Skapa en appkampanj

Med appkampanjer kan du marknadsföra din app på Google Sök, Google Play, YouTube, Gmail och i andra appar och mobilwebbplatser i Display-nätverket. I denna artikel beskriver vi hur du skapar en sådan kampanj i ditt Google Ads-konto. Du kan bland annat läsa om hur du skapar en annonsgrupp med annonser som genereras från dina annonstillgångar.

Obs! Utökning av tillgången till funktionen annonsgrupper pågår och fortsätter genom årsskiftet. Det kan hända att den ännu inte är tillgängligt för ditt konto.

Innan du börjar

Läs om hur dessa kampanjer fungerar i Om appkampanjer och gå igenom de bästa metoderna för marknadsföring av appar på Google

Är du redo att marknadsföra din app? Klicka här och få 75 USD (eller motsvarande i lokal valuta) när du spenderar 25 USD på appkampanjer.

Anvisningar

1. Logga in på Google Ads.
  2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på plusknappen  och välj Ny kampanj.
  4. Välj Appkampanj som kampanjmål.
  5. Välj Appinstallationer eller Appengagemang som Kampanjundertyp.
  6. Välj appens plattform.
  7. Ange appens namn, paketnamn eller utgivare och välj sedan appen på listan som visas. Google Ads kan automatiskt räkna installationer av Android-appar från Google Play Butik som konverteringar. För att spåra alla andra installationer måste du först ställa in appkonverteringsspårning.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Ange kampanjens namn i fältet Kampanjnamn. Det är en god ide att skapa ett namn som visar att det rör sig om en appkampanj, så att det blir enklare att hitta kampanjen i framtiden.
  10. Ändra plats- och språkinställningarna vid behov. Tänk på att Google Ads inte översätter annonserna, så inrikta dig bara på språk som passar dina annonser.
  11. Ange en daglig budget.
  12. Välj under Kampanjoptimering att optimera kampanjen för den typ av användaråtgärder du vill prioritera.
  13. Ange dina målbud. För appinstallationer på Android-enheter kan du se en uppskattning av installationsvolymen med olika budbelopp om du har länkat dina Google Play- och Google Ads-konton. Läs mer om budgivning i appkampanjer.
  14. Välj start- och slutdatum för kampanjen.
  15. Välj om du endast vill använda videoannonser i kampanjen.
  16. Klicka på Spara och fortsätt.
  17. Ange annonsgruppens namn.
  18. Lägg till minst två rubriker och en beskrivning under Annonstillgångar (vi rekommenderar att du lägger till högst fem av varje).
  19. Du kan lägga till upp till 20 stycken vardera av följande tillgångar:
    • Video
      • Videon måste finnas på YouTube.
      • Orienteringen kan vara liggande eller stående.
      • Om du inte har några videor att lägga till kan Google Ads skapa en videoannons åt dig med hjälp av tillgångar från informationen i appbutiken.
    • Bild
      • Ladda upp bilder med formatet .jpg, .gif eller .png och med en största storlek på 150 kB.
      • För integrerade annonser ger liggande format bäst resultat.
      • För mellansidesannonser ger stående format bäst resultat.
      • Andra format som fungerar bra är 320 × 50, 320 × 480 och 300 × 250 pixlar.
      • Läs om hur du laddar upp bildannonser i olika storlekar.
    • HTML5
      • Ladda upp HTML5-tillgångar som .zip-filer med upp till 40 filer och en största storlek på 1 MB.
      • Verifiera dina HTML5-tillgångar innan du laddar upp dem genom att köra .zip-filen genom kontrollverktyget för HTML5-annonser.
      • HTML5-storlekar som är tillåtna för närvarande:
        • 480 × 320 (liggande mellansidesannons, variabel storlek)
        • 320 × 480 (stående mellansidesannons, variabel storlek)
        • 300 × 250 (fast storlek)
        • 320 × 50 (fast storlek)
      • Läs om HTML5 för appkampanjer.
  20. Klicka på Spara och fortsätt.

Obs! Beroende på var din annons visas kan appkampanjens tillgångar ändras i syfte att förbättra resultaten och användarupplevelsen. Texten kan kortas av och bilder eller videor kan beskäras för att passa in på användarnas skärmar.

Tips