Smart Bidding

Smart Bidding viittaa hintatarjousstrategioihin, jotka optimoivat kampanjan konversiomäärälle tai ‑arvolle Googlen tekoälyn avulla – ominaisuus tunnetaan nimellä Auction-time-hintatarjoukset. Smart Bidding ‑strategioita ovat CPA-tavoite, ROAS-tavoite, konversiomäärän maksimointi ja konversioarvon maksimointi.

Smart Bidding ‑strategiat

Liiketoimintatavoite Kampanjan tavoite Smart Bidding ‐strategia
Myynnin tai liidien lisääminen Mahdollisimman paljon konversioita tietyllä budjetilla tai sijoitetun pääoman tuottoprosentilla (ROI:lla) Konversiomäärän maksimointi, CPA-tavoite
Tuoton kasvattaminen Mahdollisimman paljon konversioita kiinteällä budjetilla tai kiinteällä mainostuotolla (ROAS) ROAS-tavoite, konversioarvon maksimointi

Miksi käyttää Smart Biddingiä?

Smart Biddingin käyttö tuo neljä merkittävää etua, joiden avulla voit säästää aikaa ja parantaa mainontasi toimivuutta.

Tehokas koneoppiminen

Hintatarjouksia tehtäessä koneoppimisalgoritmit käyvät läpi valtavia määriä dataa, jotta voisit ennakoida tililläsi paremmin sitä, miten eri hintatarjoukset voivat vaikuttaa konversiomäärään tai ‑arvoon. Yksittäiseen henkilöön tai tiimiin verrattuna algoritmit pystyvät huomioimaan monipuolisemmin erilaisia tuloksiin vaikuttavia parametreja.

Lukuisat kontekstisignaalit

Auction-time-hintatarjouksia käyttämällä voit hyödyntää monenlaisia signaaleja hintatarjousten optimoinnissa. Signaalit ovat tunnistettavissa olevia määritteitä, jotka liittyvät käyttäjään tai tietyn huutokaupan aikaiseen kontekstiin. Näitä määritteitä ovat esimerkiksi laite ja sijainti, joille voi tehdä manuaalisia hintatarjouksen muokkauksia, sekä muut signaalit ja signaalien yhdistelmät, jotka ovat käytettävissä vain Smart Biddingissa. Alla olevassa luettelossa kerrotaan monista tärkeistä signaaleista.

Automaattisten hintatarjousten signaalit

Laite

Kuvaus: Google Ads voi optimoida hintatarjoukset CPA-tavoitteen tai tavoitellun mainostuoton strategioille sen perusteella, käyttääkö henkilö mobiililaitetta, tietokonetta vai tablettia.

Esimerkki: Autokaupan hintatarjouksia voidaan muokata, jos joku tekee hakuja mobiililaitteella, koska ajan varaaminen lähellä olevasta liikkeestä on silloin todennäköisempää.

Fyysinen sijainti

Kuvaus: Google Ads voi optimoida hintatarjoukset käyttäjän sijainnin perusteella (kaupungin tarkkuudella), vaikka mainostajan käyttämä aluekohdistus ei olisi yhtä tarkka.

Esimerkki: Vaikka pankkimainosten aluekohdistuksena olisi New Yorkin osavaltio, hintatarjouksia voidaan muokata, jos joku hakee "uutta käyttötiliä" kaupungista, jossa konttoreita on tiheämmin ja tilin avaaminen on todennäköisempää.

Sijaintitavoite

Kuvaus: Fyysisen sijainnin lisäksi Google Ads voi optimoida hintatarjoukset käyttäjän sijaintitavoitteen perusteella.

Esimerkki: Matkatoimiston hintatarjouksia voidaan muokata, jos joku hakee tarjottua lomakohdetta (esim. "pariisi loma elokuu"), vaikka hän ei olisi fyysisesti kyseisen paikan lähellä.

Viikonpäivä ja vuorokaudenaika

Kuvaus: Google Ads voi optimoida hintatarjoukset käyttäjän aikavyöhykkeellä paikallisen vuorokaudenajan ja viikonpäivän mukaan.

Esimerkki: Ravintolan hintatarjouksia voidaan muokata, jos joku tekee haun torstaina klo 20, jolloin tehdään todennäköisemmin varauksia viikonlopulle kuin maanantaina klo 8.

Uudelleenmarkkinointilista

Kuvaus: Google Ads voi optimoida Haku‐, Display‐ ja Hotellikampanjoiden hintatarjoukset sen perusteella, mille uudelleenmarkkinointilistalle henkilö kuuluu. Haku- ja Display-kampanjat voivat huomioida myös sen, kuinka äskettäin käyttäjä on lisätty luetteloon. Hakukampanjoissa otetaan lisäksi huomioon jokainen luettelo, johon käyttäjä kuuluu tietyssä kampanjassa tai mainosryhmässä.

