In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Shopping-advertenties en gratis vermeldingen instellen in meerdere landen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Shopping-advertenties en gratis vermeldingen bieden u een aantal functies waarmee u mensen wereldwijd kunt bereiken. Zo kunt u bijvoorbeeld meerdere landen targeten vanuit één aanbieding en automatische valutaconversie gebruiken als u geen productprijzen in een vreemde valuta kunt opgeven. Meer informatie over het gebruik van de juiste taal en valuta

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Shopping-advertenties en gratis vermeldingen in meerdere landen instelt.

Voordat u begint

• Bepaal in welke nieuwe landen u uw producten wilt vermelden.

Een feed in Merchant Center maken om meerdere landen te targeten

Als u uw producten in meerdere landen wilt vermelden, gebruikt u een van deze methoden:

Feedtalen

• U kunt uw bestaande feed gebruiken om landen met dezelfde taal te targeten. Als u bijvoorbeeld een bestaande Spaanse feed heeft, kunt u deze feed gebruiken om Spaanstalige klanten te targeten in Colombia en Ecuador, waar Spaans de lokale taal is. U kunt die feed ook gebruiken om Spaanstalige gebruikers te targeten in Canada, Japan of een ander land waarin Shopping-advertenties en -vermeldingen beschikbaar zijn.
  • Als u vertalingen van uw productvermeldingen heeft, kunt u voor elke taal een aanvullende feed toevoegen en nieuwe landen targeten met die talen.

Internationaal uitbreiden in Merchant Center

De makkelijkste manier om uw producten vindbaar te maken in meerdere landen, is door extra landen toe te voegen aan uw productfeeds.
  1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik onder Producten op Feeds.
  3. Selecteer de feed die u voor meerdere landen wilt gebruiken en klik op het tabblad Instellingen.
  4. Voeg alle landen waarin u vindbaar wilt zijn toe als extra landen.
  5. Uw aanbiedingen zijn nu ingesteld voor gratis vermeldingen in de toegevoegde extra landen.

Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat er voor uw account een verzendservice is ingesteld voor de door u gekozen landen:

1. Ga naar de pagina Verzend- en retourinstellingen.
  2. Controleer of er verzendservices zijn ingesteld in de valuta van uw feed/aanbiedingen voor alle landen die u in de feed heeft gekozen. Als dit niet het geval is, stelt u verzendservices in voor deze landen. Geef de verzendkosten op in dezelfde valuta als de aanbiedingen.
  • Als u bijvoorbeeld AU wilt toevoegen, moet u de volgende stappen uitvoeren:
    1. Geef uw verzendservice een naam en selecteer de landen waarvoor u deze service wilt gebruiken. Opmerking: De valuta van de verzendservice komt overeen met de valuta van de aanbieding. In dit voorbeeld is dat USD, niet AUD.
    2. Stel levertijden in.
    3. Stel de verzendkosten in.
  1. Uw aanbiedingen zijn nu ingesteld voor gratis vermeldingen in alle aanvullende landen die u heeft toegevoegd.

Opmerking: Als u een feed maakt in Merchant Center, worden uw producten niet automatisch onderdeel van een advertentiecampagne. Dat gebeurt alleen als u ook een campagne voor deze producten heeft ingesteld in Google Ads.

Als u uw producten in meerdere landen wilt weergeven in Shopping-campagnes van Google Ads, logt u in bij Google Ads, maakt u een nieuwe campagne en selecteert u het land van verkoop of het feedlabel van uw aanbiedingen/feeds. (Het aantal producten per land van verkoop of feedlabel wordt getoond in de UI van Google Ads, maar extra landen in uw aanbiedingen niet.)

