Verschillen tussen gegevens

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Er kunnen grote gegevensverschillen optreden tussen Google Ads-rapportage, de rapporten van andere platforms en uw interne rapporten. Er is een aantal factoren dat deze verschillen kan veroorzaken.

Als u vaststelt dat de gegevens in uw rapporten verschillen of als uw gegevens niet overeenkomen met de gegevens in Google Analytics of een externe bron, kunt u proberen deze problemen zelf op te lossen. Meer informatie over hoe u ontbrekende gegevens en verschillen kunt corrigeren

Factoren die gegevensverschillen kunnen veroorzaken

Conversievertraging

Conversies in Google Ads-rapporten worden toegeschreven aan de datum van de advertentievertoning, terwijl veel andere rapportagetools ze toeschrijven aan de datum van de conversie. Dat noemen we een conversievertraging.

Volgende stap: bekijk de rapportagegegevens over conversievertraging in de tabel Campagnes of in het rapport Biedstrategie.

Instellingen voor tags

Hoe u de tag voor het bijhouden van conversies heeft ingesteld.

Volgende stap: problemen met de status voor het bijhouden van conversies oplossen of Google Tag Assistant downloaden en gebruiken.

Hoe lang het duurt voordat uw klanten converteren

De tijd die het duurt voordat uw klanten converteren. Conversies kunnen tot 90 dagen na de klik worden gerapporteerd.

Volgende stap: bekijk een rapport met de geschiedenis van conversievertragingen voor uw account. Meer informatie over de tijd van conversie van klanten

Terugkijkperioden

De tijd tussen de conversie en het moment waarop deze wordt geregistreerd door Google Ads.

Volgende stap: met een kortere conversieperiode neemt het aantal conversies dat uw account registreert voor deze conversieactie af. Lees Over conversieperioden om uw conversieperioden in te stellen of te wijzigen.

Instellingen voor tellen

Met instellingen voor het aantal vertoningen krijgt u een beter idee van de prestaties van uw campagne en kunt u uw biedingen verfijnen. U kunt kiezen om elke conversie te tellen die plaatsvindt na een interactie, of slechts 1 conversie die plaatsvindt na een interactie.

Volgende stap: meer informatie over opties voor conversies tellen.

Conversies via verschillende apparaten

Conversies via verschillende apparaten worden gemodelleerd om rekening te houden met gebruikers die het traject starten op het ene apparaat met een advertentie-interactie en de conversie afronden op een ander apparaat.

Volgende stap: meer informatie over conversies via verschillende apparaten.

View-through-conversies

In de kolom View-through-conversies staat het aantal klanten dat uw advertentie te zien krijgt, maar dan nog geen interactie heeft met uw advertentie en pas later een conversie op uw site afrondt. Als Google Ads view-through-conversies niet standaard opneemt in de kolom Conversies, ziet u mogelijk verschillen.

Volgende stap: de view-through-conversies toevoegen aan de kolom Conversies. Meer informatie over view-through-conversies

Ongeldig verkeer

Sommige ongeldige conversies worden verwijderd als Google vaststelt dat ze mogelijk spam of ongeldig verkeer bevatten of langer dan 13 maanden ongeldig zijn. Dat kan gebeuren nadat de conversies aanvankelijk in uw account werden gerapporteerd, waardoor het lijkt alsof er over een periode een kleine daling in de conversierapportage was.

Volgende stap: als u zich zorgen maakt over activiteiten die verdacht lijken, kunt u problemen met ongeldige klikken oplossen om informatie te vinden over klikgedrag, filters en rapportage. Meer informatie over ongeldig verkeer

Instellingen voor attributie

Schakelen tussen attributiemodellen kan van invloed zijn op uw conversiegegevens.

Volgende stap: een attributiemodel vinden en instellen.

Opmerking: Google Ads rapporteert alleen conversies als er Google Ads-interacties (zoals klikken) zijn uit hetzelfde Google Ads-account. Als u een andere tool dan Google Ads gebruikt, rapporteert deze mogelijk conversies voor alle Google Ads-klikken in uw accounts of schrijft deze conversies toe aan andere platforms.