To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google Nest- of Home-apparaten bedienen met je stem

Je kunt spraakopdrachten gebruiken om functies van je Google Nest- of Home-speaker of -scherm te beheren, zoals media, wekkers, lampen, thermostaatbediening en informatiezoekopdrachten.

Als je een spraakopdracht wilt uitvoeren, zeg je 'Hey Google' en daarna de opdracht.

Als je Look and Talk (alleen in het Engels) of korte zinnen (alleen in het Engels (VS)) hebt aangezet op de Nest Hub Max, kun je de Google Assistent ook activeren zonder 'Hey Google'.

Opmerking: Als Digitaal welzijn aanstaat, kan deze functie worden beperkt of geblokkeerd door Time-out, Filters of Niet storen.

Meer informatie over Digitaal welzijn

Meer informatie over hoe je de Assistent kunt vragen meerdere taken tegelijk uit te voeren (alleen in het Engels (VS)).

Naar media luisteren

Muziek
Actie: Zeg 'Hey Google' en dan:
Een nummer opvragen 'Speel [naam van nummer] af'
'Speel [naam van nummer] van [naam van artiest] af'
'Speel [naam van nummer] van [naam van album] af'
'Speel [naam van nummer] af op [muziekservice]'
'Speel nummers zoals [naam van nummer] af'
Een artiest opvragen 'Speel [naam van artiest] af'
'Speel muziek van [naam van artiest] af'
'Speel [naam van artiest] af op [muziekservice]'
'Speel nummers zoals [naam van artiest] af'
Een album opvragen 'Speel [naam van album] af'
'Speel [naam van album] van [naam van artiest] af'
'Speel [naam van album] van [naam van artiest] af op [muziekservice]'
Muziek afspelen op basis van genre, stemming of activiteit 'Speel klassieke muziek af'
'Speel vrolijke muziek af'
'Speel geschikte muziek voor koken af'
'Speel [genre] af op [muziekservice]'
Gepersonaliseerde voorgestelde content van een gekozen service afspelen 'Speel wat muziek af'
'Speel [genre] muziek af op [muziekservice]'

Shuffelen

'Shuffel'
'Shuffel [album]'
'Shuffel wat muziek'
'Speel [album] af en shuffel'
'Speel [album] geshuffeld af'
'Speel [album] af met shuffelen'

Je kunt ook de naam van een artiest of playlist gebruiken in plaats van de naam van een album.

Pauzeren 'Pauzeer'
'Pauzeer de muziek'
Doorgaan 'Hervat'
'Ga verder met afspelen'
Stoppen 'Stop'
'Stop de muziek'
Het volgende nummer afspelen 'Volgende'
'Sla over'
'Volgend nummer'
Opvragen wat er wordt afgespeeld 'Wat wordt er afgespeeld?'
'Welk nummer wordt afgespeeld?'
'Welke artiest wordt afgespeeld?'
Volume regelen 'Harder'
'Zet het volume op 40%'

Muziek afspelen op je speakers, tv of videoapparaat.

Opmerking: Maak gebruik van een Chromecast, tv met Chromecast ingebouwd of tv met ingebouwde Assistent die is gekoppeld aan je speaker of scherm voor Google Nest of Home.

'Speel muziek af op de tv in de woonkamer'
'Speel [genre] af op de speakers in mijn slaapkamer'

Muziek afspelen op een speakergroep

'Speel muziek af via [naam van speakergroep]'

Opmerking: Stel een speakergroep via de Google Home-app om deze functie aan te zetten.