Internationaal uitbreiden met Shopping via kenmerken in uw feedbestanden

1. Als u meerdere landen wilt targeten vanuit alleen een feedbestand, voegt u verzendkenmerken toe aan elk van uw artikelen. Geef daarbij minimaal het land waarnaar wordt verzonden en de verzendkosten op. Meer informatie over het kenmerk verzending [shipping]

In het onderstaande voorbeeld worden 4 producten die in euro's worden verkocht, geüpload naar een account waarvoor geen verzendservices zijn ingesteld.

• Artikel 122 is ingesteld voor verkoop in zowel GB als IE.
  • Artikel 133 is alleen voor verkoop in IE ingesteld.
  • Artikel 144 is ingesteld voor verkoop in IE, GB, FR en DE.
  • Artikel 155 is ingesteld voor verkoop in IE, FR, NZ en AU.

ID
[id]

Titel
[title]

Beschrijving
[description]

Link
[link]

Staat
[condition]

Prijs
[price]

Beschikbaarheid
[availability]

Afbeeldingslink
[image_link]

Verzending
[shipping]

122

Knuffelbeer

Een gele teddybeer

https://ww...

new

10.00 EUR

in_stock

https://ww...

IE::: 5 EUR, GB:::1.00 EUR

133

Blender

Zwarte blender met 12 standen

https://ww...

new

10.00 EUR

in_stock

https://ww...

IE::: 5 EUR

144

Rode pen

Royale grip voor comfortabel schrijven. Rode inkt.

https://ww...

new

10.00 EUR

in_stock

https://ww...

IE::: 5.00 EUR, GB::: 1.00 EUR, FR::: 1.00 EUR, DE::: 5.00 EUR

155

Android Squishable

Android Squishable van biologisch katoen - 15"

https://ww...

new

10.00 EUR

in_stock

https://ww...

IE::: 5.00 EUR, FR::: 10.00 EUR, AU::: 7.00 EUR, NZ::: 7.00 EUR

1. Als u meerdere landen wilt targeten vanuit een feedbestand en u in het account al verzendservices heeft ingesteld, voegt u verzendkenmerken toe aan elk van uw artikelen, waarbij u minimaal de 2-letterige code opgeeft van het land van bestemming. De verzendkosten kunnen leeg worden gelaten, omdat de verzendgegevens worden opgehaald uit de verzendservices in het account.

In het onderstaande voorbeeld worden 3 producten die in Amerikaanse dollars worden verkocht, geüpload naar een account. In dat account zijn al verzendservices ingesteld voor VS, CA en AU.

• Artikel 123 is ingesteld voor verkoop in zowel VS als CA.
  • Artikel 456 is alleen voor verkoop in CA ingesteld.
  • Artikel 789 is ingesteld voor verkoop in VS, CA, AU, NZ en MX. Opmerking: Verzendservices zijn niet verplicht voor NZ en MX. Voor die landen hoeven de verzendkosten dus niet op artikelniveau te worden opgegeven.

ID
[id]

Titel
[title]

Beschrijving
[description]

Link
[link]

Staat
[condition]

Prijs
[price]

Beschikbaarheid
[availability]

Afbeeldingslink
[image_link]

Verzending
[shipping]

123 Shirt T-shirt, rood https://ww... new 10.00 USD in_stock https://ww... US:::,
CA:::
456 Blauwe pen Royale grip voor comfortabel schrijven. Blauwe inkt. https://ww... new 5.00 USD in_stock https://ww... CA:::
789 Schoenen Originele herenschoenen, blauw/oranje, 42 https://ww... new 15.00 USD in_stock https://ww... US:::,
CA:::,
AU:::,
NZ:::,
MX:::
Opmerking: Als u meerdere feeds heeft die naar hetzelfde feedbestand verwijzen, kunt u een land aan een van de feeds toevoegen en de andere feeds verwijderen.

Internationaal uitbreiden met Shopping-API's (Content API en Shipping API)

Er zijn 2 opties als u API's gebruikt om targeting op meerdere landen in te stellen voor wereldwijde aanbiedingen.

