Sobre Smart Bidding

Smart Bidding fa referència a estratègies d'oferta que, mitjançant la IA de Google, optimitzen les conversions o el valor de conversió en cada subhasta, una funció coneguda com a "ofertes en el moment de la subhasta". El cost per acció (CPA) objectiu, el retorn objectiu de la inversió en publicitat (ROAS objectiu), la maximització de conversions i la maximització del valor de conversió són estratègies de Smart Bidding.

Estratègies de Smart Bidding

Objectiu de l'empresa Objectiu de la campanya Estratègia de Smart Bidding
Incrementar les vendes o els contactes. Obtenir el màxim nombre de conversions possible a un pressupost o a un retorn de la inversió (ROI) fixos. Maximització de conversions i CPA objectiu.
Incrementar els beneficis. Obtenir el màxim nombre de conversions possible a un pressupost o a un ROAS fixos. ROAS objectiu i maximització del valor de conversió.

Motius per utilitzar Smart Bidding

Smart Bidding proporciona quatre avantatges clau que us permetran estalviar temps i millorar el rendiment.

Aprenentatge automàtic avançat

A les ofertes, els algoritmes d'aprenentatge automàtic utilitzen dades a gran escala per ajudar-vos a fer prediccions més precises en tot el vostre compte sobre com poden influir diferents imports d'oferta en les conversions o en el seu valor. Aquests algoritmes tenen en compte una varietat més àmplia de paràmetres que influeixen en el rendiment que els que una sola persona o un sol equip podrien calcular.

Gran varietat de senyals contextuals

Amb les ofertes en el moment de la subhasta, podeu incloure un gran nombre de senyals a les vostres optimitzacions d'ofertes. Els senyals són atributs identificables d'una persona o del seu context en el moment d'una subhasta en concret, com ara el dispositiu i la ubicació, que estan disponibles com a ajustos d'oferta manuals, i altres senyals i combinacions de senyals exclusives de Smart Bidding. A continuació trobareu una llista d'alguns d'aquests senyals importants.

Senyals per a les ofertes automàtiques

Dispositiu

Descripció: Google Ads pot optimitzar les ofertes per a les estratègies CPA objectiu o ROAS objectiu en funció de si algú utilitza un telèfon mòbil, una tauleta o un ordinador.

Exemple: en el cas d'un concessionari de cotxes, les ofertes es poden ajustar en funció de si una persona fa una cerca des d'un dispositiu mòbil, ja que en aquestes circumstàncies és més probable que demani cita en una ubicació propera.

Ubicació física

Descripció: Google Ads pot optimitzar les ofertes en funció de la ubicació específica (fins al nivell de ciutat) en què es trobi algú, encara que la segmentació per ubicació implementada per l'anunciant no sigui tan específica.

Exemple: en el cas d'un banc, encara que la segmentació per ubicació de l'anunciant estigui definida en Tarragona, les ofertes es poden ajustar si una persona cerca "compte corrent nou" des d'una ciutat amb una penetració més alta de la sucursal, en què sigui més probable que se sol·liciti un compte.

Intenció d'ubicació

Descripció: Google Ads pot optimitzar les ofertes en funció de la intenció d'ubicació d'algú, a més de la seva ubicació física.

Exemple: en el cas d'un proveïdor de serveis de viatges, les ofertes es poden ajustar si algú cerca activament una destinació de vacances que s'ofereix (per exemple, "parís vacances agost"), encara que no hi sigui físicament.

Dia de la setmana i hora

Descripció: Google Ads pot optimitzar les ofertes en funció de l'hora local d'algú i del dia de la setmana en la zona horària.

Exemple: en el cas d'un restaurant, les ofertes es poden ajustar en funció de si la cerca es fa a les 8 del vespre d'un dijous, que és quan hi ha més probabilitats que es facin reserves per al cap de setmana, o si es fa un dilluns a les 8 del matí.

Llista de remàrqueting

Descripció: Google Ads pot optimitzar les ofertes de cerca, de display i d'hotels en funció de la llista de remàrqueting a què pertany algú. La cerca i display també permeten saber quan es va afegir un usuari a la llista. La cerca també té en compte totes les llistes on es troba l'usuari per a una campanya o grup d'anuncis determinats.

