Spor appkonverteringer med Firebase

Når du har knyttet sammen Google Ads- og Firebase-kontoen din, kan du importere konverteringer fra Firebase for å se om annonsekampanjene dine fører til at du oppnår flere appinstallasjoner eller handlinger i apper med Android- eller iOS-appene dine.

I denne artikkelen forklarer vi hva du må gjøre før du kan importere konverteringer fra Firebase, og vi ser også nærmere på konfigurasjonsveiledningen.

Før du begynner

Før du kan importere konverteringer fra Firebase, er det en del ting som må være på plass for å konfigurere sporing, inkludert følgende:

• Et Firebase-prosjekt: Google-kontoen du logger på Google Ads med, må være angitt som eier av et Firebase-prosjekt. Finn ut hvordan du kommer i gang med Firebase.
  • SDK-en for Firebase installert i appene dine: Finn ut hvordan du bruker SDK-en for Firebase med apper.
  • Knytt Firebase sammen med Google Ads: Du må ha minst ett Firebase-prosjekt som er tilknyttet Google Ads-kontoen din.
  • Konverteringsaktiviteter konfigurert i Firebase: Du kan importere en hvilken som helst aktivitet konfigurert som en konverteringsaktivitet, til Firebase. Aktiviteter av typen «første gang appen åpnes», «kjøp i app» og «netthandel» er automatisk angitt som konverteringsaktiviteter. For å spore andre aktiviteter som konverteringer, må du angi disse aktivitetene som konverteringer i Firebase. Du kan ha opptil 15 konverteringshendelser per app i Firebase.
  • En App Store-ID oppgitt for iOS-apper i Firebase: Hvis du ikke har oppgitt Apple App Store-ID-en for iOS-prosjektene dine, vises det ikke konverteringshendelser for disse prosjektene i Google Ads. For å legge til en App Store-ID, åpne Firebase, finn iOS-appen din på Oversikt-siden, og velg Administrer fra menyen med tre prikker.

Hvis du bruker konverteringssporing via flere kontoer for å spore konverteringer i en managerkonto, må du knytte Firebase sammen med managerkontoen og importere konverteringene der.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Slik importerer du konverteringshandlinger fra Firebase

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Verktøy-fanen, og velg Konverteringer fra rullegardinmenyen.
  3. Velg Firebase fra venstre meny.
  4. Nå skal det vises en side med innstillinger og Firebase-konverteringsaktivitetene dine. Hvis siden ikke vises, må du kontrollere om du faktisk har knyttet Firebase sammen med AdWords.
  5. Klikk på Firebase-attribusjon. Med denne innstillingen kan du velge når det skal rapporteres konverteringer i AdWords dersom det har vært klikk på annonser fra flere ulike annonsenettverk. Du kan finne ut mer om dette i delen Om Firebase-attribusjon nedenfor. Velg et alternativ (eller la standardvalget være valgt), og klikk på Lagre.
  6. Under «Importér Firebase-konverteringsaktiviteter» kan du se en tabell med alle Firebase-aktivitetene du kan importere. Hvis ikke alle Firebase-konverteringsaktivitetene dine vises her, må du forsikre deg om at du har tilknyttet Firebase-prosjektene for aktivitetene du vil importere.
  7. Velg hvilke konverteringsaktiviteter du vil importere.
  8. Klikk på Importér.

Du har nå importert konverteringsaktivitetene dine, og de blir sporet som konverteringshandlinger i AdWords. For å redigere innstillingene for de nye konverteringshandlingene, følg veiledningen nedenfor.

Slik redigerer du innstillinger for konverteringshandlinger

Nå som du har importert konverteringsaktiviteter, står disse oppført som konverteringshandlinger i Konverteringshandlinger-tabellen din.

1. Gå til Konverteringshandlinger-tabellen (du kommer deg dit ved å klikke på Verktøy-fanen og velge Konverteringer), og klikk på navnet på Firebase-konverteringshandlingen du vil redigere.
  2. Nå vises det en side med de gjeldende innstillingene for denne konverteringshandlingen. Klikk på Rediger innstillinger.
  3. Endre det du måtte ønske. (Nedenfor kan du se en oversikt over de ulike innstillingene du kan redigere for hver type konverteringshandling.) Klikk så på Lagre.

