To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Nest- tai Google Home ‑laitteiden ohjaaminen äänikomennoilla

Äänikomennoilla voit ohjata Google Nest‑ tai Home-kaiuttimen tai ‑näytön ominaisuuksia, esim. mediaa, herätyksiä, valojen ja termostaattien asetuksia sekä tiedonhakua.

Jos haluat käyttää äänikomentoa, sano "Hey Google" ja sitten komento.

Jos Nest Hub Maxin Look and Talk (vain englanniksi) tai pikakomennot on käytössä, voit aktivoida Google Assistantin myös sanomatta "Hey Google".

Huom. Jos Digitaalinen hyvinvointi on käytössä, laitepaussi, suodattimet tai Älä häiritse ‑tila voivat rajoittaa ominaisuutta.

Lue lisää Digitaalisesta hyvinvoinnista

Lue, miten voit pyytää Assistantia tekemään useita asioita kerralla (vain Yhdysvaltojen englanniksi).

Mediasisällön kuunteleminen

Musiikki
Mitä haluat tehdä: Sano "Hey Google" ja sitten…
Kappaleen pyytäminen "Play [song name]"
"Play [song name] by [artist name]"
"Play [song name] from [album name]"
"Play [song name] on [music service]"
"Play songs like [song name]"
Artistin pyytäminen "Play [artist name]"
"Play music by [artist name]"
"Play [artist name] on [music service]"
"Play songs like [artist name]"
Albumin pyytäminen "Play [album name]"
"Play [album name] by [artist name]"
"Play [album name] by [artist name] on [music service]"
Musiikin soittaminen genren, mielialan tai tilanteen mukaan "Play classical music"
"Play happy music"
"Play music for cooking"
"Play [genre] on [music service]"
Personoitujen ehdotusten kuunteleminen valitusta palvelusta "Play some music"
"Play [genre] music on [music service]"

Satunnaistoisto

"Shuffle"
"Shuffle [album]"
"Shuffle some music"
"Play [album] and shuffle"
"Play [album] shuffled"
"Play [album] on shuffle"

Voit sanoa myös artistin tai soittolistan nimen albumin nimen sijaan.

Keskeyttäminen "Pause"
"Pause the music"
Jatkaminen "Resume"
"Continue playing"
Lopettaminen "Stop"
"Stop the music"
Seuraavan kappaleen kuuntelu "Next"
"Skip"
"Next song"
Mitä nyt toistetaan "What's playing?"
"What song is playing?"
"What artist is playing?"
Äänenvoimakkuuden säätäminen "Louder"
"Set volume to 40%"

Musiikin kuunteleminen kaiuttimilla, televisiolla tai videolaitteella

Huom. Sinun on käytettävä Chromecastia, Chromecast Built-In ‑televisiota tai televisiota, jossa on Assistant sisäänrakennettuna ja joka on linkitetty Google Nest- tai Google Home ‑kaiuttimeen tai ‑näyttöön.

"Play music on my living room TV"
"Play [genre] on my bedroom speakers"

Musiikin kuunteleminen kaiutinryhmästä

"Play music on [speaker group name]"

Huom. Luo kaiutinryhmä Google Home ‑sovelluksessa, niin voit käyttää tätä ominaisuutta.

Lue lisää musiikin kuuntelusta.
Podcastit
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…
Podcastin kuunteleminen "Listen to [podcast name] on [podcast service]"
"Play [podcast name] on [podcast service]"
Podcastin kuuntelun jatkaminen "Continue listening to [podcast name]"
"Play my podcast"
Podcastin uusimman jakson kuuntelu "Listen to the latest episode of [podcast name]"
Seuraavan tai edellisen jakson kuuntelu "Next episode"
"Previous"
"Skip"
Keskeyttäminen "Pause"
"Pause the podcast"
Jatkaminen "Resume"
"Continue playing"
Äänenvoimakkuuden säätäminen "Louder"
"Set volume to 40%"
Lopettaminen "Stop"
"Stop the podcast"
Toistonopeuden muuttaminen "Play at 2x speed"
"Play slower"
"Play twice as fast"
"Play at half the speed"
Kappaleentunnistus (podcast) "What's playing?"
"What podcast is playing?"
Uusien podcastien etsiminen "Recommend a podcast"
"Play a comedy podcast"
"Find podcasts about investments"

Lue lisää podcastien kuuntelusta.
Radio
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…

Lähimmän radioaseman kuunteleminen nimen, kutsumerkin tai taajuuden perusteella

Huom. Premium-radiostriimaus edellyttää tilausta (vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa).

