Om Kundematch

Fra og med starten af marts 2024 er Kundematch-lister, som er aktiveret på Google-partnerbeholdningswebsites eller børswebsites fra tredjeparter i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS), ikke længere tilgængelige for web og app. Google Ads og Display & Video 360 giver fortsat brugerne mulighed for at bruge deres egne førstepartsdata (samt tilpassede og udvidede målgrupper) på tværs af ejendomme, der ejes og drives af Google.

Med Kundematch kan du bruge dine online- og offlinedata til at nå ud til kunder via både Søgenetværket, fanen Shopping, Gmail, YouTube og Displaynetværket og få dem til at udvise engagement igen. Kundematch bruges til at målrette annoncer mod disse kunder og andre kunder, der minder om dem, ud fra oplysninger, som kunderne har delt med dig.

Kundematch er et nyttigt værktøj til mange forretningsmæssige mål, lige fra at øge brandbevidstheden til at øge antallet af konverteringer. Her er et par eksempler på forskellige målgrupper, som du kan målrette mod med Kundematch:

• På Søgenetværket og fanen Shopping kan du optimere dine kampagner ved at justere dine bud ud fra din viden om kundernes aktiviteter.
  • I Gmail kan du nå ud til dine kunder eller nye potentielle kunder med lignende interesser ved hjælp af tilpassede annoncer lige over fanerne i deres indbakke.
  • På YouTube kan du nå ud til nye segmenter ved at målrette mod segmenter, der minder om dine mest værdifulde kunder.
  • På Google Displaynetværket kan du nå ud til dine kunder eller nye potentielle kunder med lignende interesser ved hjælp af tilpassede annoncer.

I denne artikel kan du læse om, hvordan Kundematch fungerer. Du kan også læse mere i Din guide til Kundematch. Der er flere nylige opdateringer, der påvirker, hvordan Kundematch fungerer. Du kan læse mere om disse opdateringer nedenfor.

Før du begynder

I kampagner, hvor der bruges Smart Bidding og optimeret målretning, medtages alle Kundematch-lister på din konto automatisk for at gøre annoncekampagnerne mere effektive i henhold til dine mål, f.eks. konverteringer. Hvis du ikke vil have, at dine Kundematch-lister automatisk bruges til at forbedre din kampagnes effektivitet, kan du gøre et af følgende:

• Fravælg automatisk inkludering af ikke-anvendte Kundematch-lister, der er tilgængelige for din konto, ved at følge denne vejledning.
  • Fjern specifikke lister, som du ikke vil bruge i Smart Bidding og optimeret målretning via din konto.

Vær opmærksom på følgende:

• Dette påvirker ikke målretningsindstillingerne for din kampagne. Hvis din kampagne bruger optimeret målretning, vises dine annoncer til de brugere, der mest sandsynligt foretager en konvertering.
  • Selvom dine Kundematch-lister ikke er relevante for alle dine kampagner, lærer Smart Bidding og optimeret målretning automatisk, hvilke Kundematch-lister der er nyttige for din kampagnes effektivitet, og de optimerer løbende anvendelsen af listerne i realtid.
  • Kundematch-lister bruges ikke, hvis du bruger manuelle budstrategier.
  • Automatisk inkludering af ikke-anvendte Kundematch-lister i Smart Bidding eller optimeret målretning er tilgængeligt for kampagner på YouTube og videokampagner med handling på YouTube og vil snart være tilgængeligt for InFeed-annoncer og søgeannoncer.

Tidslinjen for ikke-målrettede Kundematch-lister bliver som følger:

Annoncekampagnetype Tidslinjer
YouTube-VAC Lanceret i 4. kvartal 2022
YouTube Lanceret i 4. kvartal 2022
Søgeannoncer Lanceret i 3. kvartal 2023
Shopping Lanceres i 1. kvartal 2024
Demand Gen (annoncer, der ikke er på YouTube) Lanceret i 3. kvartal 2023
Gmail-annoncer Lanceres i 1. kvartal 2024

Hvis du er klar til at uploade dine Kundematch-data, kan du få flere oplysninger om, hvordan du opretter en kundeliste.

Få flere oplysninger om Kundematch-processen

Sådan fungerer det

Lad os sige, at du vil bruge Google-annoncer til at gøre dine nuværende kunder opmærksomme på et nyt loyalitetsprogram. Sådan fungerer det:

Step 1 Step 2 Step 3
Du opretter og uploader en datafil med en kundeliste, der indeholder kontaktoplysninger, dine kunder har givet dig. Brug denne skabelon, og læs denne artikel for at få en vejledning i formatering. Du opretter eller opdaterer en kampagne for at målrette mod dit Kundematch-segment, som er kunder fra din uploadede datafil, der også er Google-brugere. Når disse brugere er logget ind på deres Google-konto, får de vist dine annoncer, når de bruger Søgenetværket, YouTube, Gmail eller Google Displaynetværket.

Læs artiklen Sådan bruger Google data fra Kundematch, hvis du vil have flere oplysninger om, hvordan matchprocessen forløber, og hvordan Google bruger de datafiler, du uploader til Kundematch.

Kundematch er i øjeblikket tilgængelig i Gmail samt på Søgenetværket, fanen Shopping, YouTube og Displaynetværket.

Brugervalg og -styring

Google-brugere kan selv styre, hvilke annoncer de får vist i Google-tjenester, heriblandt Kundematch-annoncer, via Indstillinger for Google-annoncer.

Konsekvenserne af samtykkepolitikken for brugere i EU for Kundematch-uploadpartnere

Som et led i vores løbende bestræbelser på at opretholde et økosystem for digital annoncering med fokus på privatlivsbeskyttelse har vi valgt at optrappe håndhævelse af Googles samtykkepolitik for brugere i EU.

Hvis du uploader data om brugere i EØS via en Kundematch-partner, skal du i samarbejde med Kundematch-partneren sikre dig, at du overfører de påkrævede samtykkesignaler til Google. Få flere oplysninger om konsekvenserne af samtykkepolitikken for brugere i EU for Kundematch-uploadpartnere.

Seneste opdateringer til Kundematch

Der er indført følgende forbedringer i Google Ads for at give en omfattende og samlet visning af dine målgrupper og gøre målgruppeadministration og -optimering lettere:

• Ny målgrupperapportering
    Detaljeret rapportering om målgruppedemografi, segmenter og ekskluderinger er nu samlet på ét sted. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon, åbn fanen "Målgrupper, søgeord og indhold", og klik på Målgrupper for at få flere oplysninger. Du kan også nemt administrere dine målgrupper fra denne rapportside. Få flere oplysninger om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruger nye termer i din målgrupperapport og overalt i Google Ads. Eksempelvis kaldes "målgruppetyper" (disse omfatter tilpassede målgrupper, målgrupper i markedet og interessebaserede målgrupper) nu målgruppesegmenter, og "remarketing" kaldes nu "dine data". Få flere oplysninger om opdateringerne af målgrupperelaterede termer og udtryk.
Når Apples ATT-politikker træder i kraft, får det muligvis konsekvenser med hensyn til iOS 14-trafik for dine datasegmenter (især websiterelaterede lister, apprelaterede lister og automatisk oprettede lister) og Kundematch-lister (herunder brug af disse lister til ekskludering). Der kan også være udsving i effektiviteten for kampagner, der promoverer webbaserede konverteringsmål – særligt de kampagner, der bruger Kundematch-segmenter og dine andre datasegmenter. Omfanget af modellerede konverteringer bliver inden længe udvidet til en større del af iOS 14-trafikken.

Har du problemer med dine Kundematch-lister?

Kontakt os