Meer informatie over hoe je naar muziek kunt luisteren.
Podcasts
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Luisteren naar een podcast 'Luister naar [naam van podcast] op [podcastservice]'
'Speel [naam van podcast] af op [podcastservice]'
Blijven luisteren naar een podcast 'Blijf luisteren naar [podcastnaam]'
'Speel mijn podcast af'
Luisteren naar de nieuwste aflevering van een podcast 'Luister naar de nieuwste aflevering van [naam van podcast]'
Luisteren naar de volgende/vorige aflevering 'Volgende aflevering'
'Vorige'
'Overslaan'
Pauzeren 'Pauzeer'
'Pauzeer de podcast'
Doorgaan 'Hervat'
'Ga verder met afspelen'
Volume regelen 'Harder'
'Zet het volume op 40%'
Stoppen 'Stop'
'Stop de podcast'
De afspeelsnelheid wijzigen 'Speel 2x zo snel af'
'Speel trager af'
'Speel met dubbele snelheid af'
'Halveer de snelheid'
Vragen wat er wordt afgespeeld (podcast) 'Wat wordt er afgespeeld?'
'Welke podcast wordt afgespeeld?'
Nieuwe podcasts ontdekken 'Raad een podcast aan'
'Speel een comedy-podcast af'
'Zoek podcasts over investeringen'

Meer informatie over hoe je naar podcasts kunt luisteren.
Radio
Actie: Zeg 'Hey Google' en dan:

Luisteren naar de dichtstbijzijnde radiozender op naam, zendercode of frequentie

Opmerking: Voor premium online radiostreaming heb je een abonnement nodig (alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada).

'Speel [naam radiozender] af'
'Speel [zendercode van radiozender] af'
'Speel [frequentie van radiozender] af'
'Speel [radiozender] af op [radioservice]'

Luisteren naar een radiozender op een andere locatie 'Speel [naam radiozender] af in [locatie]'
'Speel [radiozenderfrequentie] af in [locatie]'
Luisteren naar de laatst beluisterde radiozender of het laatst beluisterde kanaal 'Zet de radio aan'
'Speel de radio af'
Luisteren naar de laatste radiozender die of het laatste kanaal dat je via een bepaalde service hebt afgespeeld 'Speel [radioservice] af'
Radio afspelen op tv of speaker met Chromecast ingebouwd 'Speel [radiozender] af op mijn [apparaatnaam]'
Een NPR-zender in de buurt afspelen 'Speel NPR af'
Pauzeren 'Pauzeer'
'Pauzeer de radio'
Doorgaan 'Hervat'
'Ga verder met afspelen'
Stoppen 'Stop'
'Stop de radio'
Welke radiozender wordt afgespeeld 'Wat wordt er afgespeeld?'
Volume regelen 'Harder'
'Zet het volume op 40%'

Meer informatie over hoe je naar radio kunt luisteren.
Nieuws
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Luisteren naar het laatste nieuws 'Laat het nieuws horen'
'Speel het nieuws af'
Luisteren naar nieuws van een specifieke provider 'Laat (het nieuws van) [naam provider] horen'
'Speel (het nieuws van) [naam provider] af'
Luisteren naar het nieuws over een bepaald onderwerp 'Laat het nieuws over NASA horen'
'Speel het laatste nieuws over de eredivisie af'
'Laat nieuwskoppen over Google horen'
Luisteren naar het laatste nieuws over een specifieke nieuwscategorie 'Wat is het laatste sportnieuws?'
'Laat het zakelijke nieuws horen'
Pauzeren 'Pauzeer'
'Pauzeer het nieuws'
Doorgaan 'Hervat'
'Ga verder met afspelen'
Volume regelen 'Harder'
'Zet het volume op 40%'
Stoppen 'Stop'
'Stop het nieuws'
De afspeelsnelheid wijzigen 'Speel 2x zo snel af'
'Speel trager af'
'Speel met dubbele snelheid af'
'Halveer de snelheid'
Volgend nieuwsartikel afspelen 'Volgende'
'Sla over'
Terugspoelen 'Spoel terug'
'Spoel [nummer] seconden terug'
'Spoel [nummer] minuten terug'
Vragen naar wat er wordt afgespeeld (nieuws) 'Wat wordt er afgespeeld?'
'Welk nieuws wordt afgespeeld?'

