Finn ut hva som er nytt i Google Meet

For å finne ut mer om nye oppdateringer og forbedringer i Google Meet, gå til Workspace-bloggen vår.

April 2023

Unngå videodistraksjoner i Meet
For å unngå distraksjoner i møter kan du
  • tilpasse møtevisningen så den kun viser foredragsholderen
  • skjul deltakere med distraherende videofeeder

Mars 2023

Bruk støyreduksjon i Google Meet på Android-enheter
Enhetsbasert støyreduksjon er tilgjengelig på eksklusive Android-telefoner, både for de som bruker Workspace og de som ikke bruker Workspace. De fleste iPhone-enheter har allerede støyreduksjon. Finn ut hvordan du filtrerer ut støy i Google Meet.
Bruk separasjon av talelyd på Pixel 7 og nyere
Nå kan du bruke separasjon av talelyd på Pixel 7 og nyere. Retningen lyden fra deltakerne kommer fra endres basert på hvor på skjermen de befinner seg. Finn ut hvordan du slår på separasjon av talelyd.
Bli med i møter fra Android TV
Nå er Google Meet-appen tilgjengelig på Android TV. Du kan starte og bli med på samtaler med Meet på Android TV. Finn ut hvordan du konfigurerer Google Meet-anrop på en Android TV.

Februar 2023

Sjekk statusen til eksterne enheter før du blir med i møter
Før du blir med i et Google Meet-møte, kan du velge og teste mikrofonen, høyttaleren og kameraet. Finn ut hvordan du sjekker video og lyd før Google Meet-møter.
Delta i avstemninger du oppretter
Når du har startet en avstemning i et møte, kan du stemme i din egen avstemning. Finn ut hvordan du holder avstemninger i Google Meet.

Januar 2023

Bruk Reaksjoner i Google Meet

Du kan bruke emojireaksjoner til å kommunisere med andre deltakere eller verter i møter.

Reaksjoner

• er meningsfull tilbakemelding til verter og talere
  • gjør at deltakerne kan svare raskt på innhold
  • reduserer forstyrrelser og avbrudd
  • viser hvordan deltakerne føler seg
  • viser hvilke øyeblikk deltakerne liker best og minst

Finn ut mer om reaksjoner.

Oktober 2022

Slå på videofokus

For å øke synligheten på datamaskiner kan enkelte Workspace-kontoer slå på videofoksus i Meet. Før eller mens du er i en samtale, kan du midtstille eller sentrere videoen på nytt. Finn ut mer om videofokus.

Juni 2022

Fest flere elementer i Google Meet

Nå er det mulig å feste opptil tre elementer om gangen. Finn ut mer om å feste flere elementer i Google Meet.

Januar 2022

Oversett engelsk tale med funksjonen for oversatt teksting
Møtedeltakere i enkelte Workspace-utgaver kan bruke funksjonen for oversatt teksting for å oversette engelsk tale til
  • fransk
  • tysk
  • portugisisk
  • spansk
Finn ut mer om oversatt teksting.
Få fart på møtesamarbeidet med assistentmodus i Google Meet

Med assistentmodus kan du tilrettelegge for bedre samarbeid i møter der noen deltar eksternt, mens andre er fysisk til stede i møterom.

Finn ut mer om hvordan du bruker assistentmodus i Google Meet til hybridsamarbeid.

Desember 2021

Flytt deltakere automatisk fra grupperom

Møteverter og lærere kan automatisk flytte alle fra grupperom til hovedrommet. Deltakerne har 30 sekunder på seg til å avslutte samtalen i grupperommet før de automatisk flyttes tilbake til hovedøkten. Finn ut mer om grupperom.

November 2021

Lås deltakernes lyd og video på iOS

For å forhindre deling av lyd og video i løpet av et møte kan verter og medverter nå låse alle deltakernes lyd og video på iOS-enheter.

Hold møter med 500 personer via utvalgte Workspace-kontoer

Nå kan deltakere med følgende Workspace-utgaver ha møter med opptil 500 deltakere:

• Business Plus
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus

Finn ut mer om deltakergrenser.

Oppdater det colombianske retningsnummeret
Colombia har endret retningsnummeret for fasttelefonnumre. Finn ut hvordan du oppdaterer colombianske telefonnumre i Google Meet.

