Konfigurer Shopping-annoncer og gratis fortegnelser i flere lande

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

Shopping-annoncer og gratis fortegnelser har flere funktioner, der understøtter din globale rækkevidde, f.eks. målretning mod flere lande fra et enkelt tilbud og automatisk valutakonvertering, hvis du ikke kan angive produktpriser i en udenlandsk valuta. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger det rigtige sprog og den rigtige valuta

Denne artikel forklarer, hvordan du opretter Shopping-annoncer og gratis fortegnelser i flere lande.

Før du begynder

• Identificer nye lande, som du vil vise dine produkter i.

Opret et feed i Merchant Center for at målrette mod flere lande

Du kan bruge en af disse metoder for at komme i gang med at vise dine produkter i flere lande:

Feedsprog

• Du kan bruge dit eksisterende feed til at målrette mod lande, hvor der tales det samme sprog. Hvis du f.eks. har et eksisterende spansk feed, kan du bruge dette feed til at målrette mod spansktalende kunder i Colombia og Ecuador, hvor spansk er det lokale sprog. Du kan også bruge dette feed til at målrette mod spansktalende personer i Canada, Japan eller alle andre lande, hvor Shopping-annoncer og fortegnelser er tilgængelige.
  • Hvis du har oversættelser af dine produktfortegnelser, kan du tilføje yderligere feeds for hvert sprog og målrette mod nye lande med de pågældende sprog.

Bliv global i Merchant Center

Den nemmeste metode til at gøre dine produkter synlige i flere lande er at føje flere lande til dine produktfeeds.
  1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. Klik på Feeds under "Produkter".
  3. Vælg det feed, du vil have i flere lande, og klik derefter på fanen Indstillinger.
  4. Tilføj alle de lande, hvor du vil være synlig, som yderligere lande.
  5. Dine tilbud er nu konfigureret til gratis fortegnelser i de lande, du har tilføjet.

Følg denne vejledning for at sikre, at der er valgt en passende forsendelsesservice til dine valgte lande på din konto:

1. Gå til siden med indstillinger for forsendelse og returnering.
  2. Bekræft, at der er forsendelsesomkostninger angivet i valutaen for dit feed/tilbud for alle de lande, du vælger til feedet. Hvis det ikke er tilfældet, skal du konfigurere forsendelsesservices for disse lande. Sørg for, at forsendelsesomkostningerne er angivet i samme valuta som tilbuddene.
  • Hvis du eksempelvis tilføjer AU, skal du følge denne fremgangsmåde:
    1. Navngiv forsendelsesservicen, og vælg de lande, som skal være omfattet af denne service. Bemærk! Valutaen for forsendelsesservicen matcher tilbudsvalutaen, f.eks. USD i dette eksempel – ikke AUD.
    2. Konfigurer leveringstider.
    3. Konfigurer forsendelsesomkostninger.
  1. Dine tilbud er nu konfigureret til gratis fortegnelser i alle de andre lande, du har tilføjet.

Bemærk! Hvis du opretter et feed i Merchant Center, bliver dine produkter ikke automatisk inkluderet i en annoncekampagne, da du også skal have konfigureret en kampagne for disse produkter i Google Ads.

Hvis du vil konfigurere dine produkter, så de vises i flere lande i Google Ads Shopping-kampagner, skal du logge ind på Google Ads, oprette en ny kampagne og vælge salgslandet eller feedetiketten for dine tilbud/feeds (antallet af produkter pr. salgsland eller feedetiket vil være angivet i Google Ads-brugerfladen, men yderligere lande i dine tilbud vil ikke).

Sådan får du dine Shopping-annoncer vist i flere lande via attributter i dine feedfiler

1. Hvis du kun vil målrette mod flere lande fra en feedfil, skal du som minimum tilføje forsendelsesattributter for hver af dine varer, hvor du angiver forsendelsesland og forsendelsesomkostninger. Få flere oplysninger om attributten 'forsendelse' [shipping]

Nedenstående eksempel uploader 4 produkter, der sælges i euro, til en konto, hvor der ikke er konfigureret nogen forsendelsesservices.

• Vare 122 er konfigureret til at blive solgt i både GB og IE.
  • Vare 133 er konfigureret til kun at blive solgt i IE.
  • Vare 144 er konfigureret til at blive solgt i IE, GB, FR og DE.
  • Vare 155 er konfigureret til at blive solgt i IE, FR, NZ og AU.

Id
[id]

Titel
[title]

Beskrivelse
[description]

Link
[link]

Stand
[condition]

Pris
[price]

Tilgængelighed
[availability]

Billedlink
[image_link]

Forsendelse
[shipping]

122

Tøjbamse

En gul tøjbamse

https://ww...

nyhed

10.00 EUR

in_stock

https://ww...

IE::: 5 EUR, GB:::1.00 EUR

133

Blender

Sort blender med 12 hastigheder

https://ww...

nyhed

10.00 EUR

in_stock

https://ww...

