[GA4] Sovelluskampanjoiden tulosten mittaaminen ja optimointi Google Analytics 4:n datan avulla

Kun käytät Google Analytics 4:ää (GA4) yhdessä Google Analytics for Firebase SDK:n (GA4F SDK) kanssa, voit saada kattavaa, yksityisyyttä suojaavaa analytiikkaa, jonka avulla voit paremmin mitata ja optimoida Sovelluskampanjoidesi tuloksia. Lue lisää Google Analytics 4:n ominaisuuksista ja sen käytön tuomista eduista.

Tässä oppaassa kerrotaan, miten voit integroida Google Analytics 4:n ja Google Analytics for Firebase SDK:n Google Ads ‑hintatarjousten kanssa.

Ennen kuin aloitat

Varmista ensin, että sinulla on seuraavat:

Google Analytics 4:n käytön aloittaminen

Jotta hintatarjousten tekeminen sovellustapahtumista GA4:llä ja Google Adsilla onnistuu, sinun on tehtävä seuraavat asiat:

1. Lisää Google Analytics for Firebase SDK sovellukseesi.
  2. Ota tapahtumaseuranta käyttöön.
  3. Ota käyttöön Google Analytics 4 projektillesi.
  4. Linkitä Google Playhin, jos sovelluksesi sisältää in_app_purchase-tapahtumia.
  5. Merkitse tapahtumia tärkeiksi tapahtumiksi.
  6. Linkitä Google Adsiin.
  7. Luo tärkeiden tapahtumien pohjalta Google Ads ‑konversioita.
  8. Ota käyttöön automaattisen taggaus.
  9. Tee hintatarjouksia konversioista

Vaihe 1/9: Lisää Google Analytics for Firebase SDK sovellukseesi

Google Analytics for Firebase (GA4F) SDK on koodinpätkä, joka sinun on otettava käyttöön sovelluksessasi. Kaikki käyttöönotto- ja kehittäjäohjeet löytyvät seuraavista linkeistä:

Vaihe 2/9: Ota tapahtumaseuranta käyttöön

GA4F SDK kerää tietyt tapahtumat automaattisesti. Niiden (esim. first_open ja in_app_purchase) tallentamiseen ei tarvita lisäkoodia.

Käytä GA4F SDK:ta ja ota käytötön lisätapahtumia tapahtumalokilla:

Jos haluat lisätietoa yleisesti suositelluista tapahtumista, lue artikkeli Suositellut tapahtumat.

Vaihe 3/9: Ota Google Analytics 4 käyttöön projektillesi

Linkittäminen aiemmin luotuun Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen

1. Avaa Firebase-konsoli, valitse projekti ja klikkaa the Settings icon.
  2. Avaa Projektiasetukset > Integraatiot.
  3. Klikkaa Google Analytics ‑kortista Linkitä.
  4. Valitse Analytics-tili tai luo uusi.
    1. Jos valitset aiemmin luodun tilin, voit joko valita kyseiseltä tililtä aiemmin luodun Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuden tai luoda uuden mittauskokonaisuuden.
    2. Jos luot uuden tilin, sinulle luodaan uusi Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuus ja projekti linkitetään tähän mittauskokonaisuuteen.
  5. Määritä Analytics-asetukset.

Uuden GA4-mittauskokonaisuuden luominen Firebase-konsolista

1. Avaa Firebase-konsoli ja valitse projekti.
  2. Klikkaa Analytics.
  3. Klikkaa Ota käyttöön Google Analytics ‑painiketta ja noudata ruudulle tulevia kehotteita.

Lue lisää Firebase-integroinnista.

Vaihe 4/9: Linkitä Google Play, jos sovelluksessa on in_app_purchase-tapahtumia

Voit linkittää Google Playn joko Google Analytics 4:stä tai Firebase-konsolista.

Google Analytics 4

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Tuotelinkit-kohdasta Google Play ‑linkit.
  2. Klikkaa Linkitä.
  3. Jos sinulla on järjestelmänvalvojan luvat yhdelle tai useammalle Play-kehittäjätilille, klikkaa Valitse sovellus ja luo linkki haluamaasi sovellukseen.
  4. Valitse Seuraava.
  5. Vahvista automaattisesti valittu sovellusdatastriimi ja klikkaa Seuraava.
  6. Tarkista määritysasetukset ja klikkaa Lähetä.

Firebase-konsolissa

An illustration that shows how to link Google Play in Google Ads.