Oktober 2021

Lås lyden til alle deltakerne i et Google Meet-møte
For å hindre at deltakere deler lydstrømmen sin under møter, kan verter og medverter låse lyden til alle deltakerne. Finn ut hvordan du låser lyd.
Lås videoen til alle deltakerne i et Google Meet-møte
For å hindre at deltakere deler videostrømmen sin under møter, kan verter og medverter låse videoen til alle deltakerne. Finn ut hvordan du låser video.

September 2021

Ny betaversjon med oversatt teksting i Google Meet
En funksjon for oversatt teksting i Meet er nå tilgjengelig i enkelte Workspace-utgaver. Finn ut mer om betaprogrammet og hvordan du kan prøve funksjonen for oversatt teksting.
Kutt lyden for alle deltakerne via iOS
Nå kan møteverter med iOS-enheter kutte lyden for alle deltakerne samtidig.

August 2021

Legg til medverter i Google Meet

Med vertsadministrering kan møteverter bruke sikkerhetsfunksjoner for møter – uansett hvilken Workspace-utgave de har. Med enkelte Workspace-utgaver kan møteverter bruke vertsadministrering til å legge til opptil 25 medverter i Google Meet-møter.

Finn ut hvordan du legger til medverter i Google Meet.

Juni 2021

Legg til teksting i direktesendinger

Nå kan du legge til teksting i direktesendingene dine. Finn ut hvordan du legger til teksting i direktesendinger.

Direktesending på flere domener

Nå kan du direktesende aktivitetene dine til deltakere i klarerte Workspace-domener. Finn ut mer om direktesendinger og direktesendinger på flere domener.

Google Meet-opptak er tilgjengelig med Education Plus-«elevlisenser»

Google Meet-deltakere med elevlisens kan nå ta opp møter. Finn ut hvordan du tar opp videomøter.

Nye administratorinnstillinger for å bli med i møter

Basert på Google-kontotypen din har det kommet nye retningslinjer for hvilke møter du kan bli med i, og hvem som kan bli med i de vertsbaserte møtene dine. Finn ut mer om å bli med i møter.

Nye oppdateringer av Håndsopprekking på stasjonære og bærbare datamaskiner

• Deltakere som rekker opp hånden, flyttes til hovedrutenettet
  • Deltakere får et varsel om å ta ned hånden når de har snakket
  • Moderatorer får et varsel om å se rekkefølgen og antall opprakte hender

Mai 2021

Nye språk for teksting i Google Meet

Nå kan Meet-brukere i Nord-Amerika og Latin-Amerika bruke teksting på
  • tysk
  • portugisisk (Brasil)
  • spansk (Mexico)

Finn ut hvordan du bruker teksting i videomøter.

Nytt Google Meet-utseende

Google Meet har fått nytt utseende for datamaskinbrukere. Finn ut mer om det nye Meet-utseendet.

Sjekk utløpstiden for møtekoden

Hvert møte får en unik møtekode og en utløpstid basert på hvilket produkt møtet opprettes fra. Finn ut mer om møtekoder i Google Meet.

Presenter innhold fra Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner i Google Meet

Du kan presentere direkte i Google Meet fra Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner. Finn ut hvordan du kan presentere fra Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner.

April 2021

Slå på sparemodus i Meet for å spare data og batteristrøm og begrense prosessorytelsen
Slå på modus for datasparing i Meet før et Meet-videomøte for å redusere databruken og spare batteristrøm. Med modus for datasparing begrenses prosessorytelsen, slik at batteriet varer lenger. Finn ut mer om modus for datasparing i Meet.
Spørsmål og svar med Google Meet er tilgjengelig på Android-enheter
Google Meet-brukere kan nå bruke Spørsmål og svar på Android. Finn ut hvordan du bruker Spørsmål og svar i Meet på Android
Avstemninger i Google Meet er tilgjengelige på Android-enheter
Møtedeltakere kan nå svare på avstemninger via Android-enhetene sine. Finn ut hvordan du svarer på avstemninger via Android-enheter.
Nye Android-sikkerhetskontroller for Education-brukere

Education-brukere kan nå bruke disse sikkerhetskontrollene på Android-enheter:

Avslutt møtet for alle via en iOS-enhet
Moderatorer i utdanningsmøter kan avslutte møter for alle deltakerne via en iOS-enhet. Finn ut hvordan du avslutter et møte for alle deltakerne via iPhone eller iPad.

