Over Klantenmatch

Met Klantenmatch kunt u uw online en offline gegevens gebruiken om uw klanten te bereiken of hun belangstelling te herwinnen via Zoeken, Shopping, Gmail, YouTube en het Display Netwerk. Door gebruik te maken van gegevens die uw klanten met u hebben gedeeld, kan Klantenmatch die klanten en vergelijkbare klanten met advertenties targeten.

Klantenmatch is een handige advertentietool voor veel bedrijfsdoelen, waarmee u onder andere de merkbekendheid kunt vergroten en conversies kunt genereren. Hier volgen enkele voorbeelden van verschillende doelgroepen die u met Klantenmatch kunt targeten:

• In het zoeknetwerk en op Google Shopping kunt u uw campagnes optimaliseren door uw bod aan te passen op basis van uw kennis over de activiteiten van uw klanten.
  • In Gmail kunt u uw klanten of vergelijkbare doelgroepen bereiken met behulp van gepersonaliseerde advertenties bovenaan de inboxtabbladen.
  • Op YouTube kunt u nieuwe doelgroepen bereiken door doelgroepen te targeten die vergelijkbaar zijn met uw meest waardevolle klanten.
  • In het Display Netwerk kunt u uw klanten of vergelijkbare doelgroepen bereiken met behulp van gepersonaliseerde advertenties in het Google Display Netwerk.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe Klantenmatch werkt.

Voordat u begint

Als u klaar bent om uw gegevens van Klantenmatch te uploaden, leest u meer informatie in het artikel Een klantenlijst maken.

Meer informatie over het proces van klantenmatching

Hoe het werkt

Stel dat u een nieuw loyaliteitsprogramma onder de aandacht van uw bestaande klanten wilt brengen met Google-advertenties. Dit doet u als volgt:

-1- -2- -3-
U uploadt een gegevensbestand met de contactgegevens die u van uw klanten heeft gekregen. Gebruik deze template en lees dit artikel voor opmaakrichtlijnen. U maakt een nieuwe campagne of updatet een bestaande campagne en target daarmee uw Klantenmatch-doelgroep: de klanten uit uw geüploade gegevensbestand die Google-gebruikers zijn. Als die gebruikers zijn ingelogd op hun Google-account, zien ze uw advertenties als ze het zoeknetwerk, YouTube en Gmail gebruiken of als ze browsen op het Google Display Netwerk.

Lees het artikel Hoe Google gegevens van Klantenmatch gebruikt voor meer informatie over hoe Google de door u geüploade gegevensbestanden voor Klantenmatch gebruikt.

Klantenmatch is momenteel beschikbaar voor Zoeken, Shopping, YouTube, Gmail en het Display Netwerk.

Lidmaatschapsduur

Klantenmatch-doelgroepen verlopen niet, dus de lidmaatschapsduur is standaard onbeperkt. U kunt bepalen hoelang uw klanten deel blijven uitmaken van een Klantenmatch-doelgroep, maar het is een goed idee uw lijst regelmatig te vernieuwen. U ontvangt een e-mail van Google Ads als uw lijsten al een tijd niet zijn vernieuwd.

Gegevens delen tussen accounts

U kunt doelgroepen via meerdere beheerde accounts delen als u een Klantenmatch-doelgroep of een vergelijkbare doelgroep in uw manageraccount heeft of een klantaccount de Klantenmatch-doelgroep of vergelijkbare doelgroep deelt met uw manageraccount.

Alle accounts die gebruikmaken van een Klantenmatch-doelgroep, moeten voldoen aan het beleid voor Klantenmatch. Google staat het delen of gebruik van deze gegevens buiten uw beheerde account niet toe. Alleen accounteigenaren en -beheerders kunnen klantgegevens toevoegen aan en verwijderen uit Klantenmatch-doelgroepen waarvoor ze beheerderstoegang hebben.

Vergelijkbare doelgroepen

U kunt gebruikmaken van targeting op vergelijkbare doelgroepen op basis van uw Klantenmatch-doelgroepen voor Zoeken, YouTube, Gmail en het Display Netwerk. Deze vergelijkbare doelgroepen worden automatisch samengesteld als uw Klantenmatch-doelgroepen aan de minimale geschiktheidscriteria voldoen. U kunt een vergelijkbare doelgroep gebruiken op dezelfde manier als u een Klantenmatch- of remarketinglijst gebruikt, namelijk door de doelgroep toe te voegen aan een advertentiegroep of campagne.

Wanneer een vergelijkbare doelgroep beschikbaar is, wordt de lijstgrootte weergegeven voor elk beschikbaar netwerk in de tabel Doelgroepen. Zodra een doelgroep actief is, kunt u een lijst van vergelijkbare doelgroepen aan uw targeting toevoegen. Als de waarde Incompatibel wordt weergegeven in een van de kolommen in een lijst, kunt u de betreffende property niet targeten met de lijst.

Houd er rekening mee dat het tot 48 uur kan duren voordat uw campagne wordt weergegeven.

De Google Ads API (AdWords API) gebruiken

Accounteigenaren of -beheerders kunnen ook de Google Ads API (AdWords API) gebruiken om gegevensbestanden te uploaden en hun Klantenmatch-doelgroepen te beheren. Adverteerders kunnen een gegevensbestand uploaden, klantgegevens toevoegen of verwijderen, of configuraties bewerken via de API. Ga voor meer informatie naar het remarketinggedeelte van de Google Ads API (AdWords API) op de website van Google Developers.

Keuzevrijheid en beheer voor gebruikers

Via de Google Ads-instellingen kunnen Google-gebruikers zelf bepalen welke advertenties (waaronder Klantenmatch-advertenties) ze in Google-services te zien krijgen.