1. Avaa Firebase-konsoli, valitse projekti ja klikkaa the Settings icon.
  2. Valitse Projektiasetukset.
  3. Klikkaa Projektiasetukset-sivulta Integraatiot-välilehteä.
  4. Klikkaa Google Play ‑kortista Linkitä.
  5. Klikkaa avautuvasta ponnahdusikkunasta Linkitä Google Playhin.

Varmista, että sovellukset on linkitetty oikein. Tilana tulee olla "Linkitetty".

Lue lisää Google Playn linkittämisestä Firebaseen ja kehittäjätilin linkittämisestä Googlen palveluihin.

Vaihe 5/9: Merkitse tapahtumia tärkeiksi tapahtumiksi

Mene Järjestelmänvalvoja-sivulle ja klikkaa Datan näyttäminen ‐kohdasta Tapahtumat. Laita Merkitse tärkeäksi tapahtumaksi ‑sarakkeessa oleva valitsin päälle. Merkitse tärkeiksi tapahtumiksi kaikki tapahtumat, joista aiot tehdä hintatarjouksia Sovelluskampanjoissa. Lue lisää tapahtumien merkitsemisestä tärkeiksi tapahtumiksi.

Vaihe 6/9: Linkitä Google Ads

Ota sovelluskonversioihin liittyvät hintatarjoukset käyttöön yhdistämällä Google Analyticsissa olevat sovellusdatastriimit Google Ads ‑tiliisi. Voit linkittää Google Analytics 4:n Google Adsiin joko GA4:stä, Firebase-konsolista tai suoraan Google Adsista.

Google Analytics 4

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Tuotelinkit-kohdasta Google Ads ‑linkit.
  2. Klikkaa Linkitä.
  3. Klikkaa Valitse Google Ads ‑tilit ja valitse sitten linkitettävät tilit.
  4. Klikkaa Vahvista.
  5. Valitse Seuraava.
  6. Ota personoitu mainonta käyttöön ‑asetus on oletuksena valittuna.
    1. Jos personoitu mainonta ei ole käytössä, Firebase-/GA4-listoja ei voida käyttää uudelleenmarkkinointiin Aktivointikampanjoissa tai Verkkokampanjoissa.
  7. Laajenna Ota automaattinen taggaus käyttöön ‑kohta, jos haluat ottaa automaattisen taggauksen käyttöön tai jättää sen asetukset ennalleen.
    1. Jos otat automaattisen taggauksen käyttöön linkittäessäsi hallinnoijan tiliä, asetus koskee kaikkia Google Ads ‑tilejä, jotka on linkitetty suoraan hallinnoijan tiliin.
    2. Aktivointi- ja verkkokampanjoissa automaattinen taggaus on edellytys sovelluskonversioiden seurannalle.
  8. Klikkaa Seuraava ja tarkista asetukset.
  9. Klikkaa Lähetä, niin tilit linkitetään ja niillä käytetään nykyisiä asetuksia.

Firebase-konsolissa

1. Valitse projekti Firebasesta ja klikkaa the Settings icon.
  2. Valitse Projektiasetukset.
  3. Klikkaa Projektiasetukset-sivulta Integraatiot-välilehteä.
  4. Klikkaa Google Ads ‑kortista Linkitä.
  5. Klikkaa Linkitys Google Adsiin ‑ponnahdusikkunasta Jatka.
  6. Valitse, mitkä tilit linkitetään ja klikkaa Linkitä Google Adsiin.
  7. Onnistuneen integraation jälkeen tarkista Integraatiot-osiosta tilit, jotka on linkitetty.

Google Adsissa

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Etsi Googlelta-kohdasta "Google Analytics (GA4) ja Firebase" ja klikkaa Tiedot.
  3. Etsi taulukosta Google Analytics ‑mittauskokonaisuus tai Firebase-projekti ja klikkaa Linkitä.
  4. Valitse vahvistusikkunasta, haluatko tuoda lisää dataa (esimerkiksi yleisöjä), ja klikkaa Linkitä.
  5. Klikkaa vahvistusikkunasta Aktivoi.

Lue lisää Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksien ja Google Adsin linkittämisestä ja Google Ads ‑integraatiosta.

