Gecombineerde segmenten gebruiken

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

U kunt gecombineerde segmenten maken om uw advertenties te targeten op een breed scala aan doelgroepsegmenten waarvan de leden mogelijk geïnteresseerd zijn in uw producten of services. Nadat u gecombineerde segmenten heeft gemaakt, kunt u deze gebruiken in uw advertentiegroepen of campagnes, waaronder campagnes in het Display Netwerk en het zoeknetwerk.

Wanneer het beleid van Apple voor app-trackingtransparantie (ATT) van kracht wordt, heeft dit bij iOS 14-verkeer mogelijk gevolgen voor uw gegevenssegmenten (vooral voor lijsten met websitegebruikers, lijsten met app-gebruikers en automatisch gemaakte lijsten) en Klantenmatch-lijsten (inclusief het gebruik van deze lijsten voor uitsluitingen). Er kunnen ook prestatieschommelingen optreden voor campagnes die webgebaseerde conversiedoelen promoten, met name voor campagnes die gebruikmaken van Klantenmatch en uw andere gegevenssegmenten. In de tussentijd breiden we gemodelleerde conversies uit naar meer iOS 14-verkeer.

Lees de onderstaande instructies voor informatie over hoe u nieuwe gecombineerde segmenten maakt, doelgroepsegmenten toevoegt of uitsluit en bestaande gecombineerde doelgroepsegmenten opnieuw gebruikt.

Een nieuw gecombineerd segment maken

In het bereik van een campagne of advertentiegroep:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Selecteer een bestaande campagne of maak een nieuwe.
  3. Klik in het paginamenu op Doelgroepen.
  4. Klik op Doelgroepsegmenten bewerken.
  5. Selecteer vervolgens
    • Targeting: kies deze optie als u het bereik van uw campagne wilt beperken tot de geselecteerde segmenten, met de optie om uw biedingen aan te passen.
    • Observaties (aanbevolen): kies deze optie als u rapporten over aanvullende criteria wilt bekijken zonder uw targeting verder te beperken op basis van uitsluitend de geselecteerde criteria.
  6. Selecteer Browsen.
  7. Klik op Uw gecombineerde doelgroepsegmenten en vervolgens op plus Nieuw gecombineerd segment. Er wordt een nieuw venster geopend.
  8. Geef bij Doelgroepnaam een naam op voor het nieuwe gecombineerde segment.
  9. Voeg bij 'Mensen opnemen die voldoen aan de volgende voorwaarden' de doelgroepen toe waarop u uw advertenties wilt targeten. U kunt een term of woordgroep opgeven of zoeken op basis van welke gebruikers u voor ogen heeft, wat hun interesses en gewoonten zijn, wat ze onderzoeken of plannen, of hoe ze interactie hebben gehad met uw bedrijf.
  10. Als u binnen uw doelgroep een ander doelgroepsegment wilt onderscheiden, klikt u op Segment verfijnen (AND).
  11. In het gedeelte dat u nu ziet, vergelijkbaar met stap 10 hierboven, voegt u doelgroepen toe uit een ander segment dat u wilt opnemen in uw targeting.
  12. Als u enkele doelgroepsegmenten wilt uitsluiten van uw gecombineerde segment, klikt u op Segmenten uitsluiten (NOT) en geeft u de doelgroepsegmenten op die u wilt uitsluiten van uw targeting.
    Opmerking: U moet ten minste één doelgroep opnemen voordat een uitsluiting is toegestaan. De uitsluitingen hebben alleen betrekking op het gecombineerde segment en hebben geen invloed op andere doelgroepsegmenten die in de campagne of advertentiegroep worden getarget.
  13. Klik op Maken.

Ter bescherming van de privacy van gebruikers target Google Ads alleen gecombineerde segmenten met meer dan 1000 leden. Campagnes of advertentiegroepen die een gecombineerd segment met minder leden targeten, worden automatisch onderbroken.

Een bestaand gecombineerd segment gebruiken

Nadat u een gecombineerd segment heeft gemaakt, kunt u dit opnieuw gebruiken in andere campagnes of advertentiegroepen. U kunt een bestaand gecombineerd segment openen, bewerken of verwijderen uit de kiezer voor targeting door op het potloodje Instelling bewerken, potloodje naast het doelgroepsegment te klikken.

Als u een bestaand doelgroepsegment uit de kiezer voor een bepaalde campagne bewerkt, is dit van invloed op alle campagnes en advertentiegroepen waarin de doelgroep wordt gebruikt.

Schattingen van het bereik

Schattingen van het bereik tonen het geschatte aantal vertoningen aan uw doelgroep voor het gecombineerde doelgroepsegment dat u maakt. Deze schattingen zijn alleen gebaseerd op factoren tijdens het maken van het doelgroepsegment en houden geen rekening met campagnespecifieke instellingen. Voor specifiekere schattingen kunt u een bepaald land, taal of kanaal selecteren. De schattingen van het bereik geven de invloed op het bereik aan voor elk afzonderlijk doelgroepsegment binnen het gecombineerde segment.

Opmerking: Als u 2 of meer doelgroepcriteria koppelt met de logische operator AND, kan dit het bereik in de doelgroep aanzienlijk beperken.