"Play [radio station name]"
"Play [radio station call-sign]"
"Play [radio station frequency]"
"Play [radio station] on [radio service]"

Radioaseman kuunteleminen toisessa paikassa "Play [radio station name] in [location]"
"Play [radio station frequency] [location]"
Viimeksi kuunnellun radioaseman tai kanavan toistaminen "Turn on the radio"
"Play the radio"
Viimeksi tietyssä palvelussa kuunnellun radioaseman tai kanavan toistaminen "Play [radio service]"
Radion toistaminen Chromecast Built-In ‑televisiolla tai ‑kaiuttimella "Play [radio station] on my [device name]"
Lähellä toimivan NPR-aseman toistaminen "Play NPR"
Keskeyttäminen "Pause"
"Pause the radio"
Jatkaminen "Resume"
"Continue playing"
Lopettaminen "Stop"
"Stop the radio"
Mikä radioasema soi "What's playing?"
Äänenvoimakkuuden säätäminen "Louder"
"Set volume to 40%"

Lue lisää radion kuuntelusta.
Uutiset
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…
Tuoreimpien uutisten kuunteleminen "Play me the news"
"Listen to the news"
Uutisten kuunteleminen tietystä lähteestä "Listen to (the news from) [provider name]"
"Play (the news from) [provider name]"
Tiettyä aihetta käsittelevien uutisten kuunteleminen "Listen to news about NASA"
"Play the latest on college football"
"Hear headlines about Wall Street"
Tuoreimpien tiettyä aihetta käsittelevien uutisten kuunteleminen "What's the latest in sports?"
"Play business news"
Keskeyttäminen "Pause"
"Pause the news"
Jatkaminen "Resume"
"Continue playing"
Äänenvoimakkuuden säätäminen "Louder"
"Set volume to 40%"
Lopettaminen "Stop"
"Stop the news"
Toistonopeuden muuttaminen "Play at 2x speed"
"Play slower"
"Play twice as fast"
"Play at half the speed"
Seuraavan uutisjutun toistaminen "Next"
"Skip"
Taaksepäin kelaaminen "Rewind"
"Rewind [number] seconds"
"Rewind [number] minutes"
Kappaleentunnistus (uutiset) "What's playing?"
"What news is playing?"

Lue lisää uutisten kuuntelusta.
Chromecast-yhteensopivat sovellukset
Mitä haluat tehdä: Sano "Ok Google" ja sitten…
Keskeytä "Pause"
"Pause the music"
Jatka "Resume"
"Continue playing"
Pysäytä "Stop"
"Stop the music"
Mitä nyt toistetaan "What's playing?"
"What song is playing?"
"What artist is playing?"
Säädä äänenvoimakkuutta "Louder"
"Set volume to 40%"

Lue lisää median toistamisesta Chromecast-yhteensopivista sovelluksista.
Android-audio
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…
Android-audion toiston lopettaminen kaiuttimella tai näytöllä "Stop"
Äänenvoimakkuuden säätäminen "Louder"
"Set volume to 40%"

Lue lisää Android-audion kuuntelemisesta.
Sisällön toistaminen kaiuttimella tai näytöllä Chromesta
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…
Chrome-sisällön toiston lopettaminen kaiuttimella tai näytöllä "Stop"
Äänenvoimakkuuden säätäminen "Turn it up"
"Turn it down"
"Max volume"

Lue, miten voit toistaa Chrome-selaimen sisältöä kaiuttimella tai näytöllä.
Kaiuttimien ja näyttöjen äänenvoimakkuuden muuttaminen

Tärkeää: Äänikomennot muuttavat vain median ja Google Assistantin äänenvoimakkuutta. Ne eivät muuta hälytysten tai ajastimien äänenvoimakkuutta.

Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…

Äänenvoimakkuuden lisääminen 10 prosentilla

Huom. Google Home Maxin äänenvoimakkuus nousee 5 prosenttia.

"Turn it up"

Äänenvoimakkuuden vähentäminen 10 prosentilla

Huom. Google Home Maxin äänenvoimakkuus vähenee 5 prosenttia.

"Turn it down"

Äänenvoimakkuuden asettaminen tietylle tasolle

Huom. Äänenvoimakkuus on välillä 0–100 prosenttia tai 0–10. Kun päällä on "0", media mykistetään, mutta Google Assistant puhuu 5 prosentin äänenvoimakkuudella.

"Volume level 5"
"Volume to 65%"

Äänenvoimakkuuden asettaminen 100 prosenttiin "Max volume"
Äänenvoimakkuuden asettaminen 5 prosenttiin "Minimum volume"

Median äänenvoimakkuuden mykistäminen tai mykistyksen poistaminen

Huom. Google Assistantin, herätysten ja ajastimien äänenvoimakkuus pysyy ennallaan.

"Mute"
"Unmute"

Äänenvoimakkuuden muuttaminen tietyllä summalla "Increase volume by 10%"
"Decrease volume by 15%"
Äänenvoimakkuuden tarkistaminen "What's the volume?"

TV:n tai kaiuttimien ohjaus

Musiikin kuunteleminen kaiuttimista ja TV:stä kaiuttimen tai näytön avulla
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…

Musiikin kuunteleminen tietyllä, nimetyllä laitteella

Voit aloittaa, lopettaa ja ohjata etäyhteydellä musiikkia lisäämällä "on [device name]" mihin tahansa perusäänikomentoon.

Huom. Uutisia ja podcasteja ei tueta.

"Play [artist] using [music service] on [device name]"
"Pause on [device name]"
"Play [music genre] on [device name]"
"Stop [device name]"

Lue lisää audion toistamisesta kaiuttimilla ja TV:llä kaiuttimesta tai näytöstä.
Videon toistaminen TV:llä kaiuttimesta tai näytöstä
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…
Videoiden toistaminen TV-ohjelman, YouTube-kanavan tai artistin mukaan "Play [artist] videos on [TV name]"
"Play [YouTube channel] videos on [TV name]"
"Play [TV show] videos on [Chromecast name]"
Tiettyjen videoiden tai kappaleiden toistaminen "Play [video name] trailer on [TV name]"
"Play [song name] on [TV name]"
Videoiden toistaminen kategorian mukaan "Play [topic] videos on [TV name]"

Tekstitysten laittaminen päälle

Tekstitysten laittaminen pois päältä

"Turn on subtitles"
"Turn on captions"
"Subtitles on"
"Captions on"

"Turn off subtitles"
"Turn off captions"
"Subtitles off"
"Captions off"

Tietyn kielen tekstitysten laittaminen päälle

Huom. Tuetut kielet riippuvat sisältöpalvelusta ja videon nimestä.

"Turn on [language] subtitles"

Jos haluat ohjata videoita etälaitteella, lisää "on [device name]" johonkin musiikin peruskomentoihin. "Pause on [device name]"
"Resume on [device name]"
"Skip on [device name]"
"Stop on [device name]"

Lue lisää videon toistamisesta TV:llä kaiuttimesta tai näytöstä.
TV-ohjelmien ja elokuvien toistaminen kaiuttimen tai näytön avulla
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…
Sovelluksen avaaminen "Open [app name] on the TV"
"Start [app name] on the TV"
Tietyn kanavan katsominen "Play [channel] on TV"
"Change channel to [channel]"
Sisällön hakeminen ja toistaminen "Search for [genre] movies"
"Play [album name]"
"Play [artist name]"

TV-sarjan, TV-ohjelman tai elokuvan toistaminen

Huom. TV-sarjojen tapauksessa katselukerta alkaa yleensä siitä, mihin edellinen päättyi. CW:n kohdalla katselukerta alkaa viimeksi esitetystä jaksosta.

TV-sarjan tietyn jakson tai kauden pyyntöjä ei tueta.

