Mainostajien tukeminen GDPR:n ja AADC:n noudattamisessa

Google has a long history of taking a user-first approach in everything we do. As a part of our commitment to users, we never sell personal information and we give users transparency and control over their ad experiences via My Account and several other features. Per our Personalized advertising policy, we never use sensitive information to personalize ads. We also invest in initiatives such as the Coalition for Better Ads, the Digital News Innovation Fund, the Google News Initiative and ads.txt in order to support a healthy, sustainable ads ecosystem.

Elokuussa 2017 ilmoitimme, että sitoudumme noudattamaan EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR), joka koskee Euroopan talousalueella (ETA) ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa olevia käyttäjiä.

Tästä artikkelista voit lukea lisää siitä, millä tavoin tuemme mainostajia ja markkinoijia.

Viittaukset Search Ads 360:een kattavat tuotteen vanhan ja uuden version.

Sopimuspäivitykset

Olemme elokuusta 2017 lähtien tehneet useiden tuotteiden sopimusehtoihin päivityksiä, joissa otetaan huomioon Googlen asema joko datan käsittelijänä tai rekisterinpitäjänä uuden lain mukaisesti.

Lue lisää siitä, miten käytämme dataa Google Marketing Platform ‑mainontatuotteissa ja Google Adsissa:

Suostumuksen pyytämiseen liittyvä tuki

GDPR on asettanut mainontajärjestelmälle merkittäviä uusia velvoitteita. EU-käyttäjäsuostumuskäytännön muutokset, joista ilmoitimme aiemmin, ovat näiden uusien vaatimusten mukaisia. Tämän käytännön mukaan uudelleenmarkkinointitageja käyttävien mainostajien on saatava käyttäjiltä suostumus datan keräämiseen mainosten personointia varten ja mainostajien, jotka käyttävät konversiotageja mittaustarkoituksiin, on saatava käyttäjiltä suostumus evästeiden käyttöön.

Vastauksena asiakkailtamme tulleisiin kysymyksiin olemme päivittäneet osoitteeseen cookiechoices.org esimerkkejä suostumuskielestä ja saatavilla olevista kolmannen osapuolen suostumusratkaisuista.

Googlen mainontapalveluissa kokeillaan uusia tapoja tukea digimainonnan näyttämistä ja mittausta niin, että ihmisten yksityisyyttä voidaan suojata verkossa paremmin. Tähän käytetään Chromelle ja Androidille tarkoitettua Privacy Sandboxia. Käyttäjät, joilla on asianmukaiset Privacy Sandbox ‑asetukset käytössä Chromessa tai Androidissa, saattavat nähdä Googlen mainontapalveluiden kautta julkaistavia osuvia mainoksia selaimeen tai mobiililaitteelle tallennetun Topics- tai Protected Audience ‑datan perusteella. Googlen mainontapalvelut saattavat myös mitata mainostuloksia käyttämällä selaimeen tai mobiililaitteelle tallennettua Attribution Reporting ‑dataa. Lue lisää Privacy Sandboxista. EU-käyttäjäsuostumuskäytäntö edellyttää, että pyydät käyttäjiltä hyväksyttävän suostumuksen näitä tarkoituksia varten samalla tavalla kuin pyydät tällä hetkellä suostumuksen mainosten personointia ja muuta kuin välttämätöntä paikallisen tallennustilan käyttöä varten Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Jos käytät Googlen mainontatuotteita, jotka vastaanottavat dataa sivustoltasi tai sovelluksestasi, suosittelemme lisäämään linkin Miten Google käyttää palvelujamme käyttäviltä sivustoilta ja sovelluksista saatavia tietoja? ‑sivulle, jolla kerrotaan, miten Google käsittelee dataa mainostuotteissaan. Näin tarjoat käyttäjillesi tietoa siitä, miten Google käsittelee heidän henkilötietojaan, ja noudatat päivitettyä EU-käyttäjäsuostumuskäytäntöämme.