IE::: 5 EUR

144

Rød kuglepen

Godt greb til skrivning. Rødt blæk.

https://ww...

nyhed

10.00 EUR

in_stock

https://ww...

IE::: 5.00 EUR, GB::: 1.00 EUR, FR::: 1.00 EUR, DE::: 5.00 EUR

155

Android-bamse

38 cm høj Android-bamse i økologisk bomuld

https://ww...

nyhed

10.00 EUR

in_stock

https://ww...

IE::: 5.00 EUR, FR::: 10.00 EUR, AU::: 7.00 EUR, NZ::: 7.00 EUR

1. Hvis du vil målrette mod flere lande fra en feedfil, hvor du allerede har konfigureret forsendelsesservices på kontoen, skal du som minimum føje forsendelsesattributter til hver af dine varer og angive landekoden på 2 bogstaver. Du behøver ikke at angive forsendelsesomkostninger, da forsendelsesoplysningerne hentes fra forsendelsesservices på kontoen.

Nedenstående eksempel uploader 3 produkter, der sælges i amerikanske dollars, til en konto, hvor der allerede er konfigureret forsendelsesmuligheder på denne konto for US, CA og AU.

• Vare 123 er konfigureret til at blive solgt i både US og CA.
  • Vare 456 er konfigureret til kun at blive solgt i CA.
  • Vare 789 er konfigureret til at blive solgt i US, CA, AU, NZ og MX. Bemærk! Forsendelsesservice er ikke obligatorisk for NZ og MX. Derfor behøver de ikke at angive forsendelsespris på vareniveau.

Id
[id]

Titel
[title]

Beskrivelse
[description]

Link
[link]

Stand
[condition]

Pris
[price]

Tilgængelighed
[availability]

Billedlink
[image_link]

Forsendelse
[shipping]

123 Skjorte T-shirt, rød https://ww... nyhed 10.00 USD in_stock https://ww... US:::,
CA:::
456 Blå kuglepen Godt greb til skrivning. Blåt blæk. https://ww... nyhed 5.00 USD in_stock https://ww... CA:::
789 Sko Originale herresko, blå/orange, 12 https://ww... nyhed 15.00 USD in_stock https://ww... US:::,
CA:::,
AU:::,
NZ:::,
MX:::
Bemærk! Hvis du har flere feeds, der henviser til den samme feedfil, kan du bare føje et land til et af disse feeds og slette de andre.

Bliv global med Shopping-API'er (Content API og Shipping API)

Der er 2 muligheder, når du bruger API'er til at konfigurere målretning mod flere lande i globale tilbud.

Mulighed A: Detaljeret vejledning

1. Konfigurer forsendelsestjenester på din Merchant Center-konto, og angiv destination, valuta, forsendelsesomkostninger og estimerede leveringstider.
  2. Føj attributten 'forsendelse' [shipping] til alle produkter, og angiv i attributoplysningerne alle de lande, som produktet skal kunne ses i og sendes til.
Bemærk! I Content API skal du kun angive landekoden på 2 bogstaver, og du behøver ikke at angive attributterne for forsendelsespris og forsendelsesservice. De er valgfri, da du har konfigureret forsendelsesservice på kontoniveau, og forsendelsesprisen udfyldes i overensstemmelse med dine indstillinger for forsendelsesservice i første trin.

Mulighed B: Detaljeret vejledning

1. Føj produktforsendelsesattributter til alle dine tilbud/varer, og angiv forsendelsesland, serviceniveau og pris for alle de lande, du vil have produkter vist i. Få flere oplysninger om Shipping Settings API

Konfigurer specifikke afgiftsindstillinger for dit nye land

• Følg de korrekte afgiftspolitikker for det land, der målrettes mod. Afgifter for Shopping-annoncer og gratis fortegnelser er begrænset til to begreber: Merværdiafgift (som generelt betegnes moms, VAT, IVA, TVA, MWST eller GST i forskellige lande) og omsætningsafgift. De fleste lande bruger moms, mens USA har et omsætningsafgiftssystem. Husk, at skattelovgivningen og politikkerne varierer fra land til land. Når du konfigurerer specifikke indstillinger for afgifter og forsendelse for et nyt land, skal du sørge for at angive korrekte oplysninger for dine produkter. Få flere oplysninger om afgiftsindstillinger

Inkluderede afgifter ift. ekskluderede afgifter ved brug af valutaen for det land, der målrettes mod

Politikkerne for inkludering af afgifter og målgruppens behov kan variere fra land til land. Hvis du angiver dine produkter i et land med politikker for inkludering af afgifter, der er forskellige fra dem i det land, du målretter mod, skal du muligvis justere dine fremgangsmåder, hvad angår afgifter. Da du bruger valuta for det land, der målrettes mod, skal du følge krav vedrørende priser og afgifter for det land, der målrettes mod.

Eksempel

I Tyskland er afgifter inkluderet i produktpriserne. I Canada er afgifter ikke inkluderet. En sælger, som har base i Tyskland og eksporterer til Canada i valutaen for det land, der målrettes mod, må ikke inkludere afgifter i sine produktpriser. I Canada må sælgere heller ikke indsende afgifter via attributten afgifter [tax]. Hvis sælgeren alligevel opkræver afgifter i Canada, kan sælgeren gøre opmærksom på det på sine landings- eller betalingssider.