For noen innstillinger kan det vises et varsel om at innstillingene dine i Firebase ikke stemmer overens med de i AdWords. Du kan fint ha ulike innstillinger i hvert produkt, men da må du være klar over at det kan rapporteres om ulike konverteringsdata i AdWords og Firebase.

Innstillingene du kan redigere, varierer alt etter om du sporer første gang enkeltbrukere åpner appen, kjøp i app som spores automatisk, eller andre aktiviteter. Se listen over innstillinger for hver av disse nedenfor.

Innstillinger for første gang appen åpnes

• Navn: Gi konverteringshandlingen du vil spore, et navn. Dermed blir det enklere å finne igjen konverteringshandlingen senere i konverteringsrapportene.

• Verdi: Oppgi en verdi for hver installasjon, eller velg «Ikke angi noen verdi» hvis du ikke vil spore noen slik verdi. Finn ut mer om konverteringsverdier.

• Ta den med i Konverteringer-kolonnen: Fjern avmerkingen for denne innstillingen (valgt som standard for iOS, men ikke for Android) hvis du ikke vil at det skal tas med data om denne konverteringshandlingen i Konverteringer-rapporteringskolonnen din (eller automatiske budstrategier som bruker den kolonnen). Du kan fjerne avmerkingen for denne innstillingen hvis du optimaliserer konverteringer med en automatisk budstrategi, og du selv vil velge hvilke konverteringshandlinger som skal inkluderes i den budstrategien. For å unngå dupliserte konverteringer bør du holde deg til én konverteringshandling per aktivitet per app. Finn ut mer om «Ta den med i Konverteringer-kolonnen».

Merk: Den første åpne hendelsen bør være den ene konverteringshendelsen per app som du har satt til ja.

Innstillinger for kjøp i app som spores automatisk

• Navn: Gi konverteringshandlingen du vil spore, et navn. Dermed blir det enklere å finne igjen konverteringshandlingen senere i konverteringsrapportene.
  • Telling: Velg hvorvidt alle eller bare én konvertering skal telles per annonseklikk. Finn ut mer om telling av konverteringer.
  • Konverteringsvindu: Velg hvor lenge du vil spore konverteringer etter at brukeren klikker på en annonse. Finn ut mer om konverteringsvinduer.
  • Ta den med i Konverteringer-kolonnen: Fjern avmerkingen for denne innstillingen (valgt som standard) hvis du ikke vil at det skal tas med data om denne konverteringshandlingen i Konverteringer-rapporteringskolonnen din. Du kan være lurt å fjerne avmerkingen for denne innstillingen hvis du optimaliserer for konverteringer med en automatisk budstrategi, og du ikke vil ha med denne konverteringshandlingen i budstrategien din. Finn ut mer om «Ta den med i Konverteringer-kolonnen».

Merk: Kjøp i app som spores automatisk, spores som standard i Firebase. Alle andre konverteringshandlinger kan spores i henhold til innstillingene dine, men dette krever manuell implementering.

Innstillinger for alle andre konverteringshandlinger (inkl. netthandelsaktiviteter)

• Navn: Gi konverteringshandlingen du vil spore, et navn. Dermed blir det enklere å finne igjen konverteringshandlingen senere i konverteringsrapportene.
  • Verdi: Verdien av hver enkelt konverteringshendelse spores i Firebase og importeres automatisk i Google Ads. Du kan også angi en standardverdi i Google Ads. Husk at du må sende verdien i form av et tall fra Firebase når du skal rapportere konverteringer i Google Ads. Finn ut mer om konverteringsverdier.
  • Telling: Velg om du vil telle alle konverteringer eller én konvertering per annonseklikk. «Alle» passer best for salg, mens «én» passer best for potensielle salg. Finn ut mer om telling av konverteringer.
  • Konverteringsvindu: Velg hvor lenge du vil spore konverteringer etter at brukeren klikker på en annonse. Finn ut mer om konverteringsvinduer.
  • Kategori: Velg kategorien som best beskriver den aktuelle konverteringen. Du kan bruke denne kategorien til å segmentere konverteringsrapportene.
  • Ta den med i Konverteringer-kolonnen: Fjern avmerkingen for denne innstillingen (valgt som standard) hvis du ikke vil at det skal tas med data om denne konverteringshandlingen i Konverteringer-rapporteringskolonnen din. Du kan være lurt å fjerne avmerkingen for denne innstillingen hvis du optimaliserer for konverteringer med en automatisk budstrategi, og du ikke vil ha med denne konverteringshandlingen i budstrategien din. Finn ut mer om «Ta den med i Konverteringer-kolonnen».