Meer informatie over hoe je naar het nieuws kunt luisteren.
Apps die werken met Chromecast
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Pauzeren 'Pauzeer'
'Pauzeer de muziek'
Doorgaan 'Hervat'
'Ga verder met afspelen'
Stoppen 'Stop'
'Stop de muziek'
Opvragen wat er wordt afgespeeld 'Wat wordt er afgespeeld?'
'Welk nummer wordt afgespeeld?'
'Welke artiest wordt afgespeeld?'
Volume regelen 'Luider'
'Zet het volume op 40%'

Meer informatie over hoe je media afspeelt via apps met Chromecast
Android-audio
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Het afspelen van Android-audio op je speaker of scherm stoppen 'Stop'
Volume regelen 'Harder'
'Zet het volume op 40%'

Meer informatie over hoe je Android-audio afspeelt
Content van Chrome afspelen op je speaker of scherm
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Afspelen van Chrome-content op je speaker of scherm stoppen 'Stop'
Volume regelen 'Zet harder'
'Zet zachter'
'Maximaal volume'

Meer informatie over hoe je content van de Chrome-browser afspeelt op je speaker of scherm
Het volume van speakers en schermen regelen

Belangrijk: Spraakopdrachten veranderen alleen het volume van media en de Google Assistent. Ze veranderen het volume van wekkers en timers niet.

Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:

Het geluid 10% harder zetten

Opmerking: Op de Google Home Max gaat het volume met 5% omhoog.

'Zet harder'

Het volume met 10% verlagen

Opmerking: Op de Google Home Max gaat het volume met 5% omlaag.

'Zet zachter'

Specifiek volumeniveau instellen

Opmerking: Het volumebereik is 0-100% of 0-10. Bij 0 staat het geluid van de media uit, maar spreekt de Google Assistent met 5% volume.

'Volume op 5'
'Volume op 65%'

Het volume op 100% zetten 'Maximaal volume'
Het volume op 5% zetten 'Minimaal volume'

Mediavolume aan- of uitzetten

Opmerking: De Google Assistent, wekkers en timers blijven op het huidige volume staan.

'Zet het geluid uit'
'Zet het geluid aan'

Het volume wijzigen met een specifieke hoeveelheid 'Zet het volume 10% harder'
'Zet het volume 15% zachter'
Het huidige volumeniveau opvragen 'Wat is het volume?'

Tv of speakers bedienen

Muziek via je speaker of scherm op speakers en tv's afspelen
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:

Muziek afspelen op een specifiek apparaat op basis van naam

Als je muziek wilt starten, stoppen en bedienen op een apparaat op afstand, voeg je 'op [apparaatnaam]' toe aan een van de algemene spraakopdrachten.

Opmerking: Nieuws en podcasts worden niet ondersteund.

'Speel [artiest] af via [muziekservice] op [apparaatnaam]'
'Pauzeer op [apparaatnaam]'
'Speel [muziekgenre] af op [apparaatnaam]'
'Stop [apparaatnaam]'

Meer informatie over hoe je audio op speakers en tv's afspeelt via je speaker of scherm
Video afspelen op tv's via je speaker of scherm
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Algemene video's van een tv-serie, YouTube-kanaal of artiest afspelen 'Speel video's van [artiest] af op [tv-naam]'
'Speel video's van [YouTube-kanaal] af op [tv-naam]'
'Speel video's van [tv-serie] af op [Chromecast-naam]'
Specifieke video's of nummers afspelen 'Speel de trailer van [videonaam] af op [tv-naam]'
'Speel [naam van nummer] af op [tv-naam]'
Video's afspelen op basis van categorie 'Speel video's over [onderwerp] af op [tv-naam]'

Ondertiteling aanzetten

Ondertiteling uitzetten

'Zet ondertiteling aan'
'Schakel ondertiteling in'
'Ondertiteling aan'
'Activeer ondertiteling'

'Zet ondertiteling uit'
'Schakel ondertiteling uit'
'Ondertiteling uit'
'Deactiveer ondertiteling'

Ondertiteling aanzetten voor een specifieke taal

Opmerking: De ondersteunde talen zijn afhankelijk van de contentservice en de videotitel.

