In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

[GA4] Uw Merchant Center-account koppelen aan een Google Analytics-property

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Als u wilt weten hoe u uw Merchant Center-account koppelt aan een Google Analytics-property in Merchant Center Next, klikt u hier.

Google Analytics 4 (GA4) heeft Universal Analytics (UA) vervangen. Sinds 1 juli 2023 verwerken standaard Universal Analytics-property's geen gegevens meer. (Voor Universal Analytics 360-property's met een lopende bestelling geldt een eenmalige verlenging voor gegevensverwerking die eindigt op 1 juli 2024.) Het is essentieel dat u uw Universal Analytics-property migreert naar Google Analytics 4. Ontdek meer informatie over de overstap naar Google Analytics 4.

Als u uw Google Analytics-property aan uw Merchant Center-account koppelt, krijgt u toegang tot specifieke rapportage of inzichten in Merchant Center en kunt u de prestaties verbeteren.

Voordat u begint

Opmerking: Als u een Merchant Center-account wilt koppelen aan uw Google Analytics-account, heeft u bewerkingsrechten nodig voor uw Google Analytics-property en beheerderstoegang tot het Merchant Center-account. Als u geen van die toegangsniveaus heeft, neemt u contact op met de accountbeheerder om toegang te geven of om de accounts voor u te koppelen.

Meer informatie over [GA4] Beheer van toegang en gegevensbeperkingen

Instructies

Een bestaande Google Analytics-property koppelen met beheerdersrechten

Volg de onderstaande stappen om een Google Analytics-property te koppelen met beheerdersrechten.

Stappen om een bestaande Google Analytics-property te koppelen via beheerdersrechten

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het icoon Instellingen Gear-shaped settings icon en klik onder Instellingen op Conversie-instellingen.
  3. Als de optie Autotagging nog niet aanstaat, zet u die aan om Google Analytics te koppelen. Meer informatie over hoe u autotagging instelt in Merchant Center
  4. Klik op Conversiebron toevoegen.
  5. Selecteer Google Analytics.
  6. Kies de optie Bestaande property koppelen (standaard geselecteerd).
    • Selecteer de juiste property-ID en klik op Volgende.
    • Bestaande property's worden afzonderlijk gekoppeld en u moet voor elke koppeling de Servicevoorwaarden accepteren.
    • Als er property's met de klassieke versie van Google Analytics worden getoond, upgradet u deze naar Google Analytics 4 om de koppeling toe te staan.
  7. Als u de property die u wilt koppelen niet kunt vinden, kiest u Vraag om uw bestaande property handmatig te koppelen.
    • Geef een geldige property-ID op.
    • De property wordt alleen gekoppeld als deze een Google Analytics 4-property is en als u beheerdersrechten heeft voor het Google Analytics-account met de property.
  8. Lees de Servicevoorwaarden en klik op Accepteren om ze te accepteren.

Nadat u de voorwaarden heeft geaccepteerd, wordt de gekoppelde property getoond op de pagina Conversie-instellingen.

Nieuwe Google Analytics-property maken

Volg de stappen hieronder om een nieuwe Google Analytics-property te maken.

Een nieuwe Google Analytics-property maken als u al een Google Analytics-account heeft

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op de moersleutel Gear-shaped settings icon en klik onder Instellingen op Conversie-instellingen.
  3. Als u de optie Autotagging nog niet heeft aangezet, zet u deze aan om een koppeling te maken met Google Analytics. Meer informatie over hoe u autotagging instelt in Merchant Center
  4. Klik op Conversiebron toevoegen.
  5. Selecteer Google Analytics.
  6. Selecteer Nieuwe property maken.
  7. Klik op Volgende.
  8. Vul onder Propertygegevens de velden Accountnaam en Propertynaam in.
    • Als u meer dan 2 Google Analytics-accounts heeft, kiest u 1 account.
    • Als er maar 1 bestaand account is, blijft de accountnaam hetzelfde en kunt u deze niet bewerken.
    • Propertynaam is standaard ingesteld op Naam verkoper en kan worden bewerkt.
  9. (Optioneel) Klik op Geavanceerde instellingen tonen.
  10. Klik op Volgende.
  11. Lees de Servicevoorwaarden en klik op Accepteren om ze te accepteren.
  12. Installeer de Google-tag en het gebeurtenisfragment in de code die uw pagina gebruikt.
    • Beide instructies voor de instelling van web- en app-gegevensstreams worden op het scherm beschreven.
  13. Klik op Volgende.

Stappen om een nieuwe Google Analytics-property te maken als u nog geen Google Analytics-account heeft

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op de moersleutel Gear-shaped settings icon en klik onder Instellingen op Conversie-instellingen.
  3. Als de optie Autotagging nog niet aanstaat, zet u die aan om Google Analytics te koppelen. Meer informatie over hoe u autotagging instelt in Merchant Center
  4. Klik op Conversiebron toevoegen.
  5. Selecteer Google Analytics.
  6. Selecteer Nieuwe property maken.
  7. Een Google Analytics-property kan alleen worden gemaakt in een Google Analytics-account. Er wordt dus automatisch een Google Analytics-account gemaakt met de nieuwe property. U kunt de naam van het account bewerken.
  8. Geef de propertynaam op.
  9. (Optioneel) Klik op Geavanceerde instellingen tonen om de instellingen voor tijdzone, valuta, land en taal te updaten voor het account.
  10. (Optioneel) Update de instellingen voor gegevens delen via de standaardinstellingen van Google Analytics.
  11. Klik op Volgende.
  12. Lees de Servicevoorwaarden en klik op Accepteren om ze te accepteren.
  13. Installeer de Google-tag en het gebeurtenisfragment in de code die uw pagina gebruikt. Beide instructies voor de instelling van web- en app-gegevensstreams worden op het scherm beschreven. Meer informatie over hoe u Analytics instelt voor een website en/of app
  14. Klik op Volgende.
Opmerking: Als u op Volgende stap klikt, krijgt u meer informatie over hoe u kunt checken of de tag correct is ingesteld en wat u kunt verwachten (bijvoorbeeld wachttijden en mogelijke problemen). De nieuwe property is te zien op de pagina Conversie-instellingen.