Dette kreves for å bruke Google Meet

Dette kreves for å få tilgang til Google Meet

Du trenger en Google-konto for å kunne bruke Google Meet.

For brukere som har Google Workspace-konto via jobben eller skolen:

• En Google Workspace-administrator må slå på Meet for organisasjonen din. Hvis du ikke får åpnet Meet, kan du kontakte administratoren din.
  • Du må være logget på en Google Workspace-konto for å opprette videomøter.
  • Alle i eller utenfor organisasjonen din kan delta via en link.

For Meet-videosamtaler trenger du

Bruk et operativsystem som støttes

Meet støtter den nåværende versjonen og de to tidligere hovedversjonene av disse operativsystemene:

• Apple macOS
  • Microsoft Windows
  • Chrome OS
  • Ubuntu og andre Debian-baserte Linux-distribusjoner

Meet fungerer med disse mobiloperativsystemene:

Meet-videosamtaler i Gmail-appen støttes av disse operativsystemene:

• Android 6 og nyere.
  • iOS 12.0 og nyere.
Bruk en nettleser som støttes

Vi anbefaler at du bruker den nyeste versjonen av en av nettleserne nedenfor:

Meet har begrenset støtte i Microsoft Internet Explorer 11 – Microsoft Edge gir en bedre Meet-opplevelse. Hvis du vil bruke Meet i Internet Explorer, må du laste ned og installere den nyeste versjonen av Google Video Support-programtillegget.

Tips: Hvis nettleseren din ikke støtter videomøter i Meet, kan du ringe inn ved å bruke telefonnummeret og PIN-koden, hvis møtearrangøren har oppgitt disse.

Gi Meet tilgang til kameraet og mikrofonen
Før du begynner å bruke Meet, må du gi tjenesten tilgang til kameraet og mikrofonen på datamaskinen du bruker.

Gi tilgang første gang du bruker Meet

1. Gå til Meet-startsiden i nettleseren.
  2. Klikk på Start et nytt møte.
  3. Klikk på Tillat.

Endre innstillingen for å gi tilgang

Hvis du ikke blir bedt om å gi tilgang, eller hvis du har blokkert tilgang tidligere, kan du endre innstillingene dine.

1. Gå til Meet-startsiden i nettleseren.
  2. Klikk på Start et nytt møte.
  3. Klikk på Kameraet er blokkert Innhold ikke tillatt øverst til høyre.
  4. Klikk på Tillat alltid at https://meet.google.com bruker kameraet og mikrofonen.
  5. Klikk på Ferdig. Videomøtet kobles til automatisk. Hvis møtet ikke lastes inn på nytt, kan du forlate møtet og gå inn i det på nytt.
Enhetsanbefalinger

For å få fullt utbytte av alle Meet-funksjonene anbefaler vi at du bruker bestemte typer enheter. Selv om du kun trenger å oppfylle minstekravene til systemet for å bli med i videosamtaler, anbefaler vi enkelte enhetskrav for ulike bruksmønstre i Google Meet, for eksempel fleroppgavekjøring og høykvalitetsvideo.

Dette er minstekravene til systemet for å kunne bruke Google Meet:

• tokjerneprosessor
  • 2 GB minne

Scenarioer for bruk av Meet

Anbefalte enhetsegenskaper (tilsvarende eller høyere)

• Små videosamtaler (færre enn fem deltakere) med «I fokus»- eller «Side ved side»-oppsett
  • Store videosamtaler (fem eller flere deltakere) med «I fokus»-oppsett
  • Tokjerneprosessor
  • 2 GB minne
  • Små eller store videosamtaler uansett oppsett
  • Bruk av 1–2 åpne faner eller apper i tillegg til Meet
  • Prosessor med fire kjerner i Intel Celeron N3000-serien
  • Prosessor med to kjerner i Intel Celeron N4000-serien
  • Tokjernet Intel Celeron-prosessor i 2000/30/4000-seriene
  • AMD 3000-serien
  • AMD Athlon 300
  • Mediatek 8173/8183

• 4 GB minne
  • Små eller store videosamtaler uansett oppsett
  • Presentering i videosamtaler
  • Bruk av 5–10 åpne faner eller apper i tillegg til Meet
  • Prosessor med fire kjerner i Intel Celeron N4000/N5000-serien
  • Sjuende generasjons Intel i3-prosessor
  • Sjette generasjons Intel i5-prosessor
  • AMD Ryzen 3 3300U

• 4 GB minne
  • Små eller store videosamtaler uansett oppsett
  • Presentering i videosamtaler
  • HD-videokvalitet
  • Ti eller flere åpne faner eller apper i tillegg til Meet
  • Sjette generasjons Intel i5 med fire kjerner
  • AMD Ryzen 5 3500U

• 8 GB minne
Løs problemer knyttet til Meet

Hvis du opplever ytelsesproblemer når du bruker Meet, kan du prøve dette:

• Se til at du bare har én Meet-fane åpen om gangen. Lukk eventuelle åpne nettleserfaner, vinduer eller apper som ikke brukes for øyeblikket.
  • Slå av eventuelle Chrome-utvidelser – særlig Meet-spesifikke utvidelser.
  • Plassér enheten på et flatt og forhøyet underlag for å hindre at enheten overopphetes. Unngå å bruke enheten på gulvet eller i sengen over lengre tid.
  • Endre Meet-oppsettet til «I fokus»-visningen.

Hvis datamaskinen din oppfyller kravene, men du fortsatt har problemer med videosamtaler, kan du prøve noen av disse feilsøkingstrinnene.

Grenser for antall deltakere
For brukere med personlige Google-kontoer: Du kan ha maksimalt 100 deltakere i en videosamtale.
For brukere som har Google Workspace-konto via jobben eller skolen: Det maksimale antallet deltakere du kan ha i et videomøte, avhenger av Google Workspace-utgaven din.
Google Workspace-utgaver Antall deltakere
Business Starter, G Suite for utdanning, G Suite Basic 100
Business Standard, Enterprise Essentials, Essentials, G Suite Business 150
Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, G Suite Enterprise for Education 250