Yhdistelmäsegmenttien käyttäminen

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Yhdistelmäsegmenttien avulla voit kohdistaa mainoksia monenlaisille yleisösegmenteille sen mukaan, ketkä voisivat olla kiinnostuneita tuotteistasi tai palveluistasi. Luotuasi yhdistelmäsegmenttejä voit käyttää niitä kaikissa mainosryhmissä ja kampanjoissa (esim. Display- ja Hakukampanjoissa).

Kun Applen App Tracking Transparency (ATT) ‑käytännöt tulevat voimaan, ne voivat vaikuttaa datasegmentteihin (erityisesti verkkosivustojen ja sovellusten luetteloihin sekä automaattisesti luotuihin luetteloihin) ja asiakaskohdistusluetteloihin iOS 14 ‑liikenteen osalta (myös silloin, kun näitä luetteloita käytetään poissulkemiseen). Muutoksia voi ilmetä myös sellaisten kampanjoiden tuloksissa, joilla pyritään saamaan konversioita verkossa (erityisesti asiakaskohdistuksen ja muiden datasegmenttien avulla). Otamme tällä välin mallinnetut konversiot käyttöön entistä laajemmin iOS 14 ‑liikenteessä.

Lue alta, miten voit luoda uusia yhdistelmäsegmenttejä, lisätä ja sulkea pois yleisösegmenttejä sekä käyttää yhdistelmäsegmenttejä uudelleen.

Uuden yhdistelmäsegmentin luominen

Kampanja- tai mainosryhmätasolla:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse aiemmin luotu kampanja tai luo uusi kampanja.
  3. Klikkaa sivuvalikosta Yleisöt.
  4. Klikkaa Muokkaa yleisösegmenttejä.
  5. Valitse seuraavista:
    • Kohdistus: Kohdista kampanja vain valituille segmenteille ja muokkaa halutessasi hintatarjouksia.
    • Havainnointi (suositus): Katso raportteja valittujen lisäehtojen vaikutuksesta rajaamatta mainosten näkymistä ehtojen mukaan.
  6. Valitse Selaa.
  7. Klikkaa Yleisöyhdistelmäsegmenttisi ja sitten plus Uusi yhdistelmäsegmentti. Näkyviin tulee uusi ikkuna.
  8. Lisää "Yleisön nimi" ‑kohtaan uuden yhdistelmäsegmentin nimi.
  9. Lisää "Sisällytä seuraavia ehtoja vastaavat ihmiset" ‑kohtaan yleisöt, joille haluat kohdistaa mainoksesi. Voit lisätä termin tai lausekkeen tai selata tietoja seuraavien kategorioiden mukaan: Keitä he ovat, Mitä kiinnostuksen kohteita ja tapoja heillä on, Mitä he etsivät tai suunnittelevat tai Millä tavoin he ovat olleet tekemisissä yrityksesi kanssa.
  10. Jos haluat yhdistää kohdeyleisöön toisen yleisösegmentin, valitse Tarkenna segmenttiäsi (JA).
  11. Valitse toisesta segmentistä yleisöjä, jotka haluat lisätä kohdistukseen (yllä kohdassa 10 kuvatulla tavalla).
  12. Jos haluat sulkea yleisösegmenttejä pois yhdistelmäsegmentistä, klikkaa Sulje pois segmenttejä (EI) ja lisää haluamasi segmentit.
    Huom. Sinun on lisättävä ainakin yksi yleisösegmentti, jotta poissulkeminen on mahdollista. Poissulkemiset vaikuttavat vain yhdistelmäsegmenttiin, eivät kampanjan tai mainosryhmän muihin yleisösegmentteihin.
  13. Klikkaa Luo.

Käyttäjien yksityisyyden suojelemiseksi Google Ads ei kohdista mainoksia yhdistelmäsegmenteille, joissa on enintään tuhat jäsentä. Google keskeyttää automaattisesti kampanjat tai mainosryhmät, jotka on kohdistettu liian pienelle yhdistelmäsegmentille.

Aiemmin luodun yhdistelmäsegmentin käyttäminen

Kun olet luonut yhdistelmäsegmentin, voit käyttää sitä uudelleen muissa kampanjoissa tai mainosryhmissä. Voit katsoa, muokata tai poistaa yhdistelmäsegmenttejä kohdistusvalitsimen avulla klikkaamalla yleisösegmentin vierestä kynäkuvaketta Muokkaa asetusta, kynäkuvake.

Jos muokkaat valitsimen avulla tietyn kampanjan yleisösegmenttiä, muokkaukset vaikuttavat kaikkiin kampanjoihin ja mainosryhmiin, joissa segmentti on käytössä.

Tavoittavuusarviot

Tavoittavuusarvioista näet arvion siitä, kuinka monta impressiota luomasi yhdistelmäsegmentin yleisölle kohdistetaan. Arviot liittyvät luotavaan yleisösegmenttiin, eikä niissä oteta huomioon kampanja-asetuksia. Voit valita tietyn maan, kielen tai kanavan, jos haluat tarkempia arvioita. Tavoittavuusarviot kertovat, miten kukin yhdistelmäsegmenttiin sisältyvä yleisösegmentti vaikuttaa tavoittavuuteen.

Huom. Jos yhdistät loogisella JA-operaattorilla kaksi tai useampia yleisöehtoja, yleisöpeitto voi pienentyä huomattavasti.