Esimerkki: Verkossa toimivan vaatekaupan hintatarjouksia voidaan muokata, jos henkilö on jo katsellut tuotetta edellisellä sivustokäynnillään. Muokkausperusteena voidaan käyttää myös sitä, onko tuote lisätty ostoskoriin viime kuussa vai edellisellä viikolla. Jälkimmäisessä tapauksessa on todennäköisempää, että henkilö haluaa ostaa tuotteen pian.

Mainoksen ominaisuudet

Kuvaus: Google Ads voi optimoida hintatarjoukset näkyvän mainoksen version perusteella ja sen perusteella, onko mainos tarkoitettu mobiilisovellukselle.

Esimerkki: Teleoperaattorin hintatarjouksia voidaan muokata, jos mainos liittyy "uusimpiin tarjouksiin" tai "joustoliittymiin" tai jos mainos johtaa mobiilisivustolle tai sovellukseen. Valinta perustuu siihen, mikä vaihtoehto tuottaa konversion todennäköisemmin. Display-kampanjoiden hintatarjouksissa otetaan huomioon konversioita todennäköisimmin tuottavat mainoskoot ja ‑muodot.

Käyttöliittymän kieli

Kuvaus: Google Ads voi optimoida hintatarjoukset käyttäjän kieliasetusten perusteella.

Esimerkki: Espanjan kielen oppimissivuston hintatarjouksia voidaan muokata haulle "opi uusi kieli", jos käyttäjän kieliasetuksena on englanti. Jos asetuksena on espanja, kielikurssin hankkiminen on epätodennäköisempää.

Selain

Kuvaus: Google Ads voi optimoida hintatarjoukset käyttäjän selaimen perusteella.

Esimerkki: Luontaistuoteyrityksen hintatarjouksia voidaan muokata, jos joku tekee hakuja Chromella ja yritys on saanut sen kautta konversioita todennäköisemmin kuin muilla selaimilla.

Käyttöjärjestelmä

Kuvaus: Google Ads voi optimoida hintatarjoukset käyttäjän käyttöjärjestelmän perusteella.

Esimerkki: Pelisovelluskehittäjän hintatarjouksia voidaan muokata, jos joku tekee Google Playssa haun "älypeli" Android-laitteella, jonka käyttöjärjestelmä on päivitetty uusimpaan versioon. Sovelluksen asentaminen on silloin todennäköisempää kuin jos käytössä on vanhempi versio.

Todellinen hakulauseke (Haku- ja Shopping-kampanjat)

Kuvaus: Google Ads voi optimoida hintatarjoukset mainoksen käynnistäneen hakulausekkeen perusteella pelkän avainsanan sijaan.

Esimerkki: Kenkäkauppiaan hintatarjouksia voidaan muokata, jos hakulauseke on "nahkakengät". Silloin uusien kenkien ostaminen on todennäköisempää kuin jos hakulauseke olisi "nahkakenkien korjaus", vaikka molemmissa hakulausekkeissa esiintyykin avainsana "nahkakengät".

Hakuverkostokumppani (vain Hakukampanjat)

Kuvaus: Google Ads voi optimoida hintatarjoukset sen perusteella, minkä hakukumppanin sivustolla mainos näkyy.

Esimerkki: Päivittäistavarabrändin hintatarjouksia voidaan muokata, jos hakulauseke on peräisin verkkokauppasivustolta, jonka kautta konversioita saadaan todennäköisemmin kuin uutissivustolta.

Sivustosijoittelu (vain Display-kampanjat)

Kuvaus: Google Ads voi optimoida hintatarjoukset sen mukaan, minkä sivuston sijoittelussa mainos näkyy.

Esimerkki: Päivittäistavarabrändin hintatarjouksia voidaan muokata, jos mainos näkyy suositulla sivustolla, jolloin konversioiden todennäköisyys on suurempi.

Käyttäjän toiminta sivustolla (vain Display-kampanjat)

Kuvaus: Google Ads voi optimoida hintatarjoukset sen mukaan, mitä käyttäjä tekee sivustolla. Huomioitavia asioita ovat esimerkiksi katsottujen sivujen määrä, selattujen tuotteiden arvo, konvertoitumisen edistyminen ja aiemmat käynnit muilla sivustoilla.

Esimerkki: Huonekalubrändin hintatarjouksia voidaan muokata, jos käyttäjä on katsellut useita sohvia esimerkiksi huokeiden valaisimien sijaan.

