Gespreksopnamen afspelen

Zodra u 'Opname van gesprek' heeft ingesteld, kunt u uw gesprekken opnieuw afspelen. Wanneer 'Opname van gesprek' is ingeschakeld, wordt een nieuwe kolom toegevoegd in het rapport 'Gespreksgegevens', waarin u de audio van het gesprek kunt afspelen. Opgenomen gesprekken zijn dertig dagen na de datum van het gesprek beschikbaar.

Alleen gebruikers met beheerderstoegang tot het Google Ads-account kunnen 'Opname van gesprek' instellen en beheren. MCC- en directe gebruikers met beheerderstoegang of directe gebruikers met standaardtoegang kunnen echter wel opnamen afspelen wanneer deze optie is ingeschakeld.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op Rapporten.
  3. Klik op Vooraf gedefinieerde rapporten (Dimensies).
  4. Klik op Extensies.
  5. Klik op Gespreksgegevens.
  6. In het rapport ziet u nu de kolom 'Opname', waarin u de audio van het gesprek kunt afspelen.

Opname niet beschikbaar

'Opname van gesprek' is alleen beschikbaar via de UI van Google Ads en de opnamen kunnen niet worden gedownload. Wanneer u de functie opent via de UI van Google Ads, zijn er enkele gevallen waarin u een gespreksopname niet kunt afspelen:

• Niet-ondersteund telefoonnummer: Deze fout geeft aan dat het telefoonnummer uit de advertentie die de oproep heeft geactiveerd, niet wordt ondersteund vanwege geografische beperkingen. Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor telefoonnummers in de VS.
  • Niet-geverifieerde URL: Deze fout geeft aan dat het domein uit de advertentie die tot de oproep heeft geleid, niet is geverifieerd. U kunt uw domein verifiëren door uw Google Search Console- en Google Ads-accounts te koppelen of door uw unieke remarketingtag of tag voor het bijhouden van conversies van Google Ads toe te voegen aan uw website. Voor beladvertenties en extensies waarvan het domein niet op deze manier is geverifieerd, kunnen geen gespreksopnamen worden afgespeeld, ook niet als de optie is ingeschakeld.
  • Niet-ondersteunde oproepbron: Deze fout geeft aan dat de oproep afkomstig is van een niet-ondersteunde oproepbron, zoals oproepen via een belconversietag op de website. Op dit moment komen alleen oproepen via uw beladvertenties en uw oproep- en locatie-extensies in aanmerking voor deze functie.