Opprett appkampanjer

Med appkampanjer kan du markedsføre appen din på Google Søk, Google Play, YouTube og i Gmail samt i andre apper og på mobilnettsteder i Displaynettverket. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan opprette slike kampanjer i Google Ads-kontoen din. Som en del av denne prosessen må du opprette en annonsegruppe som består av annonser generert fra annonseelementene dine.

Merk: Annonsegruppene blir tilgjengelige for flere brukere mot slutten av året, og er kanskje ikke tilgjengelige for kontoen din riktig enda.

Før du begynner

Hvis du vil finne ut hvordan disse kampanjene fungerer, kan du lese om appkampanjer og gjennomgå de anbefalte fremgangsmåtene for å markedsføre apper på Google

Er du klar til å markedsføre appen din? Klikk her for å få 75 USD i annonsekreditt når du bruker 25 USD på appkampanjer.

Veiledning

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen  og velg  Ny kampanje.
  4. Velg Markedsføring av apper som kampanjemål.
  5. Velg mellom Appinstallasjoner og Appengasjement som «Kampanjeundertype».
  6. Velg plattformen appen din kjøres på.
  7. I søkefeltet skriver du inn navn, pakkenavn eller publisist for appen din, og deretter velger du appen i listen som vises. Installeringer av Android-apper i Google Play-butikken kan automatisk telles som konverteringer i Google Ads. Du kan spore alle andre installasjoner ved først å konfigurere konverteringssporing for mobilapper.
  8. Klikk på Fortsett.
  9. Skriv inn et navn på kampanjen din i «Kampanjenavn»-feltet. Det kan være lurt å bruke et navn som antyder at dette er en appkampanje, så det er lettere å finne kampanjen i fremtiden.
  10. Oppdater steds- og språkinnstillingene etter behov. Husk at annonsene dine ikke oversettes i Google Ads, så du bør derfor bare målrette dem mot språket du bruker i annonsene.
  11. Angi et dagsbudsjett.
  12. Under «Kampanjeoptimalisering» velger du å optimalisere kampanjen din for den typen brukerhandlinger du vil prioritere.
  13. Angi ønskede målbud. For appinstallasjoner på Android får du kanskje se et anslag over installasjonsvolumet gitt et utvalg budverdier hvis du har knyttet sammen Google Play- og Google Ads-kontoen din. Finn ut mer om budgivning i appkampanjer
  14. Velg start- og sluttdatoer for kampanjen din.
  15. Velg om du ønsker å bruke utelukkende videoannonser for kampanjen din.
  16. Klikk på Lagre og fortsett.
  17. Gi annonsegruppen et navn.
  18. Under «Annonseelementer» legger du til minst to forslag til overskrifter og ett forslag til beskrivelse (vi anbefaler å legge til opptil fem av hver).
  19. Du kan legge til opptil 20 av hver av elementene vi ser nærmere på nedenfor:
    • Video
      • YouTube må være vert for videoene.
      • Tillatte formater er liggende, stående og kvadratisk.
      • Hvis du ikke har videoer du kan legge til, kan Google Ads lage en for deg. Videoen baseres på elementene som er tilgjengelige i oppføringen din i appbutikken.
    • Bilde
      • Last opp bilder i formatene JPG, GIF eller PNG, med en maksimal størrelse på 150 kB.
      • For integrerte annonser er det best med bilder i liggende format.
      • For interstitial-annonser er det best med bilder i stående format.
      • Andre gode formater: 320 x 50 piksler, 320 x 480 piksler og 300 x 250 piksler.
      • Finn ut hvordan du kan laste opp bildeannonser i forskjellige størrelser.
    • HTML5
      • Last opp HTML5-innhold i en ZIP-fil. Filen kan ha en maksimal størrelse på 1 MB og inneholde maksimalt 40 filer.
      • For å validere HTML5-elementene før opplasting, kjør ZIP-filen gjennom valideringsverktøyet for HTML5.
      • På nåværende tidspunkt godtar vi blant annet disse HTML5-størrelsene:
        • 480 x 320 (interstitial-annonse i liggende format, variabel størrelse)
        • 320 x 480 (interstitial-annonser i stående format, variabel størrelse)
        • 300 x 250 (fast størrelse)
        • 320 x 50 (fast størrelse)
      • Finn ut mer om HTML5 i appkampanjer.
  20. Klikk på Lagre og fortsett.

Merk: Vi kan komme til å endre elementer i appkampanjene dine av hensyn til resultater og selve brukeropplevelsen, men dette avhenger av hvor de aktuelle annonsene vises. Vi kan for eksempel avkorte tekst og beskjære bilder eller videoer, slik at de passer inn på den aktuelle brukerens skjerm.

Tips