Mars 2021

Rutevisning er nå på Android
Meet-brukere på Android kan bruke rutevisningen til å vise åtte ruter når de er i et møte. Finn ut mer om rutevisning for Android-enheter.
Nye språk for teksting i Google Meet på mobil

Nå har Android- og iOS-brukere i Europa samt Asia og Stillehavet tilgang til disse ekstra språkene for teksting:

• fransk
  • tysk
  • portugisisk (Brasil)
  • spansk (Mexico)
  • spansk (Spania)

Finn ut mer om hvordan du bruker teksting i videomøter

Rutevisning – nå på iOS
Meet-brukere på iOS kan bruke rutevisningen til å vise åtte ruter når de er i et møte. Finn ut mer om rutevisning for iOS-enheter.
Nye iOS-sikkerhetskontroller for Education-brukere

Education-brukere kan nå bruke disse sikkerhetskontrollene på iOS-enheter:

Spørsmål og svar med Google Meet er tilgjengelig på iOS-enheter
Google Meet-brukere kan nå bruke Spørsmål og svar på iOS. Finn ut hvordan du bruker Spørsmål og svar i Meet på iOS
Avstemninger i Google Meet er tilgjengelige på iOS-enheter
Møtedeltakere kan nå svare på avstemninger via iOS-enhetene sine. Finn ut hvordan du svarer på avstemninger på iOS.
Opprett grupperom før videomøter via Google Kalender
Møtemoderatorer kan nå forhåndsplassere deltakere i grupperom via Google Kalender. Finn ut hvordan du oppretter grupperom via Google Kalender
Bruk internasjonale samtaler for Google Workspace-møter
Bli med i Google Meet-videomøter fra flere land via telefonen din. Flere internasjonale numre blir tilgjengelige for Google Workspace-brukere når Internasjonale samtaler i Google Meet er slått på for organisasjonen din. Finn ut mer om Internasjonale samtaler i Google Meet

Februar 2021

Avslutt møtet for alle

Moderatorer i utdanningsmøter kan velge å avslutte møter for alle deltakerne, eller la deltakerne få bli værende i samtalen etter at vedkommende har forlatt møtet. Finn ut hvordan du avslutter møter for alle deltakerne

«Kutt lyden for alle» for Education-brukere

Arrangører av utdanningsmøter kan kutte lyden for alle deltakerne samtidig. Finn ut hvordan du kutter lyden for alle deltakerne.

Sjekk hvordan du ser og høres ut før et videomøte

Før du blir med i et Google Meet-videomøte, kan du gå til foajéen for å ta en rask forhåndssjekk av bakgrunnen og lyden din. Finn ut mer om foajéen for forhåndssjekker.

Desember 2020

Nye språk for teksting i Google Meet
Vi har lagt til flere språkalternativer for teksting. Nå kan datamaskinbrukere i Asia og Stillehavsområdet eller EMEA-regionen bruke teksting på følgende språk:
  • fransk
  • tysk
  • portugisisk (Brasil)
  • spansk (Mexico)
  • spansk (Spania)
Finn ut hvordan du bruker teksting i videomøter.

November 2020

Oppdateringer knyttet til sporing av deltakelse
Vi har oppdatert funksjonen for sporing av deltakelse:
  • Flere Workspace-brukere har nå tilgang til sporing av deltakelse.
  • Nå kan du motta rapporter for direktesendinger.
  • En kvalifisert Workspace-administrator kan slå sporing av deltakelse og direktesendingsrapporter på eller av for domenet sitt.
  • Du kan slå på sporing av deltakere og direktesendinger i Google Kalender eller i løpet av et Meet-videomøte.

Finn ut mer om alle oppdateringene knyttet til sporing av deltakelse.

Oppdateringer knyttet til grupperom i Google Meet
Siden oktober har vi oppdatert funksjonen for grupperom:
  • Grupperom er tilgjengelige for flere Workspace-brukere.
  • Brukere som ringer inn, kan bruke grupperom.
  • Deltakerne kan be om hjelp mens de er i et grupperom.
  • Du kan slå på nedtelling for grupperom.

Finn ut mer om alle oppdateringene knyttet til grupperom.

Håndsopprekking i Google Meet
Du kan rekke opp hånden virtuelt i Google Meet-videomøter for å vise moderatoren at du vil si noe. Finn ut mer om håndsopprekking i Google Meet.
Godta flere forespørsler samtidig i Google Meet
I Google Meet kan du nå samlet godta alle ventende forespørsler om å få bli med. For å begrense forstyrrelser i løpet av videomøtet kan du gi alle deltakerne tilgang samlet. Finn ut hvordan du gir flere deltakere tilgang til et videomøte samlet.

