanten de kosten in hun eigen valuta zien.

Verschillende taal en valuta

De nieuwe landen gebruiken een andere primaire taal en een andere valuta dan het land waarvoor u oorspronkelijk uw productgegevens heeft gemaakt. Als u een nieuw land toevoegt met een andere primaire taal, maakt u een aparte feed met de productgegevens vertaald in de nieuwe taal. Alle valutaconversies worden automatisch uitgevoerd, zodat klanten de kosten in hun eigen valuta zien.