Exemple: en el cas d'una botiga de roba en línia, les ofertes es poden ajustar en funció de si una persona ja ha cercat un producte durant una visita anterior al lloc web i de si l'ha afegit al carretó la darrera setmana, ja que en aquest cas és més probable que el vulgui comprar aviat, a diferència de si la cerca s'ha fet el mes anterior.

Característiques dels anuncis

Descripció: Google Ads pot optimitzar les ofertes en funció de la versió de l'anunci que es mostri, com ara si es tracta de la versió per aplicacions mòbils.

Exemple: en el cas d'una empresa de telecomunicacions, les ofertes es poden ajustar en funció de si l'anunci mostrat és la creativitat "Darreres ofertes" o "Plans flexibles", o en funció de si va dirigida a un lloc web per a mòbils o a una aplicació mòbil, segons quina d'aquestes variacions tingui més probabilitats de generar conversions. Per a les campanyes de display, les ofertes tenen en compte quines mides d'anunci i quins formats és més probable que generin conversions.

Idioma de la interfície

Descripció: Google Ads pot optimitzar les ofertes en funció de les preferències d'idioma d'algú.

Exemple: en el cas d'un lloc web d'aprenentatge d'espanyol, les ofertes es poden ajustar segons la consulta "aprendre un idioma nou" si la preferència d'idioma de la persona és l'anglès en lloc de l'espanyol, ja que en aquest cas seria menys probable que comprés un tutorial nou.

Navegador

Descripció: Google Ads pot optimitzar les ofertes en funció del navegador que utilitzi algú.

Exemple: en el cas d'una empresa d'alimentació saludable, les ofertes es poden ajustar en funció de si una persona fa una cerca des de Chrome, ja que hi ha hagut una probabilitat de conversió més alta per a aquest negoci des d'aquest navegador que des d'altres.

Sistema operatiu

Descripció: Google Ads pot optimitzar les ofertes en funció del sistema operatiu que utilitzi algú.

Exemple: en el cas d'un desenvolupador d'aplicacions de jocs, les ofertes es poden ajustar si una persona cerca "joc d'enginy" a Google Play des d'un dispositiu Android actualitzat a la darrera versió del sistema operatiu, ja que és més probable que instal·li l'aplicació en comparació amb els usuaris que tinguin una versió de sistema operatiu més antiga.

Consulta de cerca real (cerca i Shopping)

Descripció: Google Ads pot optimitzar les ofertes en funció del text de la consulta que hagi activat l'anunci, no només de la paraula clau coincident.

Exemple: en el cas d'un comerç al detall de sabates, les ofertes es poden ajustar en funció de si la consulta de cerca d'una persona és "botes de pell", ja que és més probable que en compri un parell, que no pas un usuari que cerqui "reparació de botes", encara que les dues consultes tinguin com a concordança ampla la paraula clau "botes".

Partner de la Xarxa de Cerca (només per a la cerca)

Descripció: Google Ads pot optimitzar les ofertes en funció del lloc web del partner de cerca en què es mostri l'anunci.

Exemple: en el cas d'una marca de productes de gran consum, les ofertes es poden ajustar en funció de si una consulta prové d'una cerca més rellevant en un lloc web de comerç electrònic, ja que la probabilitat de conversió és més alta que si prové d'un lloc web de notícies.

Emplaçament web (només per a display)

Descripció: Google Ads pot optimitzar les ofertes en funció de l'emplaçament de l'anunci al lloc web.

Exemple: en el cas d'una marca de productes de gran consum, les ofertes es poden ajustar en funció de si l'anunci es mostra en un lloc web popular amb molt de trànsit, ja que la probabilitat de conversió és més alta.

Comportament del lloc web (només per a display)

Descripció: Google Ads pot optimitzar les ofertes en funció de l'activitat d'algú al lloc web, com ara el nombre de pàgines que ha vist, el valor dels productes que ha cercat, el punt fins al qual ha arribat en el procés de conversió i altres llocs web que ha visitat prèviament.

Exemple: en el cas d'una marca de mobles, les ofertes es poden ajustar en funció de si una persona ha consultat diversos sofàs de preu elevat o bé llums, que són molt més barats.