'Zet ondertiteling in het [taal] aan'

Als je video's wilt bedienen op een apparaat op afstand, voeg je 'op [apparaatnaam]' toe aan een van de algemene spraakopdrachten voor muziek. 'Pauzeer op [apparaatnaam]'
'Hervat op [apparaatnaam]'
'Sla over op [apparaatnaam]'
'Stop op [apparaatnaam]'

Meer informatie over hoe je video op tv's afspeelt via je speaker of scherm.
Tv-programma's en films afspelen via je speaker of scherm
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Een app openen 'Open [app-naam] op de tv'
'Start [app-naam] op de tv'
Een bepaald kanaal afspelen 'Speel [kanaal] af op de tv'
'Wijzig kanaal in [kanaal]'
Content zoeken en afspelen 'Zoek naar [genre] films'
'Speel [naam van album] af'
'Speel [naam van artiest] af'

Tv-series of films afspelen

Opmerking: Voor tv-series geldt dat elke sessie normaal gesproken wordt gestart waar de vorige sessie is geëindigd. Voor The CW geldt dat elke sessie wordt gestart vanaf de laatst uitgezonden aflevering.

Aanvragen voor specifieke afleveringen of seizoenen van een tv-serie worden niet ondersteund.

'Bekijk [tv-serie] op [tv-naam]'
'Bekijk [tv-serie] van [service] op [tv-naam]'
'Zet [tv-serie] op [tv-naam] op'
'Zet [tv-serie] van [service] op [tv-naam] op'
'Speel [film] af op [tv-naam]'
'Speel [film] van [service] af op [tv-naam]'

Volgende of vorige aflevering afspelen

Opmerking: Sommige services ondersteunen geen aanvragen voor volgende of vorige afleveringen.

'Volgende aflevering op [tv-naam]'
'Vorige aflevering op [tv-naam]'

Pauzeren, hervatten of stoppen 'Pauzeer op [tv-naam]'
'Hervat op [tv-naam]'
'Stop op [tv-naam]'
Terugspringen 'Spring [tijd] terug op [tv-naam]'
'Spoel [tijd] terug op [tv-naam]'
'Ga [tijd] terug op [tv-naam]'

Ondertiteling aanzetten

Ondertiteling uitzetten

'Zet ondertiteling aan'
'Schakel ondertiteling in'
'Ondertiteling aan'
'Activeer ondertiteling'

'Zet ondertiteling uit'
'Schakel ondertiteling uit'
'Ondertiteling uit'
'Deactiveer ondertiteling'

Ondertiteling aanzetten voor een specifieke taal

Opmerking: De ondersteunde talen zijn afhankelijk van de contentservice en de videotitel.

'Zet ondertiteling in het [taal] aan'

Nasynchronisatie aanzetten

Opmerking: Bij nasynchronisatie wordt de gesproken taal gewijzigd in de door jou gewenste taal. Sommige services bieden geen ondersteuning voor nasynchronisatie.

'Nasynchronisatie aan'
'Zet nasynchronisatie aan'
'Kun je nasynchronisatie aanzetten?'

Nasynchronisatie wijzigen in jouw gewenste taal 'Verander de taal naar [taal]'
'Wijzig de taal in [taal]'
'Zet de nasynchronisatie in het [taal] aan'
'Speel dit af in het [taal]'

Meer informatie over hoe je tv-series en films afspeelt met je speaker of scherm
Groepsweergave met Multi-room via je speaker of scherm
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Muziek afspelen via groepsnaam 'Speel rockmuziek af via [groepsnaam]'
Muziek bedienen met algemene opdrachten 'Pauzeer'
'Hervat'
'Stop'
'Speel volgend nummer af'
Het volume regelen van een apparaat in de speakergroep 'Harder'
'Zet het volume op 40%'

Opmerking: Tijdens groepsweergave wordt met volumeopdrachten alleen het apparaat bediend dat je de spraakopdracht hebt gegeven.

