Ajudar els anunciants a complir l'RGPD i l'AADC

Google has a long history of taking a user-first approach in everything we do. As a part of our commitment to users, we never sell personal information and we give users transparency and control over their ad experiences via My Account and several other features. Per our Personalized advertising policy, we never use sensitive information to personalize ads. We also invest in initiatives such as the Coalition for Better Ads, the Digital News Innovation Fund, the Google News Initiative and ads.txt in order to support a healthy, sustainable ads ecosystem.

L'agost de 2017 vam anunciar el nostre compromís de complir el nou Reglament general de protecció de dades (RGPD) de la Unió Europea, que s'aplica als usuaris de l'Espai Econòmic Europeu (EEE) i del Regne Unit.

Aquest article proporciona més detalls sobre l'assistència que oferim als anunciants i professionals del màrqueting que es veuen afectats.

Les referències a Search Ads 360 inclouen les versions antigues i noves del producte.

Novetats sobre els contractes

Des de l'agost de 2017, hem anat introduint novetats als nostres contractes de nombrosos productes per tal de reflectir l'estatus de Google com a encarregat del tractament o responsable de fitxer, de conformitat amb la nova legislació.

Obteniu més informació sobre com utilitzem les dades dels productes publicitaris de Google Marketing Platform i Google Ads:

Assistència per obtenir el consentiment dels usuaris

L'RGPD ha introduït obligacions noves i significatives per a l'ecosistema, i els canvis que vam anunciar a la nostra política de consentiment dels usuaris de la UE reflecteixen aquestes obligacions. En virtut d'aquesta política, els anunciants que implementen etiquetes de remàrqueting tenen l'obligació d'obtenir el consentiment dels usuaris a fi de poder recollir dades per als anuncis personalitzats, mentre que els anunciants que implementen etiquetes de conversió per a finalitats de mesurament tenen l'obligació d'obtenir-lo a fi de poder utilitzar galetes.

Per respondre a les preguntes que hem rebut dels nostres clients, hem actualitzat la pàgina cookiechoices.org amb exemples de textos de consentiment i solucions de consentiment disponibles de tercers.

Mitjançant la iniciativa Privacy Sandbox a Chrome i Android, els serveis publicitaris de Google estan provant noves maneres d'admetre un ús de la publicació i del mesurament de la publicitat digital que protegeixi millor la privadesa en línia de les persones. És possible que els usuaris que tinguin activades les opcions de configuració pertinents de Privacy Sandbox a Chrome o Android vegin anuncis rellevants dels serveis publicitaris de Google en funció de les dades de Topics o de Protected Audience emmagatzemades al seu navegador o dispositiu mòbil. Els serveis publicitaris de Google també poden mesurar el rendiment dels anuncis mitjançant les dades dels informes d'atribució emmagatzemades al seu navegador o dispositiu mòbil. Podeu obtenir més informació sobre Privacy Sandbox. La política de consentiment dels usuaris de la UE requereix que obtingueu el consentiment vàlid dels usuaris per a aquestes accions, de la mateixa manera que l'obteniu actualment per a la personalització d'anuncis i per a l'ús d'emmagatzematge local no essencial a l'EEE i al Regne Unit.

Si utilitzeu productes publicitaris de Google que reben dades del vostre lloc web o de la vostra aplicació, us recomanem que enllaceu a l'article Com utilitza Google la informació dels llocs web o de les aplicacions que utilitzen els nostres serveis, en què s'explica com gestiona Google les dades als seus productes publicitaris. D'aquesta manera, complireu el requisit de la nostra política actualitzada de consentiment d'usuaris de la UE, que exigeix que informeu els usuaris sobre com utilitza Google les seves dades personals.

Canvis en la difusió i el mesurament d'anuncis de tercers

A Google Ad Manager, Ad Exchange, AdSense i AdMob

Per ajudar els editors a triar els proveïdors de tecnologia publicitària que poden difondre i mesurar als seus llocs web i aplicacions anuncis dirigits als usuaris que es troben a l'EEE i al Regne Unit, hem llançat controls de proveïdors de tecnologia publicitària per a editors (Ad Manager/AdX, AdMob i AdSense). En cas que els editors no utilitzin aquests controls per triar la seva pròpia llista, aplicarem una llista de proveïdors de tecnologia publicitària d'ús generalitzat.

En termes pràctics, això significa que les vostres campanyes de Google Ads i de Display & Video 360 només es difondran en impressions d'anunci a l'EEE o al Regne Unit en cas que un editor determinat hagi seleccionat els proveïdors de tecnologia publicitària que utilitzeu i hagi obtingut el consentiment corresponent de l'usuari. Tots els proveïdors d'aquesta llista han proporcionat a Google un enllaç a l'explicació de l'ús que fan de les dades, així com certa informació requerida per l'RGPD. A més, han acceptat complir la nostra política d'ús de dades. Els proveïdors amb qui treballeu poden contactar amb Google a fi d'obtenir la certificació per formar part de la llista de proveïdors de tecnologia publicitària.

Com ja hem anunciat, també estem preparant el llançament d'una solució per als anuncis no personalitzats (Ad Manager/AdX, AdMob i AdSense) que permetrà als editors difondre només anuncis no personalitzats dirigits a tots els usuaris de l'EEE i del Regne Unit o bé oferir a aquests usuaris l'opció de triar si volen veure anuncis personalitzats o no personalitzats. Les campanyes que arriben als usuaris en funció de les dades demogràfiques i de les categories de les aplicacions que tenen instal·lades, per exemple, no són aptes per difondre anuncis a l'inventari no personalitzat. La tria que facin els usuaris als llocs web d'editors que ofereixen anuncis no personalitzats determinarà la disponibilitat de l'inventari personalitzat i no personalitzat en aquests llocs. Recomanem als anunciants de Google Ads i de Display & Video 360 que supervisin detingudament la publicació de les campanyes i apliquin uns criteris de campanya diferents en cas necessari.