Inkluderede afgifter ift. ekskluderede afgifter ved brug af valutaomregning

Hvis du bruger valutaomregning, kan forbrugerne gå ud fra, at du ikke er en lokal annoncør. Du skal derfor følge kravene til priser og afgifter for det land, der matcher din valgte valuta.

Eksempel

Hvis en sælger eksporterer til Australien i USD, kan australske kunder identificere sælgerens lokation ved hjælp af valutaen i annoncen. Sælgeren skal følge reglerne for omsætningsafgift i USA i sine produktdata og på sit website. Attributten tax [tax] skal bruges i stedet for attributten price [price], når der indsendes skatteoplysninger. Eftersom australske forbrugere forventer, at afgifter er inkluderet i priserne, viser annoncer annoteringen "+ afgifter" for at indikere over for brugerne, at afgifter ikke er inkluderet i prisen.

Forskellige niveauer af inkluderede afgifter

Hvis du sælger fra et land, der inkluderer afgifter i priserne, til et andet, er det sandsynligt, at momssatserne er forskellige. Du skal inkludere afgifter i dine produktpriser. Hvis du bruger valutaen for det land, der målrettes mod, kan du vælge at inkludere den afgiftssats, du bruger, på dit website. Hvis du bruger valutaomregning, skal du bruge momssatsen fra det land, den valgte valuta bruges i.

Eksempel

Hvis en fransk forhandler (momssats 20 %) eksporterer til Sverige (momssats 25 %), kan forhandleren vælge at inkludere enten 20 % eller 25 % i produktets pris, så længe det stemmer overens med både landingssiden og betalingssiderne på forhandlerens website.

• Identificer import- eller eksportgebyrer. Dette er gebyrer til dækning af omkostninger, som opkræves, når produkter sendes over en landegrænse. Dette kaldes ofte told, men kan også omfatte lageromkostninger, gebyrer for særlig håndtering eller andre omkostninger. Nogle lande opkræver også en luksusafgift eller produktspecifikke afgifter for visse importerede produkter. Disse typer gebyrer falder ikke ind under kategorien afgifter, men betragtes som et import- eller eksportgebyr.

For at sikre, at forbrugerne kan knytte oplysninger, som de ser på Google, til dem, som de ser på dit website, skal du tydeligt markere de relevante omkostninger og indsende oplysninger i dine produktdata i overensstemmelse hermed.

Alt efter hvad du foretrækker, kan du vælge at vise import- og eksportgebyrer separat på din betalingsside, kombinere dem på én linjepost eller kombinere nogle af dem med de aktuelle forsendelsesomkostninger. Import- og eksportgebyrerne kan kombineres ved hjælp af attributten forsendelse [shipping] eller pris [price]. Hvis de kombineres ved hjælp af attributten pris [price], skal produktets pris på landingssiden og betalingssiden matche den værdi, der er blevet indsendt for attributten pris [price], og varen kan kun vises i det land, der målrettes mod.

Eksempel

Dit fragtselskab håndterer toldklarering, men du opkræver stadig importgebyrer selv. På din betalingsside bør du have et gebyr for "forsendelse og fortoldning" og et "importgebyr". Du skal indsende en forsendelsesomkostning, der inkluderer toldgebyrer, og som matcher gebyret for "forsendelse og fortoldning" på din betalingsside. Importgebyret skal fremgå af betalingssiden, men du behøver ikke at indsende det til Google.

Krav til dit eksportland

Opret en kampagne for dit nye feed

Du kan bruge kampagner til at oprette annoncer på Google og andre steder på nettet, hvor potentielle kunder kan se, hvad du sælger. Kampagner hjælper dig med at promovere dit onlinelager og dit lokale butikslager, booste trafikken til dit website eller din lokale butik og finde mere kvalificerede kundeemner. Få flere oplysninger om Shopping-annoncer

1. Hvis du allerede har en almindelig Shopping-kampagne eller Performance Max-kampagne, hvor der er konfigureret et Merchant Center-feed, skal du gennemgå din lokationsmålretning og sikre dig, at den omfatter eventuelle andre lande, du har føjet til dit feed.
  2. Hvis du ikke har oprettet en kampagne endnu, skal du først gennemgå målretningen og derefter vælge den kampagne, der er mest hensigtsmæssig i forhold til din virksomhed.

Når du konfigurerer din kampagne, kan du vælge et salgsland eller en feedetiket. Hvis du gør det, skal du sørge for, at din geografiske målretning omfatter eventuelle andre lande, du har føjet til dit feed.

Eksempel

Dit feed er målrettet mod USA, Storbritannien og Frankrig. I dine kampagneindstillinger skal du sikre dig, at Storbritannien og Frankrig ikke er ekskluderet i dine indstillinger for geografisk målretning, så produkterne vises i disse lande.