Meer informatie over hoe je groepsweergave met Multi-room gebruikt via je speaker of scherm

Entertainmentaccessoires bedienen
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Settopbox aanzetten 'Zet [naam settopbox] aan'
Volume wijzigen 'Volume hoger op [naam settopbox]'
'Zet het volume van [naam settopbox] op 5'
Een game spelen op Xbox 'Speel [game] op Xbox'

Je dag plannen

Verkeer en woon-werkverkeer
Actie: Zeg 'Hey Google' en dan: Wat je speaker of scherm je vertelt:

Informatie over woon-werkverkeer opvragen

'Hoe lang duurt mijn woon-werkverkeer?'

Geschatte tijd naar het werk via je voorkeursmethode voor woon-werkverkeer

Methode aangeven

'Hoelang doe ik erover om naar de bibliotheek te lopen?'

Je kunt ook vragen hoelang het duurt om te fietsen of met de bus of trein te gaan.

Geschatte tijd naar een bestemming vanaf je woonadres via de methode die je hebt aangegeven

Bestemming aangeven

'Hoelang doe ik erover om bij [bestemming] te komen?'

Geschatte tijd naar een bestemming vanaf je woonadres via je voorkeursreismethode

Vertrekpunt en bestemming aangeven

'Hoelang duurt het om van [startlocatie] naar [bestemming] te komen?'

Geschatte tijd naar bestemming via je voorkeursreismethode

Meer informatie over hoe je informatie over (woon-werk)verkeer opvraagt
Weer en weersverwachting
Actie: Zeg 'Hey Google' en dan:
Vragen naar het actuele weer op het woonadres van je apparaat 'Wat voor weer is het?'
Vragen naar de weersverwachting op het woonadres van je apparaat voor:
  • Morgen
  • Een specifieke dag
  • Weekend
  • Week
  • Volgende [aantal] dagen (kies maximaal 10 dagen)
'Wat voor weer wordt het morgen?'
'Wat voor weer is het [specifieke dag]?'
'Wat voor weer is het dit weekend?'
'Wat voor weer wordt het de komende [aantal] dagen?'
'Wat wordt het weer van [dag] tot [dag]?'
Specifieke vragen stellen over het weer of de weersvoorspelling op het woonadres van je apparaat 'Gaat het morgen regenen?'
'Is het vandaag zonnig?'
'Heb ik morgen een paraplu nodig?'
Specifieke vragen stellen over het weer of de weersvoorspelling op een bepaalde locatie voor:
  • Morgen
  • Een specifieke dag
  • Weekend
  • Week
  • De komende [aantal] dagen (kies een getal tussen 1 en 10)
'Gaat het morgen regenen [in locatie]?'
'Wat voor weer is het dit weekend [in locatie]?'
Vragen om een algemeen weerbericht op een bepaalde locatie 'Wat voor weer is het [in locatie]?'
Eenheid opgeven 'Wat voor weer is het in [eenheid]?'

Meer informatie over hoe je informatie over het weer en de weersverwachting opvraagt
Zakelijk
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Locaties in de buurt opvragen 'Waar zijn apotheken in de buurt?'
'Zijn er geldautomaten in de buurt?'
'Zoek een restaurant voor me'
Telefoonnummer van bedrijf opvragen 'Wat is het telefoonnummer van de dichtstbijzijnde [bedrijfsnaam]?'
Adres van bedrijf opvragen 'Wat is het adres van [bedrijfsnaam] in [plaatsnaam]?'
Openingstijden van bedrijf opvragen 'Is [bedrijfsnaam] in [straatnaam] nu geopend?'

