I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Konfigurer Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer i en rekke land

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Med Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer får du flere funksjoner og kan oppnå større global rekkevidde. Du kan for eksempel målrette 1 tilbud mot en rekke land og bruke automatisk valutakonvertering, som er nyttig hvis du ikke kan oppgi produktprisene i de aktuelle utenlandske valutaene. Finn ut hvordan du bruker rett språk og valuta

Denne artikkelen forklarer hvordan du konfigurerer Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer i en rekke land.

Før du begynner

• Finn ut hvilke nye land du vil at produktene dine skal være oppført i.

Opprett en feed i Merchant Center for å målrette mot en rekke land

Du kan føre opp produktene i flere land med en av disse metodene:

Feedspråk

• Du kan bruke den eksisterende feeden til å målrette annonser mot land som har det samme språket. Hvis du for eksempel har en spansk feed fra før, kan du bruke denne feeden til å målrette annonser mot spansktalende kunder i Colombia og Ecuador, der spansk er det lokale språket. Med denne feeden kan du også målrette annonser mot spansktalende kunder i Canada, Japan eller andre land der Shopping-annonser og -oppføringer tilbys.
  • Hvis du har oversatt produktoppføringene, kan du legge til en ekstra feed for hvert språk og målrette annonsene dine mot nye land der disse språkene snakkes.

Global satsing i Merchant Center

Den enkleste måten å gjøre produktene dine synlige i flere land på, er å legge til flere land i produktfeedene.
  1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Feeder under «Produkter».
  3. Velg feeden som skal målrettes mot flere land, og klikk så på Innstillinger-fanen.
  4. Legg til alle landene du vil være synlig i, som tilleggsland.
  5. Tilbudene dine er nå konfigurert for kostnadsfrie oppføringer i landene du har lagt til.

Følg denne fremgangsmåten for å sikre at kontoen din er tilordnet en frakttjeneste i de aktuelle landene:

1. Gå til siden med innstillinger for frakt og retur.
  2. Bekreft at det er lagt til frakttjenester med valutaen som brukes i feeden din eller tilbudene dine, for alle landene feeden er målrettet mot. Hvis ikke må du legge til frakttjenester for disse landene. Påse at fraktkostnaden er angitt i den samme valutaen som tilbudene.
  • Hvis du for eksempel skal legge til Australia, gjør du følgende:
    1. Gi frakttjenesten et navn, og velg landene du vil at denne tjenesten skal dekke. Merk: Valutaen for frakttjenesten må samsvare med valutaen i tilbudet, for eksempel USD i dette eksempelet — ikke AUD.
    2. Legg inn leveringstidene.
    3. Legg inn fraktkostnadene.
  1. Nå har du konfigurert kostnadsfrie oppføringer for tilbudene i alle landene du la til.

Merk: Når du oppretter en feed i Merchant Center, blir ikke produktene dine automatisk tatt med i en annonsekampanje. Du må også konfigurere en kampanje i Google Ads som inkluderer disse produktene.

Hvis du skal vise produktene i flere land via Shopping-kampanjer, må du logge på Google Ads, opprette en ny kampanje og velge salgslandet eller feedetiketten tilordnet tilbudene eller feedene (antallet produkter per salgsland eller feedetikett er oppført i UI-et i Google Ads, men det er ikke eventuelle tilleggsland i tilbudene).

Global satsing med Shopping via attributter i feedfiler

1. Hvis du vil målrette annonser mot flere land utelukkende basert på en feedfil, må du legge til fraktattributter for hver av varene dine og minst spesifisere leveringsland og fraktkostnad. Finn ut mer om fraktattributtet [shipping]

I eksempelet nedenfor blir 4 produkter som selges i euro, lastet opp til en konto der frakttjenester ikke er lagt til.

• Vare 122 kan selges i både GB og IE.
  • Vare 133 kan bare selges i IE.
  • Vare 144 kan selges i IE, GB, FR og DE.
  • Vare 155 kan selges i IE, FR, NZ og AU.

ID
[id]

Tittel
[title]

Beskrivelse
[description]

Link
[link]

Tilstand
[condition]

Pris
[price]

Tilgjengelighet
[availability]

Bildelink
[image_link]

Frakt
[shipping]

122

Teddybjørn

En gul teddybjørn

https://ww …

new (ny)

EUR 10

in_stock (på lager)

https://ww …

IE::: 5 EUR, GB::: EUR 1

133

Mikser

Sort mikser med 12 hastigheter

https://ww …

new (ny)

EUR 10

in_stock (på lager)

https://ww …

IE::: EUR 5

144

Rød penn

Godt grep som gjør den god å skrive med. Rødt blekk.

https://ww …

new (ny)

EUR 10

in_stock (på lager)

https://ww …

IE::: EUR 5, GB::: EUR 1, FR::: EUR 1, DE::: EUR 5

155

Android-koserobot

Android-koserobot (40 cm) i økologisk bomull

https://ww …

new (ny)

EUR 10

in_stock (på lager)

https://ww …

IE::: EUR 5, FR::: EUR 10, AU::: EUR 7, NZ::: EUR 7

1. Hvis du vil rette deg mot flere land basert på en feedfil fra en konto der du allerede har lagt til frakttjenester, må du legge til fraktattributter for hver av varene og minst spesifisere landskoden (2 bokstaver) du leverer til. Du trenger ikke å oppgi fraktkostnaden ettersom fraktinformasjonen hentes fra frakttjenesten lagt til i kontoen.

