Over verklaringen (bèta)

Verklaringen bieden u duidelijke insights in grote wijzigingen in de prestaties van uw Google Ads-account. Wanneer er een aanzienlijke fluctuatie is in de prestaties van een campagne in het zoeknetwerk of een advertentiegroep, komt u er met verklaringen snel achter waarom dat zo is.

Verklaringen bieden u ook meer informatie over de mogelijke invloed van de volgende factoren op de prestaties van uw campagne of advertentiegroep:

• Bodwijzigingen: de mogelijke invloed van wijzigingen in uw biedingen op waar en hoe vaak uw advertenties zijn weergegeven.
  • Wijzigingen in bodmodifier: de mogelijke invloed van wijzigingen in de apparaatbodmodifier, locatiebodmodifier, demografische bodmodifier en doelgroepbodmodifier op de prestaties.
  • Budgetwijzigingen: de mogelijke invloed van wijzigingen in uw budget op het aantal klikken en vertoningen van uw advertenties.
  • Budgettoewijzing: de mogelijke invloed van de spreiding van uw budget voor meerdere entiteiten (bijvoorbeeld advertentiegroepen) op de prestaties van andere entiteiten.
  • Budgetverbruikspercentage: de mogelijke invloed van wijzigingen in uw gemiddelde kosten per klik (CPC) op sneller of langzamer verbruik van uw budget dan normaal.
  • Geschiktheid: de mogelijke invloed van verschillende factoren op hoe vaak uw advertenties geschikt waren voor verkeer (bijvoorbeeld budgetverbruik of het onderbreken van een advertentiegroep of campagne, wanneer alle advertenties in een advertentiegroep waren afgekeurd).
  • Wijzigingsgeschiedenis: de mogelijke invloed van wijzigingen in uw account op de prestaties van uw account.
  • Wijzigingen in targeting: de mogelijke invloed van wijzigingen in targeting op locatie, zoekwoordtargeting, zoekwoordstatus en het toevoegen of verwijderen van een doelgroep op de prestaties.
  • Veilingconcurrentie en zoekinteresse: de mogelijke invloed van wijzigingen in zoekvolume voor zoekpartners en aanmelding of afmelding van zoekpartners op de prestaties.

Voordelen

• U bespaart tijd. Ontdek waarom uw accountprestaties met slechts een paar klikken zijn veranderd.
  • Alles op één plek. U hoeft geen rapporten, checklists of andere tools meer met elkaar te vergelijken. U hoeft nu slechts twee perioden te vergelijken en, indien beschikbaar, worden er verklaringen voor belangrijke wijzigingen in de prestaties gegeven.
  • Precisie. U krijgt een nauwkeurigere en uitgebreidere weergave, zodat u mogelijke redenen voor wijzigingen in de prestaties van uw campagne of advertentiegroep kunt bepalen.

Verklaringen in uw account bekijken

About Explanations
  1. Log in op uw Google Ads-account
  2. Klik in het navigatiemenu aan de linkerkant op Campagnes in het zoeknetwerk
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes of Advertentiegroepen.
  4. Klik rechtsboven in het scherm op de pijl-omlaag naast de periode.
  5. Klik op de schakelaar naast 'Vergelijken' om een tweede periodeveld in te schakelen.
  6. Selecteer in de bovenste periode de datums die u wilt vergelijken.
  7. Selecteer vervolgens Vorige periode onder 'Vergelijken'.
    Zorg ervoor dat de perioden even lang zijn, anders worden er geen verklaringen weergegeven.
  8. Klik op Toepassen. U krijgt resultaten voor beide perioden te zien in uw grafiek met prestaties.
  9. Er wordt een procentuele wijziging toegevoegd onder de cijfers in uw kolommen met prestatiestatistieken. Dit eruit als '+X%' of '-X%'. Aanzienlijke wijzigingen zijn blauw gemarkeerd. Klik op een gemarkeerde procentuele wijziging om het venster met verklaringen te openen.
    • Het venster met verklaringen verschijnt aan de rechterkant van het scherm. Dit bevat een lijst van entiteiten (zoals advertentiegroepen of zoekwoorden) die de wijziging die u onderzoekt, kunnen verklaren.
  10. Klik op Meer informatie voor meer informatie over de prestatiewijziging van een specifieke entiteit.
  • Verklaringen zijn alleen beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk met handmatig bieden of 'Verbeterde CPC'. Er worden geen verklaringen weergegeven voor campagnes in het zoeknetwerk+, display-, video- en Shopping-campagnes, dynamische zoekadvertentiecampagnes en campagnes met automatisch bieden.
  • Momenteel worden alleen klikken, kosten en vertoningen voor verklaringen ondersteund.
  • Verklaringen worden alleen geactiveerd als ze voldoen aan de volume- en wijzigingsdrempel.
  • Verklaringen zijn alleen beschikbaar voor gegevens van de afgelopen negentig dagen. U kunt de procentuele wijziging meer dan negentig dagen bekijken, maar het venster met verklaringen wordt dan niet weergegeven.
  • Verklaringen werken alleen voor vergelijkingen van perioden die even lang en aaneengesloten zijn.