Atributs de productes (només per a Shopping)

Descripció: Google Ads pot optimitzar les ofertes en funció d'atributs similars d'altres productes, com ara el preu, la condició, la marca i la categoria del producte.

Exemple: en el cas d'una botiga d'equipament per a activitats a l'aire lliure, les ofertes es poden ajustar en funció de si afegiu una tenda de campanya nova a les dades de producte que sigui similar a altres tendes amb moltes probabilitats de generar conversions.

Atributs de l'hotel i l'itinerari (només per a hotels)

Descripció: Google Ads pot optimitzar les ofertes en funció dels atributs de l'hotel i dels itineraris seleccionats per l'usuari.

Exemple: en el cas d'un hotel determinat, les ofertes es poden ajustar en funció de si les puntuacions dels usuaris són positives i si l'usuari ha seleccionat les dates d'entrada i de sortida (en comptes de les dates predeterminades) i, per tant, és més probable que generin una reserva.

Puntuació de l'aplicació mòbil (disponible aviat)

Descripció: Google Ads pot optimitzar les ofertes en funció de la puntuació i la quantitat de ressenyes d'una aplicació.

Exemple: en el cas d'una marca de productes de fitnes, les ofertes es poden ajustar en funció de si una aplicació té moltes ressenyes excel·lents i, per tant, més probabilitats que s'instal·li.

Competitivitat de preus (només per a Shopping i hotels)

Descripció: Google Ads pot optimitzar les ofertes en funció de la relació del preu d'un producte amb el d'altres anunciants que participen en les mateixes subhastes.

Exemple: en el cas d'un comerç al detall d'estris de cuina, les ofertes es poden ajustar en funció de si feu una oferta millor d'un joc de ganivets que els altres anunciants.

Estacionalitat (només per a Shopping)

Descripció: Google Ads pot optimitzar les ofertes segons les tendències estacionals de rendiment en diverses èpoques de l'any.

Exemple: en el cas d'un comerç al detall d'electrònica, les ofertes es poden ajustar en funció de si una persona cerca un televisor nou durant les festes, ja que la probabilitat de conversió sol ser més alta.

Controls de rendiment flexibles

Smart Bidding us permet definir objectius de rendiment i personalitzar les opcions de configuració per satisfer els vostres objectius empresarials únics:

• Optimitzeu les ofertes de cerca en funció del model d'atribució que hàgiu seleccionat, inclosa l'atribució basada en dades.
  • Definiu objectius de rendiment específics del dispositiu per a mòbils, ordinadors i tauletes amb les ofertes de CPA objectiu.
  • Utilitzeu les funcions de guia integrades per mantenir estratègies d'ofertes concretes. Consulteu l'article Com es poden guiar els anuncis de cerca basada en la IA per obtenir més detalls.

Informes de rendiment transparents

Smart Bidding ofereix eines de creació d'informes que proporcionen estadístiques més detallades sobre el rendiment de les ofertes i us ajuden a resoldre problemes ràpidament. Per exemple:

• Informes d'estratègia d'oferta que us ajuden a entendre el rendiment de les vostres estratègies de Smart Bidding. Per localitzar l'informe d'estratègia d'oferta, consulteu l'article Accedir als informes d'estratègia d'oferta.
  • Estats de les estratègies d'oferta detallats que mostren com van les ofertes.
  • Esborranys i experiments de campanya per a campanyes de cerca i de display, que permeten provar la qualitat del rendiment de Smart Bidding en comparació amb el vostre mètode d'ofertes actual.
  • Simuladors que preveuen el rendiment que podrien haver tingut els vostres anuncis en termes de mètriques clau com ara el cost, les conversions, el valor de conversió, les impressions i els clics si haguéssiu definit altres pressupostos i objectius de CPA i ROAS.
  • Alertes i notificacions que informen de problemes relacionats amb el seguiment de conversions i proporcionen passos clars per resoldre'ls.

Per a qui està pensat

Smart Bidding funciona a la perfecció en empreses grans i petites. Pot optimitzar les ofertes tenint en compte dades de totes les vostres campanyes; per això, fins i tot les campanyes sense cap dada pròpia poden veure incrementat el rendiment. Per avaluar-ne els resultats amb precisió, recomanem mesurar el rendiment analitzant períodes de temps llargs que incloguin com a mínim 30 conversions, com ara d'un mes com a mínim (50 conversions per al ROAS objectiu). Poden afegir-se paraules clau rellevants a les campanyes amb un volum reduït de trànsit per ampliar la segmentació i incrementar les conversions.