Vaihe 7/9: Luo tärkeiden tapahtumien pohjalta Google Ads ‑konversioita

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

An animation that shows how to import Firebase apps in Google Ads.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Klikkaa + Uusi konversiotapahtuma.
  5. Valitse konversiotyyppien listalta Sovellus.
  6. Klikkaa Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudet ja sitten Jatka.
  7. Merkitse tärkeän tapahtuman viereinen ruutu valituksi ja klikkaa Tuo ja jatka.
  8. Klikkaa Valmis.
Huom. Jos haluat luoda konversioita GA4:n tärkeiden iOS-tapahtumien pohjalta, lisää App Store ‑tunnus Firebase-projektiisi. Ota AdSupport-kehys käyttöön XCode-projektissasi, niin saat IDFAn. Voit lukea AdSupportista lisää Applen dokumentaatiosta.

Tilin oletustavoitteiden asettaminen tuoduille tapahtumille

1. GA4:n ensikertalaiset
    • Sisällytä tavoitteet tilin oletuksiin, jos haluat, että konversio lasketaan kaikissa kampanjoissa, jotka käyttävät tilin oletuskonversiotavoitteita. Lue lisää tilin oletuskonversiotavoitteista.
  2. Siirtyminen toisesta konversiotapahtuman lähteestä
    • Jos jo optimoit kolmannen osapuolen sovelluskonversiotapahtumia ensisijaisina, varmista, että asetat tapahtumien optimoinnin toissijaiseksi kaikkien äskettäin importoitujen GA4-konversiotapahtumien osalta, jotta ne eivät aiheuta haittaa nykyisille kampanjoillesi.

Vaihe 8/9: Automaattisen taggauksen käyttöönotto

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Aktivointikampanjoiden ja sovellustavoitteita käyttävien verkkokampanjoiden konversioseuranta edellyttää automaattista taggausta.

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta the Settings icon.
  2. Klikkaa Tilin asetukset.
  3. Klikkaa Automaattinen taggaus.
  4. Näet automaattisen taggauksen tilan. Voit laittaa automaattisen taggauksen päälle merkitsemällä "Taggaa URL-osoite, jota ihmiset klikkaavat mainoksestani" ‑kohdan ruudun valituksi tai pois päältä poistamalla valinnan.
  5. Klikkaa Tallenna.

An illustration that shows how to enable auto-tagging in Google Ads.

Lue lisää automaattisesta taggauksesta.

Vaihe 9/9: Tee hintatarjouksia konversioista

Kun olet luonut tärkeiden tapahtumien pohjalta konversioita, voit alkaa tehdä konversioista hintatarjouksia Sovelluskampanjoiden avulla tai valitsemalla sopivan kampanjan, jossa sovelluskonversioitasi voidaan hyödyntää.

Lue lisää konversiotavoitteista ja konversiotavoitteiden käyttämisestä uusien kampanjoiden luonnissa.

Jos teet jo hintatarjouksia konversioista, jotka on importoitu toisesta sovellus-SDK:sta, ja haluat alkaa käyttämään GA4:ää hintatarjousten tekemiseen, seuraa artikkelin Sovelluskampanjoiden siirtäminen Google Analytics 4:ään ohjeita.

Web to App Connect

Jos käytät Sovelluskampanjoiden lisäksi Haku-, Maksimitulokset- tai Shopping-kampanjoita, voit tarjota asiakkaille parempia käyttökokemuksia verkon ja sovelluksen saumattoman integraation kautta käyttämällä Web to App Connectia. Voit käyttää Web to App Connectia sovelluksen asentaneiden mobiilikäyttäjien ohjaamiseen mobiilisovelluksen oikeille sivuille Haku-, Maksimitulokset- ja Shopping-kampanjamainosten täsmälinkkien avulla.

Kun olet luonut täsmälinkin sovelluksen tietylle sivulle, asiakkaat voivat helposti viimeistellä haluamansa asian, olipa se sitten ostoksen tekeminen, rekisteröityminen tai tuotteiden lisääminen ostoskoriin. Käyttämällä Web to App Connect ‑käyttöliittymää voit myös helposti seurata näitä sovelluksensisäisiä konversiotapahtumia ja saada suosituksia kampanjan parantamiseksi. Luomalla asiakkaille saumattomia "verkosta sovellukseen" ‑käyttökokemuksia voit saada keskimäärin kaksi kertaa suuremman konversioprosentin sovellukseesi johtavista mainoksen klikkauksista kuin mobiilisivuston klikkauksista. Lue lisää konvertoitumisen parantamisesta Web to App Connect ‑käyttöliittymän avulla.

Näin pääset alkuun Web to App Connectin käytössä:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Sovellusten mainontahubi. Siirryt Web to App Connect ‑käyttöliittymään.

Lue lisää konvertoitumisen parantamisesta Web to App Connect ‑käyttöliittymän avulla.