Tuotteen määritteet (vain Shopping-kampanjat)

Kuvaus: Google Ads voi optimoida hintatarjoukset tuotteiden samankaltaisten määritteiden mukaan. Määritteitä ovat esimerkiksi hinta, kunto, brändi ja tuotekategoria.

Esimerkki: Ulkoiluvarusteiden jälleenmyyjän hintatarjouksia voidaan muokata, jos tuotetietoihin lisätään uusi teltta, joka on samankaltainen kuin todennäköisesti konversioita tuottavat muut teltat.

Hotellien ja matkasuunnitelmien määritteet (vain Hotellikampanjat)

Kuvaus: Google Ads voi optimoida hintatarjoukset hotellin määritteiden ja käyttäjän valitsemien matkasuunnitelmien perusteella.

Esimerkki: Tietyn hotellin hintatarjouksia voidaan muokata, jos positiiviset käyttäjäarviot ja käyttäjän valitsemat sisään- ja uloskirjautumispäivät (oletusvalintojen sijaan) johtavat todennäköisemmin hotellivaraukseen.

Mobiilisovelluksen arviot (tulossa pian)

Kuvaus: Google Ads voi optimoida hintatarjoukset sovelluksen arvostelujen lukumäärän ja myönteisyyden mukaan.

Esimerkki: Fitnessbrändin hintatarjouksia voidaan muokata, jos sen sovellus on saanut paljon hyviä arvosteluja ja sovelluksen asentaminen on keskimääräistä todennäköisempää.

Hintakilpailukyky (vain Shopping- ja Hotellikampanjat)

Kuvaus: Google Ads voi optimoida hintatarjoukset sen mukaan, kuinka tuotteen hinta vertautuu muiden mainostajien hintoihin samoissa huutokaupoissa.

Esimerkki: Keittiövälineiden jälleenmyyjän hintatarjouksia voidaan muokata, jos veitsisetin hinta on huomattavan edullinen muiden mainostajien hintoihin verrattuna.

Kausivaihtelu (vain Shopping-kampanjat)

Kuvaus: Google Ads voi optimoida hintatarjoukset vuodenajan mukaan vaihtelevien trendien perusteella.

Esimerkki: Elektroniikan jälleenmyyjän hintatarjouksia voidaan muokata, jos joku hakee uutta televisiota joulusesongin aikana, jolloin konversion todennäköisyys on suurempi.

Joustava tehokkuuden hallinta

Smart Biddingiä käyttäessäsi voit valita tulostavoitteet ja muokata asetuksia liiketoimintatavoitteidesi mukaan:

• Optimoi Hakukampanjoiden hintatarjoukset valitsemasi attribuutiomallin (esim. datalähtöisen attribuution) perusteella.
  • Aseta laitekohtaisia tulostavoitteita mobiililaitteille, tietokoneille ja tableteille CPA-tavoitehintatarjousten avulla.
  • Hyödynnä sisäisiä hallintaominaisuuksia varmistaaksesi tiettyjen hintatarjousstrategioiden oikeanlaisen käytön. Lue lisää tekoälyä hyödyntävien Hakumainosten hallinnasta.

Läpinäkyvä tulosraportointi

Smart Bidding tarjoaa raportointityökaluja, joiden avulla saat tarkkaa tietoa hintatarjoustesi tuloksista ja löydät nopeasti ratkaisun mahdollisiin ongelmiin. Esimerkkejä näistä työkaluista:

• Hintatarjousstrategiaraporttien avulla saat käsityksen siitä, miten hyvin Smart Bidding ‑strategiasi toimivat. Jos tarvitset apua hintatarjousstrategiaraportin etsimisessä, lue hintatarjousstrategiaraporttien sijaintia koskeva artikkeli.
  • Yksityiskohtaiset hintatarjousstrategioiden tilat auttavat sinua saamaan selville, miten strategiasi toimivat.
  • Haku- ja Display-kampanjoiden kampanjaluonnoksilla ja ‑kokeiluilla voit testata helposti, miten hyvin Smart Bidding toimii verrattuna nykyiseen hintatarjousmenetelmääsi.
  • Simulaattoreilla voit selvittää, millaisia tuloksia mainoksesi olisivat voineet tuottaa tärkeimmillä mittareilla mitattuna (esim. hinta, konversiot, konversioarvo, impressiot ja klikkaukset), jos olisit valinnut eri CPA- tai ROAS-tavoitteita tai budjetteja.
  • Ilmoituksista saat tietoa konversioseurantaan liittyvistä ongelmista ja selkeät ohjeet niiden korjaamiseksi.