Kolmansien osapuolien toteuttamaan mainosten näyttöön ja mittaukseen tehdyt muutokset

Google Ad Manager, Ad Exchange, AdSense ja AdMob

Olemme lanseeranneet julkaisijoille tarkoitettuja mainosteknologiatyökaluja (Ad Manager/AdX, AdMob ja AdSense). Niiden avulla julkaisijat voivat valita mainosteknologioiden tarjoajat, jotka voivat toimittaa mainoksia heidän sivustoilleen ja sovelluksiinsa Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa sekä mitata mainosten tuloksia. Jos julkaisija ei valitse omaa hyväksyttyjen mainosteknologioiden tarjoajien listaa näiden työkalujen avulla, käyttöön otetaan yleisesti käytettyjen mainosteknologioiden tarjoajien lista.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että Google Ads- ja Display & Video 360 ‑kampanjoidesi mainokset näkyvät ja pyrkivät saamaan impressioita Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa vain siinä tapauksessa, että julkaisija on valinnut käyttämäsi mainosteknologian tarjoajat (ja saanut käyttäjiltä suostumuksen). Kaikki luetellut tarjoajat ovat jakaneet Googlelle linkin, jossa kerrotaan datan käytöstä, ja antaneet tiettyjä GDPR-asetuksen edellyttämiä tietoja. Lisäksi nämä tarjoajat ovat sitoutuneet noudattamaan datan käyttöä koskevaa käytäntöämme. Kaikki mainosteknologian tarjoajat, joiden kanssa teet yhteistyötä, voivat ottaa yhteyttä Googleen ja hakea sertifiointia, jotta heidät voidaan lisätä mainosteknologioiden tarjoajien listaan.

Kuten aiemmin ilmoitimme, otamme myös käyttöön personoimattoman mainosratkaisun (Ad Manager / AdX, AdMob ja AdSense), jonka avulla julkaisijat voivat tarjota Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville käyttäjille mahdollisuuden valita personoidut tai personoimattomat mainokset (tai valita, että Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville käyttäjille näkyy vain personoimattomia mainoksia). Jos kampanjalla pyritään tavoittamaan käyttäjiä esimerkiksi demografisten tietojen ja käyttäjien asentamien sovellusten kategorioiden perusteella, sen mainoksia ei voi näkyä personoimattomassa mainosinventaarissa. Valinnat, jotka käyttäjät tekevät personoimattomia mainoksia tarjoavien julkaisijoiden sivustoilla, määrittävät, onko kyseisillä sivustoilla saatavilla personoitua ja personoimatonta mainosinventaaria. Kehotamme Google Ads- ja Display & Video 360 -mainostajia seuraamaan tarkasti kampanjan jakelua ja harkitsemaan tarvittaessa vaihtoehtoisia kampanjaehtoja.

YouTube

Tammikuussa 2017 ilmoitimme, että useimpia mainosten mittauksessa käytettäviä kolmannen osapuolen pikseleitä ei hyväksytä YouTubessa 21.5.2018 alkaen. Ilmoitimme myös, että teemme yhteistyötä joidenkin palveluntarjoajien (esim. comScore, DoubleVerify, IAS, MOAT, Nielsen, Kantar ja Dynata) kanssa sen arvioimiseksi, onko kyseisten palveluntarjoajien pikselit sertifioitava uudelleen. Lisäksi mainostajat voivat ottaa käyttöön YouTube-raportoinnin Ads Data Hubiin (ADH) integroitujen kumppanien kautta.

Datan keräämiseen, poistamiseen ja säilyttämiseen liittyvät hallintaominaisuudet

Yleisölistat Google Adsissa ja Google Marketing Platform ‑mainontatuotteissa

• Google Adsin asiakaskohdistusyleisöt: Säilytämme mainostajien lataamia datatiedostoja vain niin kauan kuin se on tarpeen asiakaskohdistusyleisöjen luomiseksi ja käytäntöjenmukaisuuden varmistamiseksi (katso Miten Google käyttää asiakaskohdistusdataa?). Kun nämä prosessit ovat päättyneet, poistamme viivyttelemättä Google Adsiin tai Google Ads APIin ladatut datatiedostot. Lue lisää asiakaskohdistusyleisöjen päivittämisestä tai korvaamisesta artikkelista Asiakaslistan päivittäminen.
  • Uudelleenmarkkinointi Google Ads- tai Floodlight-tagien avulla: Mainostajat voivat määritellä uudelleenmarkkinointilistoille lisättävät käyttäjät ja sen, miten kauan käyttäjät pysyvät listalla. Jos käytät Google Ads- tai Floodlight‑tagia uudelleenmarkkinointiin, sinun on varmistettava, että tagi ei ole aktiivinen käyttäjillä, jotka eivät ole antaneet suostumustaan personoitujen mainosten käyttämiseen. Voit tehdä tämän monella eri tavalla. Suosittelemme kysymään web-kehittäjältäsi tietoja mahdollisista ratkaisuista, myös Google Tag Managerista. Jos käytät Google Analytics ‑tagia Google Adsin uudelleenmarkkinointiin, tutustu alla olevaan Google Analytics ‑dataa käsittelevään osioon.
  • Campaign Manager 360:n valmiit listat: Mainostajat voivat päättää, miten kauan evästeet pysyvät tietyssä yleisölistassa. Jos haluat poistaa käyttäjän listasta, voit lisätä luvun 1 siihen evästeeseen liittyvän tunnisteen viereen, jonka haluat poistaa listasta. Saat lisätietoa valitsemalla ohjekeskuksen Provided lists ‑artikkelista File formatting > File headers > Delete.

