Opprett en TrueView for shopping-kampanje

Med TrueView for shopping-kampanjer gjør du videoannonsene dine interaktive. Seerne kobles direkte til produktene dine og får informasjon som fører dem nærmere et kjøp.

Med disse annonsene genereres Shopping-kort med utgangspunkt i de eksisterende produktdataene i Merchant Center-kontoen din. Opptil seks Shopping-kort kan vises samtidig i en videoannonse. Du kan filtrere beholdningen din eller begrense hvilke produkter som skal vises sammen med videoannonsene dine.

I denne artikkelen går vi gjennom hvordan TrueView for shopping-kampanjer konfigureres i Google Ads.

Før du begynner

Før du oppretter en TrueView for shopping-kampanje, må du knytte Google Ads-kontoen din til Google Merchant Center-kontoen din. Du må også ha kjennskap til TrueView in-stream-annonser.

TrueView for shopping-kampanjer kan kjøre in-stream-annonser i land der Google Merchant Center er tilgjengelig.

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Merk deg at automatisk målretting bare er tilgjengelig i den nye utgaven av Google Ads.

Hvis informasjonen i denne artikkelen ikke gjenspeiler det du ser i kontoen din, kan det hende du har et annet målsett. Finn ut mer om mål i den nye utgaven av Google Ads

Her er fremgangsmåten for å opprette TrueView for shopping-kampanjer:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen, klikk på +Kampanje, og velg deretter Video.
  3. Angi et kampanjenavn, og endre kampanjeundertypen til «Shopping».
  4. Ved siden av «Selgeridentifikator» velger du selger-ID-en for produktene du ønsker å bruke i denne kampanjen.
  5. Hvis du ønsker at Shopping-kortene skal ta utgangspunkt i alle produktene i den tilknyttede Merchant Center-kontoen, bruker du standardinnstillingen «Ingen – bruk alle produkter» under «Produktfilter».

Hvis du bare ønsker å annonsere for et utvalg av produktene i kampanjen, har du to alternativer:

1. Med Velg bestemte produkter kan du søke etter enkeltprodukter i Merchant Center-kontoen din. Se veiledningen nedenfor.
    2. Med Opprett egendefinerte filtre kan du spesifisere attributter, som for eksempel merkevare eller produkttype, for produktene du ønsker å markedsføre. Se veiledningen nedenfor.
  6. Angi budsjettet. Velg nettverk, steder du vil målrette mot, og språket til kundene dine.
  7. Klikk på Lagre og fortsett.
  8. Skriv inn et annonsegruppenavn, og følg fremgangsmåten for å opprette annonsegrupper i artikkelen om hvordan du oppretter TrueView-videokampanjer. «In-stream-annonse» velges automatisk som annonseformat.

Tips

Etter at du har opprettet kampanjen, kan du endre produktfilteret senere gjennom kampanjeinnstillingene. Velg kampanjen, klikk på Innstillinger-fanen, og klikk deretter på Endre ved siden av «Produktfilter».

Slik bruker du «Velg bestemte produkter»

Hvis du ønsker å fokusere på spesifikke produkter fra Merchant Center-kontoen din i kampanjen, bruker du alternativet Velg bestemte produkter. Deretter kan du søke etter produkter etter tittel, vare-ID eller nettadressen for varen i nettbutikken i tråd med informasjonen du har lastet opp til Merchant Center.

Du kan til og med velge varer som ikke er på lager. Disse vises ikke før de er kommet på lager igjen, slik at du slipper å justere kampanjen hver gang bedriften går tom for eller får inn varer igjen.

Hva de forskjellige statusene betyr

Når du bruker alternativet «Velg bestemte produkter», kan du se mer informasjon om produktene i søkeresultatene dine ved å klikke på «Detaljer». Deretter får du se mer informasjon om versjonene av produktene for hvert land de er tilgjengelige i.  I statuskolonnen ser du om varen er klar til å vises for hvert enkelt land.

Merk: For enkelte produkter kan det være oppført et gult ikon ved siden av ordet «Detaljer». Dette ikonet vises når et produkt har statusen «Ikke godkjent» eller «Ikke på lager» i ett eller flere av landene der det tilbys. Hvis kampanjen din er rettet mot et bestemt land, kan den kjøre så lenge minst én vare har statusen «Klar for visning» i dette landet.

Følgende statuser kan vises:

• Klar for visning: Varen er godkjent og kvalifisert til å kjøre på Shopping-kort i videoannonsen din.
  • Ikke godkjent: Varen er ikke godkjent i Merchant Center-kontoen din. Du kan sjekke statusen i Merchant Center for å finne ut hvorfor varen ikke ble godkjent. Varer som bryter med retningslinjene våre og produktfeedspesifikasjonen, identifiseres ved hjelp av automatiske systemer. Hvis du likevel benytter varen i kampanjen din, ber vi om en manuell tilleggsevaluering, som tar én til tre virkedager. Vær oppmerksom på at manuell evaluering av en vare bare kan utføres én gang.
  • Ikke på lager: Varen er ikke på lager. Du angir om en vare er tilgjengelig, ved hjelp av «tilgjengelighet»-attributtet i produktdataene. Hvis «Ikke på lager» er angitt som tilgjengelighet i et land, vises ikke varen i dette landet. Du kan fortsatt velge varen for kampanjen, og varen vises så snart den er tilgjengelig igjen.

Slik bruker du «Opprett egendefinerte filtre»-alternativet

Merk: I den nye utgaven av AdWords er det blitt enklere å opprette egendefinerte filtre ved at de mange attributtene som brukes til å velge produkter, er fjernet. Nå kan du velge blant de mer fleksible egendefinerte etikettene i Google Merchant Center. De andre alternativene for produktfiltre («Ingen – bruk alle produkter» og «Velg bestemte produkter») er ikke endret. I slutten av mai er det ikke lenger mulig å opprette eller endre egendefinerte filtre i den forrige utgaven av AdWords. På sikt avvikles støtten for egendefinerte filtre i den forrige utgaven av AdWords. Hvis du ønsker å fortsette å kjøre kampanjer med egendefinerte filtre som er opprettet i den forrige utgaven av AdWords, kan du bytte til den nye utgaven av AdWords og oppdatere valget av egendefinerte filtre i kampanjeinnstillingene dine.

Hvis du ønsker å markedsføre et utvalg av produktene i Merchant Center-kontoen din med utgangspunkt i attributter, for eksempel ut fra merkevare eller produkttype, velger du Opprett egendefinerte filtre. Velg attributter i rullegardinmenyene under «Oppfyller alle disse kriteriene», og angi tilhørende verdier som samsvarer med produktdataene dine.

Vær oppmerksom på dette:

• Teksten du skriver inn i attributtfeltet, må samsvare nøyaktig med teksten slik den vises i produktdataene dine.
  • Bruk +AND-knappen for å legge til opptil sju attributter i et egendefinert filter.
  • Bruk +OR-knappen for å opprette et nytt egendefinert filter.
  • Du kan bare bruke én produkttype, merkevare eller AdWords-gruppering per egendefinert filter. Du kan bruke flere AdWords-etiketter per egendefinert filter. Hvis du for eksempel vil ta med flere produkttyper eller merkevarer, kan du bruke +OR-knappen for å legge til et nytt egendefinert filter.
  • Du kan bare legge til én verdi per felt. Du kan ikke angi flere verdier atskilt med komma.

Linker til beslektet innhold