Oktober 2020

Endre bakgrunnen din i Google Meet
Du kan bytte bakgrunn mens du bruker Google Meet via en datamaskin. Nå kan du gjøre bakgrunnen din uskarp på mobilenheter. Finn ut mer om hvordan du endrer bakgrunnen din i Google Meet.
Android-appen for Google Meet har fått nytt utseende
Google Meet-appen for Android har fått nytt utseende. Finn ut mer om den oppdaterte Google Meet-appen for Android
Prøv parallelløkter i Google Meet
Moderatorer kan bruke parallelløkter til å dele deltakerne inn i mindre grupper i Google Meet. Finn ut hvordan du bruker parallelløkter i Google Meet.
Ring inn fra flere land med Google Meet

Vi har lagt til oppringingsnumre for åtte flere land for bruk i Google Meet. Finn ut hvilke nye land/regioner som er kvalifisert for innringing.

Still spørsmål eller hold avstemninger i Google Meet

Øk engasjementet med «Spørsmål og svar» og avstemninger i Google Meet.

September 2020

Filtrér bort støy under Google Meet-møter på mobilenheter
Filtrér bort støy når du bruker Google Meet på mobil. Finn ut hvordan du bruker støyreduksjon på mobilenheter.
Få rapporter om deltakelse for utdanningsbrukere i Google Meet
Google Workspace for Education Plus-brukere kan få rapporter om deltakelse i Google Meet. Finn ut hvordan du sporer deltakelse med Google Meet.
Bruk virtuelle tavler i Google Meet
Arranger samarbeidsøkter med en ny digital tavle i Google Meet. Finn ut hvordan du bruker virtuelle tavler i Google Meet.
Endringer i «Side ved side»-visningen
Se deg selv og opptil 49 andre i Google Meet. Finn ut mer om endringene i «Side ved side»-visningen.
Gjør bakgrunnen din uskarp i Google Meet
Nå kan du gjøre bakgrunnen din uskarp for å begrense forstyrrelser i møtet. Du vises i fokus, men alt som er bak deg, er uskarpt. Finn ut hvordan du gjør bakgrunnen din uskarp.
Flere deltakerkontroller for utdanningsbrukere i Google Meet
Møtearrangører og kalendereiere som har Google Workspace for Education, kan nå administrere hvem som kan bli med i møtene deres. Finn ut mer om deltakerkontrollene for Google Meet.
Nytt utseende for Google Meet-appen for iOS
Google Meet-mobilappen for iOS har fått nytt utseende. Finn ut mer om den oppdaterte Google Meet-appen for iOS.
Funksjoner for presentering og chatting for utdanningsbrukere
Møtearrangører og kalendereiere som har Google Workspace for Education-kontoer, har nå nye kontroller for møtesikkerhet. Nå kan de administrere hvem som kan dele skjermene sine og sende chatmeldinger. Finn ut mer om de nye funksjonene for presentering og chatting.

August 2020

Cast Google Meet til TV-en
Bruk en annen skjerm enn datamaskinen eller mobilenheten din for Google Meet. Du kan caste Google Meet til Chromecast, TV-er med Chromecast innebygd eller Nest-smartskjermer. Finn ut hvordan du caster Google Meet.
Hindre deltakere i å be om å få bli med på nytt
I Google Meet har vi endret måten deltakere ber om å bli med i møter på, slik at mengden forstyrrelser reduseres. Finn ut hvordan du hindrer deltakere i å be om å få bli med på nytt.

Juli 2020

Blokkering av anonyme brukere fra utdanningsmøter i Google Meet
Anonyme brukere blokkeres nå som standard fra Google Meet-møter som arrangeres via Google Workspace for Education Plus eller Google Workspace for Education Fundamentals. Finn ut mer om anonyme brukere og personvern knyttet til Google Meet.

Juni 2020

Filtrer ut støy i videomøter
For å begrense forstyrrelser i møtet ditt kan Meet nå filtrere ut bakgrunnsstøy, for eksempel tastaturskriving, åpning og lukking av dører eller byggearbeid utenfor vinduet ditt. Skybasert AI brukes til å fjerne støy fra lydinngangen din, samtidig som tale slippes gjennom. Finn ut mer om støyreduksjon.
Meet i Gmail for mobilenheter

Vi introduserer snart en egen fane for Meet i Gmail-appene for iOS og Android. Deltakerne kan delta i sikre videomøter direkte i Gmail, uten å måtte åpne en annen app på telefonen. Finn ut mer om Meet i Gmail for mobiler.