Kohderyhmä

Smart Bidding hyödyttää sekä suuria että pieniä yrityksiä. Smart Bidding voi käyttää optimoinnissa kaikista kampanjoistasi saatua dataa. Tällöin myös uusien kampanjoiden tulokset voivat parantua, vaikka niille ei olisi kertynyt omaa dataa. Jotta tuloksia voidaan arvioida tarkasti, niitä kannattaa mitata riittävän pitkällä aikavälillä (vähintään kuukausi), jolla saadaan vähintään 30 konversiota (ROAS-tavoitetta käytettäessä 50 konversiota). Vähän liikennettä saaviin kampanjoihin voidaan lisätä osuvia avainsanoja kohdistuksen laajentamiseksi ja konversioiden lisäämiseksi.

Smart Biddingiä käyttävien mainostajien on noudatettava lakivaatimuksia ja Googlen mainoskäytäntöjä. Olet esimerkiksi vastuussa siitä, että käytät Smart Biddingia Googlen personoitua mainontaa koskevien käytäntöjen mukaisesti. On myös tärkeää tutustua Smart Biddingissä käytettäviin kontekstisignaaleihin, jotta voit päättää, sopiiko Smart Bidding yrityksellesi.

Smart Bidding ‑strategian luominen

Ennen kuin aloitat

Jos haluat käyttää Smart Biddingia, sinun on otettava konversioseuranta käyttöön. Lue lisää eri tavoista seurata konversioita.

Ota käyttöön sovelluskonversioseuranta Web to App Connectin kautta. Kun olet ottanut konversioseurannan ja täsmälinkityksen käyttöön Google Adsin Web to App Connect ‑käyttöliittymän avulla, asiakkaasi voivat käyttää sovellusta saumattomasti ja voit saada keskimäärin kaksi kertaa suuremman konversioprosentin sovellukseesi johtavista mainoksen klikkauksista kuin mobiilisivuston klikkauksista.

Tämän parannetun kokemuksen ansiosta asiakkaasi voivat helpommin tehdä haluamansa asian, olipa kyse sitten ostoksen tekemisestä, rekisteröitymisestä tai tuotteiden lisäämisestä ostoskoriin. Lisäksi voit Web to App Connect ‑käyttöliittymästä seurata näitä sovelluksensisäisiä konversiotapahtumia ja saada suosituksia kampanjan parantamiseksi.

Näin pääset alkuun Web to App Connectin käytössä:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Sovellusten mainontahubi. Siirryt Web to App Connect ‑käyttöliittymään.

Lue lisää konversioiden parantamisesta Web to App Connect ‑käyttöliittymän avulla.

Voit luoda Smart Bidding ‐strategian yksittäiselle kampanjalle (vakiostrategia) tai useille kampanjoille (portfoliostrategia) seuraavilla tavoilla:

• luomalla strategian uuden kampanjan yhteydessä
  • luomalla kampanja-asetukset tai muuttamalla niitä
  • luomalla Hintatarjousstrategiat-kohdasta

Näin voit luoda, katsella ja muokata hintatarjousstrategioita:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Budjetit ja hintatarjoukset ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Hintatarjousstrategiat.

Smart Bidding ja videomainoskonversioiden attribuutio

Jos käytät Smart Biddingiä videomainoksillesi, Google Ads ennustaa kampanjoidesi konversiodatan avulla, kuinka todennäköisesti videomainoksesi aikaansaama aktivoituminen johtaa konversioon.

TrueView for Action ‑mainosten tuottamia aktivoitumisia ovat mainoksen klikkaus ja mainoksen katsominen 10 sekunnin ajan. Jos käyttäjä tekee molemmat, vain klikkaus lasketaan. Vähintään 10 sekuntia kestäneen videomainoksen katsomisen lasketaan johtaneen verkkosivustolla tapahtuvaan konversioon, jos käyttäjä konvertoituu kolmen päivän sisällä aktivoitumisesta. Mainosta klikkaavien käyttäjien osalta konversioiden attribuutiossa käytetään valitsemaasi konversioikkunaa.

Smart Bidding ‑kampanjoiden tehostaminen laajan vastaavuuden avainsanoilla

Laajan vastaavuuden avainsanat toimivat erityisen hyvin Smart Bidding ‑strategioiden kanssa (esim. konversiomäärän maksimointi, konversioarvon maksimointi, CPA-tavoite ja ROAS-tavoite).

Vastaavuustyypin mukaan ryhmittely ei ole tarpeen optimoinnin tehostamiseksi. Hintatarjousjärjestelmä asettaa hintatarjouksen erikseen kunkin haun huutokaupalle ja korottaa tai laskee tarjousta riippuen siitä, kuinka hyviä tuloksia haku todennäköisesti tuottaa. Kun käytät laajan vastaavuuden avainsanoja, algoritmit oppivat nopeammin ja löytävät lisää huutokauppoja, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan kasvutavoitteesi. Lue lisää laajan vastaavuuden avainsanoista.