Winkelwagengegevens gebruiken om conversies te rapporteren

Rapportage over winkelwagenconversies geeft u inzicht in het aantal transacties dat door uw Shopping-advertenties is gegenereerd, evenals in de bijbehorende opbrengst en winst. Als u 'Conversies bijhouden' van Google Ads gebruikt, kunt u winkelwagengegevens indienen voor aankoop- en verkoopconversies. Stel daarom eerst 'Conversies bijhouden' in als u dat nog niet heeft gedaan.

Een advertentieklik op een van de producten die u via Google Ads promoot, kan leiden tot de verkoop van andere producten. Ga na welke artikelen er worden gekocht nadat er op uw advertenties is geklikt, van welke producten de kans het grootst is dat ze tot een conversie leiden en welke artikelen het vaakst over de toonbank gaan.

Voordelen

• Gedetailleerde rapportage over verkochte artikelen
  • Duidelijke meting van opbrengst en winst gegenereerd door Shopping-advertenties
  • Gedetailleerde rapportage over de inhoud van winkelwagentjes en de gemiddelde bestelwaarde

Conversies rapporteren met winkelwagengegevens

Als u winkelwagengegevens wilt indienen, moet u de algemene sitetag van Google gebruiken. Gebruikt u Google Analytics (GA) en dient u al winkelwagengegevens in via e-commerce-extensies, dan kunt u overschakelen naar de algemene sitetag om dezelfde gegevens in te dienen bij zowel GA als 'Conversies bijhouden' van Google Ads. Zo verloopt de implementatie van rapportage over winkelwagenconversies mogelijk sneller.

Meer informatie over hoe u rapportage over winkelwagenconversies instelt en test, leest u hier.

Rapporten over winkelwagenconversies genereren

De gegevens over winkelwagenconversies die u opgeeft, worden gebruikt om conversierapporten te genereren met aanvullende gegevens over uw verkopen en verkochte producten, zoals:

• welke biedende entiteiten (campagnes/advertentiegroepen/productgroepen) leiden tot productverkopen,
  • of gebruikers de producten hebben gekocht die worden vermeld in de advertenties waarop ze hebben geklikt,
  • of gebruikers andere producten hebben gekocht dan de producten die worden vermeld in de advertenties waarop ze hebben geklikt,
  • hoe verschillende biedingsdimensies (bijvoorbeeld apparaat of geografische locatie) de inhoud van winkelwagentjes en de gemiddelde bestelwaarde beïnvloeden,
  • welke biedende entiteiten de hoogste brutowinst opleveren.
Opmerking: Een artikel kan worden gerapporteerd als de Merchant Center-ID van het artikel gelijk is aan de Merchant Center-ID die gekoppeld is aan het Google Ads-account van de gebruiker.

Rapportage over winkelwagenconversies geeft u inzicht in conversies op productniveau. Stel dat u rode schoenen verkoopt en u in uw rapporten over winkelwagenconversies ziet dat het product 'rode schoenen' een aankoopconversie heeft gegenereerd. Dit betekent dat er rode schoenen zijn weergegeven in een advertentie waarop iemand heeft geklikt die later een van uw producten heeft gekocht. Het betekent niet dat degene die op de advertentie heeft geklikt, het daarin vermelde product heeft gekocht (in dit geval rode schoenen).

Met behulp van winkelwagengegevens en de bijbehorende rapportage vergroot u het nut van uw prestatierapport en kunt u op basis hiervan beter onderbouwde beslissingen nemen. Uit uw gegevens over winkelwagenconversies kan bijvoorbeeld blijken dat het verstandiger is uw biedingen te verhogen voor de producten die het meeste conversiegerelateerde verkeer genereren en niet voor de producten die u het meest verkoopt.

Belangrijke statistieken voor rapportage over winkelwagenconversies

Toeschrijvingsgerelateerde verkoopstatistieken

Toeschrijvingsgerelateerde verkoopstatistieken geven de waarde van een product aan voor het genereren van leads. Ze worden berekend op basis van alle bestellingen die zijn toegeschreven aan een klik op een advertentie voor een specifiek product. U kunt deze statistieken bekijken op de pagina 'Productgroepen', op de pagina 'Advertentiegroepen', op de pagina 'Campagnes' en in de Rapporteditor. Onder meer de volgende statistieken zijn beschikbaar:

• Bestellingen: Voltooide transacties op uw site die worden toegeschreven aan klikken op een advertentie.
  • Opbrengst: De totale inkomsten uit alle transacties die worden toegeschreven aan klikken op een advertentie. De opbrengst wordt berekend als de som van de prijs van alle artikelen in een winkelwagentje.
  • Gemiddelde bestelwaarde: Deze statistiek wordt berekend door de opbrengst (totale inkomsten uit alle transacties) te delen door het aantal bestellingen (transacties die voortvloeien uit klikken op advertenties).
  • Gemiddelde inhoud van winkelwagentje: Het gemiddelde aantal producten in een winkelwagentje. Deze waarde wordt berekend door de som van het aantal artikelen in een winkelwagentje te delen door het aantal bestellingen.

Verkoopstatistieken op aanbodniveau

Verkoopstatistieken op aanbodniveau hebben betrekking op de producten waaruit bestellingen bestaan. Hierdoor krijgt u meer inzicht in wat mensen uiteindelijk kopen wanneer ze op een advertentie klikken. U kunt deze statistieken bekijken in de Rapporteditor. Onder meer de volgende statistieken zijn beschikbaar:

• Aantal verkochte eenheden: Het totale aantal verkopen van een product.
  • Productopbrengst: Het totale bedrag aan inkomsten voor een product.

Support voor conversies via verschillende apparaten

Google houdt rekening met conversies via verschillende apparaten om een completer rapport met statistieken voor winkelwagenrapportage aan te bieden.
We gebruiken modellen op basis van verzamelde, geanonimiseerde gegevens van gebruikers die in het verleden hebben ingelogd bij Google-services. Deze modellen voorspellen conversies via verschillende apparaten en statistieken voor winkelwagenrapportage die Google niet rechtstreeks kan waarnemen. Zo kunnen we rapportage over het gedrag op verschillende apparaten bieden waarin waargenomen en gemodelleerde conversies met elkaar worden gecombineerd, zonder hierbij de privacy van gebruikers te schenden.