"Watch [TV series] on [TV name]"
"Watch [TV series] from [service] on [TV name]"
"Watch [TV show] on [TV name]"
"Watch [TV show] on [service] on [TV name]"
"Play [movie] on [TV name]"
"Play [movie] on [service] on [TV name]"

Seuraavan tai edellisen jakson katsominen

Huom. Kaikki palvelut eivät tue seuraavan tai edellisen jakson pyyntöjä.

"Next episode on [TV name]"
"Previous episode on [TV name]"

Keskeyttäminen, jatkaminen tai lopettaminen "Pause on [TV name]"
"Resume on [TV name]"
"Stop on [TV name]"
Taaksepäin siirtyminen "Skip back [time] on [TV name]"
"Rewind [time] on [TV name]"
"Jump back [time] on [TV name]"

Tekstitysten laittaminen päälle

Tekstitysten laittaminen pois päältä

"Turn on subtitles"
"Turn on captions"
"Subtitles on"
"Captions on"

"Turn off subtitles"
"Turn off captions"
"Subtitles off"
"Captions off"

Tietyn kielen tekstitysten laittaminen päälle

Huom. Tuetut kielet riippuvat sisältöpalvelusta ja videon nimestä.

"Turn on [language] subtitles"

Dubbauksen laittaminen päälle

Huom. Dubbaus vaihtaa puhutun kielen valitsemaksesi. Osa palveluista ei tue dubbausta.

"Dubbing on"
"Turn on dubbing"
"Can you turn on dubbing?"

Dubbauksen vaihtaminen haluamallesi kielelle "Change language to [language]"
"Switch language to [language]"
"Turn on [language] dubbing"
"Play it in [language]"

Lue lisää TV-ohjelmien ja elokuvien toistamisesta kaiuttimella tai näytöllä.
Multi-room-ryhmätoisto kaiuttimella tai näytöllä
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…
Musiikin kuuntelu ryhmän nimen avulla "Play rock on [group name]"
Toiston ohjaaminen peruskomennoilla "Pause"
"Resume"
"Stop"
"Play next song"
Kaiutinryhmään kuuluvan laitteen äänenvoimakkuuden muuttaminen "Louder"
"Set volume to 40%"

Huom. Kun ryhmätoisto on käynnissä, äänenvoimakkuuden säätökomennot koskevat vain laitetta, jolle sanoit äänikomennon.

Lue lisää Multi-room-ryhmätoiston käyttämisestä kaiuttimella tai näytöllä.

Viihdelaitteiden ohjaaminen
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten:
Digiboksin käynnistäminen "Turn on [set top box name]"
Äänenvoimakkuuden muuttaminen "Volume up on [set top box name]"
"Volume down by 5 on [set top box name]"
Pelin pelaaminen Xboxilla "Play [game] on Xbox"

Päivän suunnittelu

Liikenne ja työmatkat
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten… Mitä kaiutin tai näyttö kertoo:

Työmatkan lisätiedot

"How long is my commute?"

Arvioitu matka-aika töihin valitsemallasi työmatkatavalla

Liikkumistavan mainitseminen

"How long will it take to walk to the library?"

Voit myös kysyä, kuinka kauan matka kestää pyörällä, bussilla tai junalla.

Arvioitu matka-aika kotiosoitteestasi määränpäähän valitsemallasi tavalla

Määränpään mainitseminen

"How long will it take to get to [määränpää]?"

Arvioitu matka-aika kotiosoitteestasi määränpäähän valitsemallasi matkustustavalla

Lähtöpaikan ja määränpään mainitseminen

"How long will it take to get from [lähtöpiste] to [määränpää]?"

