I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Onboardingguide

Felsöka flödet

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.
Klicka här om du vill ha information om hur du felsöker flödet i Merchant Center Next.
I den här artikeln får du lära dig hur du felsöker problem med att skapa, formatera och ladda upp flöden.

Om dina produkter inte godkänns kan du ta reda på orsaken till underkännandet i Problem i Merchant Center.

Granska resultatet av flödesbearbetning

Du kan granska resultatet av all flödesbearbetning för fil- eller Google Kalkylark-baserade flöden. Så här hittar du resultatet:

1. Öppna ditt Merchant Center-konto och välj Produkter i navigeringsmenyn.
  2. Klicka på Flöden.
  3. Klicka på namnet på det primära flöde eller tilläggsflöde du vill granska.
  4. Granska resultaten:
    • Egenskaper: Innehåller viktiga egenskaper för flödet som varierar beroende på flödets indatametod. Här hittar du attribut som indatametod, tidszon, filstorlek, upptäckt avgränsare (om tillämpligt) och mycket mer.
    • Attribut: Dina flöden måste följa produktdataspecifikationerna för de program du deltar i. Här kan du granska alla attribut vi har hittat i ditt flöde, inklusive attribut som känns igen och mappar till flödesspecifikationen, samt okända attribut som inte matchar attribut i produktdataspecifikationen. Du kan granska listan och använda verktyg som flödesregler för att informera Merchant Center om vilket okänt attribut som du vill använda för att fylla i ett Google-attribut. Till exempel kanske du vill använda ”product name” i attributet titel [title].
    • Bearbetar data: I det här avsnittet kan du se antalet produkter som finns i flödet och eventuella problem med den tillhandahållna datan. Gå igenom listan över problem för att ta reda på hur många produkter i flödet som påverkas och se exempel på och länkar till åtgärder.

Om ditt konto har underkänts och dina flöden verkar vara korrekta läser du den sammanslagna felrapporteringen för Shopping-produktdatan för ditt konto, dina flöden och dina varor på sidan Diagnostik under Produkter.

Obs! Endast grundläggande problem med filer och data kontrolleras. Öppna Diagnostik om du vill granska alla problem

Läs mer om hur du använder flödesetiketter för att marknadsföra produkter från specifika flöden.

Problem med att skapa flöden

Problem med flödesregistrering
  • Målland: Ange platsen där dina artiklar säljs. Om du till exempel anger USA som målland betyder det att dina varor kan köpas i USA. Produktdatan som laddas upp till ett specifikt försäljningsland måste uppfylla kraven för det landet, till exempel flödesspecifikationer och policyer för Shopping-annonser. Vi rekommenderar att du låter inställningen för automatisk identifiering vara markerad för dataflödet såvida inte ett specifikt problem måste åtgärdas.
  • Flera länder: Ange flera målländer om du säljer samma produkt i flera länder. Se till att dina produkter uppfyller kraven för varje land, inklusive flödesspecifikationer och policyer för Shopping-annonser.
  • Dataflödets filnamn: RSS och Atom-filer ska sluta med tillägget .xml. Filnamn som inte har filtillägg behandlas som tabbavgränsade filer som standard och ska sluta med (.txt). Observera att vi inte godkänner filer i Excel-format. Läs om hur du konverterar kalkylark om du behöver hjälp.
  • När du använder filnamnstillägg som. zip eller .gz måste du kontrollera att filen är komprimerad, eftersom vårt system förutsätter detta. Om du laddar upp en okomprimerad fil kan detta resultera i flödesfel. Kontrollera att det komprimerade arkivet innehåller exakt en fil.
Problem med formatering
  • Text eller tabbavgränsad
    • Om du använder tidigare formaterad text (med radbrytningar eller citattecken) måste du se till att citerade attribut har aktiverats för flödet.
    • Kontrollera att kolumnerna (tabbarna) med de obligatoriska attributen överensstämmer med alla artiklar. Det händer ofta att det finns en tabb för mycket eller för lite.
    • Om du använder Google Kalkylark kan Google Merchant Center-tillägget vara till hjälp vid datavalidering.
  • XML
    • Det går inte att använda specialtecken som inte är citerade, till exempel ”&”.
    • Attributnamn får inte innehålla versaler. Alla versaler i attributnamnen måste tas bort. Till exempel måste attributet titel [title] anges som <title> och inte som <Title>.
    • Se till att filerna är korrekt kodade och har godkända format.
Problem vid överföringen
  • Flödet kan vara för stort för den uppladdningsmetod du använder.
    • Direktuppladdningsfiler måste vara mindre än 4 GB. (Om det visas ett ”Hoppsan”-meddelande när du använder denna metod bör du vänta några timmar och sedan försöka igen.)
    • SFTP-filer (SSH File Transfer Protocol) måste vara mindre än 4 GB.
    • Filer som är inställda för schemalagda hämtningar måste vara mindre än 4 GB.
  • Vanliga orsaker till att automatiska uppladdningar misslyckas:
    • Webbadressen som används för schemalagd hämtning är en robot eller har inte behörighetsinställningar som tillåter Merchant Center att ladda ned dataflödet.
    • Webbadressen som används för schemaläggning fungerar inte eller dirigerar om till en sida som inte innehåller dataflödet.
  • Komprimerade filer måste vara mindre än 500 MB.