Els anunciants que fan servir Smart Bidding han de complir els requisits legals i les polítiques d'anuncis de Google aplicables. Per exemple, sou responsable de garantir que l'ús de Smart Bidding compleixi les polítiques de publicitat personalitzada de Google. És important que us familiaritzeu amb els senyals contextuals que s'utilitzen a Smart Bidding, de manera que pugueu determinar si aquest subconjunt d'estratègies d'oferta automàtica és adequat per a la vostra empresa.

Crear una estratègia de Smart Bidding

Abans de començar

Per utilitzar Smart Bidding heu de tenir el seguiment de conversions activat. Obteniu més informació sobre les diferents maneres de fer un seguiment de les conversions.

Configureu el seguiment de conversions d'aplicació mitjançant Web to App Connect. Un cop hàgiu utilitzat la interfície de Web to App Connect a Google Ads per configurar el seguiment de conversions i l'enllaçament profund, podeu oferir una experiència de web a aplicació fluida per als clients i generar, de mitjana, percentatges de conversió dues vegades més alts pels clics en anuncis que dirigeixen a l'aplicació en comparació amb el del lloc web per a mòbils.

Aquesta experiència millorada permet als clients completar més fàcilment l'acció prevista, ja sigui comprar, registrar-se o afegir articles al carretó. A més, des de la interfície de Web to App Connect, podeu fer un seguiment d'aquestes accions de conversió des de l'aplicació i obtenir recomanacions sobre com podeu millorar la campanya.

Per començar a utilitzar Web to App Connect, seguiu aquests tres passos:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona d'eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Planificació.
  3. Feu clic a Centre de publicitat per a aplicacions. Se us dirigirà a la interfície de Web to App Connect.

Obteniu més informació sobre com podeu millorar les conversions amb la interfície de Web to App Connect.

Podeu crear una estratègia de Smart Bidding per a una sola campanya (estratègia estàndard) o per a diverses campanyes (estratègia d'oferta de cartera):

• Creeu una estratègia amb una campanya nova.
  • Creeu o canvieu una estratègia des de la configuració de la campanya.
  • Creeu una estratègia des de l'opció "Estratègies d'oferta".

Per crear, revisar o gestionar les estratègies d'oferta, seguiu aquests passos:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona d'eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Pressupostos i ofertes.
  3. Feu clic a Estratègies d'oferta.

Atribució de conversions d'anunci de vídeo per a Smart Bidding

En el cas dels anuncis de vídeo en què s'utilitza Smart Bidding, Google Ads fa servir les dades de conversió de les campanyes per predir les probabilitats que una implicació amb l'anunci de vídeo generi una conversió.

Es considera que s'ha produït una implicació amb un anunci TrueView for Action quan algú hi fa clic o el visualitza durant més de 10 segons. Si fa totes dues coses, només es comptabilitza el clic. Si visualitza un anunci de vídeo durant 10 segons com a mínim, es comptabilitza com una contribució a una conversió de lloc web si la conversió es produeix durant els 3 dies posteriors a la implicació. En el cas dels usuaris que fan clic al vostre anunci, les conversions es continuaran atribuint al període de conversió actual.

Fer créixer les campanyes de Smart Bidding amb paraules clau de concordança ampla

Les paraules clau de concordança ampla s'adapten especialment bé a les estratègies de Smart Bidding, com ara la maximització de conversions, la maximització del valor de conversió, el CPA objectiu i el ROAS objectiu.

No cal segmentar per tipus de concordança per potenciar l'optimització. El sistema d'ofertes estableix una oferta per a cada subhasta individual de cada consulta i augmenta o redueix l'oferta en funció del rendiment que previsiblement obtindrà la consulta. Si apliqueu paraules clau de concordança ampla, els algoritmes aprendran més ràpidament i trobaran més subhastes que us ajudaran a assolir els vostres objectius de creixement. Més informació sobre les paraules clau de concordança ampla

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now