Onboardingguide

Felsöka flödet

Troubleshoot your feed [hero image]

Ibland behöver du kanske hjälp med att felsöka ditt flöde. Vårt mål är att ge svar på specifika problem som kan uppstå när du använder flöden och Google Merchant Center.

Granska resultat för flödesbearbetning

Du kan granska resultaten för all flödesbearbetning för fil- eller Google Kalkylark-baserade flöden. Så här hittar du resultaten:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Produkter på navigeringsmenyn och sedan på Flöden.
  3. Klicka på namnet på det primära flöde eller tilläggsflöde du vill granska.
  4. Granska resultaten:
    • Egenskaper: Innehåller viktiga egenskaper för flödet som varierar beroende på flödets indatametod. Här hittar du attribut som indatametod, tidszon, filstorlek, upptäckt avgränsare (om tillämpligt) och mycket mer.
    • Attribut: Dina flöden måste följa produktdataspecifikationerna för de program du deltar i. I det här avsnittet kan du granska alla attribut vi har hittat i ditt flöde, inklusive attribut som känns igen och mappar till flödesspecifikationen, samt okända attribut som inte matchar attribut i produktdataspecifikationen. Du kan granska listan och använda verktyg som flödesregler för att informera Merchant Center om vilket okänt attribut som du vill använda för att fylla i ett Google-attribut. Till exempel kanske du vill använda product name [produktnamn] i attributet title [titel].
    • Bearbetar data: I det här avsnittet kan du se hur många varor som finns i flödet, samt varor med problem. Gå igenom listan med varuproblem för att ta reda på hur många varor i flödet som påverkas, samt se exempel och länkar till dokumentation med åtgärder.

Om ditt konto har underkänts och dina flöden verkar vara korrekta läser du den sammanslagna felrapporteringen för Shopping-produktdatan för ditt konto, dina flöden och dina varor på sidan Diagnostik under Produkter.

Obs! Endast grundläggande problem med filer och data kontrolleras. Öppna Diagnostik om du vill se alla problem.

Troubleshoot your feed | Feed creation issues [icon] Problem med att skapa flöden

Troubleshoot your feed | Feed registration issues [icon]Problem med flödesregistrering
  • Försäljningsland: Ange den primära plats där dina varor säljs. Om du till exempel anger USA som försäljningsland betyder det att dina varor kan köpas i USA. Produktdatan som laddas upp till ett specifikt försäljningsland måste uppfylla kraven för det landet, till exempel flödesspecifikationer och policyer.
  • Flera länder: Ange flera försäljningsländer om du säljer samma produkt i flera länder. Se till att dina produkter uppfyller kraven för varje land, inklusive flödesspecifikationer och policyer.
  • Dataflödets filnamn: RSS- och Atom-filer måste sluta med .xml. Filnamn som inte har filtillägg bearbetas som tabbavgränsade filer som standard och bör sluta med (.txt). Kom ihåg att vi inte godkänner filer i Excel-format. Läs om hur du konverterar kalkylark för mer information.
  • Använder du filnamnstillägg som .zip eller .gz måste du kontrollera att filen är komprimerad eftersom vårt system förutsätter att filen är komprimerad. Överföring av en okomprimerad fil leder i det här fallet till flödesfel. Kontrollera att det komprimerade arkivet innehåller exakt en fil.

När du redigerar inställningarna för dataflödet rekommenderar vi att du lämnar alternativet för automatisk identifiering markerat såvida du inte behöver åtgärda ett specifikt problem.

