Gespreksopnamen afspelen

Zodra u 'Opname van gesprek' heeft ingesteld, kunt u uw gesprekken opnieuw afspelen. Als Opname van gesprek aanstaat, wordt een nieuwe kolom toegevoegd in het rapport Gespreksgegevens, waarin u de audio van het gesprek kunt afspelen. Opgenomen gesprekken zijn dertig dagen na de datum van het gesprek beschikbaar.

Alleen gebruikers met beheerderstoegang tot het Google Ads-account kunnen Opname van gesprek instellen en beheren. Mijn Klantencentrum- en directe gebruikers met beheerderstoegang of directe gebruikers met standaardtoegang kunnen echter wel opnamen afspelen als deze optie aanstaat.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Inzichten en rapporten.
  3. Klik op Rapporteditor.
  4. Selecteer onder Componenten (verouderd) de optie Gespreksgegevens.
  5. De kolom Opname wordt getoond en u kunt de audio van het gesprek afspelen.

Opname niet beschikbaar

'Opname van gesprek' is alleen beschikbaar via de UI van Google Ads en de opnamen kunnen niet worden gedownload. Als u de functie opent via de UI van Google Ads, zijn er enkele gevallen waarin u een gespreksopname niet kunt afspelen:

• Niet-ondersteund telefoonnummer: Deze fout geeft aan dat het telefoonnummer uit de advertentie die de oproep heeft geactiveerd, niet wordt ondersteund vanwege geografische beperkingen. Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor telefoonnummers in de VS.
  • Niet-geverifieerde URL: Deze fout geeft aan dat het domein uit de advertentie die tot de oproep heeft geleid, niet is geverifieerd. U kunt uw domein verifiëren door uw Google Search Console- en Google Ads-accounts te koppelen of door uw unieke remarketingtag of tag voor het bijhouden van conversies van Google Ads toe te voegen aan uw website. Voor beladvertenties en componenten waarvan het domein niet op deze manier is geverifieerd, kunnen geen gespreksopnamen worden afgespeeld, ook niet als de optie aanstaat.
  • Niet-ondersteunde gespreksbron: Deze fout geeft aan dat het gesprek afkomstig is van een niet-ondersteunde gespreksbron, zoals gesprekken via een belconversietag op de website. Op dit moment komen alleen gesprekken via uw beladvertenties en uw belcomponenten in aanmerking voor deze functie.