Åtgärda vanliga fel i Google Ads Editor

Det kan hända att du stöter på felmeddelanden när du använder Editor. I den här artikeln beskriver vi vad de vanligaste felmeddelandena betyder och hur du åtgärdar dem. Vi länkar också till användbara resurser.

Besök vårt forum för att ta reda på om det du upplever är ett känt problem.

Fel

Beskrivning

Lösning

Resurser

Allvarligt fel

Editor har tagit emot ett oväntat svar från vår server som den inte kan bearbeta på rätt sätt. Detta händer ofta när du försöker publicera något som är gammalt eller som inte stöds längre. Följ länken nedan.

Editor har tagit emot ett oväntat svar från API:et. Detta händer ofta när du försöker använda en funktion som har fasats ut i Google Ads eller en betafunktion som ännu inte är tillgänglig för det aktuella kontot.

Det här felet kan exempelvis orsakas av att du försöker ladda upp meddelandetillgångar som inte längre stöds.

Ta bort den utfasade funktionen, till exempel meddelandetillgångar, och prova att ladda upp igen.

Om tillgångar

Lägga upp ändringar i Editor

Policy för betafunktioner i Google Ads

Ogiltig flexibel räckvidd

Inriktningsalternativen du laddade upp är inte tillåtna. Sedan den 30 mars blockerar API:et flexibel räckvidd för Inriktning för demografiska dimensioner. Endast Observation är tillåten. Detta fel beror vanligtvis på problem med demografisk inriktning eller målgruppsinriktning.

Ta bort demografiska attribut som åldersgrupp eller kön.

Ändra inställningarna för målgrupp eller demografisk inriktning i annonsgruppen eller kampanjen till Observation.

Om Inriktning och Observation

Om Editor och remarketing

Gränsen har överskridits

Det här felet orsakas av att du överskrider en objektgräns i Google Ads. Du kanske till exempel skapar fler kampanjer än vad som är tillåtet i ett konto eller försöker lägga till för många annonser i en annonsgrupp.

Radera några gamla eller oanvända objekt om du når en kontogräns.

Strukturera om ditt konto om du når en gräns på en lägre nivå, till exempel för antal annonser i en enskild annonsgrupp.

Om gränser i kontot

Om att organisera kontot

InternalApiError
UNEXPECTED_
INTERNAL_API_ERROR

Google Ads Editor fick ett oväntat meddelande från Google. Kontakta Google Ads-support och ange det exakta felet nedan i rapporten.

Vår server har tagit emot data från Google Ads Editor som den inte kan behandla. Följ länken nedan.

API:et kan inte behandla data som togs emot från Editor. Det här felet beror oftast på att du gjorde ett misstag när du formaterade informationen i Editor.

Det kan till exempel finnas ett formateringsproblem i CSV-importen eller så kanske du använder en inaktuell version av Editor. Ibland beror detta fel även på ett tillfälligt lokalt problem hos dig som löser sig av sig själv om du försöker igen senare.

Granska formateringen av data i CSV-filen och ladda upp den igen.

Uppdatera din version av Editor till den senaste versionen.

Avinstallera och installera om Editor.

Om kolumner i CSV-filen

Ladda ned den senaste versionen av Editor

Forum

Internt Google-fel. Begäran kan inte slutföras för närvarande. Försök igen senare.

Internt Google-fel. Begäran kan inte slutföras för närvarande. Följ länken nedan för felsökningstips. Du kan också hitta mer information i Ads-forumet.

Detta fel kan orsakas av ett tekniskt problem i API:et.

Besök vårt forum för att ta reda på om andra har liknande problem.

Kontakta Google Ads-supporten och rapportera problemet.

Forum

Kontakta Google Ads-supporten

Ogiltig bild

En bild som du försökte ladda upp uppfyller inte kraven på filstorlek, mått och animationslängd.

Kontrollera följande specifikationer:

• Bildfilens storlek ligger inom det tillåtna intervallet.
  • Animationen är inte längre än 30 sekunder.
  • Måtten är tillåtna.

Specifikationer för uppladdade displayannonser

Krav på bildannonser

Bildstorlekar för bildannonser

Ogiltig rubrik

Rubriken innehåller ett otillåtet tecken, är för lång, har för många anpassare eller har formaterats felaktigt.

Granska dina rubriker enligt riktlinjerna för annonstext. Till exempel är det inte tillåtet med apostrofer, rubriker får innehålla högst 30 tecken och endast en anpassare får användas.

Om textannonser

Riktlinjer för annonstext

Andra fel av typen ”Ogiltig(t) <ITEM>”, till exempel:

Ogiltig kampanjtyp

Ogiltigt värde

Ogiltig detaljerad demografi

Ogiltigt. Redigera för att lägga upp

Du tillämpar en inställning som inte är tillgänglig för ett visst objekt. Du kan till exempel ha valt fel målgrupp för en annonstyp eller ha formaterat informationen i ett fält fel, till exempel en webbadress.

Redigera för att lägga upp anger att det är problem med uppladdningen.

Du kan söka efter den angivna feltypen för att filtrera efter de objekt där den förekommer. Objekt i redigeringspanelen som innehåller felet visas med länken Visa överträdelser i felpanelen. Klicka på länken för att se de berörda objekten. Du kan även söka via det avancerade sökfältet.

Granska ändringarna som du försökte göra och kontrollera vilka objekt som Editor har flaggat med en röd varning.

Prova att lägga upp dem igen. Om du gör ett stort antal ändringar kan du prova att dela upp dem i två separata inlägg/uppladdningar.