Optie A: gedetailleerde stappen

1. Stel verzendservices in in uw Merchant Center-account, waarbij u de bestemming, valuta, verzendkosten en geschatte levertijden opgeeft.
  2. Voeg het kenmerk verzending [shipping] toe aan alle producten en geef in de kenmerkinformatie alle landen op waar uw product vindbaar moet zijn en waarnaar het kan worden verzonden.
Opmerking: Geef via de Content API alleen de landcode van 2 letters op en laat de kenmerken verzendkosten en verzendservice leeg. Deze kenmerken zijn optioneel, omdat u de verzendservice op accountniveau heeft ingesteld en de verzendkosten ingevuld worden vanuit de instellingen voor de verzendservice die u in stap 1 heeft opgegeven.

Optie B: gedetailleerde stappen

1. Voeg verzendkenmerken toe aan al uw aanbiedingen/artikelen en geef het land waarnaar u verzendt, het serviceniveau en de prijs op voor alle landen waarin u wilt dat producten vindbaar zijn.Meer informatie over de Shipping Settings API

Belastinginstellingen voor het nieuwe land opgeven

• Volg het juiste belastingbeleid voor het doelland. Voor Shopping-advertenties en gratis vermeldingen zijn maar 2 belastingconcepten mogelijk, namelijk verkoopbelasting en belasting over de toegevoegde waarde (in verschillende landen doorgaans btw, IVA, TVA, MWST of belasting op goederen en diensten genoemd). De meeste landen gebruiken het btw-concept, maar in de VS geldt de verkoopbelasting. Houd er rekening mee dat de belastingwetten en beleidsregels in elk land anders zijn. Als u specifieke belasting- en verzendinstellingen voor een nieuw land instelt, moet u ervoor zorgen dat u de juiste informatie voor uw producten opgeeft. Meer informatie over belastinginstellingen

Inclusief belasting vs. exclusief belasting, bij gebruik van de valuta van het doelland

Het beleid voor inbegrepen belasting en de behoeften van uw doelgroep kunnen per land verschillen. Als u uw producten vermeldt in een land met een beleid voor inbegrepen belasting dat verschilt van het beleid van uw doelland, moet u mogelijk uw belastingpraktijken wijzigen. Omdat u de valuta van het doelland gebruikt, moet u de prijs- en valutavereisten van het doelland volgen.

Voorbeeld

In Duitsland is de belasting in de productprijs inbegrepen. In Canada is dat niet het geval. Een verkoper uit Duitsland die naar Canada exporteert in de valuta van het doelland, moet geen belasting in de productprijs opnemen. In Canada moeten verkopers ook geen belasting indienen via het kenmerk tax [belastingen]. Als verkopers belasting in Canada heffen, kunnen ze dat vermelden op hun landings- of betaalpagina.

Inclusief belasting vs. exclusief belasting, bij gebruik van valutaconversie

Als u valutaconversie gebruikt, kunnen consumenten ervan uitgaan dat u geen lokale adverteerder bent. Daarom moet u de prijs- en belastingvereisten volgen van het land waar de door u gekozen valuta de nationale munteenheid is.

Voorbeeld

Als een verkoper in USD naar Australië exporteert, hebben Australische klanten inzicht in de locatie van de handelaar dankzij de valuta in de advertentie. Deze verkopers moeten de Amerikaanse regels voor omzetbelasting volgen in hun productgegevens en op hun website. Het kenmerk belastingen [tax] moet worden gebruikt in plaats van het kenmerk prijs [price] om belastinggegevens in te dienen. Aangezien Australische consumenten verwachten dat de belasting in de prijs is inbegrepen, bevatten advertenties de annotatie '+belasting' om aan te geven dat de belasting niet is inbegrepen.

