Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Rekisteröitymisopas

Tietoja syötteistä

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.
Jos haluat tietoa tuotteiden lisäämisestä uuteen Kauppiaskeskukseen, klikkaa tästä.

Syöte on tiedosto, joka sisältää listan tuotteista, joita haluat mainostaa Kauppiaskeskuksen kautta. Kun lisäät tuotteitasi, liität kuhunkin niistä tiettyjä määritteitä. Tuotesyöte ryhmittelee tuotteesi näiden määritteiden avulla. Kun olet luonut syötteen, sitä voidaan käyttää useita kertoja valitsemissasi Kauppiaskeskuksen ominaisuuksissa.

Kauppiaskeskuksessa on monentyyppisiä syötteitä. Se, mitä syötetyyppejä käytät, riippuu omista tarpeistasi. Määritteet, joilla kuvailet tuotteitasi Kauppiaskeskuksessa, ovat samat kaikissa syötetyypeissä.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Ensisijaiset ja lisäsyötteet

• Ensisijaiset syötteet ovat pääasiallisia datalähteitä Kauppiaskeskuksessa myymällesi tuotevalikoimalle. Jos jokainen ensisijaiseen syötteeseen lisäämäsi tuote noudattaa Kauppiaskeskuksen data- ja kelpoisuusvaatimuksia, sinun ei tarvitse luoda enempää syötteitä.
  • Lisäsyötteitä käytetään vain yhdessä tai useammassa ensisijaisessa syötteessä jo olevien tuotetietojen päivittämiseen. Lisäsyötteitä voi olla useita, ja jokainen niistä voi täydentää kuinka monen tahansa ensisijaisen syötteen tietoja.

Lue lisää syötteen luomisesta.

Huom. Voit ehkä lisätä tuotteita automaattisesti verkkosivustoltasi Kauppiaskeskus-tilin kautta. Tämä tarkoittaa, että Google voi luoda sinulle syötteitä käyttämällä schema.org-merkintöjä verkkosivustollasi. Lue lisää automaattisten fiidien käytöstä tuotetietojen luomisessa.

Monilähdesyötteet (lisäasetukset)

Monilähdesyötteiden avulla voit rakentaa syötteen eri lähteistä saatavien käsittelemättömien tuotetietojen, kuten verkkosivustosi tai olemassa olevien taulukoiden, perusteella. Kauppiaskeskus yhdistää eri lähteet ja luo niiden datasta yhtenäisen syötteen. Lue lisää syötteen luomisesta.

Google Content API for Shopping (lisäasetukset)

Content API for Shoppingin avulla sovellukset voivat olla suorassa vuorovaikutuksessa Kauppiaskeskus-alustan kanssa, mikä tekee suurten tai monimutkaisten Kauppiaskeskus-tilien hoitamisesta paljon tehokkaampaa. Content API for Shoppingia voi käyttää Kauppiaskeskuksen määritysten hoitamiseen, tuotetietojen lähteenä ja raportointiin. Lue lisää Content API for Shoppingin käytön aloittamisesta.

Huom. Jos aiot ladata suuren määrän syötteitä tai tehdä usein muutoksia tuotetietoihisi, lataukset kannattaa hoitaa suoraan Content APIn kautta.

Alueelliset tuotetietosyötteet (lisäasetukset)

Alueelliset tuotetietosyötteet ovat lisäsyötteitä, joilla voidaan ohittaa ensisijaisen syötteen olemassa olevia tuotetietoja siten, että ennalta määrittämäsi alueiden tuotteilla näkyy alueellinen hinta ja saatavuus. Alueellisilla tuotetietosyötteillä ei voi lisätä tai poistaa tuotteita. Niitä ei voi myöskään käyttää erillisinä syötteinä, vaan niitä käytetään olemassa olevien tuotetietojen ohittamiseen.

Alueelliset tuotetietosyötteet tukevat seuraavia pakollisia määritteitä:

• Tunnus [id] (tarjoustunnus)
  • Aluetunnus [region_id] (kauppiaan ilmoittama alueen nimi)

Alueelliset tuotetietosyötteet tukevat myös seuraavia valinnaisia määritteitä:

Alueelliset tuotetietosyötteet ovat käytettävissä Yhdysvalloissa ja betaohjelmaan rekisteröityneille käyttäjille Australiassa, Ranskassa ja Saksassa. Lue lisää alueellisesta saatavuudesta ja hinnoittelusta.

Tuotteen määritteet

Määritteet ovat tuotetta kuvaavia tietoja. Osalla määritteistä on hyväksytyt vakioarvot. Tällaisia määritteitä ovat esimerkiksi kunto [condition] ja saatavuus [availability]. Muut määritteet, kuten tunnus [id] tai nimi [title], ovat avoimia, ja niille voi lisätä itse tuotteisiin sopivat arvot.

Asiakkaat voivat hakea ja löytää tuotteita helpommin, kun kuvailet niitä tarkasti pakollisten ja valinnaisten määritteiden avulla.

Määritteiden käyttöä ja tuotetietojen päivitystiheyttä säädellään useilla käytännöillä. Muista tutustua Shopping-mainosten käytäntöihin huolellisesti, jotta varmasti ymmärrät vaatimukset.

Kun olet valmis, aloita syötteen luominen.