Arvioitu matka-aika määränpäähän valitsemallasi matkustustavalla

Lue lisää liikenne- ja työmatkatietojen saamisesta.
Säätiedot ja ‑ennusteet
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…
Katso säätiedot laitteesi kotiosoitteesta "What's the weather?"
Pyydä sääennustetta laitteesi kotiosoitteesta:
  • huomenna
  • tietylle päivälle
  • viikonlopulle
  • viikolle
  • seuraaville [number] päivälle (enintään 10 päivälle)
"What's the weather tomorrow?"
"What's the weather for [specific day]?"
"What's the weather this weekend?"
"What's the weather for the next [number] days?"
"What will the weather be like between [day] and [day]?"
Tarkkojen kysymysten esittäminen säästä tai ennusteesta laitteesi kotiosoitteen avulla "Is it going to rain tomorrow?"
"Is it sunny today?"
"Will I need an umbrella tomorrow?"
Tarkat kysymykset säästä tai sääennusteesta tietyssä paikassa:
  • huomenna
  • tietylle päivälle
  • viikonlopulle
  • viikolle
  • seuraaville [number] päivälle (valitse 1–10 päivää)
"Will it rain tomorrow [in location]?"
"What's the weather this weekend [at location]?"
Yleiset sääkysymykset tietystä paikasta "What's the weather [in location]?"
Yksiköt "What's the weather in [unit]?"

Lue lisää säätietojen ja ‑ennusteiden saamisesta.
Yritykset
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…
Läheisten sijaintien selvittäminen "Where are pharmacies nearby?"
"Any ATMs nearby?"
"Find me a restaurant"
Yrityksen puhelinnumeron selvittäminen "What's the phone number for the nearest [business name]?"
Yrityksen osoitteen selvittäminen "What's the address for [business name] in [city name]?"
Yrityksen aukioloaikojen selvittäminen "Is the [business name] on [street name] open right now?"

Lue lisää paikallisten yritystietojen saamisesta.
Kalenteri ja tapahtumat
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…

Tietojen kysyminen tulevasta tapahtumasta tai kokouksesta

"When is my first event?"
"Where is my first meeting?"
"What is my next event?"

Tietojen kysyminen useista tapahtumista, kokouksista, ohjelmista tai kalenterista

Huom. Saat tietoja kolmesta seuraavasta tapahtumasta.

"List all events for [date]."
"What's my agenda for today?"
"What's on my calendar for [day]?"

Lue lisää kalenteri- ja tapahtumatietojen saamisesta.

Kodin laitteiden ohjaus

Valot
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…
Valon sytyttäminen/sammuttaminen "Turn on or off [light name]"
Valon himmentäminen "Dim the [light name]"
Valon kirkkauden lisääminen "Brighten the [light name]"
Valon kirkkauden asettaminen tietylle tasolle "Set [light name] to 50%"
Valojen himmentäminen tai kirkkauden lisääminen tietyn prosenttimäärän verran "Dim [light name] by 50%"
"Brighten [light name] by 50%"
Valon värin muuttaminen (jos valoille on saatavilla useita värejä) "Turn [light name] green"
Huoneen kaikkien valojen sytyttäminen tai sammuttaminen "Turn on or off lights in [room name]"
Kaikkien valojen sytyttäminen tai sammuttaminen "Turn on all the lights"
"Turn off all the lights"

Lue lisää valojen yhdistämisestä ja ohjaamisesta kaiuttimen tai näytön avulla.
Termostaatti
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…
Lämpötilan säätäminen "Make it warmer"
"Lower the temp"
"Raise temp 2 degrees"
"Set the temperature to 72"
Lämmitys- tai viilennystilan laittaminen päälle "Turn on the cooling"
"Set the thermostat to heating"
"Turn thermostat to heat or cool mode"

Lue lisää termostaattien yhdistämisestä ja ohjaamisesta Google Assistantilla.
Pistokkeet ja katkaisijat
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…
Pistokkeiden laittaminen päälle tai pois päältä "Turn on or off the [plug name]"
Katkaisijan laittaminen päälle tai pois päältä "Turn on or off the [switch name]"

Lue lisää pistokkeiden ja katkaisinten yhdistämisestä ja ohjaamisesta Google Assistantilla.
Wi-Fi
Haluamasi toiminto: Sano "Hey Google" ja sitten…
Perheen Wi-Fi ‑laiteryhmän Wi-Fi-yhteyden keskeyttäminen "Keskeytä Wi-Fi-yhteys: [Perheen Wi-Fi ‑ryhmä]."
Perheen Wi-Fi ‑laiteryhmän keskeytetyn Wi-Fi-yhteyden jatkaminen "Jatka Wi-Fi-yhteyden käyttöä: [Perheen Wi-Fi ‑ryhmä]."
Reitittimen verkkoyhteysnopeuden tarkistus "What's my internet speed?"
Vieras-Wi-Fin salasanan tarkistaminen

Huom. Tämä komento ei ole tällä hetkellä käytettävissä Suomessa, Portugalissa, Hongkongissa ja Filippiineillä.

