Configurar els anuncis de compres i les fitxes gratuïtes en diversos països.

A custom icon for Merchant Center Classic Article Header.

Els anuncis de compres i les fitxes gratuïtes ofereixen diverses funcions que us ajuden a assolir abast global, com ara la segmentació per diversos països des d'una sola oferta i la conversió automàtica de moneda en cas que no pugueu proporcionar els preus dels productes en una moneda estrangera. Més informació sobre l'ús de la moneda i l'idioma adequats

Aquest article explica com podeu configurar els anuncis de compres i les fitxes gratuïtes en diversos països.

Abans de començar

• Identifiqueu els països nous on voleu mostrar els vostres productes.

Creeu un feed a Merchant Center per incloure a la segmentació diversos països

Per començar a mostrar productes en diversos països, podeu fer servir un d'aquests mètodes:

Idiomes del feed

• Podeu utilitzar el feed existent a fi de segmentar per països que comparteixin el mateix idioma. Per exemple, si ja teniu un feed en espanyol, podeu utilitzar-lo a fi de segmentar per parlants d'espanyol de Colòmbia i de l'Equador, on l'espanyol és l'idioma local. També podeu utilitzar aquest feed a fi de segmentar per parlants d'espanyol del Canadà, del Japó o de qualsevol altre país on estiguin disponibles les fitxes i els anuncis de compres.
  • Si teniu traduccions de les fitxes de producte, podeu afegir feeds addicionals per a cada idioma i segmentar per països nous amb aquests idiomes.

Internacionalitzar-se a Merchant Center

La manera més fàcil de fer que els vostres productes es puguin veure en diversos països és afegir països addicionals als feeds de productes.
  1. Inicieu la sessió al compte de Merchant Center.
  2. A "Productes", feu clic a Feeds.
  3. Seleccioneu el feed que vulgueu que sigui multipaís i feu clic a la pestanya Configuració.
  4. Afegiu com a països addicionals tots els països on vulgueu que se us pugui veure.
  5. Les vostres ofertes ja estan configurades per a les fitxes gratuïtes dels països addicionals configurats.

Seguiu aquests passos per assegurar-vos que el compte tingui configurat un servei d'enviament per als països que hàgiu triat:

1. Aneu a la pàgina "Configuració d'enviament i de devolució".
  2. Confirmeu que hi hagi serveis d'enviament configurats en la moneda del feed o de les ofertes per a tots els països que trieu al feed. Si no, configureu els serveis d'enviament per a aquests països. Assegureu-vos que el cost d'enviament s'especifiqui en la mateixa moneda que les ofertes.
  • Per exemple, per afegir AU cal que seguiu aquests passos:
    1. Poseu un nom al servei d'enviament i seleccioneu els països on voleu oferir-lo. Nota: la moneda del servei d'enviament coincideix amb la moneda de l'oferta, com ara EUR en aquest exemple i no pas AUD.
    2. Configureu els terminis d'entrega.
    3. Configureu el cost d'enviament.
  1. Les vostres ofertes ja estan configurades per a les fitxes gratuïtes de tots els països addicionals que hàgiu afegit.

Nota: crear un feed a Merchant Center no fa que els vostres productes formin part d'una campanya publicitària automàticament perquè també heu de tenir una campanya configurada a Google Ads a fi de cobrir aquests productes.

Per configurar els productes que vulgueu difondre en diversos països a les campanyes de compres de Google Ads, inicieu la sessió a Google Ads, creeu una campanya nova i seleccioneu el país de venda o l'etiqueta de feed de les vostres ofertes o feeds. El nombre de productes per país de venda o per etiqueta de feed es mostrarà a la interfície d'usuari de Google Ads, mentre que els països addicionals de les ofertes no es mostraran.

Internacionalitzar-se amb Shopping mitjançant atributs als fitxers de feed

1. A fi de segmentar per diversos països des d'un sol fitxer de feed, afegiu atributs d'enviament a cadascun dels articles, especificant com a mínim el país de destinació i el cost d'enviament. Més informació sobre l'atribut d'enviament [shipping]

A l'exemple següent es pengen 4 productes que es venen en euros a un compte que no té serveis d'enviament configurats.

• L'article 122 està configurat per vendre's tant a GB com a IE.
  • L'article 133 està configurat per vendre's només a IE.
  • L'article 144 està configurat per vendre's a IE, GB, FR i DE.
  • L'article 155 està configurat per vendre's a IE, FR, NZ i AU.

Identificador
[id]

Títol
[title]

Descripció
[description]

Enllaç
[link]

Condició
[condition]

Preu
[price]

Disponibilitat
[availability]

Enllaç a la imatge
[image_link]

Enviament
[shipping]

122

Os de joguina

Osset de peluix groc.

https://ww...

new

10,00 EUR

in_stock

https://ww...

IE::: 5 EUR, GB:::1,00 EUR

133

Batedora

Batedora de 12 velocitats negra.

https://ww...

new

10,00 EUR

in_stock

https://ww...

