Använda kombinerade segment

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Du kan skapa kombinerade segment för att inrikta dina annonser på en mängd olika typer av målgruppssegment utifrån vilka personer som kan vara intresserade av dina produkter eller tjänster. De kombinerade segmenten kan användas i alla dina annonsgrupper och kampanjer, bland annat i display- och sökkampanjer.

Efter att Apples ATT-policyer (App Tracking Transparency) har trätt i kraft kan dina datasegment (framför allt webbplatslistor, applistor och automatiskt skapade listor) och kundmatchningslistor påverkas i trafik via iOS 14 (inklusive användningen av dessa listor för uteslutningar). Kampanjer som marknadsför webbaserade konverteringsmål, särskilt de som använder Kundmatchning och dina andra datasegment, kan också få förändrade resultat. Under denna tid kommer vi att utöka modellerade konverteringar till mer trafik via iOS 14.

Nedan kan du läsa om hur du skapar nya kombinerade segment, lägger till målgruppssegment, utesluter målgruppssegment och återanvänder befintliga kombinerade målgruppssegment.

Skapa ett nytt kombinerat segment

Inom en kampanj/annonsgrupp:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Välj en befintlig kampanj eller skapa en ny.
  3. Klicka på Målgrupper i sidmenyn.
  4. Klicka på Redigera målgruppssegment.
  5. Välj sedan
    • Inriktning för att begränsa kampanjens räckvidd till de valda segmenten med möjlighet att justera buden
    • Observationer (rekommenderas) för att se rapporter om ytterligare kriterier utan att begränsa inriktningen till att endast visa annonser för det valda kriteriet.
  6. Välj Bläddra.
  7. Klicka på Dina kombinerade målgruppssegment och sedan på plus Nytt kombinerat segment. Ett nytt fönster visas.
  8. Skriv ett namn på det nya kombinerade segmentet under Målgruppsnamn.
  9. Lägg till målgrupperna som du vill inrikta dina annonser på under Ta med personer som matchar följande villkor. Du kan ange en term eller fras eller söka efter personer baserat på vilka de är, vilka deras intressen och vanor är, vad de planerar eller söker information om och hur de har interagerat med ditt företag.
  10. Klicka på Begränsa segment (OCH) för att kombinera ett annat målgruppssegment med målgruppen.
  11. Lägg till målgrupper från ett annat segment som du vill ta med i inriktningen, på samma sätt som i avsnittet i steg 10 ovan.
  12. Om du vill utesluta ett fåtal målgruppssegment från det kombinerade segmentet kan du klicka på Uteslut segment (INTE) och ange målgruppssegmenten som du vill utesluta från inriktningen.
    Obs! Det måste finnas minst ett målgruppssegment för att du ska kunna använda uteslutning. Uteslutningarna påverkar bara det kombinerade segmentet, inte andra målgruppssegment som är inriktade på kampanjen eller annonsgruppen.
  13. Klicka på Skapa.

För att skydda vår användares integritet visar Google Ads inte annonser för kombinerade segment med färre än 1 000 medlemmar. Google pausar automatiskt kampanjer och annonsgrupper som är inriktade på ett kombinerat segment med färre medlemmar.

Använda ett befintligt kombinerat segment

När du skapar ett kombinerad segment kan du återanvända det i dina andra kampanjer och annonsgrupper. Du kan komma åt, redigera och ta bort befintliga kombinerade segment via inriktningsväljaren genom att klicka på pennikonen Inställningen Redigera, pennikon bredvid målgruppssegmentet.

Om du redigerar ett befintligt målgruppssegment via väljaren för en viss kampanj påverkar detta alla kampanjer eller annonsgrupper som använder det.

Uppskattad räckvidd

Räckviddsuppskattningen visar uppskattat antal exponeringar för det nya kombinerade målgruppssegmentet. Uppskattningen utgår från inställningarna i samband med att målgruppssegmentet skapades och tar inte hänsyn till kampanjspecifika inställningar. Du kan välja ett specifikt land eller språk eller en specifik kanal för att få mer exakta uppskattningar. Räckviddsuppskattningen visar den beräknade räckvidden för varje målgruppssegment som ingår i det kombinerade segmentet.

Obs! Tänk på att när du kombinerar två eller fler målgruppskriterier med logiskt OCH kan räckvidden bli mycket begränsad.