"What's my guest Wi-Fi password?"

Saatavilla käyttäessäsi Google Nest Wifiä tai Google Wifiä Home-sovelluksessa.

Huom. Keskeyttäminen ja jatkaminen voidaan aktivoida äänikomennolla, joten ole tarkkana lisätessäsi tärkeitä laitteita Perheen Wi-Fi ‑ryhmään.

Kodinturva
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten:
Striimauksen aloittaminen "Show [camera name]"
"What's on [camera name]?"
"[Camera name] on [Chromecast device name]"
"Play [camera name] on [Chromecast device name]"
"Show [camera name] on [Chromecast device name]"
Striimauksen lopettaminen "Stop [TV or Chromecast device name]"

Lue lisää valvontakameroiden ohjaamisesta ja niiden sisällön striimaamisesta.

Huom. Et voi kytkeä hälytystä pois päältä äänikomennoilla.

Pölynimurit
Haluamasi toiminto Sano "Ok Google" ja sitten…
Imurin käynnistäminen "Start the [vacuum name]"
"Start vacuuming"
"Is the [vacuum name] running?"
Imurin pysäyttäminen "Stop the [vacuum name]"
"Stop vacuuming"

Herätysten, ajastimien ja ostoslistojen ylläpito

Herätykset
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…
Uuden herätyksen asettaminen "Set alarm for 6 AM tomorrow"
Herätyksen asettaminen ja nimeäminen "Set an alarm for 7 AM called Medicine"
Toistuvan herätyksen asettaminen "Set alarm for 7 AM every day of the week"
Nykyisistä herätyksistä kysyminen "When is my alarm set for?"
"When is my Friday alarm?"
"When is my medicine alarm?"
Kaikista herätyksistä kysyminen "What alarms are set?"
Herätyksen peruuttaminen "Cancel my alarm"
"Cancel my medicine alarm"

Soivan herätyksen sammuttaminen

"Stop"

Voit sammuttaa herätyksen sanomalla vain "Hey Google". Sano vain "Stop". (Toimii vain englanniksi)

Torkuttaminen "Snooze for 10 minutes"
"Snooze"

Lue lisää herätysten asettamisesta ja ohjaamisesta.
Ajastimet
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…
Ajastimen lisääminen
Ajastimen lisääminen ja nimeäminen
"Set a timer for one minute"
"Set a 10-minute timer for pizza"
Ajastimen jäljellä olevan ajan selvittäminen,
Nimetyn ajastimen jäljellä olevan ajan selvittäminen nimen perusteella
"How much time is left?"
"How much time is left on my pizza?"
Ajastimen peruminen
Nimetyn ajastimen peruminen
"Cancel timer"
"Cancel pizza timer"

Hälyttävän ajastimen lopettaminen

"Stop"

Ajastimen lopettaminen ei edellytä, että sanot "Hey Google". Sano vain "Stop". (Toimii vain englanniksi)

Ajastimen keskeyttäminen "Pause timer"
Ajastimen jatkaminen "Resume timer"
"Restart timer"

Lue lisää ajastinten asettamisesta ja ohjaamisesta.
Ostoslistat
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten…
Tuotteen lisääminen listaan "Add paper towels to my shopping list"
Useiden tuotteiden lisääminen listaan "Add paper towels and batteries to my shopping list"
Listalla olevista tuotteista kysyminen "What's on my shopping list?"

Lue lisää ostoslistojen luomisesta ja ylläpitämisestä.

Vastauksia ja tietoa

Faktoja, tietoa ja paljon muuta

Faktat ja tiedot

Löydä vastauksia arjen kysymyksiin.

