Over Klantenmatch

Met Klantenmatch kunt u uw online en offline gegevens gebruiken om uw klanten te bereiken of hun belangstelling te herwinnen via Zoeken, YouTube en Gmail. Door gebruik te maken van gegevens die uw klanten met u hebben gedeeld, kan Klantenmatch die klanten en vergelijkbare klanten met advertenties targeten.

Klantenmatch is een handige advertentietool voor veel bedrijfsdoelen, waarmee u onder andere de merkbekendheid kunt vergroten en conversies kunt genereren. Hier volgen enkele voorbeelden van verschillende doelgroepen die u met Klantenmatch kunt targeten:

• Op YouTube kunt u nieuwe doelgroepen bereiken door doelgroepen te targeten die vergelijkbaar zijn met uw meest waardevolle klanten.
  • In Gmail kunt u uw klanten of vergelijkbare doelgroepen bereiken met behulp van gepersonaliseerde advertenties bovenaan de inboxtabbladen.
  • In het zoeknetwerk en op Google Shopping kunt u uw campagnes optimaliseren door uw bod aan te passen op basis van uw kennis over de activiteiten van uw klanten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe Klantenmatch werkt.

Voordat u begint

Als u klaar bent om uw gegevens van Klantenmatch te uploaden, leest u meer informatie in het artikel Een klantenlijst maken.

Meer informatie over het proces van klantenmatching.

Hoe het werkt

Stel dat u een nieuw loyaliteitsprogramma onder de aandacht van uw bestaande klanten wilt brengen met Google-advertenties. Dit werkt als volgt:

-1- -2- -3-
U uploadt een gegevensbestand met de contactgegevens die u van uw klanten heeft gekregen. U maakt een campagne of past een bestaande campagne aan en target deze op uw Klantenmatch-doelgroep: de klanten uit uw geüploade gegevensbestand die Google-gebruikers zijn. Wanneer die gebruikers zijn ingelogd op hun Google-account, zien ze uw advertenties wanneer ze Google Zoeken, YouTube en Gmail gebruiken.

Lees het artikel Hoe Google gegevens van Klantenmatch gebruikt voor meer informatie over hoe Google de door u geüploade gegevensbestanden voor Klantenmatch gebruikt.

Opmerking

Klantenmatch is momenteel alleen beschikbaar voor Zoeken, Shopping, YouTube en Gmail. Deze functie is niet beschikbaar op sites van derden in het Display Netwerk.

Lidmaatschapsduur

Klantenmatch-doelgroepen verlopen niet, dus de lidmaatschapsduur is standaard onbeperkt. U kunt bepalen hoelang uw klanten deel blijven uitmaken van een Klantenmatch-doelgroep, maar het is een goed idee om de lijst regelmatig te vernieuwen. U ontvangt een e-mail van Google Ads als uw lijsten al een tijd niet zijn vernieuwd.

Gegevens delen tussen accounts

U kunt doelgroepen delen via meerdere beheerde accounts als: u een Klantenmatch-doelgroep of een vergelijkbare doelgroep in uw manageraccount heeft, of een klantaccount de Klantenmatch-doelgroep of vergelijkbare doelgroep deelt met uw manageraccount.

Alle accounts die gebruikmaken van een Klantenmatch-doelgroep, moeten voldoen aan het beleid voor Klantenmatch. Google staat het delen of gebruik van deze gegevens buiten uw beheerde account niet toe. Alleen accounteigenaren en -beheerders kunnen klantgegevens toevoegen aan en verwijderen uit Klantenmatch-doelgroepen waarvoor ze beheerderstoegang hebben.

Vergelijkbare doelgroepen voor YouTube en Gmail

Het targeten van vergelijkbare doelgroepen op basis van uw Klantenmatch-doelgroepen is beschikbaar voor YouTube en Gmail. Deze vergelijkbare doelgroepen worden automatisch samengesteld als uw Klantenmatch-doelgroepen aan de minimale geschiktheidscriteria voldoen. U kunt een vergelijkbare doelgroep targeten op dezelfde manier als u een remarketinglijst target, namelijk door de doelgroep toe te voegen aan een advertentiegroep in uw campagne.

Wanneer er een vergelijkbare doelgroep beschikbaar is, wordt de lijstgrootte weergegeven voor elk beschikbaar netwerk in de tabel Doelgroepen. Zodra een doelgroep actief is, kunt u een lijst van vergelijkbare doelgroepen aan uw targeting toevoegen. Als de waarde Incompatibel wordt weergegeven in een van de kolommen in een lijst, kunt u de betreffende property niet targeten met de lijst.

Houd er rekening mee dat het tot 48 uur kan duren voordat uw campagne wordt weergegeven.

De Google Ads-API gebruiken

Accounteigenaren of -beheerders kunnen ook de Google Ads-API gebruiken om gegevensbestanden te uploaden en hun Klantenmatch-doelgroepen te beheren. Adverteerders kunnen een gegevensbestand uploaden, klantgegevens toevoegen of verwijderen, of configuraties bewerken via de API. Ga voor meer informatie naar het remarketinggedeelte van de Google Ads-API op de website van Google Developers.

Keuzevrijheid en beheer voor gebruikers

Via Advertentie-instellingen van Google kunnen Google-gebruikers zelf bepalen welke advertenties (waaronder Klantenmatch-advertenties) ze in Google-services te zien krijgen.