Over feeds

Een feed is een bestand dat bestaat uit een lijst met producten. Elk product wordt op unieke wijze gedefinieerd met een groep kenmerken. In Merchant Center worden al uw producten toegevoegd aan een primaire of aanvullende feed. Nadat u een feed heeft gemaakt, kunt u deze toevoegen aan de programma's waarvoor u zich heeft aangemeld.

Nieuwe feeds maken

Als u een nieuwe feed wilt maken, klikt u in het navigatiemenu op Producten en vervolgens op Feeds. Kies of u een primaire of aanvullende feed wilt maken. Alle programma's waarvoor u zich heeft aangemeld, worden weergegeven als mogelijke bestemmingen voor de feed. U kunt een feed aan een programma toevoegen door het selectievakje aan te vinken naast de naam van dat programma.

U kunt ook een feed maken door te klikken op Producten toevoegen in de lijst met toelatingstaken voor een product. Meer informatie over het maken van feeds

Productkenmerken

Kenmerken zijn de gegevenspunten die een product beschrijven. Sommige kenmerken, zoals condition [staat] en availability [beschikbaarheid], kunnen gestandaardiseerde of geaccepteerde waarden hebben. Andere kenmerken, zoals id [id] en title [titel], kunnen met een waarde naar keuze worden ingevuld. Het is belangrijk dat u de vereiste en aanbevolen kenmerken gebruikt om uw artikelen nauwkeurig te beschrijven. Zo kunnen gebruikers uw artikelen eenvoudiger zoeken en vinden.

Er gelden beleidsregels voor het gebruik van elk kenmerk en de frequentie waarmee u uw productgegevens moet updaten. Neem ons beleid zorgvuldig door om er zeker van te zijn dat u de vereisten begrijpt.

U kunt ons uw productgegevens in een feedindeling toesturen via de Google Content API for Shopping. U kunt ook uw productgegevens importeren vanaf een ondersteund e-commerceplatform. Tenzij u vertrouwd bent met API's, raden we u aan om feeds of geïmporteerde gegevens van uw e-commerceplatform te gebruiken.

Opmerking: Als u van plan bent een groot aantal feeds te uploaden of frequent wijzigingen in uw productgegevens aan te brengen, raden we u sterk aan om de Content API te gebruiken om uw productgegevens rechtstreeks te uploaden.

Voorgestelde bestandsindelingen

Als u een nieuwe feed maakt, is het belangrijk de indeling te kiezen die het best past bij uw behoeften als verkoper. We ondersteunen datafeeds in twee algemene indelingen: tekst (.txt) en XML (.xml).

Als u een kleinschalige verkoper bent, raden we u aan uw productgegevens in een .txt-bestand op te nemen met een spreadsheet-editor of een feed te maken in Google Spreadsheets met de aangeleverde feedtemplate en de add-on voor Merchant Center.

Google Content API for Shopping (geavanceerd)

Met de Content API for Shopping kunt u de gestructureerde gegevensitems beheren die u naar Google uploadt voor gebruik met Google-services. Met de API kunt u een query voor artikelen uitvoeren en artikelen in uw Google Merchant Center-account invoegen, updaten en verwijderen.

De Google Content API for Shopping is bedoeld voor ontwikkelaars die apps willen integreren met Shopping. Ontwikkelaars hebben enige technische kennis van en ervaring met programmeer-apps nodig voor het gebruik van de Google Content API for Shopping. Meer informatie over de Google Content API for Shopping