Over Klantenmatch

We hebben de volgende verbeteringen aangebracht in Google Ads om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats: het tabblad Doelgroepen in het navigatiemenu aan de linkerkant van de pagina. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Meer informatie over doelgroeprapportage
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder vergelijkbare, aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen.

Met Klantenmatch kunt u uw online en offline gegevens gebruiken om klanten te bereiken en opnieuw aan te spreken via Zoeken, het tabblad Shopping, Gmail, YouTube en het Display Netwerk. Door gebruik te maken van gegevens die klanten met u hebben gedeeld, kan Klantenmatch die klanten en vergelijkbare klanten met advertenties targeten.

Wanneer het beleid van Apple voor app-trackingtransparantie (ATT) van kracht wordt, heeft dit bij iOS 14-verkeer mogelijk gevolgen voor uw gegevenssegmenten (vooral voor lijsten met websitegebruikers, lijsten met app-gebruikers en automatisch gemaakte lijsten) en Klantenmatch-lijsten (inclusief het gebruik van deze lijsten voor uitsluitingen). Er kunnen ook prestatieschommelingen optreden voor campagnes die webgebaseerde conversiedoelen promoten, met name voor campagnes die gebruikmaken van Klantenmatch en uw andere gegevenssegmenten. In de tussentijd breiden we gemodelleerde conversies uit naar meer iOS 14-verkeer.

Klantenmatch is een handige advertentietool voor veel bedrijfsdoelen, waarmee u onder andere de merkbekendheid kunt vergroten en conversies kunt genereren. Hier volgen enkele voorbeelden van verschillende doelgroepen die u met Klantenmatch kunt targeten:

• In het zoeknetwerk en op het tabblad Shopping kunt u campagnes optimaliseren door uw biedingen aan te passen op basis van uw kennis over de activiteiten van uw klanten.
  • In Gmail kunt u uw klanten en nieuwe potentiële klanten met vergelijkbare interesses bereiken via gepersonaliseerde advertenties bovenaan hun inboxtabbladen.
  • Op YouTube kunt u nieuwe segmenten bereiken door segmenten te targeten die vergelijkbaar zijn met uw meest waardevolle klanten.
  • In het Google Display Netwerk kunt u uw klanten en potentiële klanten met vergelijkbare interesses bereiken via gepersonaliseerde advertenties.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe Klantenmatch werkt. U kunt ook meer informatie lezen in het artikel Gids voor Klantenmatch.

Voordat u begint

Als u klaar bent om uw gegevens van Klantenmatch te uploaden, leest u meer informatie in het artikel Een klantenlijst maken.

Meer informatie over het proces van klantenmatching

Hoe het werkt

Stel dat u met Google-advertenties een nieuw loyaliteitsprogramma onder de aandacht van bestaande klanten wilt brengen. Dit werkt als volgt:

Step 1 Step 2 Step 3
U maakt en uploadt een gegevensbestand van de klantenlijst met contactgegevens die uw klanten hebben verstrekt. Gebruik hiervoor deze template. In dit artikel vindt u instructies voor de indeling. U maakt een nieuwe campagne of past een bestaande campagne aan en target deze op uw Klantenmatch-segment: de klanten uit het geüploade gegevensbestand die Google-gebruikers zijn. Als die gebruikers zijn ingelogd op hun Google-account, zien ze uw advertenties als ze het zoeknetwerk, YouTube en Gmail gebruiken of als ze in het Google Display Netwerk browsen.

Lees het artikel Hoe Google gegevens van Klantenmatch gebruikt voor meer informatie over hoe Google de door u geüploade gegevensbestanden voor Klantenmatch gebruikt.

Klantenmatch is momenteel beschikbaar voor Zoeken, het tabblad Shopping, YouTube, Gmail en het Display Netwerk.

Keuzevrijheid en beheer voor gebruikers

Via de pagina Advertentie-instellingen van Google kunnen Google-gebruikers zelf bepalen welke advertenties (waaronder Klantenmatch-advertenties) ze in Google-services te zien krijgen.

Ondervindt u problemen met uw Klantenmatch-lijsten?

Contact opnemen