Een App-campagne maken

Met een App-campagne kunt u uw app promoten via Google Zoeken, Google Play, YouTube en Gmail, maar ook in andere apps en op andere mobiele websites in het Display Netwerk. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een dergelijke campagne maakt in uw Google Ads-account.Hiervoor maakt u een advertentiegroep bestaande uit advertenties die worden gegenereerd met behulp uw advertentiemateriaal.

Opmerking: We breiden de rest van dit jaar de beschikbaarheid van advertentiegroepfuncties uit. Mogelijk zijn ze nog niet beschikbaar voor uw account.

Voordat u begint

Voor meer informatie over hoe deze campagnes werken, leest u Over App-campagnes en de praktische tips voor de promotie van apps op Google.

Klaar om te adverteren voor uw app? Klik hier om $ 75 te ontvangen wanneer u $ 25 uitgeeft aan App-campagnes.

Instructies

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer App-promotie als het campagnedoel.
  5. Kies als 'Campagnesubtype' App-installaties of App-engagement.
  6. Selecteer het platform van uw app.
  7. Geef in het zoekveld de naam van de app, de naam van het pakket of de uitgever op en selecteer vervolgens de app in de lijst die wordt weergegeven. Google Ads kan installaties automatisch als conversies tellen voor Android-apps in de Google Play Store. Als u alle andere installaties wilt bijhouden, moet u eerst 'Conversies bijhouden' voor mobiele apps instellen.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Voer in het veld 'Campagnenaam' een naam in voor de campagne. U kunt in de naam aangeven dat dit een App-campagne is, zodat u de campagne later makkelijker kunt vinden.
  10. Update indien nodig de locatie- of taalinstellingen. Houd er rekening mee dat Google Ads uw advertenties niet vertaalt. Target daarom alleen talen die overeenkomen met uw advertenties.
  11. Stel uw dagbudget in.
  12. Kies er onder 'Campagneoptimalisatie' voor de campagne te optimaliseren voor het soort gebruikersacties dat u prioriteit wilt geven.
  13. Stel uw doelbiedingen in. Als u uw Google Play en Google Ads-accounts heeft gekoppeld, ziet u voor app-installaties op Android mogelijk een prognose van het installatievolume voor verschillende bodwaarden. Meer informatie over biedingen in App-campagnes.
  14. Kies de start- en einddatum van uw campagne.
  15. Kies of u uitsluitend videoadvertenties voor uw campagne wilt gebruiken.
  16. Klik op Opslaan en doorgaan.
  17. Geef de naam van uw advertentiegroep op.
  18. Voeg onder 'Advertentiemiddelen' ten minste twee ideeën voor een kop en één idee voor een beschrijving toe (we raden aan er maximaal vijf van elk toe te voegen).
  19. U kunt maximaal twintig van elk van de volgende items toevoegen:
    • Video
      • Video's moeten op YouTube worden gehost.
      • De stand kan liggend, staand of vierkant zijn.
      • Als u geen video's heeft om toe te voegen, maakt Google Ads mogelijk een videoadvertentie voor u met de items uit de winkelvermelding van uw app.
    • Afbeelding
      • Upload afbeeldingen als jpg-, gif- of png-bestand met een maximale grootte van 150 KB.
      • Voor native-advertenties zijn liggende afbeeldingen het waardevolst.
      • Voor interstitial-advertenties zijn staande afbeeldingen het waardevolst.
      • Andere waardevolle indelingen zijn onder meer: 320 x 50 pixels, 320 x 480 pixels en 300 x 250 pixels.
      • Meer informatie over hoe u verschillende formaten beeldadvertenties kunt uploaden.
    • Html5
      • Upload html5 als zip-bestand met een maximale grootte van 1 MB. Upload maximaal veertig bestanden.
      • Als u de html5-items wilt valideren voordat u ze uploadt, controleert u het zip-bestand met de html5-validatietool.
      • De volgende html5-formaten worden momenteel geaccepteerd:
        • 480 x 320 (liggende interstitial, variabel formaat)
        • 320 x 480 (staande interstitial, variabel formaat)
        • 300 x 250 (vast formaat)
        • 320 x 50 (vast formaat)
      • Meer informatie over html5 voor App-campagnes.
  20. Klik op Opslaan en doorgaan.

Opmerking: Afhankelijk van waar uw advertentie wordt weergegeven, worden de items van de App-campagne mogelijk aangepast om de prestaties en de gebruikerservaring te optimaliseren.Tekst kan bijvoorbeeld worden ingekort en afbeeldingen of video's kunnen worden bijgesneden zodat ze op het scherm van de gebruiker passen.

Tips