IE::: 5 EUR

144

Bolígraf vermell

Bona agafada per escriure còmodament. Tinta vermella.

https://ww...

new

10,00 EUR

in_stock

https://ww...

IE::: 5,00 EUR, GB::: 1,00 EUR, FR::: 1,00 EUR, DE::: 5,00 EUR

155

Android de peluix

Android de peluix de cotó orgànic de 15".

https://ww...

new

10,00 EUR

in_stock

https://ww...

IE::: 5,00 EUR, FR::: 10,00 EUR, AU::: 7,00 EUR, NZ::: 7,00 EUR

1. A fi de segmentar per diversos països des d'un fitxer de feed en cas que ja hàgiu configurat els serveis d'enviament al compte, afegiu atributs d'enviament a cadascun dels articles i especifiqueu com a mínim el codi de dues lletres del país de destinació. El cost d'enviament es pot deixar en blanc, ja que la informació d'enviament s'obtindrà dels serveis d'enviament del compte.

A l'exemple següent es pengen 3 productes que es venen en USD a un compte que ja té serveis d'enviament configurats per a US, CA i AU.

• L'article 123 està configurat per vendre's tant a US com a CA.
  • L'article 456 està configurat per vendre's només a CA.
  • L'article 789 està configurat per vendre's a US, CA, AU, NZ i MX. Nota: els serveis d'enviament no són obligatoris per a NZ i MX. Per tant, no cal que tinguin definit el preu d'enviament al nivell d'article.

Identificador
[id]

Títol
[title]

Descripció
[description]

Enllaç
[link]

Condició
[condition]

Preu
[price]

Disponibilitat
[availability]

Enllaç a la imatge
[image_link]

Enviament
[shipping]

123 Camisa Samarreta vermella. https://ww... new 10,00 USD in_stock https://ww... US:::,
CA:::
456 Bolígraf blau Bona agafada per escriure còmodament. Tinta blava. https://ww... new 5,00 USD in_stock https://ww... CA:::
789 Sabates Sabates d'home originals, blaves i taronges, talla 46. https://ww... new 15,00 USD in_stock https://ww... US:::,
CA:::,
AU:::,
NZ:::,
MX:::
Nota: si teniu diversos feeds que fan referència al mateix fitxer del feed, només cal que afegiu un país a un dels feeds i suprimiu els altres.

Internacionalitzar-se amb les API de Shopping (API Content i API Shipping)

Hi ha dues opcions per quan s'utilitzen les API a fi de configurar la segmentació multipaís a Ofertes globals.

Opció A: passos detallats

1. Configureu serveis d'enviament al compte de Merchant Center i proporcioneu la destinació, la moneda, el cost d'enviament i els terminis d'entrega estimats.
  2. Afegiu l'atribut d'enviament [shipping] a tots els productes i especifiqueu a la informació sobre l'atribut tots els països on vulgueu que el producte es pugui veure i enviar.
Nota: a través de l'API Content, especifiqueu només el codi de país de dues lletres i deixeu en blanc els atributs del preu d'enviament i del servei d'enviament. Són opcionals perquè teniu el servei d'enviament configurat al nivell de compte; el preu d'enviament s'emplenarà a partir de la configuració del servei d'enviament que hàgiu definit al pas 1.

Opció B: passos detallats

1. Afegiu atributs d'enviament de producte a totes les ofertes o articles, especificant el país de destinació, el nivell de servei i el preu per a tots els països on vulgueu que es puguin veure els productes.Més informació sobre l'API Shipping Settings

Definir una configuració fiscal específica per a un país nou

• Seguiu les polítiques fiscals correctes del país objectiu. Els impostos aplicables als anuncis de compres i a les fitxes gratuïtes es limiten a dos conceptes: impost sobre el valor afegit (normalment anomenat VAT, IVA, TVA, MWST o GST, segons el país) i impost sobre les vendes. La majoria de països utilitzen l'IVA, mentre que els EUA tenen un sistema d'impost sobre les vendes. Tingueu present que la normativa i les polítiques fiscals de cada país són diferents. Quan definiu una configuració fiscal i d'enviament específica per a un país nou, assegureu-vos de proporcionar la informació correcta dels vostres productes. Més informació sobre la configuració fiscal

Impostos inclosos vs. no inclosos en utilitzar la moneda del país objectiu

Les polítiques d'inclusió d'impostos i les necessitats del públic poden variar segons el país. Si mostreu productes en un país amb polítiques d'inclusió d'impostos diferents de les del vostre país objectiu, pot ser que hàgiu d'ajustar les pràctiques fiscals. Com que feu servir la moneda del país objectiu, heu de complir els requisits de preus i d'impostos d'aquest país objectiu.

Exemple

A Alemanya els impostos estan inclosos als preus dels productes, però al Canadà, no. Els comerciants amb seu a Alemanya que exportin al Canadà en la moneda del país objectiu no han d'incloure cap impost als preus dels seus productes. Al Canadà, els comerciants tampoc no han d'enviar cap impost a l'atribut d'impostos [tax]. Si el comerciant cobra impostos al Canadà, pot especificar-ho a la pàgina de destinació o de tramitació de compra.

Impostos inclosos vs. no inclosos en utilitzar la conversió de moneda

Si utilitzeu la conversió de moneda, els consumidors poden donar per fet que no sou un anunciant local. Per tant, heu de complir els requisits de preus i d'impostos del país corresponent a la moneda que heu triat.

Exemple

Si un comerciant exporta a Austràlia en USD, els clients australians poden identificar la ubicació del comerciant per la moneda de l'anunci. El comerciant ha de seguir les regles de l'impost sobre les vendes dels EUA en les dades de producte i al seu lloc web. L'atribut d'impostos [tax] s'ha d'utilitzar en lloc de l'atribut de preu [price] per enviar la informació fiscal. Com que els consumidors australians esperen que els impostos estiguin inclosos als preus, els anuncis mostren una anotació "+impostos" per indicar als usuaris que els impostos no hi estan inclosos.

Diferents nivells d'impostos inclosos

Si veneu a un altre país des d'un país on els impostos estan inclosos als preus, pot ser que les taxes d'IVA siguin diferents. Heu d'incloure l'impost en els preus dels productes. Si utilitzeu la moneda del país objectiu, podeu incloure al vostre lloc web la taxa impositiva que feu servir. Si utilitzeu la conversió de moneda, heu de fer servir la taxa d'IVA del país a què pertany la moneda que heu triat.

Exemple

Si un comerç al detall francès (taxa d'IVA del 20%) exporta a Suècia (taxa d'IVA del 25%), pot triar entre incloure el 20% o el 25% al preu de producte, sempre que el percentatge coincideixi amb el que es mostra a la pàgina de destinació i a les pàgines de tramitació de compra del seu lloc web.

• Identifiqueu els càrrecs d'importació o exportació. Aquests càrrecs cobreixen els costos directament associats al transport transfronterer de productes. Sovint es coneixen com a "aranzel", "accisa" o "impost de duana", encara que també poden incloure costos d'emmagatzematge, despeses per manipulació especial o altres costos. Alguns països també cobren un impost de béns de luxe o un impost específic de producte per a determinades importacions. Aquests tipus de càrrecs no s'inclouen en la categoria d'impostos, sinó que es consideren càrrecs d'importació o exportació.

Per assegurar-vos que els consumidors puguin relacionar la informació que veuen a Google amb la informació que veuen al vostre lloc web, heu d'etiquetar clarament els costos rellevants i enviar la informació corresponent en les dades del producte.

En funció de com treballeu, podeu mostrar els càrrecs d'importació i exportació per separat a la pàgina de tramitació de compra, agrupar-los en un sol concepte o combinar alguns d'aquests càrrecs amb els costos d'enviament existents. Els càrrecs d'importació i exportació es poden combinar amb l'atribut d'enviament [shipping] o de preu [price]. En combinació amb l'atribut de preu [price], el preu del producte que es mostra a la pàgina de destinació i a la de tramitació de compra ha de coincidir amb el valor enviat per a l'atribut de preu [price], i l'article només es pot anunciar al país objectiu.

Exemple

Encara que el vostre proveïdor d'enviaments s'encarregui del despatx de duanes, heu de cobrar els càrrecs d'importació. A la pàgina de tramitació de compra, heu d'incloure els càrrecs "enviament i duana" i "aranzel d'importació". Heu de proporcionar un cost d'enviament que inclogui els càrrecs del despatx de duanes i que coincideixi amb el càrrec "enviament i duana" que figura a la pàgina de tramitació de compra. El càrrec de l'aranzel d'importació s'ha de mostrar a la pàgina de tramitació de compra, però no cal enviar-lo a Google.

Requisits del país d'exportació

Crear una campanya per al feed nou

Podeu fer servir les campanyes per crear anuncis a Google i al web perquè els clients potencials puguin veure el que veneu. Les campanyes us ajuden a promocionar l'inventari en línia i el local, potenciar el trànsit al lloc web o les visites a la botiga física i cercar contactes més qualificats. Més informació sobre els anuncis de compres

1. Si ja teniu una campanya estàndard de compres o una campanya Màxim rendiment amb un feed de Merchant Center configurada, reviseu la segmentació per ubicació i assegureu-vos que inclou tots els països addicionals que hàgiu afegit al feed.
  2. Si encara no teniu cap campanya, primer reviseu i després trieu la campanya que s'ajusti millor a la vostra empresa.

Mentre configureu la campanya, podeu triar un país de venda o una etiqueta de feed. Si ho feu, assegureu-vos que la segmentació per ubicació inclogui tots els països addicionals que hàgiu afegit al feed.

Exemple

El feed segmenta pels Estats Units, el Regne Unit i França. A la configuració de la campanya, assegureu-vos que el Regne Unit i França no estiguin exclosos a la configuració de segmentació per ubicació perquè els productes es mostrin en aquests països.