Bedre ruteoppsett

Utseendet du velger blir automatisk lagret som det foretrukne utseendet ditt. Det betyr at utseendet brukes automatisk i fremtidige møter, med mindre du endrer det. Finn ut hvordan du angir et foretrukket utseende.

Lagrede utseendeinnstillinger

Utseendet du velger blir automatisk lagret som det foretrukne utseendet ditt. Det betyr at utseendet brukes automatisk i fremtidige møter, med mindre du endrer det. Finn ut hvordan du angir et foretrukket utseende.

Mai 2020

Skjul eller vis Meet i Gmail

Nå kan du velge om Meet skal vises i Gmail-sidefeltet. Finn ut mer om hvordan du viser eller skjuler Google Meet i Gmail.

Nå kan alle bruke premium-videomøter i Meet – uten å betale

Nå kan alle bruke Meet – premium-produktet vårt for videokonferanser – uten å betale. Meet er en sikker og pålitelig videokonferanseløsning som brukes av skoler, bedrifter og offentlige instanser. Alle som har en e-postadresse kan registrere seg for Meet og benytte seg av mange av de samme funksjonene som bedrifts- og utdanningsbrukere har hatt nytte av. Det inkluderer enkel planlegging og skjermdeling, teksting i sanntid og utseende som tilpasser seg preferansene dine, inkludert et utvidet ruteoppsett. Finn ut mer om premium videomøter i Google Meet.

.

April 2020

Ruteoppsett ved større møter

Se og bli sett med et rutenett i større videomøter

Sånn kan du bruke det: Denne løsningen er spesielt nyttig ved teammøter, feiringer, virtuelle klasserom eller andre store møter hvor det kreves at du kan se og kommunisere med flere deltakere samtidig.

Finn ut mer i blogginnlegget (engelsk) om hvordan du kan se opptil 16 Google Meet-deltakere samtidig med ruteoppsett.

Meet i Gmail for nettlesere

Opprett og bli med i møter fra Gmail i en nettleser

Slik gjør du det: Du kan spare tid og beholde plassen din uten å bytte mellom møtet og innboksen – bli med i og start møter rett fra Gmail (bare fra nettlesere).

Finn ut mer om dette i blogginnlegget (engelsk) om hvordan du kan starte eller bli med på Google Meet-videomøter direkte fra Gmail.

Presenter lyd og video av høy kvalitet i Meet

Del forhåndsinnspilte videoer for å gjøre presentasjonene enda bedre

Slik gjør du det: Presenter forhåndsinnspilte videoer av høy kvalitet (opptil 30 bilder per sekund) under møter.

Finn ut mer i blogginnlegget (engelsk) om hvordan du kan .

Modus for svakt lys på mobilenheter

Juster videoen automatisk ved dårlige lysforhold (bare på mobil)

Slik gjør du det: Når du ringer inn til et møte fra en mobilenhet, oppdateres videokvaliteten ved hjelp av modusen for svakt lys, slik at du trygt kan delta uansett hvor du er.

Finn ut mer i blogginnlegget (engelsk) om å delta på videokonferanser fra hvor som helst med modus for svakt lys i Google Meet på mobil.

Mars 2020

Nye kontroller i utdanningskontoer

For utdanningskontoer er det bare møtearrangøren, eieren av kalenderaktiviteten eller personen som setter opp møtet på maskinvareenheten i det aktuelle rommet, som kan kutte lyden for eller fjerne deltakere i videomøter. Dermed er det ikke mulig for elevdeltakere å kutte lyden for eller fjerne hverandre eller læreren. (Denne automatiske begrensningen brukes i alle utdanningskontoer fra og med 19. mars 2020.) Finn ut mer om kontroller for utdanningskontoer

Oktober 2019

Høyere deltakergrenser

• Hvis du har en Enterprise-utgave, kan du nå arrangere møter med opptil 250 deltakere.
  • Grensen for antall deltakere er økt for alle andre Google Workspace-utgaver. Nye maksimumsgrenser for antall deltakere: Google Workspace Enterprise (250), G Suite Business (150) og G Suite Basic (100).

Internasjonale oppringingsnumre i flere utgaver

Internasjonale Google Meet-oppringingsnumre for Google Workspace Enterprise-kunder utvides nå til nye møter som arrangeres av kunder som har G Suite Business, Google Workspace for Education Plus eller G Suite Basic.