Om formatering av webbadresser

Om målgruppsinriktning

Det finns ett problem med platsen. Granska och redigera din plats.

Detta fel uppstår om du väljer inaktuella eller otillåtna geografiska inriktningar.

Inte alla femsiffriga nummer kan användas för inriktning på postnummer. Granska platsinriktningen. Läs igenom resurserna som anges.

Inriktning på geografiska platser för annonsvisning

Inrikta annonser på geografiska platser

Om platsinriktning

Om inriktning på geografiska platser

Ett tillfälligt nätverksproblem har inträffat. Kontrollera nätverksanslutningen och proxyinställningarna och försök igen, eller kontakta systemadministratören om problemet kvarstår.

Anslutningsfel

Ett tillfälligt problem har uppstått med anslutningen mellan din dator och våra servrar.

Prova vart och ett av dessa förslag i denna ordningsföljd:

1. Försök återskapa beteendet på en annan enhet och i ett annat nätverk (båda separat, för att komma fram till den underliggande orsaken).

2. Avinstallera Editor helt genom att följa dessa anvisningar, vilket även tar bort alla databasfiler. Installera sedan om programmet. Ladda till sist ned kontot igen och försök en gång till.

Avinstallera Google Ads Editor

Ladda ned och installera Google Ads Editor

Serverfel: ”[SERVER_ERROR_INTERNAL]”

Google Ads Editor fick ett oväntat meddelande från Google. Kontakta Google Ads-supporten och ange det exakta felet i rapporten.

API:et kan inte behandla data som togs emot från Editor. Detta fel kan orsakas av ett avbrott på serversidan.

Uppdatera din version av Editor till den senaste versionen.

Avinstallera och installera om Editor.

Kontakta Google Ads-supporten och rapportera problemet.

Avinstallera Google Ads Editor

Ladda ned den senaste versionen av Editor

Kontakta Google Ads-supporten

Nedladdningen misslyckades

”[AUTH_ERROR_TWO_STEP_
VERIFICATION_NOT
_ENROLLED:5bc7c8a0a0cb2]”

Ditt e-postkonto har inte registrerats för tvåstegsverifiering. Några av de konton du försöker få åtkomst till kräver tvåstegsverifiering.

Aktivera tvåstegsverifiering:

1. Gå till ditt Google-konto.
  2. Välj Säkerhet i navigeringspanelen.
  3. Välj Tvåstegsverifiering under Logga in på Google och klicka sedan på Kom igång.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Skydda ditt konto med tvåstegsverifiering

Fel: Kvoten har överskridits Denna typ av fel utlöses när ett större antal förfrågningar görs till våra servrar på kort tid. Det här händer ofta om du kör skript eller gör API-ändringar i ditt konto samtidigt som du försöker ladda ned Google Ads Editor. Prova att schemalägga skript så att de körs vid tidpunkter när det är lägre belastning, eller prova att utföra åtgärden i Editor igen vid ett senare tillfälle. Google Ads API
CONCURRENT_MODIFICATION

Flera processer försöker uppdatera samma objekt samtidigt.

Exempel: En Google Ads-användare uppdaterar objektet samtidigt som en intern process på Google Ads-API-servrarna gör samma sak.

Vänta i cirka 30 sekunder och försök sedan igen.

Se till att du inte har några automatiska regler som modifierar samma objekt samtidigt.

Hantera dina automatiska regler
[502] Dålig Gateway Dessa fel beror vanligtvis på ett övergående nätverksproblem.

Eftersom problemet är övergående är den bästa lösningen att försöka utföra åtgärden igen senare.

Om detta inte fungerar kan du prova med följande:

• Uppdatera din version av Editor till den senaste versionen.
  • Avinstallera och installera om Editor.
  • Kontakta Google Ads-supporten och rapportera problemet.

Avinstallera Google Ads Editor

Ladda ned den senaste versionen av Editor

Kontakta Google Ads-supporten

Tidsgränsen har överskridits

Tidsgräns för begäran

Det här felet uppstår när systemet inte får något svar efter en viss tid. Orsaken kan vara tillfälliga nätverksproblem eller nätverksinställningar som blockerar kommunikationen.

Eftersom problemet är övergående rekommenderar vi att du försöker igen senare.

Om du redan har försökt flera gånger rekommenderar vi att du kontrollerar nätverksinställningarna med nätverksadministratören för att säkerställa att kommunikationen från och till Google Ads Editor inte är blockerad.

Nätverksfel vid anslutning till Google Ads från Google Ads Editor

Du har inte behörighet att modifiera detta konto

”AUTH_ERROR_
AUTHENTICATION_FAILED”

”AUTH_ERROR_USER_
CANNOT_ACCESS_CUSTOMER”

Editor har problem med att autentisera din åtkomst till kontot. Detta kan bero på att du inte har rätt åtkomstnivå, att Editor använder inaktuella inloggningsuppgifter eller att du nyligen har beviljats åtkomst.

Kontrollera att du har åtkomst till kontot genom att prova att logga in på kontot i Google Ads.

Om du inte kan logga in bör du kontakta kontoadministratören och kontrollera att du har rätt åtkomstnivå. Om du nyligen har fått åtkomst till kontot bör du vänta cirka 24 timmar innan du laddar ned kontot i Google Ads Editor.

Om du har verifierat din åtkomstnivå och fortfarande har problem kan du rensa cachelagrade inloggningsuppgifter genom att ändra dina inställningar till att logga ut när du avslutar Editor (du kan avmarkera alternativet när problemet är löst).

Åtkomstnivåer för användare

Logga ut när du avslutar Editor