Meer informatie over hoe je informatie over lokale bedrijven opvraagt
Agenda en afspraken
Actie: Zeg 'Hey Google' en dan:

Informatie opvragen over 1 geplande afspraak of vergadering

'Wanneer is mijn eerste afspraak?'
'Waar is mijn eerste vergadering?'
'Wat is mijn volgende afspraak?'

Informatie opvragen over meerdere afspraken, vergaderingen of agenda's

Opmerking: Je krijgt informatie voor je eerste 3 geplande afspraken.

'Geef alle afspraken voor [datum] op.'
'Wat staat er voor vandaag in mijn agenda?'
'Wat staat er voor [dag] in mijn agenda?'

Meer informatie over hoe je informatie over je agenda en afspraken opvraagt

Apparaten in je huis bedienen

Lampen
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Een lamp aan- of uitdoen 'Doe [naam lamp] aan/uit'
Een lamp dimmen 'Dim de [naam lamp]'
Een lamp helderder maken 'Maak de [naam lamp] helderder'
De helderheid van een lamp op een bepaald percentage zetten 'Zet [naam lamp] op 50%'
Lampen dimmen of helderder maken met een bepaald percentage 'Dim [naam lamp] 50%'
'Maak [naam lamp] 50% helderder'
De kleur van een lamp wijzigen (als er meerdere kleuren beschikbaar zijn voor je lampen) 'Maak [naam lamp] groen'
Alle lampen in de ruimte aan- of uitdoen 'Doe de lampen in [naam ruimte] aan/uit'
Alle lampen aan- of uitdoen 'Doe alle lampen aan'
'Doe alle lampen uit'

Meer informatie over hoe je lampen koppelt en beheert via je speaker of scherm
Thermostaat
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
De temperatuur aanpassen 'Maak het warmer'
'Verlaag de temperatuur'
'Zet de temperatuur 2 graden hoger'
'Zet de temperatuur op 21 graden'
Schakelen tussen verwarmen en koelen 'Zet de koeling aan'
'Zet de thermostaat op verwarmen'
'Zet de thermostaat op verwarmen of koelen'

Meer informatie over hoe je thermostaten koppelt en beheert met de Google Assistent
Stekkers en schakelaars
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Stekkers aan- of uitzetten 'Zet [naam stekker] aan/uit'
Schakelaars aan- of uitzetten 'Zet [naam schakelaar] aan/uit'

Meer informatie over hoe je stekkers en schakelaars koppelt en beheert met de Google Assistent
Wifi
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Wifi onderbreken voor een apparaatgroep met wifi voor het gezin 'Onderbreek wifi voor [wifi-groep voor gezin].'
Wifi hervatten voor een onderbroken apparaatgroep met wifi voor het gezin 'Hervat wifi voor [wifi-groep voor gezin]'
De internetsnelheid van de router checken 'Wat is mijn internetsnelheid?'
Wachtwoord van wifi voor gasten checken

Opmerking: Deze opdracht is momenteel niet beschikbaar in Finland, Portugal, Hongkong en de Filipijnen.

'Wat is het wifi-wachtwoord voor gasten?'

Hiervoor moet je Google Nest Wifi of Google Wifi gebruiken in de Home-app.

Opmerking: Omdat je wifi kunt onderbreken en hervatten met je stem, moet je voorzichtig zijn als je essentiële apparaten toevoegt aan een wifi-groep voor het gezin.

Huisbeveiliging
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Stream starten 'Laat [cameranaam] zien'
'Wat gebeurt er op [cameranaam]?'
'[Cameranaam] op [naam Chromecast-apparaat]'
'Speel [cameranaam] af op [naam Chromecast-apparaat]'
'Laat [cameranaam] zien op [naam Chromecast-apparaat]'
Stream stoppen 'Stop [naam van tv of Chromecast-apparaat]'

Meer informatie over hoe je beveiligingscamera's kunt streamen en bedienen

Opmerking: Je kunt beveiligingssystemen niet uitzetten met spraakopdrachten.