Troubleshoot your feed | Formatting issues Problem med formatering
  • Text- eller tabbavgränsad
    • Om du använder tidigare formaterad text (med radbrytningar eller citattecken) måste du se till att citerade attribut har aktiverats för flödet.
    • Kontrollera att kolumnerna (tabbarna) med de obligatoriska attributen korrekt motsvarar alla varor. Ofta finns det antingen en tabb för mycket eller en för lite.
    • Om du använder Google Kalkylark kan Google Merchant Center-tillägget vara till hjälp vid datavalidering.
  • XML
    • Det går inte att använda specialtecken som inte är citerade, till exempel ”&”.
    • Attributnamnen kanske innehåller versaler. Alla versaler i attributnamnen måste tas bort. Till exempel måste attributet title skrivas <title>, inte <Title>.
    • Felaktig kodning inträffar ibland. Var noga med att koda filen med godkända format.
Troubleshoot your feed | Upload issues [icon]Problem med uppladdning
  • Flödet kan vara för stort för den uppladdningsmetod du använder.
    • Direktuppladdningsfiler måste vara mindre än 4 GB. (Om det visas ett ”Hoppsan”-meddelande när du använder denna metod bör du vänta några timmar och sedan försöka igen.)
    • SFTP-filer (SSH File Transfer Protocol) och FTP-filer (File Transfer Protocol) måste vara mindre än 4 GB.
    • Filer som är inställda för schemalagda hämtningar måste vara mindre än 4 GB.
  • Oftast misslyckas automatiska uppladdningar på grund av följande:
    • Webbadressen som används för schemalagd hämtning är en robot eller har inte behörighetsinställningar som tillåter Merchant Center att hämta dataflödet.
    • Webbadressen som används för schemaläggning fungerar inte eller dirigerar om till en sida som inte innehåller dataflödet.
  • Komprimerade filer måste vara mindre än 500 MB.

Här är några av de vanligaste felen som uppstår med SFTP och FTP.

Problem Lösning
Det gick inte att hitta servern

Om du använder FTP kontrollerar du att du loggar in på ftp://uploads.google.com. Om du använder en FTP-klient tar du bort ftp:// och använder uploads.google.com.

Om du använder SFTP ska du kontrollera att du loggar in på {sftp-användarnamnet}@partnerupload.google.com med serverporten 19321. Om du använder en SFTP-klient kan du behöva lägga till sftp://-protokollet som prefix i värdnamnsadressen (till exempel sftp://partnerupload.google.com).

Felaktigt användarnamn eller lösenord Klicka här om du vill ha hjälp med inloggningsproblem med SFTP och FTP.
Det går inte att skapa dataanslutning, eller FTP-mappfel Uppladdningen måste ske med passiv FTP.
Felet ”Filnamn tillåts inte” Kontrollera att filnamnet inte innehåller mellanslag. Filnamnet måste vara identiskt med det filnamn du registrerade på kontot.
Du har inget registrerat dataflöde med det här namnet Kontrollera att namnet på filen som du skickar in med FTP eller SFTP är identiskt med det filnamn som du fick vid registreringen av dataflödet.
FTP-anslutning nollställdes av peer Internetanslutningen till FTP-servern avbröts. Försök att överföra filen igen. Om filen är mindre än 200 MB kan du även ladda upp filen direkt via sidan Dataflöden i Google Merchant Center. Är filen större än 200 MB kan du försöka dela upp dataflödet i flera filer som är mindre än 200 MB. Den mindre filstorleken gör det möjligt att ladda upp filerna via instrumentpanelen.

Om du har specifika problem med SFTP och FTP som inte besvaras här kan du läsa denna artikel.

Om du skapade flödet med en av uppladdningsmetoderna och vill granska det kan du följa dessa steg för att ladda ned det. Observera att Content API-flöden inte har någon fil att ladda ned.

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj Produkter i navigeringsmenyn till vänster och klicka på Flöden.
  3. Under kolumnen Flöden klickar du på flödets namn.
  4. Klicka på ikonen med tre punkter 3 dot icon längst till höger under fliken Bearbetning.
  5. Välj Ladda ned fil.
Du kan också prova att exportera hela flödet till Google Cloud med hjälp av Merchant Center-export (beta).

Observera att flödet endast kan laddas ned av användare som tillhörde säljarkontot när filen laddades upp.

Du kan hämta en CSV-rapport med information om bearbetningsfel och -varningar när du har överfört flödet. När en rapport finns tillgänglig visas alternativet för att ladda ned rapporten vid knappen Ladda ned fil på sidan med flödesöversikten. Rapporten innehåller identifierande information om fel högst upp, följt av en tabell med information om enskilda objekt och deras flödesfel och varningar. Observera att rapporten endast är tillgänglig i 14 dagar efter att du har laddat upp flödet och att den visar högst 100 000 fel och varningar.

Du kanske också kan använda flödesregler för att korrigera saknade eller felaktigt formaterade attribut i flödet utan att redigera innehållet.