In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Toelatingsgids

Problemen met uw feed oplossen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.
Klik hier voor meer informatie over hoe u problemen met uw feed in Merchant Center Next oplost.
In dit artikel wordt uitgelegd hoe u problemen met feeds maken, indelen en uploaden kunt oplossen.

Als uw producten zijn afgekeurd, gaat u naar Problemen in Merchant Center voor meer informatie over de reden voor de afkeuring.

Verwerkingsresultaten van feeds beoordelen

U kunt de resultaten van alle feedverwerkingen op basis van bestanden of Google-spreadsheets bekijken. Zo vindt u de resultaten:

1. Selecteer in uw Merchant Center-account de optie Producten in het navigatiemenu.
  2. Klik op Feeds.
  3. Klik op de naam van de primaire of aanvullende feed die u wilt bekijken.
  4. Bekijk de resultaten:
    • Eigenschappen: Bevat belangrijke feedeigenschappen, die afhankelijk zijn van de invoermethode van de feed. Hier vindt u kenmerken zoals invoermethode, tijdzone, bestandsgrootte en waargenomen scheidingsteken (indien van toepassing).
    • Kenmerken: Uw feeds moeten voldoen aan de productspecificaties voor de programma's waarvoor u zich heeft aangemeld. Hier staan alle kenmerken die we hebben gevonden in uw feed, inclusief de kenmerken die worden herkend en gekoppeld zijn aan de feedspecificatie. Ook staan hier niet-herkende kenmerken die niet overeenkomen met een van de kenmerken in de productspecificaties. U kunt de lijst bekijken en tools zoals feedregels gebruiken om Merchant Center te laten weten welk niet-herkend kenmerk u wilt gebruiken om een Google-kenmerk in te vullen. U kunt bijvoorbeeld 'product name' gebruiken in het kenmerk title [title].
    • Gegevens verwerken: In dit gedeelte staan het aantal producten in uw feed en eventuele gevonden problemen met de opgegeven gegevens. Neem de lijst met artikelproblemen door voor meer informatie over het aantal artikelen met problemen in uw feed, inclusief voorbeelden en links naar documentatie om het probleem op te lossen.

Is uw account afgekeurd, maar lijken uw feeds correct? Dan vindt u op de pagina Diagnostische gegevens onder Producten een samengevoegd probleemrapport over alle Shopping-productgegevens in uw account, feeds en artikelen.

Opmerking: Tijdens de verwerking wordt alleen gekeken naar algemene bestands- en gegevensproblemen. Ga voor een overzicht van alle problemen naar Diagnostische gegevens.

Ontdek meer informatie over hoe u feedlabels gebruikt om producten uit specifieke feeds te adverteren.

Problemen met het maken van feeds

Problemen met het registreren van feeds
  • Doelland: Geef de locatie op waar uw artikelen worden verkocht. Als u bijvoorbeeld Verenigde Staten opgeeft als doelland, wil dit zeggen dat uw artikelen kunnen worden gekocht in de VS. De productgegevens die u voor een bepaald land uploadt, moeten aan de vereisten voor dat land voldoen, waaronder de feedspecificaties en het beleid voor Shopping-advertenties. We raden u aan Automatisch detecteren als geselecteerde instelling voor datafeeds te behouden, tenzij u een specifiek probleem wilt oplossen.
  • Meerdere landen: Geef meerdere doellanden op als u hetzelfde product in meerdere landen verkoopt. Zorg dat uw producten voldoen aan de vereisten voor elk land, waaronder de feedspecificaties en het beleid voor Shopping-advertenties.
  • Bestandsnaam datafeed: Gebruik de extensie .xml voor RSS- en Atom-bestanden. Bestandsnamen die niet met een extensie eindigen, worden standaard verwerkt als een door tabs gescheiden bestand en moeten eindigen met .txt. We accepteren geen bestanden in de Excel-indeling. Ga naar uw spreadsheet converteren voor meer informatie.
  • Als u een bestandsnaam met de extensie .zip of .gz gebruikt: Zorg dat het bestand is gecomprimeerd, want ons systeem verwacht ook daadwerkelijk een gecomprimeerd bestand. Als u in dit geval een niet-gecomprimeerd bestand uploadt, kan dit gevolgen hebben voor de werking van de feed. Zorg er ook voor dat het gecomprimeerde archief exact 1 bestand bevat.
Problemen met de opmaak
  • Tekst of door tabs gescheiden
    • Als u tekst met een bestaande indeling gebruikt (bijvoorbeeld met regeleinden of aanhalingstekens), moeten kenmerken tussen aanhalingstekens zijn geactiveerd voor uw feed.
    • Zorg dat uw kolommen (tabs) met de vereiste kenmerken precies overeenkomen met alle artikelen. Vaak is er een extra tab of ontbreekt er juist een tab.
    • Als u Google Spreadsheets gebruikt, kan de Google Merchant Center-add-on u helpen uw gegevens te valideren.
  • XML
    • U kunt geen speciale tekens zoals & gebruiken zonder escapeteken.
    • De kenmerknaam mag geen hoofdletters bevatten en alle hoofdletters moeten dus uit kenmerknamen worden verwijderd. Het kenmerk title [title] bijvoorbeeld voert u dus in als <title> en niet als <Title>.
    • Zorg dat uw bestanden correct zijn gecodeerd en de geaccepteerde indelingen hebben.
Problemen met uploaden
  • Uw feed is mogelijk te groot voor de uploadmethode die u gebruikt.
    • Bestanden voor een rechtstreekse upload mogen niet groter zijn dan 4 GB. Als u bij het gebruik van deze methode een foutmelding krijgt, wacht u een paar uur en probeert u het opnieuw.
    • SSH File Transfer Protocol-bestanden (SFTP) mogen niet groter zijn dan 4 GB.
    • Bestanden die zijn ingesteld voor gepland ophalen, moeten kleiner zijn dan 4 GB.
  • Veelvoorkomende redenen waarom automatische uploads mislukken:
    • De URL die voor gepland ophalen wordt gebruikt, wordt automatisch geblokkeerd of bevat geen toestemmingsinstellingen voor Merchant Center om de datafeed te downloaden.
    • De URL die voor de planning wordt gebruikt, werkt niet of leidt om naar een pagina waar de datafeed niet staat.
  • Gecomprimeerde bestanden mogen niet groter zijn dan 500 MB.