Stofzuigers
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Stofzuiger aanzetten 'Start de [naam stofzuiger]'
'Begin met stofzuigen'
'Staat de [naam stofzuiger] aan?'
Stofzuiger uitzetten 'Zet de [naam stofzuiger] uit'
'Stop met stofzuigen'

Wekkers, timers en boodschappenlijstjes beheren

Wekkers
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Nieuwe wekker zetten 'Zet morgen een wekker om 06:00 uur'
Een wekker met een naam instellen 'Zet een wekker om 07:00 uur met de naam Medicijnen'
Een terugkerende wekker instellen 'Zet een wekker om 07:00 uur op elke dag van de week'
Vragen naar een bestaande wekker 'Hoe laat is mijn wekker gezet?'
'Hoe laat gaat mijn wekker op vrijdag?'
'Hoe laat gaat mijn wekker Medicijnen?'
Vragen over alle wekkers 'Welke wekkers zijn gezet?'
Een bestaande wekker annuleren 'Zet mijn wekker uit'
'Zet mijn wekker Medicijnen uit'

Een afgaande wekker stoppen

'Stop'

Als je een wekker wilt stoppen, hoef je niet 'Hey Google' te zeggen. Zeg gewoon 'Stop' (alleen in het Engels).

Snoozen 'Snooze 10 minuten'
'Snooze'

Meer informatie over hoe je wekkers zet en beheert
Timers
Actie: Zeg 'Hey Google' en dan:
Een timer instellen
Een timer met een naam instellen
'Stel een timer in op 1 minuut'
'Stel een timer in op 10 minuten voor pizza'
De resterende tijd voor een timer opvragen
De resterende tijd voor een timer met een naam opvragen
'Wat is de resterende tijd?'
'Wat is de resterende tijd voor mijn pizza?'
Een timer annuleren
Een timer met een naam annuleren
'Zet mijn timer uit'
'Zet mijn timer voor pizza uit'

Een afgaande timer stoppen

'Stop'

Als je een timer wilt stoppen, hoef je niet 'Hey Google' te zeggen. Zeg gewoon 'Stop' (alleen in het Engels).

Timer pauzeren 'Pauzeer de timer'
Timer hervatten 'Hervat de timer'
'Start de timer opnieuw'

Meer informatie over hoe je timers instelt en beheert
Boodschappenlijstjes
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna:
Een artikel toevoegen aan een lijst 'Zet keukenpapier op mijn boodschappenlijstje'
Meerdere artikelen toevoegen aan een lijst 'Zet keukenpapier en batterijen op mijn boodschappenlijstje'
Vragen wat er op je boodschappenlijstje staat 'Wat staat er op mijn boodschappenlijstje?'

Meer informatie over hoe je boodschappenlijstjes maakt en beheert

Antwoorden en informatie krijgen

Feiten, informatie en meer

Feiten en informatie

Antwoord krijgen op alledaagse vragen.

• 'Hoe lang is Barack Obama?'
  • 'Wat is de hoofdstad van Mali?'
  • 'Hoeveel Oscars heeft Denzel Washington gewonnen?'
  • 'Waarom is de lucht blauw?'
  • 'Hoe ver weg is de zon?'
  • 'Wat is het kleinste land van Europa?'

Berekeningen

Voer ingewikkelde berekeningen uit.

• 'Wat is 15% van 92?'
  • 'Wat is de vijfdemachtswortel van 97?'

Vertaling

Vertaal woorden of woordgroepen in de ondersteunde talen.

• 'Hoe zeg je hallo in het Japans?'
  • 'Wat is goedemorgen in het Frans?'

Valuta's omrekenen

Laat valuta's omrekenen.