I eksempelet nedenfor blir 3 produkter som selges i amerikanske dollar, lastet opp til en konto hvor frakttjenester allerede er lagt til for US, CA og AU.

• Vare 123 kan selges i både US og CA.
  • Vare 456 kan bare selges i CA.
  • Vare 789 kan selges i US, CA, AU, NZ og MX. Merk: Frakttjenester er ikke obligatorisk for NZ og MX. Derfor trenger du ikke å oppgi fraktpris på varenivå for disse landene.

ID
[id]

Tittel
[title]

Beskrivelse
[description]

Link
[link]

Tilstand
[condition]

Pris
[price]

Tilgjengelighet
[availability]

Bildelink
[image_link]

Frakt
[shipping]

123 Skjorte T-skjorte, rød https://ww … new (ny) USD 10 in_stock (på lager) https://ww … US:::,
CA:::
456 Blå penn Godt grep som gjør den god å skrive med. Blått blekk. https://ww … new (ny) USD 5 in_stock (på lager) https://ww … CA:::
789 Sko Originale herresko, blå/oransje, str. 46 https://ww … new (ny) USD 15 in_stock (på lager) https://ww … US:::,
CA:::,
AU:::,
NZ:::,
MX:::
Merk: Hvis du har flere feeder som henviser til den samme feedfilen, holder det at du legger til et land i én av feedene, så kan du slette de andre.

Global satsing med Shopping-API-er (Content API og Shipping API)

Du har to alternativer når du bruker API-er til å konfigurere målretting mot flere land i globale tilbud.

Alternativ A: detaljert fremgangsmåte

1. Konfigurer frakttjenester i Merchant Center-kontoen din, og oppgi destinasjonen, valutaen, fraktkostnaden og de anslåtte leveringstidene.
  2. Legg til fraktattributtet [shipping] i alle produktene, og angi alle landene du vil at produktene skal være synlige i og kunne sendes til, i attributtinformasjonen.
Merk: Hvis du bruker Content API, skal du bare angi landskoden på 2 bokstaver. La feltene for attributtene fraktpris og frakttjeneste stå tomme. Disse er valgfrie siden du har konfigurert frakttjenesten på kontonivå, og fraktprisen fylles ut basert på innstillingene for frakttjenester som ble angitt i det første trinnet.

Alternativ B: detaljert fremgangsmåte

1. Legg til fraktattributter for alle varene/tilbudene dine, og angi leveringsland, tjenestenivå og pris for alle landene du vil at produktene skal være synlige i. Finn ut mer om Shipping Settings API

Konfigurer avgiftsinnstillinger som skal gjelde spesifikt for det nye landet

• Overhold avgiftsreglene for oppføringslandet. For Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer brukes bare 2 typer avgifter: merverdiavgift (eller mva. – ofte kalt VAT, IVA, TVA, GST eller MWST i ulike land) eller omsetningsavgift. Mva. brukes i de fleste land, mens USA har et system for omsetningsavgift. Husk at reglene og retningslinjene for avgifter varierer fra land til land. Når du skal angi bestemte avgifts- og fraktinnstillinger for et nytt land, må du sørge for at du oppgir riktig informasjon om produktene dine. Finn ut mer om avgiftsinnstillinger.

Pris med eller uten avgifter ved bruk av oppføringslandets valuta

Avgiftsreglene og målgruppens behov kan variere fra land til land. Hvis du fører opp produkter i et land der avgiftsreglene er annerledes enn de som må overholdes i oppføringslandet, kan det hende du må tilpasse avgiftspraksisen din. Siden du bruker valutaen til oppføringslandet, må du følge pris- og avgiftskravene for oppføringslandet.

Eksempel

I Tyskland er avgiftene inkludert i produktprisen. I Canada er avgiftene ikke inkludert. En selger i Tyskland som eksporterer varer til Canada i oppføringslandets valuta, skal ikke legge til avgifter i produktprisene. I Canada trenger selgere heller ikke å sende inn avgiftsinformasjon via avgiftsattributtet [tax]. Hvis selgeren faktisk krever inn avgifter i Canada, må vedkommende opplyse om dette på landings- eller betalingssidene.