Google Analytics ‑data

Google Analytics on pitkään sisältänyt ominaisuuksia ja käytäntöjä, jotka auttavat datasi suojaamisessa. Erityisesti seuraavista ominaisuuksista voi olla hyötyä, kun arvioit sitä, miten GDPR vaikuttaa yrityksesi yksilölliseen tilanteeseen ja Analyticsin käyttöön yrityksessäsi.

• Datan säilyttäminen: Datan säilyttämiseen liittyvien asetusten avulla voit valita, miten kauan käyttäjä- ja tapahtumadataa säilytetään palvelimillamme.
  • Käyttäjät: User Deletion APIn avulla voit hallinnoida kaiken yksittäiseen käyttäjään (kuten sivuston kävijään) liittyvän datan poistamista Google Analytics- tai Analytics 360 ‑mittauskokonaisuuksista.
  • Mittauskokonaisuudet ja tilit: Google Analytics ‑asiakkaat voivat myös poistaa mittauskokonaisuuksiinsa tai tileihinsä liittyvää dataa.
  • Uudelleenmarkkinointi: Mainostajat voivat määrittää uudelleenmarkkinointilistoihin lisättävät käyttäjät. Jos käytät Google Analyticsia, voit varmistaa, että mainontaominaisuudet on poistettu käytöstä käyttäjiltä, jotka eivät ole antaneet suostumustaan mainosten personointiin. Jos haluat poistaa mainontaominaisuudet (myös uudelleenmarkkinoinnin ja mainonnan raportointiominaisuudet) käytöstä näiltä käyttäjiltä, katso lisätietoja Display Features ‑ohjeen (Display-verkoston ominaisuudet) kohdasta Disable advertising features (Mainontaominaisuuksien poistaminen käytöstä).

Eurooppalaiset lasten yksityisyyttä koskevat säädökset

Elokuussa 2020 ilmoitimme, että sitoudumme noudattamaan Ikäryhmälle sopivaa suunnittelua koskevia sääntöjä (AADC) Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja muita lasten yksityisyyteen liittyviä säädöksiä Euroopan talousalueella (ETA) ja Sveitsissä.

Ikäryhmälle sopivaa suunnittelua koskevien sääntöjen ja niihin liittyvien lasten yksityisyyttä koskevien säädösten mukaan mainostajat eivät saa kohdistaa tai personoida mainoksia alle 18-vuotiaille käyttäjille Euroopan talousalueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Sveitsissä. Lisäksi Google ottaa käyttöön turvatoimia estääkseen ikäryhmän kannalta arkaluontoisten mainosluokkien näyttämisen lapsille ja nuorille. Mainostajana voit myös täyttää tämän lomakkeen ja pyytää, että mainostesi näkyminen estetään alle 17-vuotiailta sisäänkirjautuneilta käyttäjiltä. Tämä poissulkeminen koskee Haku-, Display-, YouTube- ja Shopping-kampanjoiden mainoksia Google Adsissa, kun Googlen järjestelmät osoittavat, että käyttäjä on alle 17-vuotias edellä mainituilla alueilla tai nuorempi kuin kyseisessä maassa sovellettava ikäraja.

IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehys

Google tukee nyt IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen versiota 2.0. Lue lisää siitä, miten Google Marketing Platformin mainontatuotteet ja Google Ads integroidaan IAB:n TCF-versioon 2.0: