App-conversies bijhouden met kliktracking van derden

U kunt kliktrackers van derden gebruiken met trackingtemplates van Google Ads om waardevolle in-app klantactiviteit te meten die Web to App Connect-campagnes opleveren, zoals aankopen, aanmeldingen en abonnementen. U kunt deze kliktrackers ook gebruiken als aanvullende meetoptie voor Google Analytics 4 en app-analyse van derden.

Hoe werken kliktrackers?

Als gebruikers op een advertentie met een app-link of universele link klikken, worden ze omgeleid naar de app. Tegelijkertijd activeert de kliktracker een postback naar de derde. Deze postback geeft een Google Ads-conversiebronsignaal voor attributie van derden aan de bijbehorende 'app openen'-advertentie en de hieruit voortkomende app-gebeurtenissen.

Opmerking: Als parallelle tracking wordt ondersteund, wordt de trackinglink op de achtergrond geactiveerd en is de uiteindelijke URL verantwoordelijk voor de gebruikersomleiding. Als parallelle tracking niet wordt ondersteund, is de trackinglink ook verantwoordelijk voor de gebruikersomleiding. Meer informatie over tracking in Google Ads

Beperkingen voor Google Ads-implementatie

Kliktrackers van derden of andere omleidingen zijn niet toegestaan voor het gebruik van uiteindelijke URL's volgens het Beleid voor niet-overeenkomende bestemming van Google. In plaats daarvan moeten kliktrackers voor Web to App Connect-campagnes in Google Ads worden geïmplementeerd met de volgende geavanceerde functies:

Gebruikers moeten altijd worden omgeleid naar de overeenkomende uiteindelijke URL van Google Ads, omdat parallelle tracking in sommige gevallen niet wordt ondersteund.

Autotagging aanzetten

Autotagging is een vereiste functie die u kunt gebruiken met Conversies bijhouden van Google Ads om na te gaan hoe effectief uw advertentieklikken resulteren in conversies, inclusief app-conversies. Met autotagging kunnen Google Click ID's, zoals GCLID, worden toegevoegd aan kliktrackers. Deze ID's kunnen dan worden gebruikt om conversies door te geven aan Google via de App Conversion Tracking and Remarketing API of via offline conversies importeren.

ValueTrack-parameters toevoegen

Naast autotagging kunnen adverteerders ook ValueTrack-parameters gebruiken om belangrijke campagnegegevens door te geven met kliktrackers. Met ValueTrack-parameters kunnen derden Google-campagneproperty's vinden, zoals campagne-ID, advertentiegroep-ID en zoekwoorden.

Een app-attributiepartner gebruiken

De app-attributiepartners van Google bieden kliktrackers van derden, waarvan vele al ValueTrack-parameters bevatten. Selecteer hieronder uw provider voor metingen:

Gebruik alleen Google-specifieke trackinglinks van app-attributiepartners die voldoen aan het beleid voor niet-overeenkomende bestemmingen. Neem rechtstreeks contact op met uw attributiepartner voor aanvullende configuratierichtlijnen.