Pris med eller uten avgifter ved bruk av valutakonvertering

Hvis du bruker valutakonvertering, kan forbrukerne forutsette at du ikke er en lokal annonsør. Når du eksporterer varer, må du overholde pris- og avgiftskravene i landet som samsvarer med valutaen du har valgt.

Eksempel

Hvis en selger eksporterer varer til Australia i USD, kan australske kunder finne ut hvor selgeren befinner seg, ved hjelp av valutaen i annonsen. Selgeren må overholde amerikanske regler for omsetningsavgift i produktinformasjonen sin og på nettstedet sitt. I avgiftsinformasjonen som sendes inn, skal avgiftsattributtet [tax] brukes i stedet for prisattributtet [price]. Australske forbrukere forventer at avgiftene er inkludert i prisen, og derfor står det «+ avgifter» i annonsen som indikasjon på at avgiftene ikke er inkludert i prisen.

Ulike nivåer av inkluderte avgifter

Hvis du selger varer fra et land der avgifter er inkludert, til et annet land, har de to landene sannsynligvis ulike mva.-satser. Du må legge til avgiftene i produktprisene. Hvis du bruker oppføringslandets valuta, kan du velge å ta med avgiftssatsen du bruker, på nettstedet ditt. Hvis du benytter deg av valutakonvertering, bruker du mva.-satsen som gjelder i landet for valutaen du har valgt.

Eksempel

Hvis en fransk forhandler (mva.-sats på 20 %) eksporterer varer til Sverige (mva.-sats på 25 %), kan hen velge å legge til avgift på enten 20 % eller 25 % i produktprisen. Satsen må imidlertid samsvare med informasjonen på landingssiden og betalingssidene på forhandlerens nettsted.

• Opplys om import- eller eksportkostnader. Med dette mener vi kostnader direkte knyttet til transport av produkter over landegrenser – vanligvis toll- eller forbrukeravgifter. Dette kan også omfatte lagerkostnader, særskilte behandlingsgebyrer og andre kostnader. I enkelte land påløper det dessuten en luksusskatt eller produktspesifikke avgifter for visse typer importerte produkter. Slike kostnader inngår ikke i avgiftskategorien, men kategoriseres som import- eller eksportkostnader.

For at forbrukerne skal kunne knytte informasjonen de ser på Google, til informasjonen på nettstedet ditt, må du merke de relevante kostnadene tydelig og sende inn produktinformasjon som samsvarer med dette.

Avhengig av rutinene i virksomheten din kan du vise import- og eksportkostnadene hver for seg på betalingssiden din, slå dem sammen i én ordrelinje eller kombinere enkelte av disse kostnadene med eksisterende fraktkostnader. Import- eller eksportkostnadene kan kombineres i fraktattributtet [shipping] eller prisattributtet [price]. Hvis kostnadene kombineres med prisattributtet [price], må produktprisen på landingssiden og betalingssiden samsvare med verdien som sendes inn for prisattributtet [price], og varen kan bare være oppført i oppføringslandet.

Eksempel

Transportøren din tar seg av all fortolling, men du krever likevel inn importavgiftene selv. På betalingssiden bør du opplyse om kostnader for frakt og fortolling samt importavgifter. Du bør sende inn informasjon om fraktkostnader som inkluderer fortollingsavgiftene og samsvarer med kostnadene for frakt og fortolling på betalingssiden din. Du må vise importavgiften på betalingssiden, men trenger ikke å sende den inn til Google.

Krav knyttet til eksportland

Opprett en kampanje for den nye feeden

Du kan bruke kampanjer til å opprette annonser som vises på Google og andre steder på nettet der potensielle kunder kan se hva du selger. Med kampanjer kan du markedsføre produktlageret du har i butikk og på nett, øke trafikken til nettstedet ditt eller den lokale butikken din og finne mer kvalifiserte potensielle kunder. Finn ut mer om Shopping-annonser

1. Hvis du allerede har konfigurert en standard Shopping- eller Performance Max-kampanje med en Merchant Center-feed, må du gjennomgå stedsmålrettingen og kontrollere at den omfatter eventuelle andre land du har lagt til i feeden.
  2. Hvis du ikke har opprettet noen kampanje ennå, kan du gjennomgå de forskjellige kampanjetypene for å finne ut hvilken som passer best for bedriften din.

Når du konfigurerer kampanjen, kan du velge et salgsland eller en feedetikett. Hvis du gjør dette, må du sjekke at stedsmålrettingen inkluderer eventuelle andre land du har lagt til i feeden.

Eksempel

Du har en feed som er målrettet mot Frankrike, Storbritannia og USA. I kampanjeinnstillingene må du kontrollere at Storbritannia og Frankrike ikke er ekskludert i innstillingene dine for stedsmålretting, slik at produktene vises i disse landene.

Linker til relatert innhold