Hieronder staan de meestvoorkomende fouten die mogelijk optreden bij het gebruik van SFTP.

Probleem Oplossing
Fout: 'Server niet gevonden'

Voor SFTP: Kijk of u inlogt op {sftp username}@partnerupload.google.com met de opgegeven serverpoort 19321. Als u een SFTP-client gebruikt, moet u wellicht het adres van de hostnaam aan het sftp://-protocol toevoegen (bijv. sftp://partnerupload.google.com).

Gebruikersnaam of wachtwoord onjuist Meer informatie over inlogfouten als u bestanden uploadt via SFTP
Fout: 'Bestandsnaam niet toegestaan' Zorg dat de bestandsnaam geen spaties bevat. De naam van uw bestand moet exact overeenkomen met de bestandsnaam die u in uw account heeft geregistreerd.
U heeft geen datafeed met deze naam geregistreerd Zorg dat de naam van het bestand dat u via SFTP indient exact overeenkomt met de bestandsnaam die u heeft opgegeven toen u uw datafeed registreerde.
Fout: SFTP-verbinding opnieuw ingesteld door peer De internetverbinding met onze SFTP-server is verbroken. Probeer uw bestand opnieuw te uploaden. Als uw bestand kleiner is dan 200 MB, kunt u het ook rechtstreeks uploaden via de pagina Datafeeds van Google Merchant Center. Als uw bestand groter is dan 200 MB, splits uw gegevensfeed dan op in meerdere bestanden die kleiner zijn dan 200 MB. Door de kleinere bestandsgrootte wordt het mogelijk om uw bestanden via uw dashboard te uploaden.

Ga naar Feeds indienen via SFTP als u specifieke SFTP-problemen heeft die niet op deze pagina staan.

Als u uw feed met een van de uploadmethoden heeft gemaakt en deze wilt bekijken, volgt u deze stappen om de feed te downloaden. Er is geen downloadbaar bestand voor Content API-feeds.

1. Selecteer in uw Merchant Center-account de optie Producten in het navigatiemenu links.
  2. Klik op Feeds.
  3. Klik in de kolom Feed op de feednaam.
  4. Klik op het tabblad Verwerken op het icoon met 3 stippen 3 dot icon helemaal rechts.
  5. Selecteer de optie Bestand downloaden.
U kunt de volledige feed ook naar Google Cloud exporteren met Merchant Center-export (bèta).

Opmerking: Alleen gebruikers die tot het verkopersaccount behoorden toen het bestand werd geüpload, hebben het recht om de feed te downloaden.

Nadat u de feed heeft geüpload, kunt u een csv-rapport downloaden met informatie over verwerkingsfouten en -waarschuwingen. Als er een rapport beschikbaar is, ziet u op de feedoverzichtspagina naast de knop Bestand downloaden een optie om het rapport te downloaden. Bovenaan het rapport staat informatie over fouten, gevolgd door een tabel met details over afzonderlijke items en de bijbehorende feedfouten en waarschuwingen. Let op: Het rapport blijft maar 14 dagen beschikbaar (gerekend vanaf de datum dat u uw feed heeft geüpload) en geeft in totaal maximaal 100.000 fouten en waarschuwingen.

U kunt ook feedregels gebruiken om ontbrekende of onjuist ingedeelde kenmerken in uw feed te corrigeren zonder de inhoud ervan te bewerken.