Om Kundematch

Der er indført følgende forbedringer i Google Ads for at give en omfattende og samlet visning af dine målgrupper og gøre målgruppeadministration og -optimering lettere:

• Ny målgrupperapportering
    Detaljeret rapportering om målgruppedemografi, segmenter og ekskluderinger er nu samlet på ét sted, på fanen "Målgrupper" i navigationsmenuen til venstre. Du kan også nemt administrere dine målgrupper fra denne rapportside. Få flere oplysninger om målgrupperapportering
  • Nye termer
    Vi bruger nye termer i din målgrupperapport og i hele Google Ads. Eksempelvis kaldes "målgruppetyper" (disse omfatter tilsvarende målgrupper, tilpassede målgrupper, målgrupper i markedet og interessebaserede målgrupper) nu målgruppesegmenter, og "remarketing" kaldes nu "dine data". Få flere oplysninger om de nye opdateringer af målgrupperelaterede termer og udtryk

Med Kundematch kan du bruge dine online- og offlinedata til at nå ud til kunder via både Søgenetværket, fanen Shopping, Gmail, YouTube og Displaynetværket og skabe fornyet engagement hos dem. Kundematch bruges til at målrette annoncer mod disse kunder og andre kunder, der minder om dem, ud fra oplysninger, som kunderne har delt med dig.

Når Apples ATT-politikker træder i kraft, får det muligvis konsekvenser med hensyn til iOS 14-trafik for dine datasegmenter (især websiterelaterede lister, apprelaterede lister og automatisk oprettede lister) og Kundematch-lister (herunder brug af disse lister til ekskludering). Der kan også være udsving i effektiviteten for kampagner, der promoverer webbaserede konverteringsmål – særligt de kampagner, der bruger Kundematch-segmenter og dine andre datasegmenter. Omfanget af modellerede konverteringer bliver inden længe udvidet til en større del af iOS 14-trafikken.

Kundematch er et nyttigt værktøj til at nå mange forretningsmæssige mål, lige fra at øge brandbevidstheden til at øge antallet af konverteringer. Her er et par eksempler på forskellige målgrupper, som du kan målrette mod med Kundematch:

• På Søgenetværket og fanen Shopping kan du optimere dine kampagner ved at justere dine bud ud fra din viden om kundernes aktiviteter.
  • I Gmail kan du nå ud til dine kunder eller nye potentielle kunder med lignende interesser ved hjælp af tilpassede annoncer lige over fanerne i deres indbakke.
  • På YouTube kan du nå ud til nye segmenter ved at målrette mod segmenter, der minder om dine mest værdifulde kunder.
  • På Google Displaynetværket kan du nå ud til dine kunder eller nye potentielle kunder med lignende interesser ved hjælp af tilpassede annoncer.

I denne artikel kan du læse om, hvordan Kundematch fungerer. Du kan også læse mere i Din guide til Kundematch.

Før du begynder

Hvis du er klar til at uploade dine Kundematch-data, kan du få flere oplysninger om, hvordan du opretter en kundeliste.

Få flere oplysninger om kundematchprocessen

Sådan fungerer det

Lad os sige, at du vil bruge Google-annoncer til at gøre dine nuværende kunder opmærksomme på et nyt loyalitetsprogram. Sådan fungerer det:

Step 1 Step 2 Step 3
Du opretter og uploader en datafil med en kundeliste, der indeholder kontaktoplysninger, dine kunder har givet dig. Brug denne skabelon, og læs denne artikel for at få en vejledning i formatering. Du opretter eller opdaterer en kampagne for at målrette mod dit Kundematch-segment, som er kunder fra din uploadede datafil, der også er Google-brugere. Når disse brugere er logget ind på deres Google-konto, får de vist dine annoncer, når de bruger Søgenetværket, YouTube, Gmail eller Google Displaynetværket.

Læs artiklen Sådan bruger Google data fra Kundematch, hvis du vil have flere oplysninger om, hvordan matchprocessen forløber, og hvordan Google bruger de datafiler, du uploader til Kundematch.

Kundematch er i øjeblikket tilgængelig i Gmail samt på Søgenetværket, fanen Shopping, YouTube og Displaynetværket.

Brugervalg og -styring

Google-brugere kan selv styre, hvilke annoncer de får vist i Google-tjenester, heriblandt Kundematch-annoncer, via Indstillinger for Google-annoncer.

Har du problemer med dine Kundematch-lister?

Kontakt os