Exportera dina produkter med Shopping-annonser

Använd Shopping-annonser för att nå nya kunder globalt, främja de produkter du säljer och hitta mer kvalificerade potentiella kunder genom att placera produktbilder, information och företagsnamn rätt framför ögonen på personer som söker globalt på Google.

Shopping-annonser erbjuder flera funktioner som stödjer global annonsering, till exempel automatisk valutaomvandling om du inte kan ange produktpriser i utländsk valuta. Du kan också skicka in engelska flöden i alla länder där Shopping-annonser är tillgängliga.

I den här artikeln beskrivs hur du visar Shopping-annonser i andra länder än ditt hemland.

Obs! Exportfunktionerna är endast tillgängliga för Shopping-annonser och bör inte användas för Shopping Actions.

Innan du börjar

• Identifiera nya länder där du vill marknadsföra dina produkter.

Gör så här

1. Skapa ett flöde för ditt nya försäljningsland

För att börja visa dina annonser i ett nytt land behöver du ett separat flöde.

• Duplicera det flöde som är mest användbart för försäljningslandet och ändra din produktdata efter vad du anser är nödvändigt. Du kan till exempel välja att ta bort tunga föremål som du inte vill skicka över gränserna.
  • Använd rätt språk och valuta. Om du vill sälja dina produkter i ett annat land måste du vara säker på att dina Shopping-annonser visas på det språk och med den valuta som målgruppen använder och som matchar dina målsidor. Läs mer om krav på språk och valuta

2. Konfigurera skatte- och fraktinställningar som är specifika för det nya landet

• Följ de korrekta skattereglerna för försäljningslandet. Skatt på Shopping-annonser är begränsad till två begrepp: mervärdesskatt (kallas t.ex. VAT, IVA, TVA, MWST eller GST i olika länder) och omsättningsskatt. Mervärdesskatt används i de flesta länder i världen och omsättningsskatt används i USA. Beroende på land kan ett antal olika skattescenarier föreligga.  Läs mer om skatteinställningar

Inkluderad skatt eller exkluderad skatt med försäljningslandets valuta

Om du säljer till ett land som har en annan skattepolicy än det land du säljer från kan konsumenterna ha andra förväntningar än vad du är van vid. I så fall måste du ändra skattepolicy. Eftersom du använder försäljningslandets valuta måste du följa försäljningslandets krav för priser och skatt.
Exempel
I Tyskland ingår skatt i produktpriset. I Kanada ingår inte skatt. En säljare i Tyskland som exporterar till Kanada i försäljningslandets valuta får inte inkludera någon skatt i sina produktpriser. I Kanada får säljarna inte heller skicka in någon skatt i attributet tax [skatt]. Om säljaren debiterar skatt i Kanada kan denne meddela det på målsidan eller på kassasidorna.

Inkluderad skatt eller exkluderad skatt med valutaomvandling

Om du använder valutaomvandling kan konsumenterna anta att du inte är en lokal annonsör. Därför måste du följa kraven för pris och skatt i det land som stämmer överens med den valda valutan.
Exempel
Om en säljare exporterar till Australien i USD kan australiska kunder identifiera säljarens plats genom valutan i annonsen. Säljaren måste följa amerikanska skatteregler i sin produktdata och på webbplatsen. Attributet tax [skatt] ska användas i stället för attributet price [pris] för att skicka in skatteuppgifter. Eftersom konsumenterna i Australien förväntar sig att skatt är inkluderat i priset visas kommentaren +skatt i annonserna så att användarna ser att skatt inte ingår i priset.

Olika nivåer av inkluderad skatt

Om du säljer från ett land som inkluderar skatt i priserna till ett annat land är det troligt att momssatserna skiljer sig åt. Du måste inkludera skatt i dina produktpriser. Om du använder försäljningslandets valuta kan du välja att inkludera den skattesats du använder på din webbplats. Om du använder valutaomvandling ska du använda momssatsen som används i landet för din valda valuta.

Exempel
Om en fransk återförsäljare (momssats 20 %) exporterar till Sverige (momssats 25 %) kan denne välja att inkludera antingen 20 % eller 25 % i produktpriset så länge det matchar både målsidan och kassasidorna på webbplatsen.
  • Identifiera import- eller exportkostnader. Dessa är avgifter som täcker kostnader som debiteras i direkt anslutning till att produkter passerar en gräns. Ofta kallas detta för tull eller punktskatt, men det kan också inkludera lagerkostnad, avgifter för specialhantering eller andra kostnader. I vissa länder tas det också ut en lyxskatt eller produktspecifik skatt för viss import. Dessa typer av avgifter faller inte inom kategorin skatt, utan räknas som en import- eller exportavgift.

För att konsumenterna ska kunna koppla informationen de ser på Google till informationen på din webbplats måste du tydligt märka relevanta kostnader och skicka in information i din produktdata därefter.

Baserat på hur du bedriver din verksamhet kan du visa import- och exportavgifter separat i kassan, kombinera dem i en enda rad eller kombinera några av dem med befintliga fraktkostnader. Import- eller exportavgifterna kan kombineras med attributet shipping [frakt] eller price [pris]. Om avgifterna kombineras med price [pris] måste produktpriset på målsidan och kassasidan stämma överens med det värde som skickats in för prisattributet och varan kan bara annonseras i mållandet.
Exempel
Din leverantör hanterar förtullningen, men du debiterar fortfarande importavgifterna. På kassasidan har du en avgift för frakt och tull och en avgift för importtull. Du ska skicka in en fraktkostnad som inkluderar förtullning och matchar avgiften för frakt och tull på kassasidan. Avgiften för importtull måste visas på kassasidan, men måste inte skickas in till Google.

3. Följ kraven på Shopping-annonser för det nya försäljningslandet

• Se till att dina målsidor är aktuella. Dynamisk ändring av innehåll, till exempel språk eller valuta, på dina målsidor baserat på användarplats strider mot kraven för Shopping-annonser. Läs mer om krav på målsidor
  • Följ policykraven för det nya landet. Kontrollera kraven för det nya försäljningslandet. För att undvika underkännanden måste du se till att produktdata överensstämmer med policykraven. Läs mer om policykrav för Shopping-annonser
  • Med produktjämförelsetjänster (CSS:er) kan du visa Shopping-annonser på Google på uppdrag av säljare i länder som ingår i EES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet) och i Schweiz. Läs mer om annonsering med produktjämförelsetjänster

4. Skapa en Shopping-kampanj för det nya försäljningslandets flöde

• Skapa en Shopping-kampanj på samma sätt som du brukar, med ett nytt kampanjnamn och det nya försäljningslandet. Du behöver också ställa in din högsta kostnad per klick och den genomsnittliga dagliga budgeten, som inte behöver matcha dina ursprungliga flöden.