A YouTube

El gener de 2017, vam anunciar que YouTube deixaria d'acceptar la majoria dels píxels de mesurament de tercers d'arreu del món a partir del 21 de maig de 2018. Així mateix, vam anunciar que estàvem treballant amb un grup reduït de proveïdors (com ara comScore, DoubleVerify, IAS, MOAT, Nielsen, Kantar i Dynata) per avaluar la recertificació dels seus píxels. A més, els anunciants poden activar els informes de YouTube mitjançant els partners que hem integrat al Centre de dades d'anuncis (CDA).

Controls per recollir, suprimir i conservar dades

Llistes de públics als productes publicitaris de Google Marketing Platform i Google Ads

• Públics de segmentació per llista de clients de Google Ads: no conservarem els fitxers de dades que els anunciants hagin penjat durant més temps del necessari per crear públics de segmentació per llista de clients i garantir el compliment de les nostres polítiques (consulteu l'article Com utilitza Google les dades de segmentació per llista de clients). Un cop aquests processos finalitzin, suprimirem immediatament els fitxers de dades penjats a Google Ads o a l'API de Google Ads. Per obtenir informació sobre com podeu actualitzar o substituir un públic existent de segmentació per llista de clients, consulteu l'article Actualitzar una llista de clients.
  • Remàrqueting amb etiquetes de Google Ads o Floodlight: els anunciants controlen quins usuaris s'afegeixen a les llistes de remàrqueting i quins no, a més del temps que romanen a la llista. Actualment, si utilitzeu l'etiqueta de Google Ads o Floodlight per al remàrqueting, heu d'assegurar-vos que no estigui activa per als usuaris que han indicat que no volen rebre anuncis personalitzats. Podeu fer-ho de moltes maneres. Us recomanem que consulteu el vostre desenvolupador web sobre possibles solucions, com ara Google Tag Manager. Si utilitzeu l'etiqueta de Google Analytics per al remàrqueting de Google Ads, consulteu la secció "Dades de Google Analytics" que trobareu a continuació.
  • Llistes proporcionades per Campaign Manager 360: els anunciants controlen el temps que les galetes romanen en una llista de públics concreta. Per treure un usuari d'una llista, afegiu "1" al costat de l'identificador associat a la galeta que voleu treure de la llista. Per obtenir més informació, consulteu la secció Format de fitxers > Capçaleres de fitxers > delete de l'article del Centre d'ajuda Llistes proporcionades.

Dades de Google Analytics

Fa temps que Google Analytics ofereix funcions i polítiques per ajudar-vos a protegir les vostres dades. Les funcions que s'indiquen a continuació són especialment útils a l'hora d'avaluar l'impacte que té l'RGPD en la situació concreta de la vostra empresa i en la implementació d'Analytics.

• Conservació de dades: utilitzeu els controls de conservació de dades per gestionar el temps que voleu que les dades d'usuari i d'esdeveniment es retinguin als nostres servidors.
  • Usuaris: l'API de supressió de l'usuari us permet gestionar la supressió de totes les dades associades a usuaris concrets (per exemple, els visitants del lloc web) que teniu a les propietats de Google Analytics o d'Analytics 360.
  • Propietats i comptes: els clients de Google Analytics també poden suprimir les dades de les seves propietats o dels seus comptes.
  • Remàrqueting: els anunciants controlen quins usuaris s'afegeixen a les llistes de remàrqueting i quins no. Si feu servir Google Analytics, podeu comprovar que les funcions publicitàries estiguin desactivades per als usuaris que han indicat que no volen rebre anuncis personalitzats. Per desactivar-les (i desactivar també les de remàrqueting i d'informes publicitaris), consulteu la secció "Desactivar les funcions publicitàries" de la guia Funcions de display.

Normatives europees de privadesa infantil

L'agost de 2020 vam anunciar el nostre compromís de complir el Codi de disseny adequat a l'edat (AADC) que s'aplica als usuaris del Regne Unit, així com la normativa addicional de privadesa infantil aplicable als usuaris de l'EEE i de Suïssa.

D'acord amb el Codi de disseny adequat a l'edat i les normatives de privadesa infantil relacionades, els anunciants no poden orientar els anuncis als usuaris menors de 18 anys ni personalitzar-los per a aquests usuaris dins l'EEE, el Regne Unit o Suïssa. A més, Google implementarà mesures de protecció per evitar que es mostrin categories d'anuncis sensibles pel que fa a l'edat a nens i adolescents. Com a anunciant, també podeu sol·licitar a través d'aquest formulari que els vostres anuncis no es mostrin als usuaris menors de 17 anys que hagin iniciat la sessió. L'exclusió s'aplicarà als anuncis de les campanyes de cerca, de display, de YouTube i de compres de Google Ads quan els sistemes de Google indiquin que un usuari és menor de 17 anys a les regions esmentades anteriorment o bé de l'edat legal corresponent al seu país.

Treballar amb el Marc de Transparència i Consentiment de l'IAB

Ara Google admet la versió 2.0 del Marc de Transparència i Consentiment (TCF) de l'Interactive Advertising Bureau (IAB). Obteniu més informació sobre com es poden integrar els productes publicitaris de Google Marketing Platform i Google Ads amb la versió 2.0 del TCF de l'IAB:

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now