• 'Hoeveel euro is een dollar waard?'

Eenheden omrekenen

Laat eenheden omrekenen (handig voor in de keuken).

• 'Hoeveel pounds is 2 kilo?'
  • 'Hoeveel liter is 2 gallons?'

Voeding

Vraag voedingsinformatie over ingrediënten of levensmiddelen op.

• 'Hoeveel vezels zitten er in boerenkool?'
  • 'Hoeveel suiker zit er in een glas cola?'

Woordenboek

Vraag definities en de spelling van woorden op.

• 'Hoe spel ik cappuccino?'
  • 'Wat betekent pasteus?'

Lokale tijd

Vraag de lokale tijd op verschillende locaties op.

• 'Hoe laat is het nu?'
  • 'Hoe laat is het in [locatie]?'

Feestdagen

Informatie over aankomende feestdagen opvragen.

• 'Wanneer is [feestdag]?'
  • 'Hoeveel dagen tot [feestdag]?'

Meer informatie over wat je speaker of scherm kan doen

• 'Wat kun je doen?'

Meer informatie over hoe je onder meer feiten, informatie, woordenboeken en omrekeningen opvraagt.
Sport
Actie: Zeg 'Hey Google' en dan: Wat je speaker of scherm zegt of doet:
De uitslag van een wedstrijd opvragen 'Wat was de eindstand van de wedstrijd van [teamnaam]?' De uitslag van de wedstrijd

Opvragen hoe een team het doet

'Hoe gaat het met [teamnaam]?'

De tussenstand van de wedstrijd als deze nog bezig is

Het overzicht van gewonnen of verloren wedstrijden van het team

Informatie over de positie van een team in een competitie opvragen 'Wat is de positie van [teamnaam]?'
'Op welke plaats staat [teamnaam]?'
De stand en koplopers van de competitie
De volgende wedstrijd van een team of toernooi opvragen 'Wanneer is de volgende wedstrijd van [teamnaam]?' De dag, tijd, locatie en tegenstander van de volgende wedstrijd
Het speelschema van een team of competitie opvragen 'Tegen wie speelt [teamnaam] deze week?'
'Wie speelt vandaag in de [competitie]?'
Het speelschema van het team of de competitie
Opvragen of een team heeft gewonnen of verloren 'Heeft [teamnaam] gewonnen of verloren?' Of het team heeft gewonnen of verloren
De stand van een competitie opvragen 'Stand van [competitie]' Het team dat eerste staat

Meer informatie over hoe je sportinformatie opvraagt
Aandelenbeurs en financiën
Actie: Zeg 'Hey Google' en daarna: Wat je speaker of scherm zegt of doet:

Informatie over een specifiek aandeel opvragen

'Wat is de koers van [bedrijfsnaam]?'

De huidige koers van het aandeel van [bedrijfsnaam]

De koersstijging of -daling voor dat aandeel vandaag

Informatie over een index opvragen

'Wat is de koers van de S&P 500?'

De huidige koers van de index

De koersstijging of -daling voor dat aandeel vandaag

Informatie over de marktstatus opvragen 'Hoe doen de markten het?' Overzicht van de belangrijkste indexen

Informatie over een aandelenkoers opvragen:

• Vóór opening van de markt
  • Op het moment van opening
  • Op het moment van sluiting
  • Na sluiting van de markt

'Wat was de marktprijs van [naam van aandeel]?'
'Wat is de openingskoers van [naam van aandeel]?'
'Wat is de sluitingskoers van [naam van aandeel]?'
'Wat is de koers van [naam van aandeel] na sluitingstijd?'

Opmerking: Je kunt het ticker symbol of de bedrijfsnaam gebruiken.

Informatie over de aandelenkoers van het bedrijf

Informatie over de beurswaarde van een bedrijf opvragen 'Wat is de beurswaarde van [bedrijfsnaam]?' De beurswaarde van het bedrijf