Här är några av de vanligaste felen som uppstår med SFTP.

Problem Lösning
Det gick inte att hitta servern

Om du använder SFTP ska du kontrollera att du loggar in på {sftp-användarnamnet}@partnerupload.google.com med serverporten 19321. Om du använder en SFTP-klient kan du behöva lägga till sftp://-protokollet som prefix i värdnamnsadressen (till exempel sftp://partnerupload.google.com).

Användarnamn eller lösenord felaktigt Läs mer om Inloggningsfel vid uppladdning av filer via SFTP.
Filnamn tillåts inte Kontrollera att filnamnet inte innehåller mellanslag. Filnamnet måste vara identiskt med det filnamn du registrerade i ditt konto.
Du har inget registrerat dataflöde med detta namn Kontrollera att namnet på filen som du skickar in med SFTP är identiskt med det filnamn som du fick vid registreringen av dataflödet.
Felet ”SFTP-anslutning nollställdes av peer” Internetanslutningen till SFTP-servern avbröts. Testa att ladda upp filen igen. Om filen är mindre än 200 MB kan du även ladda upp filen direkt via sidan Dataflöden i Google Merchant Center. Är filen större än 200 MB kan du försöka dela upp dataflödet i flera filer som är mindre än 200 MB. Den mindre filstorleken gör det möjligt att ladda upp filerna via instrumentpanelen.

Om du har specifika problem med SFTP som inte besvaras här kan du läsa Skicka in flöden via SFTP.

Om du skapade flödet med en av uppladdningsmetoderna och vill granska det kan du följa dessa steg för att ladda ned det. Observera att Content API-flöden inte har någon fil att ladda ned.

1. Välj Produkter i navigeringsmenyn till vänster i Merchant Center-kontot.
  2. Klicka på Flöden.
  3. Under kolumnen Flöden klickar du på flödets namn.
  4. Klicka på ikonen med tre punkter 3 dot icon längst till höger under fliken Bearbetning.
  5. Välj Ladda ned fil.
Du kan också prova att exportera hela flödet till Google Cloud med hjälp av Merchant Center-export (beta).

Observera att flödet endast kan laddas ned av användare som tillhörde säljarkontot när filen laddades upp.

Efter att du har laddat upp flödet kan du ladda ned en CSV-rapport med information om bearbetningsfel och varningar. När en rapport finns tillgänglig visas alternativet för att ladda ned rapporten vid knappen Ladda ned fil på sidan med flödesöversikten. Rapporten innehåller identifierande information om fel högst upp, följt av en tabell med information om enskilda objekt och deras flödesfel och varningar. Observera att rapporten endast är tillgänglig i 14 dagar efter att du har laddat upp flödet och att den visar högst 100 000 fel och varningar.

Du kanske också kan använda flödesregler för att korrigera saknade eller felaktigt formaterade attribut i flödet utan att redigera innehållet.