Om Firebase-attribusjon

Hvis du bruker flere annonsenettverk til å markedsføre appen din, krediterer også attribusjonsrapporter for Firebase andre nettverk til konverteringene dine, hvis du har konfigurert nettverkene under Nettverksinnstillinger i brukergrensesnittet. Google Ads rapporterer kun konverteringer som innebar et klikk på en Google Ads-annonse. Med innstillingen «Firebase-attribusjon» kan du definere hvilke konverteringer Google Ads kan ta kreditt for, og som dermed skal vises i Google Ads-rapporteringsdelen. Du har to alternativer:

• Rapportér alle konverteringer med Google Ads-klikk, selv om det finnes påfølgende klikk i andre annonsenettverk. Velg dette alternativet om du vil at det skal rapporteres om alle konverteringer der brukeren klikket på en Google Ads-annonse. Dette er standardalternativet, ettersom du med dette får se alle konverteringene Google Ads-kampanjene dine var involvert i.
  • Rapportér bare konverteringer der det siste klikket var på en annonse. Velg dette alternativet hvis du ikke vil at Google Ads skal rapportere om konverteringer der det siste klikket kom på en annonse tilhørende et annet annonsenettverk, selv om det forekom Google Ads-klikk forut for dette på kundens vei frem til konverteringen. Med dette alternativet blir konverteringen kreditert til annonsenettverket som brukeren klikket på sist.

Om dupliserte konverteringer

Om det virker som om appinstallasjoner av den samme appen spores av flere konverteringshandlinger for apper, vises det en advarsel i innstillingen «Ta den med i Konverteringer-kolonnen» for konverteringshandlingene dine. Hvis disse konverteringshandlingene sporer den samme versjonen av appen, anbefaler vi at du fjerner avmerkingen for «Ta den med i Konverteringer-kolonnen» for alle unntatt én av dem. Etter dette teller Google Ads bare én konvertering per appinstallasjon i Konverteringer-kolonnen. Dette er spesielt viktig hvis du optimaliserer konverteringer med en automatisk budstrategi – da kan du nemlig unngå å by på to konverteringer for den samme appinstallasjonen.

Hvis koden for den andre konverteringshandlingen blir installert i en annen versjon av appen din, trenger du ikke å fjerne en av dem fra Konverteringer-kolonnen. Hvis du går over fra SDK-en for Google Ads til Firebase, bør du lese merknaden nedenfor.

Merknad: På grunn av begrenset synlighet ser du ikke konverteringer for iOS-søkekampanjer som er rapportert i Google Ads.

Merk: Gå over fra SDK-en for Google Ads til å bruke Firebase

Hvis du for øyeblikket bruker SDK-en for Google Ads, anbefaler vi at du bytter til Firebase, siden dette er Googles anbefalte løsning for konverteringssporing. Slik installerer du den nye konverteringskoden:

Som nevnt ovenfor kan du legge til SDK-en for Firebase og fjerne SDK-en for Google Ads fra en ny versjon av appen din. I Konverteringer-kolonnen kan du ta med konverteringshandlinger knyttet til både Firebase og SDK-en for Google Ads. Det blir fortsatt talt konverteringer for den forrige appversjonen din i den eldre konverteringshandlingen, mens det telles konverteringer for den nye appversjonen din i Firebase-konverteringshandlingen.