Verschillende niveaus van inbegrepen belasting

Als u producten verkoopt vanuit een land waar de belasting in de prijs is inbegrepen, en deze producten verkoopt in een land waar dat ook het geval is, zijn de btw-tarieven waarschijnlijk niet hetzelfde. U moet de belasting in uw productprijzen opnemen. Als u de valuta van het doelland gebruikt, kunt u het belastingtarief opnemen dat u op uw website gebruikt. Als u valutaconversie gebruikt, moet u het btw-tarief gebruiken van het land waar de door u gekozen valuta de nationale munteenheid is.

Voorbeeld

Als een Franse verkoper (btw-tarief 20%) exporteert naar Zweden (btw-tarief 25%), kan deze een btw-tarief van 20% of 25% in de productprijs opnemen, zolang dat overeenkomt met het tarief op zowel de landingspagina als de betaalpagina's van de website van de verkoper.

• Geef import- of exportkosten aan. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht als producten een grens over gaan. Vaak worden deze kosten aangeduid als invoerrechten, accijnzen of douaneheffingen, maar ook opslagkosten, speciale verwerkingskosten of andere kosten kunnen hieronder vallen. Sommige landen heffen een luxebelasting of een productspecifieke belasting op bepaalde geïmporteerde artikelen. Dit soort kosten vallen niet in de categorie belasting, maar onder import- of exportkosten.

Het is belangrijk dat consumenten informatie die ze op Google hebben gevonden, kunnen koppelen aan de informatie op uw website. Daarom moet u de relevante kosten duidelijk weergeven en deze informatie dienovereenkomstig in uw productgegevens indienen.

Afhankelijk van uw werkwijze kunt u de import- en exportkosten afzonderlijk weergeven op uw betaalpagina, ze combineren tot één regelitem of ze samenvoegen met bestaande verzendkosten. De import- of exportkosten kunnen worden gecombineerd in het kenmerk verzending [shipping] of prijs [price]. Als ze worden gecombineerd met het kenmerk prijs [price], moet de prijs van het product op de landingspagina en de betaalpagina overeenkomen met de waarde die is ingediend voor het kenmerk prijs [price] en kan het artikel alleen worden vermeld in het doelland.

Voorbeeld

Uw verzendbedrijf verwerkt de douane-inklaring, maar u brengt zelf ook invoerkosten in rekening. Op uw betaalpagina staan kosten voor 'verzending en douane' en voor 'invoerrechten'. U moet verzendkosten indienen die ook de douanekosten omvatten. Deze moeten gelijk zijn aan de kosten voor 'verzending en douane' op uw betaalpagina. De kosten voor de invoerrechten moeten op de betaalpagina worden weergegeven, maar hoeven niet bij Google te worden ingediend.

Vereisten voor uw exportland

Een campagne maken voor uw nieuwe feed

U kunt campagnes gebruiken om advertenties te maken op Google en elders op het web waar potentiële klanten kunnen zien wat u verkoopt. Met campagnes kunt u uw online en lokale voorraad promoten, meer verkeer naar uw website of lokale winkel leiden en betere gekwalificeerde leads vinden. Lees meer informatie over Shopping-advertenties.

1. Als u al een standaard Shopping- of Performance Max-campagne heeft waarvoor een Merchant Center-feed is ingesteld, loopt u uw targeting op locatie na en zorgt u ervoor dat deze de extra landen omvat die u aan uw feed heeft toegevoegd.
  2. Als u nog geen campagne heeft, bepaalt u eerst welk type campagne zinvol is voor uw bedrijf.

Als u uw campagne instelt, kunt u een land van verkoop of een feedlabel kiezen. Als u dit doet, moet u ervoor zorgen dat uw targeting op locatie ook eventuele extra landen omvat die u aan uw feed heeft toegevoegd.

Voorbeeld

Uw feed target de VS, het VK en Frankrijk. Zorg er in uw campagne-instellingen voor dat het VK en Frankrijk zijn opgenomen in uw instellingen voor targeting op locatie, zodat de producten in die landen worden getoond.