• "How tall is Barack Obama?"
  • "What's the capital of Mali?"
  • "How many Oscars has Denzel Washington won?"
  • "Why is the sky blue?"
  • "How far is the sun?"
  • "What is the smallest country in Europe?"

Laskutoimitukset

Suorita monimutkaisia laskutoimituksia.

• "What is 15% of 92?"
  • "What's the 5th root of 97?"

Käännös

Käännä sanoja tai lauseita tuettujen kielten välillä.

• "How do you say hello in Japanese?"
  • "What's 'good morning' in French?"

Valuuttamuunnokset

Muunna kansainvälisiä valuuttoja.

• "How many euros is a dollar worth?"

Yksikkömuunnokset

Voit muuntaa mittayksiköitä toisiksi. Tästä on hyötyä keittiössä.

• "How many pounds are 2 kilos?"
  • "2 gallons is how many liters?"

Ravinto

Saat tietoa ainesosien tai ruokien ravintoarvoista.

• "How much fiber in kale?"
  • "How much sugar is there in a Coke?"

Sanakirja

Katso sanojen merkityksiä ja kirjoitusasuja.

• "How do I spell 'vigorously'?"
  • "What does 'circumlocution' mean?"

Paikallinen aika

Tarkista, paljonko kello on eri paikoissa.

• "What time is it now?"
  • "What time is it in [location]?"

Juhlapyhät

Katso tietoa tulevista lomapäivistä.

• "When is [holiday]?"
  • "How many days until [holiday]?"

Kaiuttimen ja näytön muut ominaisuudet

• "What can you do?"

Lue lisää faktojen ja tietojen saamisesta sekä sanakirjojen, yksikkömuunnosten ja muiden ominaisuuksien käyttämisestä.
Urheilu
Haluamasi toiminto Sano "Hey Google" ja sitten… Miten kaiutin tai näyttö reagoi:
Ottelun tuloksen selvittäminen "What was the score of the [team name] game?" Ottelun tulos

Joukkueen pistetilanteen kuuleminen

"How are the [team name] doing?"

Keskeneräisen ottelun pistetilanne

Joukkueen tilastot (voitot tai tappiot)

Joukkueen liigatilanne "What is the [team name] standings?"
"What is the [team name] record?"
Liigan pistetilanne ja sijoitukset
Joukkueen tai turnauksen seuraavan ottelun aika "When are the [team name] playing next?" Seuraavan ottelun päivä, aika ja sijainti sekä vastustaja
Joukkueen tai liigan otteluohjelma "Who are [team name] playing this week?"
"Who's playing in the [league] today?"
Joukkueen tai liigan otteluohjelma
Tieto voitosta tai häviöstä "Did [team name] win or lose?" Voittiko vai hävisikö joukkue ottelun
Liigan sarjataulukko "[League] standings" Joukkue, joka johtaa sarjataulukkoa

Lue lisää urheilutietojen saamisesta.
Osakemarkkinat ja talous
Haluamasi toiminto Sano "Ok Google" ja sitten: Miten kaiutin tai näyttö reagoi:

Yksittäisen osakkeen tietojen pyytäminen

"What is [company name] trading at?"

Yrityksen [company name] osakkeen nykyinen hinta

Osakkeen päivän nousu tai lasku

Indeksin tietojen pyytäminen

"What is the S&P 500 trading at?"

Tämänhetkinen hintaindeksi

Osakkeen päivän nousu tai lasku

Tietojen pyytäminen markkinoiden kunnosta "How are the markets doing?" Yhteenveto tärkeimmistä indekseistä

Tietojen pyytäminen osakehinnoista:

• Ennen markkinoiden aukeamista
  • Auetessa
  • Sulkeutuessa
  • Tavallisen kaupankäyntiajan jälkeen

"What was [name of stock] premarket price?"
"What did [name of stock] open at?"
"What did [name of stock] close at?"
"What is [name of stock]'s after hour's price?"

Huom. Voit käyttää osaketunnusta tai yrityksen nimeä.

Yrityksen osakekurssit

Tietojen pyytäminen yrityksen markkina-arvosta "What is the market cap of [company name]?" Yrityksen markkina-arvo